Posts

Showing posts from February, 2014

Makan : Kulcats Barrio

Image
Yuhuuuuuu, jom dinner!
Opsss masa nih aku gi dinner lah kat sini. selalu dok tengok kat IG Nabila Huda melepak kat sini. macam best jer. bila google tengok kt TTDI. hmmm kat Kajai 13 plak tuh. memang tak susah lah nak carik. TTDI nih kan dah macam kampung ai, hehehe.


nih dinner sambil celebrate brthday kawan, dah lepas 2 3 hari baru berkesempatan nak dinner sesama. 3 of us. bila dah set malam tuh semua free, so balik dr sekolah terus lah ke sini.
alamat kedai tu macam kat bawah nih. saper yang familiar ngan ttdi, kedai nih kat kedai tayar depan hong leong tuh. sederet ngan mini market azlinah *lama bertahan mini market nih, sejak2 aku kecik lagi dah ada nih*
bila baca review orang kata kalau weekend memang ramai orang siap kene beratur tunggu meja. hmmmm, hari yang kitorang pergi tu, khamis malam, pon sama. ramao beratur kat luar. kalau korang nak dtg 6 orang atau lebih boleh lah call dulu reserve meja. so memandangkan ramai yang menunggu kat luar, kitorang takde lah melepak lama …

Makan : Pegaga

Image
hai uols. lately aku banyak betul cheating. dah terasa gemok sgt nih. fuhhhhh. jom lari keliling padang. tapi apa nak buat . bukan ke makan itu sesuatu yang indah. suatu petang ahad sesi minum petang dengan kawan lama. dekat tapi lama sangat tak jumpa. aku yang takde idea kat mana nak minum dan borak so kira setuju je lah minum kat sini


Restoran nih tepi jalan kat MRR2 tuh. kat Ukay Boulevard namanya. seriously aku pon memang tak perasan tempat ni kalau lalu2 kat MRR2 nih. bukan kawasan jajahan lah katanya kan.

dah kata sesi minum petang. so kiranya nak ambik snack jer lah. sekali sampai dua cucur aku ordered. cucur ikan bilis. dan cucur udang. cucur ikan bilis tuh sedap gak lah. cucur udang biasa jer. cuma best cucur udang nih dip dengan kuah kacang.

 kawan aku plak makan mihun sup. dia kata so-so ajer. tapi dia pernah makan apa ntah sebelum nih not bad jugak. tapi restoran nih banyak pilihan lah, nak makan berat ada, makan ringan sambil borak2 macamnih pon ada.
punya lama dok mel…

Aku dan Lagu: Gadis Jolobu - Waris Feat Dato' Hattan With Lyric

Kopi: dr Cafe Coffee

Image
Salam Kopi.

Harini kita minum kopi Mexico! Actually nak ke destinasi lain. Tapi end up rezeki kopi kat sini. Senang nak cari kopi nih, banyak franchise.

Aku just ambik latte dan chicken fajita wrap. Orait lah, standard franchise punya kopi dan food. :).

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Makan : Fullhouse

Image
Jom makan-makan. aktiviti makan2 kali nih kat Fullhouse Wangsa Walk. Actualy nih acara nak celebrate birthday adik aku. tapi buat awal, since my youngest sis dah nak abis cuti. dan adik aku pulak, kalau ada kedai sebelah rumah, hah situ jer lah nak pergi. so, last sekali decided makan kat sini jer.

kitorang datang kat kol 6, so kira dinner lah kan. harga makanan kat sini pon ok jer. so boleh lah order apa yang nak order. takde lah sesapa yang kene basuh pinggan nnt. kitorang makan 5 orang. my sister yang birthday girl tuh nak makan chicken chop. tuh salah satu kitorang makan sini gak.
seriously aku lupa lah apa ke nama makanan yang di order ye. BIL order sandwich yang ada salmon nih. aku rasa salmon dia. ok fresh!
haziq ordered burger nih. burger ayam rasanya. tak ingat dah rasanya camner. ok lah tapi. haziq kan kekadang kedekut ngan makanan dia. so masa aku tgh busy on the phone, dpt rasa sket jer. hehee
aku ordered lam shoulder. dok baling dadu nak order lamb shank ke lamb shouder. …

Kopi : Pickle & Fig - TTDI

Image
Salam Kopi.


Hari nih mencuba kopi kat Pickle & Fig di TTDI. Banyak rupanya kedai kopi kat TTDI. dapat list kedai kopi haritu baru lah tau. kedai nih sebaris dengan McDonalds TTDI.

Bila masuk tengok menu, ehhh tatau nak order apa. tujuan asal nak minum kopi jer lah, untuk coffee break. coffee break lah sangat kan, dok siapkan draft paper tak jalan2, terus gi minum kopi. macam banyak jer menu dia hehehe.

Haritu order cappuccino. Masa tgk menu, macam nak order piccolo latte, nak compare yang minum kat expresso lab hari tuh. tapi ntah lah, tetiba order cappuccino plak kan. tapi ok, tak mengecewakan lah. :)

Nachos! hah, tetiba makan bende yang bercheese nih. fuhh, terus diet mula keesookan harinya (lah sangat kan! :p). tapi kan boleh tahan lah nachos nih, takde lah muat dengan cheesenya. ada letak olives, jaapeno etc. the best part, semua pon aku makan. dah nama kedai pon Pickle & Fig kan. *biasa kalau order kat subway memang olive dan jalapeno bukan pilihan ye hehe*


Ok, ada nia…

aku dan lagu: Lirik Di Pintu Syurga - Dayang Nurfaizah

payah nya nak menulis

Image
halluuu uols.

korang singgah sini, tak rasa ke apa yang aku tulis nih, ntah haper2...hahahah. well apapun thanks for singgah. :)

seriously aku adalah orang yang tak pandai nak menulis bagai nih. tgk apa yang tertulis kat sini dah lah. skang perjuangan aku dah masuk fasa-fasa untuk menulis. adoiiii! nak menulis biasa pon aku kelam kabut, apatah lagi nak buat penulisan ilmiah kan. all these while, memang lah ada buat penulisan chapter 1-3 tuh. yang mana memang kene selalu update lah. to date, satu paper pon belum publish nih. syarat untuk viva kene ada at least 2 paper publish kat journal. memang lah tahun aku register dan sebelumnya tak kesah kalau journal biasa. tapi SV mesti target journal ISI/SCOPUS etc kan. itu standard. owh ya, bila aku cakap paper published adalah requirement untuk viva, bukan bermakna aku dah nak viva ye hehehe. belom lagik.

tahun nih rasa sgt kelam kabut, awal tahun dah sgt kelam kabut. takde lah kot bercuti memana tahun nih gaknya. gi cop passport kat spore …

Kopi : PappaRich

Image
Salam Kopi.

Semalam breakfast minum kopi kat PappaRich sambil berdiscussi. Aku minum Cappucino dan roti bakar.

Nothing much to say, roti bakar with butter and kaya always taste good. Tapi the cappucino, hmmmm biasa jer, rasa macam 3 in 1 Cappucino. Itu lah, nak minum white coffee dan ter-order cappucino plak.

So, itu jer lah unt kali nih. :)
Have a pleasant they uols!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

aku dan lagu: Salahkah - Rossa & Hafiz

Kopi: Ben's Independent Grocer (B.I.G)

Image
Salam Kopi.
Siaran kopi kali nih lebih kepada makan. Actually nk pergi kedai lain. Tetiba tutup pulak, sbb esoknya CNY. Lepas tuh, rasa nya ada satu lagi yg nak pergi. Tapi tak jumpa kat mana. Bleh gitu. Owh, lokasi nih kat Publika, aku stress sket building structure kat Publika nih tau. Tapi BIG mmg senang lah nak carik. Kedai jual barang. Dlm tuh ada tempat makan. Rasa macam berpusing2 nak carik. Hey good thing hari ni parking sgt lah senang. Org dah tak ramai.
Mmg dr tadi tak makan apa, tgk2 menu tatau nak makan apa, rasa nak makan sosej, nak makan piza pon ye, ada salmon quinche etc. Last2, I opt for lamb burger.
lamb burger nih dtg dengan coleslow dan fries. Bayangkan aku yg dr pagi hanya minum air, terasa sgt kenyang. Patty yang dibuat sendiri, lean meat. Succulant lamb patty, mmg sedap, sesiapa yang suka lamb boleh lah try. Owh, aku takleh nak recognize herbs dlm patty tuh, hehehe. Kekadang aku kalau nak order lamb chop teragak2 jugak, bayangkan berlemak2 tuh, last skali si…

Kopi:Ministry Of Coffee

Image
Salam kopi.

Aktiviti minum kopi kali nih lepas melepak kat national library di hari Ahad. Fuhhh coolness! Haha. Ajak kawan minum kopi, kawan suggest area solaris dutamas. So terus ajak gi MOC-Ministry Of Coffee.

Adress ada tertera kat bawah. Timi kitorang pergi agak silap lah. Sebb dah lepas tea time. So piza dan seumpama nya dah habis waktu nak order. Kitorang taknak dinner. Last2 decided to have sandwiches.

Aku ambik poached eggs with cheese sandwich. Apa nak kome pasal poached egg kan, unless aku still struggling nak buat poached egg secantik kat kedai. Tapi sebab ada cheese sedap jugak lah. The sandwich not bad lah. Tapi aku penah makan kat tempat lain yg lagik cantik poached egg dia. Errr komen pasal cantik ok? Another sandwich pon berasas kan telur.

Aku ordered coffee affogato. Tak pernah minum kot kopi nih. Black coffee with vanilla ice cream. sedap! Thick and rich! Tapi kalau korang minum kopi light2 mmg kita pekat kaw lah kopi nih. Mmg yg cenggitu aku nak rasa. Seba…