Posts

Showing posts from May, 2007

sembang sembang ofis

sejak kebelakangan ni, takde cerita menarik yang nak share. most of the time i spent in the office or with my beloved nephew, Jiq. lupa nak cakap, Jiq dah setahun, hari tuh sambut birthday dia. kesian haziq, mesti dia sendiri tak pasti apa agaknya yang orang celebrate tu.muka dia confuse habis. hari nih takde gambar birthday dia. lain kali lah tengok.

kat office sekarang macam huru hara. ada pulak that lady boss nak out kan my immediate boss sebab ada orang baru nak masuk. kan byk lagi post lain yang kosong. orang baru tuh lelaki. aku pun tak kenal hati budi dia, cara kerja dia, semua lah aku tak tahu. tapi for the very first time aku tgk dia, aku rasa tak suka. ntah lah, nampak macam bagus jer. kemudian-kemudiannya, aku byk pulak terdengar yang negative pasal dia. lagi lah aku jadik tak suka. ntah lah awal sangat aku nak judge dia sebenarnya. mungkin dia ok. so aku buat tak tahu jer. tapi..... entah lah aku rasa macam i cannot be practical, prejudice win!!!.. sebenarnya, aku taknak la…

Kenduri Kahwin

Image
Sabtu lepas, kawan sekolah aku kawin. buat majlis kat concord shah alam. bila ada majlis macam nih, mesti kitorang ambik kesempatan buat get 2gather. ye lah time macam ni lah kalau nak jumpa pun sekarang. walaupun tak ramai gang sekolah yang datang, tapi ok lah. ada jugak sorang kawan yang datang tuh, aku tak pernah jumpa since form 3.

lepas majlis tu, duduk lepak2 kat starbucks, ambung borak. kitorang tak sempat pun snap gambar pengatin pun. ambik gambar jer sesama sendiri.

food kat concord menarik jugak. selain lauk biasa kenduri, ayam masak merah, rendang daging, dan dalca, ada jugak sayur campur dan butter prawn. apa lagi erk lupa dah aku. dessert pulak, mango pudding with ice cream. door gift, ada coklat, aku rasa complimentary dengan makanan tu. then ada cadbury choc clair yang diletak dalam bekas yang menarik. memang menarik lah bekas tu. sebab apa aku kata menarik? kerana ada jugak kami yang 'square' yang org terlupa. dan ada jugak yang terlupa datang balik just nak amb…

itulah kehidupan aku sekarang

dah lama tak mengadu kat sini... nak kata bizi... takde lah bizi macam tahun lepas... server2 dan sistem yang perlu aku belai2 tu pun dah agak stable... rupanya... banyak bende-bende kecik yang nak kene buat... takde semangat betul. tapi... semalam tiba2 je ada masalah teknikal yang agak series dan tak dijangka... berpeluh jugak lah... budak2 vendor tuh.. (aku pun sama berpeluh.. nak pikir apa lah yang nak dijawab kat pihak pengurusan nanti.. ) ... nasib baik lah akhirnya bende tuh ok jugak... itulah kalau buat kerja teknikal... bende2 tuh nak fail bukan ada schedule... bukan nak bagitau... tup2 jadik jer... anyway... ok lah skang... so malam tadik dah lah balik lewat malam... pagi tadi... awal2 lagik dah kene bagik penjelasan kat boss.... bende dah ok... boss puas hati ngan explaiantion tuh... selesai lah satu kerja...

sebenarnya seminggu dua nih aku tak sihat sangat. nak kata sakit sangat tuh tak jugak. tapi sekarang dah agak ok lah. aku rasa mcam ok. tapi belum jumpa doktor pun untu…

If You Luv Someone

i have something nice to share... it's from someone else blog...

If u love someone because u think he is gorgeous...then its not Love...Its "Infatuation"
If u Love Someone because you think that you shouldn`t leave him becoz other think that you shouldn`t then its not love.....its "Compromise"
If u love someone because u think u cannot live without his touch then its not love.. its "Lust"
If u Love Someone because u have been kissed by him...then its not love... its "Inferiority Complex"
If u Love someone because u cannot leave him thinking that it might hurt his feelings... then its not love... its "Charity"
If u love someone because u share everything with him...then its not love....its "Friendship"
But
If you feel the pain of the other person more than him/her even when he/she is stable and you cry for him.....that's "LOVE"
If u get attracted to the people but stay with him or her without any regrets....that'…

Di mana...?

i was away from office for about two weeks, or more...just because...

i. i took leave to attend my sister's convocation... it just 1 day but i took 3 days leave...
ii. i attended 2nd Annual Wireless Security Conference in Singapore for abou 1 week...
iii. it was public holiday....

i am gonna seat for my exam this week... wish me luck....