Posts

Showing posts from April, 2012

aku dan lagu : someone like you

I heard that you're settled down
That you found a girl and you're married now
I heard that your dreams came true
Guess she gave you things I didn't give to you

Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light
I hate to turn up out of the blue, uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me, it isn't over

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you, too
Don't forget me, I begged, I remember you said
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead

You know how the time flies
Only yesterday was the time of our lives
We were born and raised in a summer haze
Bound by the surprise of our glory days

I hate to turn up out of the blue, uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded

Suka coklat tak?

Image
Aku memang sgt suka coklat tau. *hmmm cuba korang bgtau, apa yg aku tak suka.sumer suka kot*
Tapi kalau nak makan coklat kene hati-hati. Sbb kat pasaran banyak 'gula perasa coklat' .. So, tuh yang cakap makan coklat byk mudarat dr kebaikan kan.
Nih aku nak suggest salah satu coklat yang bagus. Yet still affordable (read:cheap). Aku skang memang dah jatuh cinta lah dengan whittaker's nih. Hehe
Kalau rasa takleh nak makan yg 72% coklat tuh, try lah yg 50% atau 62% tuh dulu. Mesti korang pon akan suka.heheh
Ok lah, nak makan coklat jap. Nnt sambung lagi ye.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Art Attack

Image
pengaruh tivi lah nih. bila tengok Qi Razali dalam art attack. so memang sibuk suruh mak pak nya belikan water colour. biasalah, dia nih memang suka cuba mende baru. so sangat tekun lah buat colouring. sampai homework pon malas nak buat.


masa nih tak beli pallette lagik. so guna jer apa yang ada. tapi skang siap ada 2 lagik pallette. berus pon dah 6 7 batang kot. calour nya pon siap dah aku belikan tambah. belikan yang dalam botol tuh lagik. selamat mewarna haziq.


mom lukiskan, the son do the colouring.



inilah hasilnya. good try jiq. heheh.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.




Chatime

Image
korang pernah cuba chatime? ini cubaan pertama aku. ok, lepas nih nak cuba lagik yang lain. flavour yang lain. heheh.
pelik jugak lah rasa, macam baru jer dengar pasal chatime nih. tetiba dan boom kat pasaran. sebelum nih ada jugak bubble tea lain kat pasaran kan. which is aku meamng tak pernah cuba. tapi kan, sepanjang pemerhatian aku lah. kat chatime nih, sokmo lah orang que panjang.



this banana thingy tasted good. thinking of having pure cocoa with bubbles next.

originally from Taiwan. dah banyak cawangan kat banyak negara jugak.


hahhhh, korang tengok lah, ken main banyak pilihan apa yang korang nak.pastuh bleh nak slight sugar, slight ice, 50% sugar atau apa yang korang raa korang nak lah kan.


staff dorang pakai tshirt pink. #eh cam cantik plak. hehe


kan aku dah cakap, memang sokmo lah panjang orang beratur. tapi malaysian memang macam nih kan. lagik ramai orang beratur, lagik tuh lah nak beratur. hehe

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.




aku dan lagu : Set Fire to the Rain

I let it fall, my heart
And as it fell, you rose to claim it
It was dark and I was over
Until you kissed my lips and you saved me

My hands, they're strong
But my knees were far too weak
To stand in your arms
Without falling to your feet


But there's a side to you that I never knew, never knew
All the things you'd say, they were never true, never true
And the games you play, you would always win, always win


But I set fire to the rain
Watched it pour as I touched your face
Let it burn while I cry
'Cause I heard it screaming out your name, your name
When laying with you
I could stay there, close my eyes
Feel you here, forever
You and me together, nothing is better

'Cause there's a side to you that I never knew, never knew
All the things you'd say, they were never true, never true
And the games you'd play, you would always win, always win


But I set fire to the rain
Watched it pour as I touched your face
Let it burn while I cried
'Cause I heard it screaming out your name, your na…

Racing

Image
haziq punya fave game. dari tak sampai kaki sampai lah sekarang. kalau cakap kat dia boleh main 5 jer ker, siap bargain nak 10. so kalau nak selamat, bagi tau dai bleh main 1 or 2 jer. so nanti dia bargain kurang sket lah kan. hehe.













Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.



Wordless wednesday

Image
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Burger Bakar

Image
aku rasa, ramai yang dah tau pasal burger bakar nih kan. sejak keluar JJCM lagik ramai lah yang tahu dan nak try. kat area KL nih pon ada few places gak yang jual burger bakar nih. yang aku try nih kat seksyen 2 wangsa maju. dekat ngan gerai kebab yang aku suka tuh. memang betul2 area tuh.
hazb jugak lah nak que untuk burger nih kan. tapi sesekali takde hal lah erk. kalau selalu, buang masa lah jugak.
since ada kawan yang volunteer a.k.a dipkasa untuk gi beratur untuk ambik no since dia dok dekat. so kawan aku tuh kol 745pm dah terpacak lah nak ambik no. dapat nombor 96 kot tak silap. kalau silap pon no 98 lah tuh. aku sampai jam 9pm. another two sampai 4 minit kemudian. masa tuh baru no 30 ker 40 camtuh lah. so, kitorang layan dok kedai lain dulu lah sambil habiskan masa. borak2. dah kol 11 lebih gi balik baru bleh dapat.

komen aku: not bad lah, sebab burger nih buat sendiri. so daging lah yang digunakan. kalau nak compare ngan frozen patty tuh lah. dan lagi satu sangat murah lah kalau …

Upin Ipin The Musical

Image
UPIN IPIN THE MUSICAL : 14- 6 MEI 2012. ISTANA BUDAYA.
Basically aku tengok the kids terhibur jer dengan pementasan nih. Haziq pon macam tuh. bila dorang call the kids to be on stage, Haziq pon siap gi naik jugak. ikut jugak all the action yang dorang buat. so aku rasa memang the kids terhibur lah kan. so parents, pakcik makcik bawak lah anak2, anak menakan, anak buah, anak sedara, anak jiran atau sesapa sahaja untuk menonton teater musical nih.

tix standard lah kan. rm33, rm 53 etc. punya payah aku nak booking yang show petang. sebab mostly ramai yang beli untuk charity kot. kalau bawak malam susah kot aku nak handle haziq nih.

haziq memang dah lama nak sangat gi IB. since aku memang agak kerap gi tengok teater. so tuh yang dia pon macam nak sangat gi situ. dah kebetulan ada pementasan untuk kanak2, bawak jer lah kan. kat situ jugak memang ada jual merchandise UPIN IPIN. hmm, being haziq, semua mende pon dia nak. colour pencil, mechanical pencil, etc. end up aku belikan pencil colour da…

aku dan lagu : sampai syurga

ku membenarkan jiwaku tuk mencintaimu
ku persembahkan hidupku tuk bersama kamu
dan diriku untuk kamu
belum pernah kumerasai begitu

semua itu telah berlalu harapanku palsu
dan mungkin hari yang satu terus ku tertunggu
di hatiku masih kamu
belum pernah ku ingin terus memburu

aku lemah tanpa kamu
ku inginmu dampingiku
aku fahami aku bukan terbaik tuk dirimu

sampai syurga kumenunggu
sampai syurga ku cinta mu
hanya satu
hanya kamu

ku membiarkan hatiku tuk merinduimu
ku menghamparkan sakitku tuk tatapan kamu
bersamamu harapanku
hilang dalam terang yang membutakanku

dan segala yang ku ada
ku berikan semua tuk dirimu saja
kumahu dirimu bahagia tuk selamanya
biar sampai syurga aku menunggu cinta darimu
agar ku sempurna

namun aku tetap aku
yang terbaik tuk diriku
hanya satu

minggu cakes

Image
Sambut birthday lah sangat kan, penuh dengan cake. :p

aku dan lagu : Terukir di bintang

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu


Gerimis Mengundang The Musical

Image
Gerimis Mengundang The Musical. aku pasti ramai yang dah tau tentang cerita nih kot kan. Memula confuse jugak. teater dulu baru filem ke. hmmm, rupanya teater nih adalah prequel kepada filem yang di tayangkan bulan Mei nanti.

Aku memang suka teater musical. tapi seriously, masa memula dengar GMTM nih, aku bayangkan akan bosan lah kot. bukan apa, persepsi aku macam tuh sebab aku adalah tidak minat lagu Gerimis Mengundang. #Eh boleh plak gitu? dah tuh, pelakon utama aku jarang dengar tentang kehebatan di pentas teater. di layar perak memang hebat. hmm, sangkaan aku sangattttttt meleset.


Gerimis Mengundang The Musical nih di tayangkang di Panggung Sari, Istana Budaya pada 27 March- 8 April 2012. sempat lagik pergi serbu.

Sinopsis:
Pernahkah kita terpaksa memilih di antara dua persimpangan kehidupan? Itulah yang dialami oleh ZAMANI (KAMAL ADLI) seorang juruterbang muda yang berhadapan dengan kemelut percintaan di antara dua orang gadis yang meminatinya iaitu YANA (SHENTHY FELIZIANA) dan CINTA…

Makan untuk hidup

Image
dah lama tak masak, kan. takde maknya nya, dah kalau dok terperap kat umah, memang malas dah nak keluar. so sendiri masak lah ye. lately kalau dok umah, masak konon yang ala2 sihat lah kan. konon lah sangat kan.


grilled salmon. salmon memang fave aku lah yer. rupa salmon tak semenggah, sebab pan-grilled jer ye.


dah tatau nak masak apa, konon nak yang sihat buat jer sup ikan. since stok ikan bawal jer yang ada dlm fridge. apa2 ikan pon jadik lah ye.


roasted chicken. yang cenggini memang aku suka lah masak. letak jer dalam oven than bleh dok rileks2 kan. macam nih punya orang pon ada. :p



garlic and ginger chicken. suka2 hati aku jer lah bagik nama. nih pon kekdah orang malas gak. tapi lagik malas nak keluar kalau dah dok rumah.


siakap steam. yang nih pun aku suka masak. sebab main campak2 jer semua bahan tuh, lepas tuh steam kan ajer. siap, then boleh makan dah. hehe


yang nih aku pon tatau lah apa, all in one. apa jer yang ada stok dalam peti ais tuh letak jer. so tak payah nak susah2 pikir p…

hey isnin..

salam isnin. skang dah takde lagik istilah monday blues kot dalam hidup aku. sebab blues datang bebila dia suka jer. hehe. kadang2 rasanya hari2 pun biru. #eh boleh ke?

takde citer lain nak cerita. sebab kehidupan skang nih, aku kene banyak membaca. alah, takkan nak cerita apa yang dibaca kan. bosan lah. tapi kalau dah bosan, kalau rasa biru aku stop lah kejap buat mende lain. jangan lah selalu macam tuh. kang haru biru aku kang.

kalau dok kat rumah, kalau dah rasa tak tentu arah, apa lagik mula lah episod yang ntah haper2. baking pon jadik. tengok jer apa yang aa kat rumah. nasib baik lately aku memang tak penuhkan barang2 kat rumah. #eh tapi jadik jugak tau.

kalau kat library. bila rasa tak tentu arah, aku pon pergi makan. jalan sana sini. pergi shopping pun ada. yang nih tak baik untuk kesihatan poket aku lah kot.

kalau kat Uni, bila rasa tak tentu arah, terus jer aku balik. kadang2 memandu tuh boleh buat aku rileks jugak. tapi jangan lah masa jem. lagik sakit adalah.

ujung minggu nih, …