penimbang...

korang... mana satu timbang yang betul nih..... akak moskel nih... ye lah.. dah pasal berat nih...mesti lah moskel ye...korang tau kan... semalam aidiladha... dah tuh... a week before... aku tak sihat... so makan tak menentu... sebb kene ambik more food... tak berani nak timbang....

aku tak rely sgt kat penimbang yang akku ada kat umah tuh... itu kira sebagai penunjuk jer lah... sebb kdg2 tak tepat nya... biasa timbang yang ada kat spital... yang jenis tinggi tuh... macam tepat jer... atau pun yang digital tuh tepat... tapi org kata yang guna pemberat tuh lagik tepat.... tatau lah aku pun...

tadik aku g HKL... ada lah buat pemeriksaan sket.... so biasalah... memula mesti dorang nak timbang... dan ambik blood pressure sumer tuh.... sebelum2 nih... aku tak perasan...memang ada byk penimbang ke kat situ... tapi tadik... ada 3 jenis... yang tinggi gitu... yang guna pemberat... dan yang digital....bila cik misi suh aku naik... dia suh naik yang digital....so bila naik atas penimbang tuh... kuar lah nombor... since last 2 week aku timbang... aku patut dh turun lagik 3 kg ke..heheh... nih naik satu kg.... aku masih bleh bersabar lah... x+1 ......

selingan jap... masa jumpa dr tuh... aku tgk dr nih... mcm blur jer... chinese... teringat plak aku kat x boss aku dulu... memang kalau sekali tgk macam blurr lah... tapi she's nice... bukan saja nice... tapi bila dia cakap... explain... sumer gitu... bagus sgt ko.... series... cara dia cakap pun bagus dan baik... bahasa melayu dia pun fasih..... nama dia dr kwan fui nee.... beb... cara nak bagik consultation tuh kan penting... kalau g pakar... yang mahal2 ko bayar untuk air liur tuh lah kan...hehheh...kdg2 ubat sket jer...

erbalik citer timbang..... masa lunch... aku g satu tempat nih... *tut*.... rahsia... actually dolu2 ada lah g sini... ntah haper mimpi aku ntah g situ tadik.... kat situ... aku menimbang lah jugak kan.... timang digital jugak.... tapi timbangannya kurang sekilo dari yang aku dah tibang 2 minggu dulu... x-1 .....emmm...

abis camno...???? pening lah kalau macam nih.....

Comments

*ayu* said…
awat x habaq? kat rumah ayu ada penimbang digital siap ngan kira body fat segala..
kalau tau, leh naik ari tuh..
adenium said…
ayu - oppsss ye ke... kalau tak before makan n lps makan kene timbang hehe...
kojah said…
sis, sy bli penimbang asyikk rosak jerk...mayb bli yg murah kot...kne bli yg riban2 la klu cenggitu...hiks!~
adenium said…
kojah - ko takyah guna penimbang lah dik..hehehe... jarum tak gerak..hahahah

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan