Posts

Showing posts from January, 2013

Percuma Lagi.

Image
Best dapat barang free. Sabun, softener dan voucher. Kan ramai blogger buat advertisement. Cuba2 jer lah kan. Dapat nih dari redmummy dot com. Mekasih mak merah :) .
Mau berbulan2 aku bleh guna sabun tuh. Almaklumlah kapasiti aku mendobi kan. Tapi tak gak kot. Kalau time basuh cadar langsir etc segala. Tapi jimat dah jugak kan. Itu yang penting. Hehe
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Percuma

Image
Haluuuu...
Korang tengok tak extreme couponing kat astro tuh. Seronok plak aku tgk dorang. Kumpul2 coupon, beli barang ken main buat stok, kekadang bayar tak sampai 1 dollar. Serious giller kan. Tapi bagi aku, cara macam tu tak applicable kat negara kita. Kita tak diberi kuasa membeli macam tuh. Coupon atau voucher kita ada due date, dah kita diberi diskaun sket jer lah kan. Ok lah tu dari takde kan.

Barang2 dlm troli tu memang free. Guna voucher jusco. Aritu guna sket. Macam tak rasa plak free bila beli sesikit. sebab konon ada nak beli mende lain ngan voucher tuh. Tapi last2 gi shopping groceries. Rasa berbaloi jer tgk barang2 satu troli free jer hehe. Seronok lah kalau dapat voucher JUSCO beratus2 cenggini. Redeem rebate, voucher shopping masa JCARD day ngan redeem point kredit card, so bleh lah dpt voucher beratus2.

Sebenarnya, dah banyak lah shopping tuh maknanya kot kan. Aku mmg beli2 nih kat JUSCO jer. Atau tesco ada gak lah. Sebab senang nak access. Kalau kat umah adik aku ad…

Monday

Image
google image
Today is Monday :)

Satu Kenangan Indah

Image
Kalau kita kenang kembali, zaman persekolahan dulu banyak kenangan suka duka yang kita lalui. bagi aku, persekolahan itu adalah satu kenangan indah yang di ingati sampai sekarang. malam sabtu baru nih Majalah 3 kat TV3 ada paparkan kesah TKC. walaupon tidak pernah belajar di sana, terharu jugak aku masa tengok dokumenatri tu. 
Walaupon sekolah aku tidak lah sehebat TKC. 'saya sayang sekolah saya' hehehe. mengimbas kembali kenangan lalu. aku menjejakkan kaki ke sini pada tahun 1989, untuk memulakan kehidupan sebagai pelajar tingkatan satu. paling tidak dapat dibayangkan, tinggal di asrama. kalau sebelum ni, mempunyai emak seorang suri rumah sepenuh masa, so kerja kerja membasuh baju gosok baju basuh kasut sekolah bagai memang tak pernah buat. semua kerja rumah lah memang aku tak pernah buat. owh, ada lah jugak, aku beriya nak cuba masak nasi goreng. atau goreng keropok tuh pon abis tangan kene minyak panas. bukan percikan minyak panas, tapi minyak panas terlingkup kat tangan. …

abang haziq

Image
Dah besar anak buah kesayangan aku nih. (zaim pon sayang gak heheh). dah mula melangkah ke sekolah rendah. kesian pulak tengok kadang2. pagi petang sekolah. homework pon dah mula banyak. alhamdulillah, memang sangat rajin ke sekolah. dari masa cuti pon tak sabar2 nak ke sekolah. tunggu sekolah nak bukak. anak-anak ayah aku memang macam tuh, semua ok jer pergi sekolah. owh ada sorang yang 'hmmm pah lenguh ilu' (read: lama sangat kat sekolah sampai penat ilu. Ilu tuh nama dia) hehe. cucu sulong arwah ayah pon takda masalah nampaknya. 
budak zaman sekarang belanja sekolah bukan main banyak. beriya lah mengajar macam mana kira duit. 'haziq nak beli nasi lauk ayam rm2, air milo rm1 dan roti 90sen'. tuh belum masuk sekolah agama pulak. takper lah, janji rajin belajar dan belajar lah pandai pandai.
dulu masa kat kindy, bahasa pengantar bahasa inggeris, walaupon penguasaan bahasa inggeris haziq masih tidak berapa baik. tapi vocab dah banyak improve. nih dah sekolah rendah tam…

Makan Itu Sentiasa Indah

Image
Makan itu memang sentiasa indah. dah asyiklah sgt mengambil gambar makanan. asal nak makan ambik gambar. hmm, dah jadi satu perangai pulak dah. tatau nak buat apa ngan gambar@ tuh. so, meh lah post kat sini. semua nih adalah cerita di akhir tahun 2012 :) coffee at Secret Recipe. had lunch kat situ, dan malas dah nak carik kedai kopi lain end up had that sinfulicious coffee. susah nak minum sebab macam sgt melimpah :p
 lupa nama apa. dan lupa nama kedai tuh. kopitiam kat kinrara. owh seriously aku lupa. nampak simple kan.   nasi dagang. dan yang kat bawah tuh mee goreng sempoi trg style. orang2 terengganu, kalau teringin nak makan nasi dagang, boleh cuba nih. tak menghampakan. lokasi? Lokasi adalah kat kinrara. kalau dekat Jalan BK5A tuh ada petronas, dan ada masjid kat situ kan? hah kedai nih dalam kawasan masjid. yes dalam kawasan masjid. kedai kak ani kalau tak silap. bebudak sekolah aku memang selalu lah lepak sini. sekali gi sini arituh sampai all the super senior pon bleh jumpa.…

Jom makan : Roast Kitchen

Image
Itik..Itik... Jom makan itik. Ok, sesapa yang gemar itik, atau nak try makan itik, nih satu lagi kedai yang korang bleh pergi. Kalau tak makan itik pon don't worry. Ayam dan daging pon ada.

Roast Kitchen nih terletak kat TTDI- Taman Tun Dr Ismail. Kalau nak senang cakap, kedai ni sederet dengan Pizza Hut, Maxis, Mohsin etc tuh. Kiranya nih dekat dengan Pasar Besar TTDI lah.

Crispy duck tuh not bad jugak. Owh, aku bukan penggemar itik, jadi tak dapat lah nak komen pasal itik nih. Aku order mi daging tuh. Sedap! . Aku suka mi tuh. Sayur tuh pon terbaik. Char koew with sweet wasabi pon adalah terbaek. Char koew nya sgt crispy, cuma again, aku mmg tak makan wasabi, so agak terbatas aku makan. Actually wasabinya tak terasa sgt, boleh lah aku makan jugak. Next time aku nak order sauce asing lah :p.

Makan kat sini aku rasa harganya nya sgt berpatutan. Dan rasa pon tak mengecewakan. So bleh lah korang try nanti :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Newton Challenge 2012

Image
Penutup unt 2012. Newton challenge. Berlari 12KM di kawasan yang banyak laluan anti gravity bagi aku mmg mencabar lah kan.

Dah tau newton challenge pon masih nak register. So mulalah dok tanya sana sini bentuk muka bumi kawasan tuh. Sebelum larian aku cuak giller, sbb kalau kawasan berbukit mmg mostly aku akan mintak nyawa dan berjalan lah. Kalau berjalan, biasanya unt 10KM laluan biasa adalah 2jam lebih sket. Tapi aku tetap target nak abiskan challenge nih dlm 2jam. Masa berlari pon agak stress pada mulanya. Tapi bila aku tgk masa yg diambil untuk tamatkan larian, ok lah. Aku happy :). Aku dapat habiskan larian dlm 1h46m50s .. Bagi aku ok dah lah tuh. Walaupon orang lain boleh lari 2 3 kali ganda lagi dlm masa tu, tapi aku habis gak kan. Hehe

Ramai jugak jumpa dengan kawan kawan yang pelari tegar. Well done uols! Malah ada yang buat ultra 25x2=
50km ye. Cayaaa lah bro. Tuh pon dlm 4 jam lebih jer. Kagum!

Apapun, Newton challenge ni adalah satu pengalaman yang sangat menyeronokka…

jom makan : Artisan Roast Coffee

Image
coffee anyone? Coffee lurver out there, try this. the new cafe at TTDI. Rahim Kaja 14, to be exact. next to maybank. :) w