Posts

Showing posts from November, 2007

tak sabar.....

i just cant wait for tomorrow...tak sabarnya.... guess what.... tomorrow is a payday.... after a very early paid last month ...everyone is soooooo broke... so tomorrow everyone gonna smile again.... and more... i gonna have my turn for 'duit kutu'....

next month we gonna get early pay again.... i hate that..... i just cannot control myself .....

Bizi Bee....

Image
sehari dua nih kebizian ku mengurang.... cuma kalau ada problem jer lah jadik kelam kabut.... macam pagi tadik.... memang takde mood betul nak dtg keje.... pagi2 buta dah bos panggil.... nasib baik dapat aku menyelesaikan permasalahan itu....

cuti aku banyak lagi nih...sebab harituh ingat simpan cuti untuk kawin... dah tak jadik pulak... takper lah... cuti kawin untuk tahun depan... tahun depan jer lah kira... lepas nak tolak 15 cuti untuk 'hari tua'....ada lagik baki yang melebihi sepuluh hari.... so aku berkira2 untuk nak berehat nih....

sabtu harituh aku kerja.... sebab keje yang nak kene buat tu mesti masa orang tak keje....takper lah dah biasa macam tuh.... lepas keje ...melepak rumah senget sambil makan-makan.... malam nya g tengok 'Bee Movie'... lama giller dah tak g tengok wayang... ada a few movie yang nak kene g tgk nnt nih.... enchanted, national treasure 2.... elizabeth...

menarik citer bee movie.... memula ingat nak tgu adik datang n g tengok.... tapi nnt baw…

Wanita Api

Wanita api dilahirkan di bawah lambang Aries(21 Mac-20 April), Leo(24 Julai-23 Ogos) dan Sagittarius(23 November-21 Disember).
- aku membawa bendera lambing Aries

*Dilahirkan sebagai pemimpin
- aku anak sulong, so ada lah jugak kene memimpin…
- dulu aku suka jadik ketua…. tapi jarang jer ada peluang untuk jadik ketua….
- persekitaran kerja ..aku diarah dan mengarah....
- tidak pernah bercita-cita untuk menjadi pemimpin...
- skang aku rasa... aku nak dipimpin.... aku dah letih dengan kehidupan sekarang yang terlalu dominan ...ingin didominasi dengan cara yang betul dan baik.... cuba untuk menjayakan arahan yang diterima

*Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar.
- hanya memberi pendapat pada bidang yang aku mahir yang mempunyai pengetahuan mengenainya..
- agak kurang tepat penyataan ni... aku lebih suka mendengar pendapat orang.... dan mengolah dan menggunakannya supaya pendapat itu menjadi lebih berkesan...
- tapi lately... bila aku cuba menyu…

Kau Yang Satu

tadi masa driving terdengar lagu lama nih dalam kereta... macam best jer .... dulu2 tak suka lagu tuh.... agaknya bila tengah rindu kat seseorang.... terasa lagu tuh macam best sangat2 plak.... jiwang lah plak aku..... so..this song is for my special someone...WHN....

Tanpamu
akulah yang rindu
Tanpa dirimu
Hilanglah manjaku
Kasihmu
kata naluriku
Cintamu
hanya dihatiku…

Izinkan aku selami hatimu
Izinkan aku bisikkan cintaku
Janjiku
pada kau yang satu
Diriku
hanyalah untukmu…

Engkaulah yang satu
Pujaan hatiku
Sucinya cintaku padamu
Sayangku
hanya kau yang satu
Kasih dan rinduku...
milikmu...

Jangan Ada Benci

Andainya ada di antara kita nanti
Berubah hala serta janji
Jangan ada benci
Suka dan duka dilalui
Jadikan kenangan di sudut hati

Andainya cita-cita tidak kesampaian
Ikatan murni terputus di pertengahan
Jangan dikesalkan
Jangan lantaran kegagalan
Kita saling berdendam saling bermusuhan

Ungkit-mengungkiti
Sakit-menyakiti
Memusnahkan diri

Kita harus tabah dan bersedia
Cekal hadapi kemungkinan yang tiba
Kadangkala yang berlaku
Di luar kemahuan kau dan aku