Posts

Showing posts from November, 2012

Jom makan : Sakae Sushi

Image
Aktivity makan makanan jepon. Hajat dihati nak gi makan dengan lebih banyak dan lama. Nk buffet jepon kat shogun kononnya. Tapi keje banyak time pon limited. So kita makan kat sini jer.
Makan pon order online sknag kat sini. Dah lama kot. Dah lama tak gi sini sebenarnya. Bila ntah last.
Dugaan jugak tengok pinggan-pinggan yang bergerak mengelilingi kita tu. Bukan apa, tgk lam menu, menarik, ken main order set. Tapi sambil tunggu tuh tangan mencapai gak lah pinggan yang bergerak tu kan. Hehehe
Aktiviti minggu lepas nih, kene cepat2 kasi keluar entri. Sbb ada lagi agenda makan sushi lps nih. Hehehe


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

aku dan lagu : begini caranya

Image
Lirik Lagu Begini Caranya – Shaheizy Sam / Yana Samsudin

Aku tak bisa mengatakan perkataan
Kelu lidah bila berdepan kamu
Percaya pada naluri hatiku
Yang nyata sudah ada depan mata
Tapi aku masih belum mengenalmu
Untuk menikmati rasa sebenar-benar cinta
Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang
Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan
 Ini caranya bagi diriku
Caranya bagi diriku
Tapi aku masih belum mengenalmu
Untuk menikmati rasa sebenar-benar cinta
Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang
Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan
Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang
Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan
Ini caranya bagi diriku
Caranya bagi diriku

Aeroline

Image
Pengalaman pertama naik Aeroline. Aku puas hati. Dah lama sebenarnya tak naik bas. Kalau ada pilihan mmg tak nak naik. Apa tak nya, aku ulang alik guna hiway, sgt cuak tgk cara pemandu-pemandu bas tuh.

Tapi sebab dah last minute, takde pilihan. So atas cadangan kawan aku ambik Aeroline. Boleh beli tiket online. (www.aeroline.com.my).

Aku naik kat Bandar Utama sampai Penang. Tambang RM60. Kondisi bas adalah selesa. Bas tak laju. Ada serve makan, minum etc.

Bas nih cuma ada dr KL ke Penang dan KL ke SPORE.

So lain kali boleh naik lagi. :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jom makan : Cruises Steak House and Lighthouse Coffee

Image
One of the best word to describe Penang is MAKAN. Had western food and coffee. The coffee lover know where's the best coffee in town *hey, not me, but my friend*

Nasi Kandar? Wait for next entry hehe.

Location : Bishop Street
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PBIM 2012

Image
Pertama kali memberanikan diri untuk join competitive run. *the miracle is not finishing the run, the miracle is I decided to start!*
Walaupon hanya untuk 10KM.

Aku sangat kagum dengan kawan2 yang berlari untuk Full Marathon dan Half Marathon. *and all the runs, even 5KM of fun run*
Sebab aku nak habiskan 10KM pon susah. Cayalah korang...

Setiap kali nak join larian, aku mesti cakap kat diri sendiri, kalau aku dah mula 4 thn dulu, *masa kawan aku ajak* aku mesti dah boleh buat lebih baik. :)

Azam aku, untuk terus berlari selagi mampu.
Pagi nih rasa sedih bila nak register untuk MPIB run for January... Registration dah penuh.. Hmmmm

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

All about food

Image
Eat and wish to reduce more KGs. Hahaha. Dah pandai makan pandai lah exercise kan.
December will be a tough time. I hope I will survive *walking/running. Aerobics. Bootcamp*. Kerana mulut kaki binasa.
I need to exercise more,so I can enjoy more food! :p

*makan itu indah*

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kopi edisi Christmas

Image
No more Salted caramel coffee. Now the coffee even more sinful-licious. I've tried all hehe. I HATE (read:enjoy) this seasonal coffee. I will add more calories once I step-in to starbucks. *until year end* *miss my low calories low fat latte and americano*
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Isnin yang biru

Image
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Run For Your Heart

Image
Ini sahaja lah larian yang mampu. Hehe. Half marathon lambat lagi lah kot. Apatah lagi marathon. Yang penting, SEMANGAT keSUKANan kannnnn. Next, Run for your Lung and Penang Bridge International Marathon ( tapi I ambik 10KM jer lah). Hehe

Jom lariiii
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.