Posts

Showing posts from November, 2008

kenapa aku nak kurus

sarkastik tak tajuk...?? semua orang nak kurus dengan sebab yang berbeza... memang lah nak bagik nampak presentable bila berdepan ngan orang... dah lah tak pandai bergaya..hehehe... i suka tgk umimia ...walaupun berisi sket.. tapi pandai bergaya....sesuai gaya dan penampilannya... series... tak caya gi lah jenguk blog tuh....

sebenarnya dlm keluarga aku memang akan ada sorang yang mewarisi sifat berbadan besar... dan dalam famili aku... akulah mangsanya... kalau tgk adik aku yang no 2 tuh memang besar lah.. tapi dulu tak macam tuh... skang nih jer... aku sorang jer yang besar dulunya....

masa sekolah2 ...memang buruk benor lah aku nih... kalau *** tengok pun taknak hehehe... dah lah gemuk... muka masam... gelap plak tuh... camner...?? korang bayangkan lah sendiri.... seriesly aku memang takde boipren... tapi kawan2 aku kat sekolah.... ramai lelaki... aku nih boleh dikawan oleh sesapa... cool beb... tapi dorang nak aku jadik gefren.. tengok dua kali...tiga kali... tak jadik lah...hehehe.…

KWSP vs PENCEN ..lagi

kengkawan... semalam aku dengar isu nih kat berita...elok2 sampai umah... tv tgh citer pasal nih... pagi nih... cek kat paper online.. senang.. bleh terus cut n paste...antara ceritanya...cenggini...

"PUTRAJAYA: Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi semalam mengumumkan empat langkah menambah baik sektor perkhidmatan awam, termasuk membenarkan mereka yang sebelum ini memilih mengikuti skim Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), menyertai skim pencen, mulai tahun depan. .... .... ....
Mengenai penukaran skim KWSP kepada skim pencen, Abdullah berkata, keputusan dibuat itu akan memberikan manfaat kepada kira-kira 40,000 anggota sektor awam yang pada masa ini memilih menyertai skim KWSP...... .... ...
“Tempoh pilihan bermula sebulan mulai 1 Januari hingga 31 Januari dan tarikh kuat kuasanya pula ialah mulai 1 Februari depan. "
so kalau gini... aku memang akan tukar kepada pencen... dan aku akan berkhidmat kepada kerajaan sampai lah aku pencen... hah tuh kalau aku bising2 ada lagik yang ka…

tak puas hati lah plak...

sebelum aku terus nak citer pasal nih... aku nak mintak mahap ye...kalau ayat yang aku gunakan terlampau...melampau atau dilampaui.....dan kalau ada hal sensitip bab yang tertentu.... korang abaikan jer lah.... sesungguhnya ini bukan untk korang.. tapi... orang itu ye....

aku memang bukan lah manusia yang baik.... sebelum mati nih, aku hanya mampu berharap dan beramal mana yang mampu...untuk mendapat tempat yang baik dan bukan yang tak mampu aku terima azab bila mati nanti....

lately jer lah aku baru nak mengikut suruhan tuhan... dari segi berpakaian... itu pun tak sepenuhnya... mungkin lah suatu hari nanti kot...hehehe... kalau dolu2... aku senang dengan suor sekerat tuh...n tshirt jer... penampilan tetap jaga,, tak selekeh tau... bukan per... dulu...aku selesa kuor ngan suor pendek... tshirt... cap... snikers...cukup lah... aku tak kacau org... hal aku jer... kalau nak nampak sopan sket.... pakai lah jeans... (suar panjang beb...tutup kaki aku yang tak lawa nih....ok lah kan..heheh)..…

umimia tag aku....

Image
nih musim tag... so aku kene tag dek umimia ...aku tak kesah.. tag menge tag nih... layan jer... cuma kalau kebizian melanda... aku jawap lambat sket jer...




cenggini tag nya...
1) Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself NOW!.
2) DON'T change your clothes, DON'T fix your hair...just take a picture.
3) Post that picture with NO editing.
4) Post these instruction with your picture.
5) Tag 10 people to do this




cukup ke tiga gambar... menggeletar beb nak tunjuk gambar kat korang...nasib baik incident2 yang terbelaku.. berlaku semasa aku ambik gambor tuh... gambar 1st tuh... tgh akunak snap.. mate aku panggil... erk... nak buat camno... 2nd nya plak... aku nak tunjuk... aku dah tak double chin lagik.... mestilahkan.. dah mendongak kat atas... kalau ada gak... melampau lah... masa nak snap last pix tuh.... tetiba aku ada terbau sesuatu... nak tutup hidung... tapi besau lak tangan aku... betul korang... ada bau tak menyenangkan... orang sebelah aku kentut kot...so ma…

kaedah nekad aku

kengkawan...sambung sket lagik ye... pasal diet.... heheh... to EO, kalau u baca my entri.. kalau semua usaha tak jadik... kene nekad ye sis.....

aku skang nekad... untuk kurangkan berat badan....nekad berani mati ke...?heheheh...

apa yang aku buat skang.... memang tak makan... nak mati ko mayang...??? maksud aku... makan untuk hidup jer lah... dah payah sgt nak nampak kurangkan.... makan untuk hidup tuh....maknanya... makan makanan yang betul... dan bila perlu jer ye... kalau kita kurangkan makan... betul ke kurangnya... korang dah betul2 ukur ke keperluan kalori korang...??? heheeh....

macam nih... aku ambik bfast...sket jer lah buat alas perut sahaja.... alas perut tau... makan lah roti ke sekeping... minum lah air....
lepas tuh tengahari..kalau tak lapar... jangan makan... ko tonggang jer air.... kalau kawan ajak makan... kalau tak lapar...jgn g makan....kalau lapar... ko makan sket jer... jgn sampai kenyang...cukuplah untuk badan tak menggigil... tak pengsan dan yang sewaktu dengan …

ayu tag aku

Image
kene tag ngan ayu the sun
"Snap workstation anda..then taruk link blog anda kat bawah gbr workstation anda..tgk contoh yang aku buat nih..begitulah seterusnya sampai bila2..ok..sekiranya tag ini berkembang pasti akan ada byk link2 dibawahya...kalau x..terencat la dia, lastly, tlg pass tag aku ni pd 7 org blogger lain..pass la pd sape2 ye"

korang penah tgk ke workstation macam aku punya...??nasib tak ambik keseluruhan...so boleh lah kaver2 sket kan....nothing much lah ye... tampal sana sini....
ini plak kalau belah kanan meja tuh... sebenarnya meja aku nih kecik sgt2... perangai aku... kalau dapat apa2... ltk jer dlm mug2 tuh...or gantung... tapi kdg3 jatuh plak... so memang nampak tak tersusun... tapi kan senang woo nak carik mende2... hehehe...

nih plak kat site belah kiri...... ni bahagian yang paling aku tak suka tgk... dan memeningkan aku ye.... kalau aku pening...korang tak payah pikir lah diri dorang tuh ye...

nak kene tag semula nih... emmm bagik 2 orang jer bleh tak...?…

nampak betul... tapi kurang tepat

ini kesah diet lagik tau....

so korang dah tau kan.... aku penah cuba macam2 diet... tapi ada yang gagal kan... aku pun pelik lah jugak... menyampah takyah cakap lah....sumer ada lah.....

nak jadik citer... arituh aku tak tgk lah pun citer tuh... bila balik umah tuh...adik2 aku dok gelak2..siap sindir lagik aku nih... rupanya dorang ada dengar tentang blood type diet....

aku darah o ye korang... penderma universal.... dan memang aku regular donor....
so kalau sesapa yang darah jenis o... aku bleh lah citer citer kat sini... yang lain mintak baca sendirik ye...hehheh...

korang yang jenis o nih tau tak.... paling byk org gemuk... paling ramai yang susah nak kurus yang jenis o nih lah... (jenis lain pun ada... tapi o nih majority).... kalau O nak diet.. jgn dok makan roti ke... whole meal ker... apa bagai lah.... lupakan lah... gandum adalah musuh utama kekurusan kita ye... bila aku cakap gandum tuh... bukan bermakna tepung gandum yang kaler putih tuh jer..ini termasuklah semua hasil2 dari ga…

diana-k tag aku

this tag from diana-k

Three Things That Scare Me:
1. being old ugly and lonely
2. all the illnesses
3. death

Three People Who Make Me Laugh:
1. jokers
2. people around me
3. him

Three Things I love:
1. my sisters and famili
2. him
3. my frens

Three Things I Hate:
1. backstabber
2. dishonest and big liar
3. kind a perfectionist people

Three Things I Don't Understand:
1. why people take advantage from others......
2. why luv is blind.. but when eyes open, no more luv...
3. why this round world is moving and i'm alwitz at the down side

Three Things I'm Doing Right Now:
1.thinking of him… what is he doing rite now
2. thiking of finishing my work
3. thinking of how I’m gonna get out from here for the sake of being a better person

Three Things I Want To Do Before I Die:
1. having a happi famili with him and kids
2. perform haj and travel around the world
3. be gud for a good life in the next world

Three things I can do:
1. internet activities
2. shopping
3. day dreaming (heheh)

Three Ways To Describe My Persona…

berjayakah dengan cara diet aku?

ini lah isu nya... aku rasa... memang dah ramai kan orang yang buat tips cenggitu... dan ramai yang berjaya mengawal atau menurunkan berat badan kan..... dan jangan terkejut ada yang tidak berjaya... malah makin bertambah beratnya....

sampel contoh ada lah aku ye...heheheh... aku pernah hopeless tau... sampai dah malas dah nak diet.... betul korang....

konon lah kan.. nak diet..... pagi makan roti je... whole grain lah... bak kata orang...lagi mahal roti tuh... roti tuh lah yang aku suka beli... tak pun aku makan cereal... oat lah... etc.... nampak healthy jer kan....

tghari aku makan sket jer lah...atau makan buah... ala2 gaya2 orang diet lah kan.....
dan dinner pulak... aku almost tak ambik dah...kalau ambik pun..sesekali... atau makanan yang tak menggemukkan lah... kalau tak... aku cuma minum segelas milo atau susu jer....
senaman.. aku buat macam biasa... aerobik, brisk walk... gym sumer tuh la...
apa hasil nya...tadaaaaa... berat aku makin naik... atau maintain untuk seminggu then naik…

fakta umum semasa diet...

bagik tips nih..hehehe...

i. amalkan bersenam ... ini termasuklah menaiki tangga... selain gunakan lif... berpada-pada lah ye...kalau sampai tingkat 10 nak naik... naik lah kalau korang larat... buat lah takat yang mampu....parking jauh2 sket dan berjalan kaki ke tempat yang dituju...

ii. kurangkan makanan berminyak... makan yang rebus2 sahaja....yang di grill.... atau yang seangkatan dengannya...

iii. kurangkan pengambilan karbohidrat, lebih kan portein.

iv. ambik makan yang tinggi kandungan fibre... supaya cepat kenyang.... seperti cereal dan sebagainya.

v. makan kerap.. tapi dlm kuantiti yang sedikit...

vi. pilihlah roti yang tinggi fiber...whole meal...whole grain ete.... berbanding roti putih biasa...

viii. minum banyak air...

dan lain2 lah ... hehehe



diet ke aku...?

aku nih diet ke... emm aku nih suka kan makanan..dan makan... tapi skang....bila bila rasa tak sesuai jer berat badan nih aku mula lah terhegeh2 diet untuk kurus.... dah kurus ke aku.... blommmmmmmmmm...nak kurus.. kene jaga makan dan bersenam...

aku jaga makan ke..?
buat masa skang memang aku strict sket lah pasal makan memakan nih... tapi kadang2 terlajak jugak lah..hahahaha...
bfast aku makan roti jer sekeping... ngan minum kopi.... kalau roti canai memang dah lama aku tak makan... gitu gak roti canai....makan untuk alas perut jer lah ye...
tengahari... aku tak makan... minum air jer... minum air lagik... sampai rasa dah nak kembung dah perut nih... tapi minum gak lagik... minum air kososng weii... tapi kalau lapar gak... minum lah air berperisa sket... gula itukan sumber tenaga....hehehe... ngelat nih...
dinner... before kol 8 malam ye... kalau dinner aku makan lah... sup ayam ke... sup daging ke... yong tau foo ke... emm senang cakap ... mende 2 yang ala2.. ada kuah ..yang senang untu…

Selagi Ada Dia

aku sering membina angan.
membina istana indah.
dia sebagai raja dan aku sebagai ratu.
biarpun istana kami hanya sekadar pondok kecil,
namun....dia akan sentiasa ada disisi dan mencintaiku selamanya




diet tuh aper..?

entrie diet nih...didedikasi khas buat ranny (swak)...kalau u baca lah blog ni.....hehehehe.....i pun tatau betul ker u perlu berdiet... atau u memang saja nak kuruskan lagik badan yang dah kurus tuh...hehehe....

macam yang aku janji.... nak citer pasal diet sket lah.... chewahhhh macam dietician plak kan.... dah lah tuh...kalau body tuh menarik pun ok lah jugak.... lupakan pasal tu lah ye...heheheh
diet nih ... apa bende nya... ada orang yang tak makan... cakap 'i diet'....... ada orang yang makan memilih ...(healthy food jer...)...pun cakap... 'i diet'.... 'diet itu adalah cara pemakanan yang bla...bla..bla...' hah tuh org yang pakar dlm makan memakan nih plak cakap.....
tak kesah lah ..... apa korang tafsir... tapi..... diet nih kalau bagik aku... untuk kurus dan untuk sehat lah ye.......

so skang ni aku memang tengah berdiet lah ye.... untuk nak sihat dan jugak kurus lah ye....hehehehe... sebulan dua nih aku series lah sket pasal makan2 nih.... sebab dah tak ta…

haziq makan burger

Image
nih burger yang beli tadik.... malam arituh pun cenggitu... org lain sumer taknak burger... tapi 'jiq nak ger'.... waktuh nih...kalau tak lebih 2 pagi... almost lah dua pagi ye......
punya susah nak ambik gambar dia skang nih.... tu aku lupa ntah haper dia kata
emm sedapnya burger nih....... ngap..... biasa kalau beli burger untuk haziq... cuma letak patty... roti... dan mayonis sket.. yang lain tak payah letak......

haziq mengunyah sambik menjeling ke tv.......






ikan oh ikan

Image
fish spa... dah lama aku nak cuba... tapi tak tercuba2... semalam... aku dah cuba..... takde laah g spa bagaikan... cuma try kat open place jer.... actually tgh malam tdik... opppss dah pagi yer... about 1am tu aku g kat bacKLane ... kat setiawangsa.... belakang building jer dorang buat nih... cam ala2 uptown tu la.... dah lama hajat nak tgk tempat tuh...asyik tak jadik jer.... so malam tuh tejadik jugak lah...
haziq belum tido lagik... so gagahlah dia mengikutku.....tuh gambar haziq tgh kusyuk tgk fish....
ikan-ikan yang kehepian... sedang megerumuni kakiku.... 'wah byk sungguh sumber makanan' itu lah agaknya ikan2 tuh kata erk.... harga dia... rm5 -10minutes.... adik aku meme pun cuba gak..... rm12 - 30 minutes... nak buat 30 minit tuh... tapi memandangkan mata haziq dah merah dan asyik tersangap2 jer.... lain kali jer lah kan....
haziq yang telah lali @lalok menunggu aku dan achiknya.... nak suh dia try.... celokan jer kaki... bertuah lah kalau dia nak....lepas tuh... terpak…

salad ke...?

Image
korang tau lah... aku bukan reti makan salad bagai nih.... tapi disebabkan aku nih dah nak sgt jaga makan.... so gitu lah rupa salad ku... letak dedaun... lps tuh letak telur.... lps tuh...letak sos.... lps tuh....letakbaked bean.... lps tuh ltk bawang goreng... ikut suka aku lah kan.....kalau makan ngan pulau seribu sedaplah... itu aku suka.... tapi seribu pulau tuh bleh menjejaskan diet ku... hah korang percaya aku jaga sampai cenggitu sekali...???? heheheh... kadang2 yerbabas juoooo.... aku nak stop lah tulis pasal food nih..... sebab ramai yang komen...dorang lapar tgk aku asyik letak gambar makanan.... hehhehe...errr...aku pun lapar lah....... okeh... minggu depan aku citer pasal diet pulak ye.....







citer kopi lagik....

Image
citer kopi lagik bleh...???? heheheh... skang aku dah pandai guna coffe maker nih.... so memang takde lah nih org nak sedekahkan coffee maker kat aku nih...hehheheh...so skang aku dah suka sgt buat kopi guna itu coffee maker... mahapkanlah kejakunan aku ye.....
oh ya...before nih mamat nih lah yanag dok buat kopi.... tunjuk tangan je lah yer... sebab dah di dah kawin.... opss... tunjuk badan sket lah.... mamat nih kalau aku tunjuk muka dia kat sini pun dia tak kesahnya... tapi aku malas nak tunjuk lah...bgtau nama jer lah yer... nama dia hasimi..... so skang aku sungguh suka memuat kopi sendirik... siap dah beli serbuk kopi kat pasartani tadik........

itu mug kopi aku... mug yang dapat free... aku rasakan... dah lebih sepuloh aku dapat mug cenggitu... yang tinggi... yang rendah.... yang gemok.... etc.... tapi ada yang aku terosakkan... dan banyak jugak yang aku pass kan kat sesapa yang berminat.... satu mug tuh... bertahun nak rosak ...kecuali yang aku merosakkannya itu... actually itu …

food - (etc)

Image
korang...episod citer2 makan aku lom habis lagik ye...macam biasa... gambar2 nih aku ambik dari 1001resepi.com dan jugak masak-masak.blogspot.com...
menarikkan kek pisang nih... this is something aku nak sgt cuba buat... aku ada dpat resepi kek pisang coklat chip dr internet...macam senang jer nak buat... tapi since aku tak dok umah skang.... takde lah ada peluang nak buat lagik....dah buat nanti aku mesti blogkan punya....hehe
korang tau ker nih aper... ini lah sata.... dlm tuh ada isi ikan..yang dicampur dgn kelapa..cili etc... letak dlm daun pisang n bakar... lps tuh bleh makan... memang best lah...aku sgt suker... dah byk kali aku blogkan pasal sata nih... makanan pantai timur... tapi skang merata pasar malam kl bleh jumpa lah... cuma mungkin rasa nya ada lain lah kan... rojak buah... setakat nih... aku rasa sgt suka rojak buat yang aku beli kat jenny kat ttdi tuh.... biasa dorang guna van lah jual nih... yang kat jenny tuh...dah dekat 10 thn kot aku makan.... skang dah jarang hala…

memasak

hari ini aku sungguh lah bizi dengan itu ini. ... macam sungguh tak logik..kalau dorang dpt tau dah lama... tetiba baru nak bgtau... dan eventnya selasa ini.... kalau tak libatkan org lain...sonang... tapi takpelah.... buat jer lah.... but pls dont expect much...

kat sini jugak aku sungguh tidak suka orang yang kinda perfectionist.... hello... kalau apa yng orang kata...tak salah.. tapi awak tak suka... tak bermakna itu tidak boleh diterima kan... this is not the very 1st time aku dgr ko macam nih... tapi sori... aku tak akan heran apa ko nak bawak citer pasal aku ker..haper ke... aku memang tak pernah nak heran ok... tapi apa yang aku rasa... aku kene bidas.. aku akan bidas ok... reason aku logik.... weiiii kalau ko tak suka nak makan kueh yang orang lain buat...senyap jer bleh tak... orang lain mungkin suka apa yang orang lain tuh masak... (ini bukan yang aku masak tau... tapi dia nih... apa sumer yang korang masak atau buat...sumer tak sedap... sebab ... korang tau lah dah kalau per…

tangan aku ...

Image
hish tak senonoh kan tunjuk separuh tangan... dengan jari2 yang kecut jer... sebab kene sejuk aircond nih....(itu latar belakang meja aku kat opis..memang sungguh bersepah ye... aku tak reti nak keje dlm keadaan teratur...heheheh...tapi hasil keje teratur ..hehehe)..kalau korang tgk jari jemari ku itu.... mesti tak sangka yang empunya jari itu macam aku kan.... mesti sangka org nya dah tak perlu diet kan...heheheh
nih body butter aku dapat free dr clinique..aku letak kat ofis... tapi skang dah jarang guna...sebab malas.....diulang.... malas nak pakai.... kalau dulu aku memang tiap pagi jadik amalan dah...untuk guna... atau any lotion lah kan.... sebab masa tuh... selalu jumpa seorang lelaki yang amat particular pasal kulit aku... kalau nampak cam lam gambar tuh... nanti mesti lah dia dah tanya itu ini kan..... tulisan kelabu tuh... tulis 'deep comfort body butter' kalau dah body tuh bleh jugak guna untuk tangan kan...heheheheh










darabif

Image
kengkawan...aku pun tatau lah pasal product nih... baru sat... my fren kat kuching tuh.... IM pasal nih.... since kitorang dok dekat2 area nih... kat hartamas katanya... kalau ruby masih kat sini... sure dia dah serbu tuh.....since aku tgh memblog pasal food skang nih... so aku kenalkan kat korang darabif nih
skang tgh ada offer nih,... kalau korang datang ngan kawan..pakwe..makwe... abang atau adik... kakak etc... beli dua set dapat free dessert....menarik jugakkan..kalau nak try...dah dapat freee... aku suker... nih minuman,... ada air yang ala2 jual kat jusco tuh.... apa kenama brand ntah....emmm hot choclate with mashmallow... macam best jer plak.. teringat citer ... 'holiday' kot tak silap... yang dorang excange umah sorang kat us..sorang kat surrey tuh.... bebudak tuh minum hor choccolate with mashmellow tuh.... waffles tuh bestnya.... lama dah tak makan.... macam2 dips bleh try korang.... hah goreng pisang pun ada tau.... stylo lah sket,... makan ngan eskrem kan......
so p…

food -(western)

Image
korang... aku tengah tension... ada technical problem sket nih... sorang usr nih..dari arituh dah dia dok ngadu psal eme dia... tapi aku dah betul kan... kalau kat admin part dah lepas... hish tadik dia kol lagik cakap tak settle lagik... aku pun... test ffrom admin...ok jer... aku try user view plak... emmm memang tak hokay... aku pelik lah sgt.... bisa takde lah jadik cenggini... puas pikir...cuba etc... tak dapat gak... aku backup data... terus delete jer... senang idup kan... dah clear sume... aku create balik... ada lak masalah lain... heh... sungguh aku pelik... so aku nak rehat jap... kat dua jam dah tak settle problem kecik tuh... so baik citer pasal food lagik... macam bisa gambar2 nih dari 1001resepi.com .... korang dah jenguk ker kat site tuh... g lah jenguk... mesti teruja nya... nih gambar2 western food ye... frankly...aku memang taj ghetti nak masak western nih... kalau takat spaghetti reti lah jugak kan... kalau yang lain... g makan kedai jr lah...heheheh


yang nih home ma…

kopi

Image
kopi anyone...??? tetiba pagi nih nak citer pasal kopi.... sebenarnya.... dalam menu harianku kini.... cheeewaaaahhhh...macam grand jer... ada menu tertentu bagai lam kehidupan seharian.... takdelah.... aku perlu minum kopi tiap hari skang.... dgn kurang gula ye.... kenapa... reason sebenarnya...aku pun tak pasti lagik.... asyik lupa nak tanya.... but it must be coffee...
tuh coffee maker kat atas tuh bukan aku punya... yang ada kat ofis nih... biasanya.... ada sorang mamat nih yang buat... aku minum jer.....
seriesly.... aku memang tak reti guna coffee maker... dari dulu aku tgk tapi tak reti nak guna.... so lepas2 nih... aku dah bleh guna lah... so kalau ada sesapa yang nak bagik aku hadiah coffee maker ker... bleh lah... manalah tau kan...kalau korang dapat hadiah kawin sampai sedozen kopi maker... tak tak ke haru nak simpan dalam store tuh.... baik korang bagik mayang.... emmm... kalau korang rasa dah bohsan guna coffee maker kat umah tuh... ye lah ujung2 tahun nih rasa nak beli co…

food - (mee)

Image
kengkawan... jom layan makan-makan lagi.... seperti biasa gamabar2 dari 1001resepi.com.....kalau dulu hobi ku ialah jalan2 carik makan... skang kene kurangkan sket...kene jln2 kuruskan badan..hah gitu... diana-k..ko takleh join... lagik kurus.. nanti terbang dek angin akak ko nih jugak yang susah tau....hah lagik satu si kojah pun sama... ko kene jalan2 carik makan ngan diana -k ye...
best kan nampak murtabak megi kat bawah nih.... kalau korang nak tau... stok megi sentiasalah ada dirumahku.... bukan apa... itu kan senang.. dan mudah untuk dimasak..tapi kalau asyik ngadap itu jer malam bohsan jugak kan... so memang selalu lah aku mmbuat murtabak megi nih... tapi tak lah semeriah yang kat bawah nih....sodap ko... caya lah...cakap banyak tak guna... baik korang try...satu lagik fakta aku tentang megi... aku sgt lah suka megi goreng yer....sanggup g kedai jauh2..last2 order megi goreng... ramai org tak puas hati ngan sikap aku yang gini.... korang ..aku nya suka lah kan... alah... disampi…