Posts

Showing posts from March, 2016

Catatan Perjalanan : Brunei Miri - II

Image
Hai uols. 
Ok jom kita sambung. cerita Brunei dah abis lah kianya. Pagi tu kami ke Miri dengan van. Perjalanan ambik masa lebih kurang 2 jam.  Jalan smooth jer. Cuma ada beberapa tempat yang slow sikit sebab ada hi-way yang tak siap lagi. 
Sampai Miri terus gi hotel dulu. againnnnn aku lupa nama hotel. tapi hotel ni bawah dia shopping mall. depan pon shopping mall. kira senang lah tengah town. 
Tapi amai pulak orang nak check in. Kebetulan memang time untuk check in. So lama jugak lah menunggu. Lama tu sebab kitorang lapar kot haha. kalau tak rileks jer agaknya. 
Lepas check in lepak bilik jap. Then memang lapar kan, so gi carik makan kat Mall depan tuh. Kebetulan kawan aku tuh ada hal pulak. So kitorang buat hal sendiri dulu lah. Lepas makan balik bilik semula. sebab panas tengah hari. hahaha, alasan macam ni pon ada.

Tapi apa lah sangat panas tu kan. Takkan nak melepak bilik. Then kitorang ambik Cab gi ke Grand Old Lady kat Canada Hill. Ni kira telaga minyak yang pertama dulu lah. …

Catatan perjalanan: Brunei dan Miri

Image
Salam Jumaat Uols. *kalau uols  baca pada Hari Jumaat lah ye hehe*
okeh, ini adalah entry yang aku nak buat jugak. walaupon dah berlaku pada tahun lepas. Plan nak gi Brunei ni pon macam last minutes sangat. Seriously tahun 2015 aku memang sangat tak sempat nak kemana-mana pon. Dengan kerja yang tak berkesudahan, so aku pon segan nak mintak cuti (kebenaran keluar cop passport. last minute mintak jugak hahaha).
Kebetulan ada kawan dok Miri. kerja Miri sebenarnya. Abang minyak gitu hahaha. Plan dengan kawan ni jom gi jenjalan Miri, tapi kita masuk kot Brunei nak (macam takde kerja sangatkan). So kitorang terus beli tiket flight. hahhh gitu jer. 
Bila kawan yang kebetulan ada kerja amal kat Bintulu around that time pon nak ikut jugak. So the more the merrier lah kan. Tapi, my fren nih silap beli tiket flight pulak. Takperlah, kekdahnya flight jer tak sama. dan time sampai tu pon lah beza.
25 Nov 2015, kitorang terbang ke Bandar Seri Begawan dengan penerbangan MH730. 2 jam lebih jer macam…

kopi itu...

Image
Kalau dulu uols jarang jer tengok gambar kopi kan. cuma bila dah tak aktif ni jer kopi tu dah macam kawan baik. :D



kopi o kosong hitam tu pon minum jugak. tapi takde pulak gambar nak kongsi. zaman ekonomi tak berapa bagus ni aku lebih banyak minum kopi kat rumah jer lah. 
kalau tengok kat label tepi tu ada label untuk kopi. memang hobi minum kopi dah penah cerita. tapi last2 tak tercerita hahaha. ok, satu lagi kesah untuk diceritakan kat sini KOPI, selain makan dan travel. ok lah kan.
ok..ok... chow ....

Hello 2016

Image
Hello 2016. Dah bulan march pon. ok tak perlah kan. rindu pulak nak bercerita kat sini tau. skang rasanya nak share cerita semula lah. tapi mungkin nak share cerita pasal makan, travel dan beberapa cerita yang ok ok saja lah. 
Rindu nak merapu-merapu kat sini. Walaupun macam dah hilang skill jer. Skang dah boleh lah agaknya nak jengah-jengah blog. Lama dah kan. Dah 4 tahun blog ni di anak tirikan. 
Dah lama tak cerita dah tatau jugak nk cerita apa. selama ni bukan lah aku senyap terus dari dunia bersosial ni. tapi aku hidup jugak dengan IG. dulu memang tak layan IG. tapi since takde masa nak membaca dan bercerita. gambar sangat2 bermakna. 
Sementara nak dapatkan mood menulis ni, (walaupon, selama dia nih memang banyak menulis :p), share cerita2 lama dari IG pon kira ok lah kan. hehe.
So, nanti-nanti lah ye. catcha later uols.