Posts

Showing posts from October, 2008

c.h.o.c.o

Image
chocholate di pagi jumaat... actually i got it last week kot... bukan i got it free lah... tapi aku kirim dr kawan yang g langkawi.... dulu... regenya...rm18 jer... skang dah gone up jadik rm22... but still murah lah kan... selalu aku kirim ngan daim skalik....
tapi bila dah dapat rasa guilty plak.... so dok jer lah terperap coklat tuh kat office... semalam my 3rd sis balik kl.... so aku bawak lah balik... so takde lah melantak sengsorang kan... oppss... lupa ada lagik orang yang bleh makan sama... sapa lagik kalau bukan haziq...dan uminya,... kalau nak tau... coklat memang fave haziq.... err...sebenarnya... dalam misi ku itu... aku takleh ambik coklat... so kengkawan... aku memang takleh sentuh coklat nih... so sebab tuh lah sebenarnya aku masukkan gambarnya dalam nih..... :-).... apa misi tuh... nanti lah sket hari lagik aku nak reveal..... kalau dulu.... chocolates and chocolates and more chocolates in my fridge..... tapi skang chocolates no more... err...ada tak orang tak suka cok…

jawapannya....

dear all......

i dah email pemenang tiket preview madagascar.... dorang sumer dah dapat email masing-masing...yang tak dapat... boleh cuba lagik lain kali ye.... jangan putus asa.... teruskan singgah kat blog i nih ye.....

okey... i just nak share jawapan nya...
soalan 1: Amir Haziq (satu jer jawapan nih) ...ealzam eusof tuh nama anak kawan baik i tau.... haikal pulak ialah anak buah i... sayang jugak ... tapi kesayangan ... jawapannya ialah Amir Haziq...

soalan 2: yang nih banyak jawapannya...pilih jer mana-mana yang suka.... kalau sesapa yang happen to drop by kat my webshots, friendster, facebook... dapat tau lah sumer... tapi kalau belek blog nih jer pun... dah boleh jawap... lebih dari dua kot.... jawapannya ialah... thailand, laos, indonesia, germany, holland(neitherland), switzealand, belgium dan singapore.... kalau kat blog nih jer, tak jumpa kot yang thailand and laos tuh.... suprisingly ada jugak yang bagik jawapan tu....

soalan 3: yang nih..saja jer...korang tulis lah apa saja.…

contest dah closed

kengkawan semua... contest untuk ticket madagascar dah tutup...
so..sesiapa yang telah menyertai nya... tunggu email saya sket jam lagi...
terima kasih di atas respon anda semua :-)


sapa dapat tiket preview madagascar?

guys... dah ada yang menghantar entri.... ok...lagik sket hari... i hantar email kat dorang yang dapat tiket tuh..... soklan no 3 tuh... bukan nya slogan... itu kot suka korang lah nak tulis apa kan... suka2 jer lah.... masih bleh cuba lagik kalau yang rasa nak tengok tuh....

errr... memang lah korang bleh g beli sendirik tiket nnt ...tapi yang nih... bleh togather2 tengok ngan i... redmummy readers.... n redmummy famili tau...hehehehe....


yang dah hantar tuh..... thanks for responding (joining) my contest... n tungguuuuuu..... :-)

makan @ikea

Image
dah lama tak gi makan kat ikea... skang jgn sebut pasal makan... sebab aku tengah memantangkan diri dengan makanan...... by this coming new year... i want my new look... taknak tunggu thn baru ...azam nak change my figure... tapi emmmm...haram..heheheh dengan kata lain aku nih dah lama tka menyinggah kat ikea tuh.....so dah lama lah aku tak merasa daim cake ngan meatball tuh...heheheh.... yummy... tetiba arinih teringat..... errr... gambar tuh aku ambik dr 1001resepi dot com.... nanti lah.... nak kene g jugak nih...oooo tidak....
jangan kata cake daim nih... kalau aku beli chocolate daim tuh... aku bleh ngabiskan satu bungkus besar tuh... tambah plak... kalau kat umah nodoby like daim... so... makin sedap aku menghabiskan nya.....sedappppppp...konon sekali ambik 10 bijik.... then ambik lagik... dan lagik... dan lagik... lebih2 lagik kalau tengok tv kan... uuuhhhhh memang tak sedar ...hehhehe emmmm nih satu lagik nih.... meatball ngan fries tuh,.... best nya.... gravy nya pun....yang mer…

sapa nak tiket tuh...

guys...here we go....
i really wanna give away the tickets... how many...??? i'll tell ya later... if u interested to have the ticket.... just let me know by answering this three simple questions....not really a question... it is more a like... a 'welcome to my blog' champaign.... cuz u need to get the answer from my blog....or my friendster...facebook .....webshots or anything...with a clue 'mayangkelapa'.....

before u answer the question.... here the details. make sure u dont have any appointment on 4th november 2008. we gonna meet at gsc mid valley around 730pm - 815pm..... hey... this is also a date night with kak red .

the questions :
1. Siapakah nama anak buah kesayangan saya..?
2. Namakan 2 buah negara yang pernah saya kunjungi..
3. naper nak tiket tuh...?

huh....what a question...??? hahaha

closing date : 30th oktober 2008. then email me the answer... :-)

selamat mencuba

nak share ticket untuk madagascar dengan u all

kengkawan... walaupun i dah dapat tiket tuh... i nak share ngan sesapa yang berminat nak gi tengok jugak....so sesapa yang singgah kat sini... bleh lah jadik salah sorang darinya....today is my turn...kenapa aku nak share sgt tiket.... sebab aku nih bermurah hati.... dan aku dapat lagik satu email dr alompakagogo
...ringkas jer.... macamnih..." The best part u won the 10 tickets mayang :) !" terkejut giller aku... dan macam tak percaya sgt tau.....so aku nak lah share ngan korang beberapa lagik tiket.....

aku dah offer gak kat kengkawan.... tapi ada yang tak dapat nak g date tuh... so esok aku bgtau lah baper lagik yang tinggal.....
macam mana nak bagik..aku bukan kenal sesapa.... so tadik... dok diskas ngan ayu nak kene bagik soklan lah kat korang...heeheh... jawapan ada lam blog nih... so nanti esok aku bagik lah bilangan tiket yang ada .... dan soklannya... tak byk dah tiket tuh... kalau satu pun tetap akan ku beri kat korang.....tunggu yer.... :-)

h.e.p.p.i

pagi tadik aku sgt heppi sgt dpt mail dr alompakagogo .... nak tau kenapa....???? aku dah menang tiket untuk preview madagascar escape 2 africa tu....

email nya macam nih...
"Salam and good day my fellow frens,This is redmummy from redmummy.com .....so straight to the point (yes ai put you in the BCC list) , and there you go, congratulations!! 16 of you have won the Madagascar's tickets. Each one of you may get 2 tickets but only one blogger is getting 10
tickets + 2 premium Madagascar Card Torchlights!

The details of our dating nite:
When : 4th November 2008 @ Tuesday
Time : 700pm
Where: GSC Midvalley, Hall 3

Ai m notifying Nuffnang via your email adddress and also your blog address, n Nuffnang will personally email you to confirm on the tickets prizes via email soon (give them till next week).

Thank you for your participation in redmummy's Madagascar's entry.Hope ai can meet all of you during the show - may ai get your attention, since 3 main bloggers are giving out the tick…

harga tak tetap...???

kalau nak tau... one of my fave spot for lepak and makan ialah nasi lemak tanjung puteri, kat hartamas tuh.... memang selalu aku gi situ.....
aku pun tak hingat lah.... aku penah citer tak... aku penah g makan kat situ ngan WHN... paa hari isnin... harganya ialah x... lps tuh... aku dtg rabu...order bende yang sama....cuma tmbh seketul ubi rebus dan kopok sket... harga jadik x+rm8++.... hish... actually dulu aku sellau sgt lepak sini ngan WHN....
pernah gak skali... aku ngan kawan2 lepak situ....makan punya byk.... rege tak mahal sgt.... next kitorang makan lagik.... food ordered lebih sket dr aritu.... tapi harga almost 20rm leih dr arituh.... normally we took almost the same food... kalau lepak situ...mesti ambik murtabak spore...soto...laksa johor...etc...so sbb tuh bleh agak dah rege dia..... tapi tak lah pernah complaint.....
semalam... aku lepak lagik ngan kawan2.... 5 of us.... tapi kitorang hanya ordered 2 bowl of soto.... 2 keping cucur udang.... dan 2 hiris tempe goreng....plus…

award from ayu

Image
firts of all thanks to ayu for this award... so here i go... i will gift this to some of my fren blog i alwitz drop by... :-)

1. Put the logo on your blog.
2. Add a link to the person who awarded you.
3. Nominate 10 other blogs.
4. Add links to those blogs on yours.
5. Leave a message for your nominees on their blogs

since i'm still new in blogging world... and not so hyperactive...so maybe i just gonna give it to less than 10 of them... :-( .... so there are :cik ubihairiasshimahkak red (wpun dah memang diva... i bagik jugak...)suzie (wpun dah lama tak hapdet....)imran (it's a fotopages actually)ayu (the 0ne yang gift me this award... it's just an appreciation.. u may not need to repeat the same process..hehe... guys.... do visit her blog kay... :-) )kak anom (this is photoblog... she will know if she happen to drop by here .. :-) )i just cannot find the 10th... :-(well... guys... do drop by at my fren's page ... :-)



jamuan raya..lagi

Image
hari nih unit aku buat jamuan raya.... aku memang risau lah sgt...klau involve dlm majlis makan2 nih...bukan per...lari woo program nak kuruskan badan.... itu jer isu kalau lepas makan byk... tapi bila food depan mata.... makan tak ingat donya....
ni roasted chicken ayamas... nampak menyelerakan lah.... percik kot.... nih roasted chiken ayamas gak... pelbagai flavour....suka sgt lah aku nih...
nih kuah roti jala.... nampak tak menarik jer gambar yang aku ambik nih... tapi rasanya memberangsangkan.... kepekatannya sesuai untuk makan roti jala.....one of the food i cannot resist...
ni nasi minyak ... one of my collegue yang buat.... best... dulu aku penah g kenduri umah dia.... ada buat beriani apa ntah... sumer org puji.... johorian dan nasi beriani.... dalca nya lupa pulak lupa nak snap.....
cut fruits..... pencuci mulut yang amat mudah disediakan....mahap... takde pencuci mulut lain...itu aku lah yang punya hal nya... naper....??? nnt lah bgtau..
ini roti jala nya... kalau try nih...mest…

jusco day @ bandar utama

Image
normally awal2 lagik aku nak inform n excited pasal jusco day nih....tapi memandangkan financial yang tidak mengizinkan.... maklumlah... car aku aku jer ambik dari wshop... dah lah lepas raya....so ... kuburkan dulu lah hasrat tuh...biasa tuh... akusiap ambik cuti tau...hah jgn tak caya.... memula terpikir gak nak gi gak....sebb nak gras clinique bonus... pikir2..tolak campur sumer... productnya aku masih ada.... dgn keadaan kewangan yang kurang menggalakkan baik lupakan dulu... guna dulu sampai abis... christmas nnt ada lagik tuh... (err nih ayat memujuk hati sendirik...) tengok barang2 bonus tuh... aku tak lah teruja sangat..... sebab blusher tuh aku dah get it free masa promotion baru kuar dulu.....maskara memang aku tak guna... sebab tak reti....lipstick pun aku ada lagik... sebb baru beli kat klia arituh... cuma nak all about eye tuh jer... aku nya dah nak abish.... errr... perasan tak... biasa... i never care what i gonna get untuk product bonus tuh... tetap ku gagahi untuk gi me…

m.i.s.i.

misi ...? apa tuh... mission ker.. nurse ker...mission lah....
aku malas nak reveal lagi lah apa misi kali ini... sebab ini bukan misi yang dirancang... tetiba jer.. terus aku sangkut... macam tak pikir panjang jer...
actually sorang kawan nih... tetiba jer citer pasal misi nih... dia citer jer... tup2 aku yang tanpa pikir panjang nak buat misi nih... ntah haper2 jer aku nih...yang best nya... WHN yang kebetulan online ngan aku masa tuh...macam dapat hidu jer misi aku tuh... huh...takleh nak sorok langsung... tapi dia tak bantah lah misi aku tuh....
lagi dua minggu.... kalau aku rasa nak teruskan misi ni... bleh lah aku reveal kan...
hek eleh...macam apa jer misi aku nih.... lagipun sampai bila nak sorokkan... suatu hari nanti mesti aku citer jugak kat sini.... :-)

c.u.p.c.a.k.e.s

Image
1. cupcakes tuh aku order untuk get togather kat umah my fren shana.... ada kengkawan yang request aku buat murtabak biskut... tapi aku malas nak masak bagai...since aku dok umah my sis.. 2. bagik aku comel dan kiut jer cupcakes nih... sesuai untk birthday party budak2.... 3. aku kan nak hantar kat umah kawan aku cake tuh... tapi aku ada suh tulis... 4. cupcakes nih bisa jer...  tak gebu... sebb a day b4 tuh.. aku ada bagik WHN makan satu cupcakes... dia makan jer.. no komen.... ye lah kan... knowing him... bukan suka komen sgt kan....tapi bagik aku biasa jer cakes nih... 5. thank to narita...cuz masih nak terima tempahan aku wpun dah last minute order... 6. terasa nak order cupcakes lagik nih... tapi untuk ocasion aper ntah... bukan lah kene tunggu ada majlis baru nak order... tapi... kalau takde ramai2..kang aku yang makan sengsorang plak....

M.A.D.A.G.A.S.CA.R escape 2 africa

Image
kengkawan... sesapa yang dah tgk previous episode untuk madagascar ni... dont miss this episode..
normally i posted or commented the movie i watched.. tapi kali nih buat promotion awal sket lah... sebabnya.. nak menang tiket free... dapat 2 keping pun dah cukup bagus... ada lah jadik mangsa kene teman aku nnt... kalau aku dapat 10... hehe.. ada lah jugak yang akan dapat free...so doa lah bagik aku antara orang yang dipilih oleh kak red ... sesapa pun bleh masuk contest nih... just visit blog kak red ... dapatkan soklan dari situ.... nak menjawab soklan : soklan no.1 dan no.2 : kak red bleh judge kat sini soklan no.3 : ~ Alex is a lion. ~ i should be getting the free tickets because i luv animated movie and dun wanna miss this episode.
semoga berjaya untuk diriku…hehehehe p/s: untuk lebih senang nampak... blog kak red ialah http://redmummy.com :-)

mc Delivery

Image
pernah order McD ngan delivery ke... aku tak penah.. semalam...kitorang dok berkemas kat umah baru my sis... tengok2 dah kol 2 lebih... sebab takde car... ada motor jer ...so susah sket nak gerak... my sis yang bleh merempit tuh... tak sihat plak... so kitorang decide order jer lah... kalau tengok ...order yang kitorang buat...kol 2.31pm.... so dorang kata..dalam 45 ke sejam lah.... bila dah sejam lebih... tak sampai gak... kitorang kol... nak pendekkan cerita... dah lepas asar baru sampai... kalau tgk dlm list yang kitorang order... yang sampai hanya lah.... fries... bubur anda chicken mcdeluxe... budak yang hantar tuh pun satu hal.... tak sempat kitorang nak tanya apa2... terus cakap.., ini ada silap...kejap lagik kami hantar lagik... dan terus blah...ok lah... dah lebih setengah jam... tak gak sampai... bila kol... biasalah kat call center... standard jer lah kan... soalan dan jawapan...tatau lah berapa banyak kali koll... dah bill tepon satu hal... last skalik... dah dekat nak ko…

raya lagi ker...

Image
raya lagik ker dorang nih... kat bilik aku nih share 9 horang... tapi aku sorang jer ada kat bilik nih.... raya lagik ker dorang.... tahun nih aku malas sungguh nak snap gambar raya.... tapi nak gak letak sket.... gambar kueh raya.... samperit nih... one of my fave lah... tapi susah nak dapat yang betul2 sedap kot...macam2 rasa aku rasa....bila tengok resepi.... macam2 jugak cara.. so aku tak berani lagik nak cuba... tapi yang nih... best sungguh.... actually makan nih masa g umah member aku.... sister dia dapat... memandangkan sister dia CEO kat mana ntah... so aku rasa... kalau gift untuk CEO nih...mesti kualiti bbbbbaikkk punya kan... dan yess.. aku emmang tepat... sedap tau rendang ayam.... buat masam skang,... tak nak tgk lah itu rendang semua...
ketupat palas... kalau balik trg... aku suka makan ketupat nih masa pagi raya kedua or ketiga... untuk breakfast... buang kulit.... then goreng garing... best lah... tak pun makan dengan ikan goreng... hehehehe... actually yang dlam gambar…

dapur moden

Image
tengok dapur tuh macm menarik jer... teringin lah plak nak berdapur macam tuh...dapur nih katanya menggunakan magnetic... sempat jugak lah dengar xplanation orang yang jual tuh....kalau korang pegang tempat masak yang putih tuh.... tak panas langsung.... tapi air dalam periuk tuh...boiling..... tapi aku malas lah nak mencerita kebaikan dapur tuh... google jer lah kat internet... dapur tuh keluaran octagen...abis apa aku nak citer.... bila dah nak blah tuh... dia kata... dia nak bagik voucher percuma... sah laku dalam masa 3 bulan kot (or 6 bulan cenggitu...)... so ok lah.. aku ambik jer lah... tapi kene bukak dulu voucher tuh....sebab nak cop company.....satu voucher tuh...rm100.. biasa lah... tetiba satu lagik voucher... rm1000... lepas tuh si sales persons tuh pun macam terkejut lah... aku cool jer.... dia terus call manager dia... then manager dia nak cakap ngan aku... siap tanya... no siri voucher tuh bagai... lps tuh... cakap... 'congratulations!!.. hanya ada 20 sahaja voucher…

haziq versi raya

Image
takde gambar raya yang betul2 menjadik... kejap2 haziq dah ilang... abis camner..sungguh susah nak snap gambar dia... dia jer yang sibuk nak snap gambar orang...
tengok lah... begitu 'semangat' sekali haziq... lom sampai 2 setengah tahun nih... dah kene carik baju 3-4 yr dah tau... aku siap pesan... baju nih kene pakai sokmo... kang tak muat... mamalong belikan cauldroi (betul ke eja tuh...)ngan kemeja garfield tuh....


bila dapat handycam...haziq dah tak heran kat digicam lagik... tuh dok pikr camner nak guna....semua gambar dia nak ambik.... gambar air... makanan...umi haziq kata.. macam mamalong dia lah tuh...

haziq dengan abang basha...his kazen... tuh lah muka haziq senyum...
haziq yang sungguh hangin.... buat tatau jer bila aku nak snap gambar dia....
gambar raya... dr kiri atas: abah haziq and acu, dari kiri bawah lak: umi haziq,maklong and zihah
haziq dan motornya.... aku dok tgh buat cake kat umah baru adik aku time nih... last day puasa masa tuh...