Posts

Showing posts from August, 2014

Catatan Perjalanan : Trip to Bali - Makan

Image
Hello Bali!
Apalah hidup tanpa makanan yang best2. hehehe. makan itu indah. hmmm dengan sepanjang tahun mengelat dari exercise. badan pon dah macam dipam-pam kan. memang kalau berjalan biasanya akan habis duit kat makan jer. sampai sampai Bali dan sebelum meninggalkan Bali au singgah sini makan. Nama restoren nih MALIOBORO. kalau senang sebut jer "ayam tulang lunak" sure orang akan tau lah.
untuk dua kali makan, memang ada bende yang di order 2 kali hehe. tapi kat bali nih, kangkung memenag femes kot. sedap plak tuh. alamak, lupa, apa ntah diorang panggil kangkong. Lupa lagik!
ayam tulang lunak telur masin dan cili. best giller! telor masin tuh memang best sgt lah. cili tuh bagi aku yang tak makan pedas nih memang pedas. tapi ayam rangup best cili dia tuh.

kangkung cili dan aku lupa apa ke nama dish kat bawah tuh. tapi antara yang memang ramai orang order lah. telur based dan sos kacang. fuhh memang sedap!.

tempe mana boleh lupa. hehehe
yang nih ikan, ikan tongkol kalau ta…