Posts

Showing posts from February, 2013

Jom makan : Yaya's Corner

Image
Aktiviti makan-makan berjalan seperti biasa sebenarnya. walaupon asyik lah berzikir nak kurus. cuma, aktiviti makan lately hanya ditempat yang sama, atau pun malas nak update.
so kali nih meh nak tunjuk aktiviti makan-makan kat YAYA's CORNER.

YAYA's CORNER nih kat subang bestari,
No 2 jalan nova q u5/q, subang bestari.

*nih direction dari empunya kedai, tapi aku dah alih bahasakan lah ke bahasa yang mudah difahami
Kalau dari kota dmnsara, u turn kat traffic light yg nk gi subang airport. Immediately ambik kiri. Dlm 2.3 km lepas petronas, take left. jalan terus sampai jumpa roundabout, ambik pkl 12. 100 mtr on yr left*

actually kenal tuan kedai nih masa kerja dulu, rupa-rupanya he's my super senior kat SESMA dulu. dah tuh sekampung jugak. hmmmm 

actually aku gi dua kali harituh, sekali masa lunch dan esok nya datang lagi untuk. aku suka cafe nih, sebab sesuai lah kalau carik tempat yang selesa. harga berpatutan dan makanan pun best dan banyak pilihan. so, akan ada lawatan seter…

HRC

Image
takde kerja betul lah. dok google gambar HRC, buat post. sebab dah rasa sangat bersawang lately kan. dulu hobby kumpul sho0t glass HRC. ngan tshirt jugak. skang tambah lagi satu, fridge magnet HRC. tapi minggu lepas gi HRC melaka takde FM. so kene gi lagik lah kan. 
tak banyak berjalan, so belum banyak HRC yang dah gi. gi New Delhi haritu tak sempat nak gi HRC plak. so anyone going to New Delhi, let me know. nak kirim lah kan. hehehe


Penang
KL
Bangkok
Singapore


Colonge
Amsterdam
Beijing

Cikgu

Image
Hai semua. hmm nak cerita pasal cikgu tapi letak gambar lencana. takper lah janji ada cerita nak buat kan. tuh actually lencana sekolah rendah aku. tuh lah dua sekolah rendah aku.
okeh, meh nak cerita pasal cikgu pulak. korang ada tak cikgu fave masa sekolah dulu. mesti ada kan. nih aku nak cerita pasal cikgu fave aku masa sekolah rendah. ada dua orang sebenarnya. dah lama dah aku nak carik balik cikgu2 nih. tapi tuh lah kan, kadang2 senang nak jumpa dunia tanpa sempadan nih. tapi kekadang susah jugak nak jumpa. 
ada sorang cikgu yang aku nak carik nih kat dungun jugak, tapi tak jugak aku jumpa. actually harituh adalah kawan aku dah jumpa n bagik no phone aku, tapi bleh dia tak mintak no cikgu tuh. dah suatu ketika dulu jugak, cikgu tuh ada call kot, kalau analyse dari no incoming call, tapi sebab aku tak dapat kenal pasti siapa empunya number dari unanswer call tuh, so camtuh jer lah kesah nya. tapi boleh kot nak carik balik, nanti lah one day.
nih kesah seorang lagi cikgu yang aku …

yang mana satu?

Image

Jom makan: The Manhattan Fish market

Image
Sesi makan2 bersama keluarga. Order scallops chicken fish platter. Flaming set. Dessert-mud pie. Nampak macam siket je for 5 people. Tapi agak berlebihan. Sesekali tukar selera makan seafood style macam nih. Biasa kalau nak seafood, asyik ikan bakar sotong tepung udang butter etc jer kan.

Aku suka semua. :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Movie...movie....movie

Image
Banyak nya movie best skang nih... Macam tak terkejar nak tengok. Masa lah terlampau limited. Ada satu ketika aku mmg tak gi cinema dah arituh. Bizi lah konon. Tapi skang macam cerita best2 lah pulak kan.

So skang kalau tension ke. Takde mood ke. Atau rasa bleh gi tgk movie mmg aku terus buat movie marathon. Tgk sekali 2 movie ke, 3 movie ke. Tapi kebanyakannya 2 movie lah.

Tu pon ada jugak yg terlepas. Sbb kalau buat movie marathon kene betul2 carik movie yg abis satu terus sambung. Malas lah yg nak tunggu lama plak for next movie. #eh kata pon movie marathon kan.

So tu pasal ada movie yg terlepas. So nih dok nak cari movie2 yg nak tgk tapi tak sempat nak tgk. Tatau la citer best ke tak. Tapi nak gak tengok. Hmmmm apa2 lah labu. *peace*

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Weekend coffee

Image
"You don't have to starve or deprive yourself. If you work hard, you can eat cake and anything else you like in moderation. Healthy choices" - FITNESS

Ok, I'll work harder! :)
*iced low fat latte and chocolate raspberry indulgent*

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.