Posts

Showing posts from December, 2012

welcome 2013

Image
google image
hello everyone! 2012 gonna leave us soon. welcome 2013!!! happy new year everyone. wishing all of you a prosperous and productive year ahead.
dah tercapai ke semua yang yang hendak dicapai pada tahun ini? tak kira lah tercapai atau tidak. bukan semua yang diimpikan akan tercapai. let's muhasabah now. dan berusahalah untuk yang lebih baik untuk tahun yang mendatang.
2013 will be another challenging year for me. another long and adventure journey. semoga semua usaha aku dipermudahkan. i don't have much time to write. tulis blog lah. kadang2 ada jugak masa tapi takde cerita plak. tapi blog nih akan tetap disini lah kan. dulu pon aku create blog nih just untuk diri sendiri jer. takde saper kenal pon. then i start to let everyone recognize my face (lahhh sangat kannnn). cerita pon pasal kehidupan jer. kehidupan yang sangat biasa. sangat average. but i' m really appreciate everyone who drops by and catch the stories. thank you.
eh apa plan korang untuk 2013? as for…

Jom Makan : Big Brother

Image
Makan lagi dan lagi. Ye, sesi makan belom selesai. Kan sesi diet bermula tahun baru :p . Dan awal tahun masih ada entri makan jugak lah kan. Hehe

Big Brother ni terletak kat Kota Damansara. Dekat The Strand tu. Food kat sini portion nya boleh tahan lah besar. Maksud aku, besar. Dan best. Apa yang kitorang order best jer semua. Cuma yang aku perasan, semua makanan yang di order ada cheese. So mmg terlebeh cheese jer rasanya arituh. Lunch nih menjelang christmas haritu dan ditaja oleh OKB. Thanks :) .

Kalau nak try makan western, boleh cuba lah kat sini. Sbb aku rasa berbaloi lah. Kalau weekdays ada set lunch jugak. Dan set lunch mmg harga baik lah. So jom lah reward diri kita dgn makanan yg best! Hehe

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jom Makan : Papa John,s Pizza

Image
Hallu. Makan lagi. My first visit kat Papa John nih. Aku gi kat center point bandar utama. Tgk gambar lam menu , fuhh ken main hebat, tapi bila makanan sampai.. Hmmm alahai, macam dlm gambar nih lah.

Tatau lah kot branch lain ok. Sbb aku tgk semua yg keje pon school leavers. Dan rasa food pon biasa jer lah. Takde lah gempak. Dan bukan lah tak sedap. Owh..tapi the bread sticks tuh best, dip dengan garlic butter yang cair tuh. Eh terus rasa nak gi papa john makan garlic sticks ni jer. Ok kan.. Heheh

Eh, another makan2 strories will come. Wait aaaa.. :p
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Buat baik berpada-pada

Buat baik berpada-pada... Buat jahat sesekali (eh cenggitu erk). Macam mana nak buat baik berpada2.. Kalau dah baik ..baik ajer lah kan. Kalau orang buat baik aku baik jugak lah.. Aku nih kalau depan org cenggitu, belakang pon cenggitu lah. Bukan lah aku malaikat. Tapi kalau nama manusia, kadang2 tak puas hati kat org lain biasa lah cerita kat yang rapat ngan kita sebb nak release kan apa yang terbuku tu. Tapi takde lah sampai buat fitnah ke..menuduh ke hapa kan. Dengan adik beradik yang asal dr perut mak yg sama pon kadang2 ada berselisih faham, inikan ngan kawan-kawan.Dulu masa kat keje, aku mmg susah nak terus berbaik rapat ngan org2 yg baru masuk atau baru kenal. sebb dah pernah kene, kita tak usik dia, eh dia seronok jaja fitnah sana sini. Tapi aku tak kesah. Kerja aku jalan jugak. Rupanya, kalau kita tak layan lagik org tuh sakit hati erk. Hehehe. So memacam lah dia buat kan. Ikut suka ko lah. Korang boleh ke, berkawan ngan orang yg bermuka2? Aku tak reti. Kalau dah tak suka, ni…

Jom Makan : Garuda Emas

Image
Makan..makan dan makan. Aktiviti menggemukkan dihujung tahun. Then awal tahun berazam lah untuk kurus kan.hehe

Garuda emas di kampong baru. Sorri, aku tatau nak bagi direction. Kalau google bleh jumpa :p . Sbb ramai jer org datang makan kat sini. Mesti dah dikenali kan.

Pilih pilih lauk, then dihidangkan. Tetiba teringin nak makan lauk pucuk paku, so ambik lah jugak. Daging dendeng, paru, ayam goreng, ikan garume bakar, bergedil, tempe, apa lagi ntah. Semua makan hah.

Sambal tu, aku makan jugak. Sebab aku bukan pemakan makanan pedas, so tak reti sgt lah nak appreciate sambal sambal bagi nih.
Makanan ok, not bad. Dah nya, aku makan makanan yg bergoreng .panggang jer, camno nak komen kan.

Tapi ada jer ramai orang kuar masuk dtg makan sini. So kene lah cuba.

Ujung2 tahun, buat entri makan jer lah ye. Sebelum balik kepangkal jalan berdiet semula. Hehe

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Lautan Buku

Image
Buku-buku-buku. Pencinta buku mesti tak lepaskan peluang untuk singgah ke BIG BAD WOLF baru-baru ni kan. Malah ada yang datang berulang kali. Owh this is my first time ever.Aku mmg suka beli buku, tapi baca buku sangat slow lah kan. Teringin jugak nak gi BBW, tapi kalau nak meredah kesesakkan disiang hari kesana, hmmm memang takde lah kan. Kalau nak pergi sorang2 tgh malam atau awal pagi masa dorang buat 60 jam tuh, pon tak jugak lah kan. But thanks god, ada kawan yang dtg dari penang untuk beberapa agenda lain, then ajak aku kesana. So dah sah2 lah aku nak pergi. Katanya, dia akan cari jugak masa wpon pada jam 3 pagi. Yes, kitorang selesai pon almost jam 4 pagi.Aku memang takde plan nak beli buku apa. Tatau nak beli buku apa pon. Sebb, ada a few buku yang not so tebal yang aku beli blom habis baca. Malah buku buku tebal, 'doctor in the house' dan 'steve job' pon blom abis baca. Hahaha... Cuma yg ada dlm fikiran aku adalah nak beli buku yang berkaitan dengan berlari. Y…

Jom Makan : Duck and Such

Image
Jom makan itik. Tempat makan nih JJCM TV3 pernah promote. Terletak dalam bangunan DAMAS shopping center. Kat floor bawah area coffee beans, penang village etc.

Jalan2 mencari snacks sementara menunggu jem reda. Bersama ngan kawan yang memang suka mencuba pelbagai makanan. So mmg best lah kan. Ujung2 tahun mmg pemakanan tak jaga langsung. Say no to weight scale hehe.

Walaupon try snacks pon, sedap! Kene datang try mende lain plak nih.

Hari2 makan ayam, sesekali pi lah try itik plak. :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

L.U.P.A.

Image
google image
LUPA .. dilupakan, melupakan, terlupa, pelupa (eh ada ke word nih, sorri cikgu BM aku dulu ) dan apa2 saja lah mengenai lupa kan. tapi kan korang, aku nak cakap pasal TERLUPA. aku nih memang seorang yang pelupa kot. dari dulu rasanya. which is dulu, kalau aku terdetik dalam hati, 'eh kang mesti terlupa nak ambik ni' hah memang sah lah lupa. seriously, memang selalu sgt lah terjadi. biasa ke tak biasa tuh erk? normal ke tak? maksud aku, korang pon memang cenggitu ker erk? hehe
tapi lately, ada satu lagi masalah aku. lupa jer manjang. yang sering terjadik, lupa nak ambik botol air. aku nih, konon amalkan minum air yang zero kalori kan. wei, senang cakap, air kosong lah. so, memang ada jer aku bawak borol ait tupperware yang kecik tuh kehulu kehilir lah kan. dah banyak kali, orang kedai tuh ingatkan untuk ambik botol air tuh, sebab lepas makan aku blah jer tinggalkan botol tuh keseorangan kat situ. dan banyak kali jugak, aku beli air mineral kedai lain, kat kedai tu…

3rd Putrajaya International 12 Hour Walk

Image
Pengalaman pertama menyertai acara ini. Mungkin persediaan tak cukup. Mungkin keadaan kaki kanan yang agak bermasalah lately. Dengan kata lain aku tidak dpt melepasi target yang aku sasarkan. Aku target nak buat 42KM. Tak dpt berlari Full Maratahon, dpt berjalan 42KM pon dah cukup baik. Tapi impian tak tercapai.

Untuk layak dpt medal, perempuan perlu menamatkan 28 pusingan aka 28KM dan lelaki 34KM . Ok lah, dpt lah medal. :)

Aku hanya berjaya buat 32 laps sahaja. Acara nih bermula jam 8pm-8am hari berikutnya (8-9 december 2012). Lps 20km, aku dok berhenti sapu flanil jap, dah dekat nak kol 12 masa tu, so bleh terus kan berjalan. Bila lps 30KM kaki mmg dah sakit amat dah. Masa tuh jam 3pagi. Gi kat medical camp, dok letak ais. Dekat sejam dok situ. Dkt nak kol 4pagi, aku kira, aku masih boleh terus kan untuk dptkan lagi 12KM. So aku teruskan jugak berjalan, wpon kaki kanan mmg sakit lah kan. Kata hati aku, biar jalan slow janji tercapai matlamat. Tapi, lps 2KM lagi, kaki aku mmg sgt…

Aku pon tatau

Image
Baca, baca dan baca.... Serious bosan tau korang... Tapi itu lah aktiviti hari2 aku skang... Nak jumpa org kene baca, nak menulis kene baca, nak diskas ngan SV kene baca... Nak tau kene baca.. Tapi mmg aku dah tau aku kene buat nih semua sebelom terjebak...Aku bukan lah org yg suka membaca... Beli buku banyak2... Baca sket then... Tatau bila nak khatam... Skang plak... Kalau baca mende yg tak berkaitan... Rasa bersalah plak... Ntah haper2 kan..Kenapa aku tak suka baca? Sbb bosan..hahaha... Aku mula pandai baca masa umor 4 tahun dulu... Knowing my late father.. Kalau bleh nak aku pandai baca lebih awal dr tuh kot.. So bila masuk primary school... Aku dah macam memberontak lah jugak.. Apa nih dorg baru nk belajar membaca nih...bosan tau... So aku mmg taknak baca dah *banyak songeh*.. So aku nak belajar math jer.. *ikut suka tekak aku jer kan*.. Of course lah ayah aku risau kan... So segala mak nenek magazine...dewan pelajar... Kuntum ... Bambino...etc beli tiap bulan... Nak bagi aku suk…

Jom Makan : Sushi King

Image
Sushi tome again.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.