Posts

Showing posts from February, 2009

layan jer lah...

Image
korang.... skang kan aku takde boss...so meeting sumer tuh aku kene lah pergi.... kalau keje dok dengar jer... ngntuks gak lah kan... dah kalu ganti boss ada lah yang kene tuh... tapi seriesly sebab dah beberapa malam aku tak cukup tido.... so...wpun ada isu yang aku kene peka... tapi aku ngantuk jugak lah.... aku dok snap gambar sana sini.... hehehe... and the coffee... to keep me awake ....

hidup skang nih rasa tak terurus jer tau... itu nak kene pikir...ini nak kene buat... lepas tuh...kene pikir ini pulak... dan buat itu....smlm bila aku dok ckap2 ngan mr bodiguard...pasal kucar kacir aku nih... tetiba dia tanya...'u pandai manage tak..??' ... macam nih lah ye... kalau dah sumer mende nak kene buat dan pikir serentak... dah lah banyak... bila dah dapat...dorang buat tatau pulak... so aku kadang2 tatau yang mna prioriti lagik dah...

haziq nih kalau aku nak g dinner nganmr bodiguard...manjang jer dia nak ikut... dah mr bodiguard pun rajin jer layan... so bawak jer lah... buka…

lagik-lagik diana-k punyer keje

Image
Tag Rules:
1. Anda dikehendaki mengambil 3 pic di bahagian muka
2. Pastikan dicrop
3. Setiap 1 pic hanya boleh menampakkan 1@2 anggota sahaja
4. Huraikan sedikit tentang pic itu
5. Tag saper2 saje asal lebih 5 org

mata aku

kalau citer pasal mata.... emmm alhamdulillah mata aku tak rabun lah kan... tak perlu pakai spec...lens bagainya.... cuma aku agak kecewa dgn mata aku... shape nya tak sama.. antara mata kanan ngan mata kiri....penah dulu ada orh tegur tau....oppsss.. ada jugak orang yang perasan....
hidung aku

hahahah...kalau nak citer pasal hidung nih... malas lah nak komen... idung org negeri sembilan... yang typical... muahhahaahah... syukur lah ada idung kan.... atas batang idung ada tahi lalat... errr.. aku pernah baca katner ntah..maksudnya ramai peminat.... ye ker.... ader kee..???? emm nan ado lah...

mulut aku


pasal mulut... emmm tatau lah nak komen apa.... tapi ada lah rasa tak puas hati ngan bibir aku tuh .... bukan per... tak comel.... tapi kan... aries is a gud kisser... h…

tanjung puteri

Image
dah lama tak lepak kat nasi lemak tanjung puteri @sri hartamas ni.... malam taadik ingat nak makan murtabak spore tuh... tapi takde pulak.... aku dah byk kali citer pasal tempat nih.... taapi kali nih aku dah malas nak letak gambar food bagai lah kali nih.... sebab apa...???? sebab aku tak makan beriya pun......
kalau dtg sini.... korang bleh dengar lah lagu2 lama .... yang aku sendirik pun memang tak pernah dengar..... dan dorang ada gantung gambar2 lama.....

kalau nak makan nasi lemak or nasi putih... ada mcam2 lauk.... selian tuh ada gak macam kat menu nih...

aku minum air n makan cucur jer ..... saja ambik gambar nih... sebab nak tunjuk gambar minah yang pakai baju merah tuh.... itu maya yang pelakon tuh.....dia dah kawin ke... or mung bf dia kot yang mamat pakai baju hitam tuh..... malas lah aku nak close up kan.... ambik dari celah2 air tuh jer......
















swim anyone...?

Image
jom korang layan gambar swimming pool...actually nih kat opis... errr...kat opis pun ada pool kan... memang pun.... actually opis aku nih...training place.... so banyak lah facilities yang macam nih.... this is mwhy aku suka jer keje kat sini..... tapi dah lama giller tak swim... normally aku swim during weekend....
nih rules ....apa yang boleh dan tak boleh..... kadang2 ada buat dinner jugak kat pool side nih..




opppssss silap...tapi aku lom sempat masuk tau....
lps swim bleh dok lepak dan berpanas kat sini...

ini lah saunanya...seronok berpanas kat sini lepas swim.... org kata sauna nih bagus untuk kesihatan....sebenarnya dah lama giller aku tak swim n sauna nih.... my swim buddy (zoe) dah pindah kuching...and soon nak persue her masters kat US plak..... so takde member... :-(






































diana-k punya keje

Image
this tag was from the gediks diana-k ..hehehe....



1. Do you think you're hot?
am i hot...??? wooo dah lama tak dengar org cakaop gitu... dah suam2 kuku kot..muahahahah

2. Upload your favourite picture of you!



3. Why do you like that picture?
actually korang..bukan fave gambar aku pu nih... sorri yek... tapi aku suka tgk lips aku kat gambar nih... sbb aku punya lips tak lawa kalau dari depan..so gambar nih... aku bleh perasan lawa lah ye...heheh

4. When is your last time you ate pizza?
lama dah tak makan ... last skali... cuti skolah bulan 12 arituh.... my youngest sis treat us dinner....


5. The last song you listened to?
just before aku buat nih... aku dengar 'lonely no more - rob thomas '... lagu lama dah..... tapi best ..

6. What are you doing right now beside this?
read emails......dah aku buat entri nih... hanya masa aku takde keje jer kan.....bukan macam budak yang tag aku nih.... buat masa keje...cakap kat boss..hehehe


7. What name do you prefer besides yours?
suraya ... naper n…

takde keje dah ke aku nih...??

to mimi (http://azimask.blogspot.com/) ... dulu kan i dah halfway jawap your tag.... kene virus kan.. so tgk tag nih senang... hah meh i bayar hutang...heheheheh....


Rules: It's harder than it looks! Copy to your own post, erase my answers, enter yours and tag people you want. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real; nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.


1. What is your name :sid // mImiE


2. A four letter word : love // Muda


3. A boy's name : shah // Mat


4. A girl's name : maya // Minah


5. An occupation : director // mandur


6. A color : maroon // meRaH


7. Something you'll wear: kebaya nyonya :P // maternity dress (someday.. i hope.. hehehehe )


8. A food : grill salmon // mee goreng basah


9. Something found in the bathroom: mirror // mangkuk tandas :P



10. A place : par…

renungkan .....

korang... satu perkara yang aku amat takut ialah... 'being old ugly and lonely ' ... mati tak takut ke... mati adalah satu yang pasti.... takut atau tak... akan mati jugak kan... tapi kita boleh berusaha dan berdoa supaya tidak 'being old ugly n lonely' .....



cuba korang bayangkan... apabila kita sudah tua... mesti sudah banyak bende yang kita tak boleh buat.... ada macam2 penyakit kot... hidup sudah tentu sudah tidak seindah yang apa dulu lagi... tapi itu kalau kita hendak ia terjadi begitu lah kan....

aku nak korang renung kan.... satu situasi ni..... sepasang suami isteri yang sudah tua.... dan ... sudah tidak sihat lagik.... mereka anak2 yang agak ramai.... tetapi di dalam keadaan yang sedang uzur ni... hanya dorang jer yang tinggal dirumah itu......dimana anak2 mereka...??? bukan tidak ada anak2 yang tinggal berdekatan... tapi mungkin keadaan mereka yang telah lama uzur... anak2 pun dah jemu untuk terus mengambil berat....
lebih menyedihkan apabila keadaan si ibu ya…

jom naik bas

Image
jalan2 naik bas... dah lama tak naik bas express tau... dulu... every montah aku visit my late dad kat kampung..so every month le naik bas express... tak larat woo..nak drive sorang2... satu physically letih... satu lagik tak larat poket....heheh

lupa dah bila last naik... tapi kalau malam memang sejuk giller.... actually dulu.. kat gomen keje alternate saturday... so kalau 1st wk aku balik.. then 3rd wk adik aku plak balik... so kitorang kene lah sacrifice macam tuh kan...mesti sacrifice tau... selagi ayah ada... skang bila dah takde... nak balik pun susah... rugi tau.... nih masa aku gi hantar my kazen.... nak balik dungun...ini my kazen yang dtg hari tuh.... emmm.. aku kan suka kalau kazen aku yang bermurah hati nih datang kl.... tapi atas sebab2 teknikal... aku tak dapat spend time ngan kazen nih lama2.... rasa ralat sangat.... lately aku agak close lah dgn kazen aku yang sorang nih... kazen aku nih anak ayah man..(sapa yang penah baca entri pasal ayah man..)....












a-s-a-p

Image
korang...korang kesah tak pasal rokok...?? maksud aku... dok lepak2 dikelilingi asap rokok.. ada orang yang sensitip tak belh kan... aku... aku...??? aku takde masalah pun.... most of my fren pun smoking...laki pompuan sumer ada... so aku dah lali lah... takde hal punya.....
tapi kan smoking tuh bahaya untuk kesihatan.... so kalau tak smoking lagik baik kan... ye tak korang...takde lah nak ada masalah ngan lung sumer tuh...coughing lah.... macam2... aku pun jadik gak lah passive smoker...hehehehe... sakit gak aku nanti tau..hehehe
senang ke nak quit smoking erk... aku rasa tak senang kot...kalau senang... mesti dah ramai yang senang2 jer tak smoking lagik kan..... ntah la.... tatau lah... kene kuat will power nih.... dah will power pun tak sama kan... so... masing lah kot erk...
oh ye... gambar2 rokok tuh gambar hiasan jer.. tapi model nya ialah mr bodiguard...heheheh... korang tau... mr bodiguard kata.. kalau dia dah kawin... dia akan quit smoking... wahhhh...cayalah mr bodiguard.... u…

bawaku terbang...

Image
aku nih...macam nak terbang kat mana2 jer kan.... actually... aku nak g kuching... wahhhhhh ... macam pest time nak g jer nih.... nak kata byk kali sgt tak lah...tapi kalau sepuloh tuh dah lebih lah akn.... tapi dah kalau dapat g free... aku g jer... heheeh... actually my aunty-mak lang... yang ajak pergi... aku rasa..ok jer lah kot... sebab all this while... aku g keje... wpun kadang2 sempat gak g sana sini
actually maklang dapat 200 voucher dar AA... so dia bawak lah aku ngan my kazen Imran skali join the trip... memula dah booking untuk maklang n frens... tiket aku ngan imran 1 hour later... takper lah... err..siap dah order makan sekali dlm flight... kata pun free kan... so aku kene lah arrange kan 'on the ground' punya aktiviti... maklang dah tanya hari tuh tmpat yang ganti tebedu tuh... so... aku akan arrange for them to serikin untuk shopping2... aku nak g ke erk... panas wooo temapt tuh....
dulu maklang memang selalu jenjalan ... since dah ada cucu... kurang sket... da…

haziq again

Image
harituh aku ada sebut pasal haziq main kompang kan.... so nih aku nak share few captures of haziq... ngan kompang nya.... actually kat tempat haziq stay nih... ada lah dorang ajak bebudak main kompang...silat etc..so kalau ada kenduri kawin... dorang nih lah yang akan main kompang etc kan........
korang tgk lah... org lain baru belajar lagu dia dah nyanyi ngan main kompang skali
kadang2 kalau tak cukup kompang dorang mesti bagi kat bebudak yang dah besar kan... ye lah korang... haziq not even 3 tau.... so.. kalau tak dapat balik mengadu lah kat aku... dgn sedihnya tuh... kalau tanya kenapa dia jawap 'belum besar lagik..' cian plak.... hehehe..so one of his kazen kot belikan lah satu kompang khas untuk dia... lite n small ..ok lah untuk dia...
tengok lah bebudak yang belajar sumer dah besar...dia jer yang cilik dan tembam...

video pun ada skali aku hambik....tapi tk sempat nak load... aku baru bangun dr tido petang ...masa nih.... beriya aku turun g ambik gambar dia.... kalau kora…

jangan marah aaa....

korang... actually tag nih... dah lama aku kene.. tapi sebab tak clear..hahahah.. sampai dah kecik hati si lamanbaiduri... baru aku pasan... nih kita buat jugak tau.......

Soalannya:

Pada satu hari, anda mendapati suami anda melakukan sesuatu perkara yang bertentangan dengan prinsip anda, mencemar ikatan perkahwinan anda dan betul2 buat anda gerammmm giler babas tahap tenuk hutan khatulistiwa..:

1. Anda marah dan geram ketika anda mendapati suami anda berbuat sesuatu yang anda tak suka.
a. Anda pukul belakang badan suami anda sekuat hati (gedebuk gedebuk)
b. Anda lari ke dlm bilik dan kunci lalu mengambil baju2 suami anda dan letak iron biar baju2 tu terbakar (padan muka xde baju g keje)
c. Anda hempas laptop kesayangan suami anda ke lantai sekuat hati (mintak2 rosak)
d. Anda masuk tido dan berpikir nak buat apa
Jawapan: D – actually takde satu pun dari jawapan kat atas tuh…. tapi sebab D tuh lah yang agak2 tepat dgn character aku....sebab dah aku memang kalau nak marah kat org yang aku sayan…

rojak buah @ ttdi

Image
hi korang.... nih aku nak share something.... emm as for me the best rojak buah in town... located @ ttdi.... depan 7-11 Jln Tun Mohd Fuad .. opposite KFC... dekat dgn popeye.... skang dah tak stay kat TTDI..jarang lah jugak dah aku makan rojak nih... tapi kalau rasa nak makan... sanggup aku dtg sini beli masa lunch time... ofis aku ke TTDi pun less than 10Km .....
kalau aku beli tak nak letak nenas... cuz aku tak reti makan nenas...

ada tauhu bakar jugak....
kalau air soya nih... bagik aku biasa jer... cuz i have another best soya drink in town...heeheh..kat TTDI jugak.... jenny jugak nama dia...errr..kalau nak beli soya yang best kat ttdi ada few location jugak.... i.e depan pasaraya TTDI... kat JLN Burhanuddin Helmi tuh... (or aminuddin baki kot).. dan van yang jual tuh.. ada gak kat kiara park TTDi... so lps jogging bleh lah layan soya...
kalau dulu every saturday memang aku tak miss lah singgah sini... kecuali aku takde kat TTDI.... the price dah nak anik sket..... buat still wort…

what...??

Oh, talk to me, can't you see
I'll help you work things out.
Oh, don't wanna be your enemy
And I don't want to scream and shout.

'Cos, baby, I believe in honesty
And then be strong and true.
I shouldn't have to say now, baby,
That I believe in you.


What took you so long?
What took you all night?
What took you forever to see I'm right?
You know, I treat you so good;
I make you feel fine.
You know, I'll never give it up this time.

Oh, no, no.
Oh, you touched my heart right from the start,
You didn't know what to say.
But, honey, I understand
When you take my hand everything's OK.
'Cos, baby, I believe reality,It's never far away.
I've had enough,
so listen, baby,
I've got something to say.
What took you so long?
What took you all night?
What took you forever to see I'm right?
You know, I treat you so good;
I make you feel fine.
You know,
I'll never give it up this time.





nih amira punya keje...

korang...nih amira zafirah ye yang tag... erkk.. tag jer ke... bagi cuppis gak bleh..heheheh

List these rules on your blog

1) Share 7 facts about yourself on your blog

2) Tell 6 unspectacular quirks of yours

3) Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs

4) Link the person who tagged you




1) facts bout me...

i. i was born on april 8 and it's aries... (motip??? heheheh)

ii. i'm the eldest in my famili...

iii. i luv food and travelling so much....

iv. i'm a simple creature on earth.... letak jer kat mana2... bleh hidupnya... apatah lagik kat shah alam ...

v. look so introvert... actually extrovert in my own world...

vi. once something is said... mean it...

vii. i'm who i'm....



2) 6 unspectacular ...errr...

i. drive only automatic car.. (err.. u bleh jadik my driving instructor..??)

ii. alwitz thinking bout losing more kg... but at the same time thinking bout food... erk..

iii. watching people's behavior is one of my fave past time

iv.…

a-k-o

Image
i used to be a very big fan for this muhaizat a.k.a AKO ... suka sgt tengok dia dulu... ada jer citer dia...terpacak lah aku dpn tivi.... tapi skang dah tgk tivi pun kurang.... mana nak tau dia berlakon ke tak kan.... cuma saturday bila ntah ..dia main kat citer kat tv3... gigih aku snpa gambar dia....

bila dah snap... tatau nak buat apa.... so... aku letak lah sini... untuk korang layan....





dulu jugak... aku join maling list untuk ako punya fan...tapi skang dah tak aktif.... mana g dorang...??? ako dah kurang peminat ke skang...?? ako dulu ada blog jugak... kat diaryland kalau tak silap.... emm..friskybun... tapi dah berthn lah dia tak update... atau mungkin dia ada blog baru ke.. tak pasti lah plak... sbb aku pun dah tak lah minat mcam dulu... kalau aku free... aku tgk lah citer tuh kan..hehehe
































s-u-p-p-e-r

Image
actually semalam.. aku memang tension sket lah kat office... byk keje pun ye... mood macam tak ok pun ye... biasa lah sesekali cenggitu kan... aku memang tak makan apa pun....lah seharian tu... cuma minum kopi masa pagi... dan..minum milo bila dah ptg...sbb rasa lapar sgt plak kan....
terasa macam nak dinner jer... dok makan lah mengarut2 jer... makan burger sket lah... kueh lah... normallah korang.. kalau nak tiba time gitu tiap bulan... nafsu makan aku lebey sket lah...sebenarnya...kalau tak makan pun aku ok jer gak... tapi since dah mr bodiguard pun nak makan... so... aku ok jer lah kan.. (padahal memang lapar)

memula nak makan mende lain... tapi jadik lain lah pulak...... bodiguard order roti canai.... dan nescaffe tarik... aku tosei sardin.. ngan coffee tarik.... tapi tosei nya tak best....biasa jer... tapi yang makan roti canai tuh aku tau.... dah ada org sakit gigi.... adoiiyaiii...makan pagi2 buta... sebb dah lps midnite nih....


aku tak bleh lah tak makan tau... dah sebab mr b…

p-i-n-g-p-o-n-g

Image
korang..aksi nih aku ambik masa aku balik keje ptg semalam.... biasa aku balik lambat... tapi ptg tuh... terawal plak... sampai kat parking ternampak lah seorang baby boy yang tembam itu..... hah so...korang jgn ingat haziq tak aktif tau.....main pingpong ko....



actually a nite before tuh aku dah dengar2 dia sebut2 pingpong...
kawan2 haziq nih... bebudak skolah ....





haziq bukan setakat pingpong nih jer... tapi siap join kumpulan budak2 main kompang... ... tapi sebab aku balik lewat jer.. takde nampak lah dia join the group kompang tuh...kalau korang nampak macam dah besar jer dia nih kan....tapi he will turn 3 this may tau... kecik sgt lagik...so..majulah sukan untuk negara...hehe



























aero-dynamic

Image
untuk makluman... tajuk diatas..tidak ada kene mengena dengan apa yang aku nak cerita.... dan paling korang perlu tau.. aku pun tak pasti ada ke word macam tuh... ini bukan citer kapal terbang ye....
ini lah tempat aku dok ber aerobik ...2 kali seminggu... itu jadualnya lah... pergi nya... hehehe.. kalau dapat 2 kali best lah... kecik jer tempatnya... tapi ok lah... korum yang tetap pun...bukan ramai sgt..... just nice lah tempat nih... tapi yang aku tak suka... kalau ada yang dtg ramai2 tetiba join... bkn pe... sesak beb.... kalau nak join pun berpada2 lah kan... kaalu dah nampak cam cramp... jgn lah bersesak.....kalau takat nak suka suki... emm malas aku nak komen... aku nih kan gigih..hahaha...
aku nak beli steps nih la.... dulu masa join sweating club ... macam2 step dah aku dapat... skng lupa segala lah... aku suka sebab hi-impact... buat sket dah rasa penat... bkn pe korang... kalau penat tuh...bleh perasan byk kalori dah terbakar kan... dengan kata lain... bleh perasan cepat na…

welcome to the world

Image
friday arituh kan lunch time pjg...so sempat aku g visit kawan kat opis nih ..baru deliver baby boy.... aku ngan my fren gi jer dulu... takde bawak present ke paper ye... sbb dengar nya my fren tuh dah nak balik confinement sabtu tuh....

nama baby boy nih... danish rayyan dizly bin fadli ... kalau nama daddy nya pendek.. nama anak bleh pjg... kalau nama daddy dah panjang... errr...nanti muat tak column nama tuh... hehehe...
so welcome to the world danish...