food - dessert

korang... rasa lapar lah pulak... jom layan dessert nih... macam best jer kan.... actually aku bukan andai sgt pasal2 nih... kalau ada tuh...aku nampak menarik aku try.... kalau best aku makan lagik... aku makan banyak..hehehehe... ada sorang kawan aku yang aku rasa... memang suka dessert2 nih... dia siap bleh carik hi-tea yang ada dessert best2... mahap.. aku kurang arif.. ajak makan..aku makan ajer..bleh...hehehe
emm seperti biasa ...gambar2 dari 1001resipi.com dan jugak masak-masak.blogspot.com ye...
nampak menarikkan... mesti best... aku memang hantu chocolate... lately baru aku pandai makan yang bervanila sumer nih...heheh

harituh msa g alor setar...aku ada makan ice kacang nih..siap ada ice cream lagik... tapi disebabkan aku sedang 'berpantang' masa tuh.. aku rasa2 jer lah... kalau ikut hati aku...memang taknak ko... dah orang order kan... dah byk kali aku tolak... cakap aku sombong pulak... 'alhamdulillah' kata aku lam hati..heheheh
yummy!!!! nampak best kan.... korang... bila tgk ice cream macam2 peisa nih...teringat masa aku g germany time summer dulu... seriesly...hari2 aku makan ice cream... sekali beli 3 scoop... so ko jgn salahkan sesapa ye mayang... kalau ko gemuk time tuh...hehehehe... aku rambang mata lah korang tgk byk sgt flavour.... kaag2 kalau takde keje...sanggup aku jalan2 kat town... dok lepak makan ice cream jer... bleh gitu...??? bestttt nya....

bubur pulut hitam... best kan... yang nih aku tau lah buat... adik aku yang no 3 tuh suka... so kalau dia balik... dia nak makan... aku buat lah...kalau aku dok sengsorang... malas lah aku nak buat... nak makan pun malas....heeheheh... sebab kalau buat sendirik... n makan sendirik...sengsorang pulak tuh.... tak best lah....

french toast...kan...??? tak pernah plak aku makan dgn honey dan pisang nih...biasa makan cenggitu jer... emmm..tapi nampak best kan... kalau ada pisang atau apa2 buah yang kita suka... errrr...durian ok ker...???heheeh


bestnya caramel nih.... aku penah buat....doulu2.... simple jer... tapi skang bila aku tgk lam internet...macam2 plak resepi yang dorang letak.... lagik emnarik... dah aku taktahu mana nak ikut.....hehehe...
biasakan...kalau g makan kat hotel... kalau tengok dorang letak dessert macam2 nih... rasa macam best jer... kalau bleh sumer tuh nak rasa... yang ini pun aku tatau namanya...heheeheh
dah teringin nak makan dessert plak... minggu nih belum buat apa2 exercise lagik... abih camno..???



Comments

Umi Mia said…
sedapnya tengok gambar2 ni....most of it..I suka jugak....
adenium said…
umimia - emm yummy !!.. jom g carik... hehehe
kojah said…
aduhhh!!cedapnya yg plg atas tuhhhhh...
Harry said…
sungguh menyelerakan deserts tu..
my fav dessert is at secret recipes..
Bab caramel...meh datang perak.. I ajar... hehehe....
*ayu* said…
esok ayu pun ada entry on ABC!
yumm!
adenium said…
kojah - so beila nak ajak akak ko nih g hi tea..??? hehehehe

harry - ooppssss...lupa u got entrie pasal caramel kan... okeh..u set jer time nnt i g belajar..heeheh

ayu - ayu punya lagik real... sendirik punya gambar...hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan