Posts

Showing posts from November, 2006

Maha Karya Cinta

aku tak pernah follow pun show One in A Million, tapi bila lagu ni selalu dengar lam radio, macam best jer.. mamat nih pun quite good looking jugak la... rentak dia macam best jer... bila tengok lirik ... memang sesungguhnya aku tak tujukan lagu ini untuk sesiapa...

Begitu berat melangkah
Melihat kau bersamanya
Adakah aku yang salah
Atau hanya helah saja

Ku masih mencintai diri kamu
Bila kau menjauh
Ku rindu

Kau bagaikan udara
yang membantu aku untuk terus hidup di atas dunia
Tanpa mu ku lemah
Pasti aku tak berdaya
Kerna kau maha karya cinta ...

Biarpun kau tidak mahu
Menerima kasih daku
Ku kan setia bersama mu
Sehingga ke akhir waktu
Ku masih menyayangi diri kamu
Bila kau berlalu Ku rindu ..

Kau bagaikan udara
Yang membantu aku untuk terus hidup diatas dunia
Tanpa mu ku lemah
Pasti aku tak berdaya
Kerna kau maha karya cinta

Kau takkan dapat aku lupakan
Kerna kaulah punca cinta kita
Mengajar aku erti bahagia
Kembalilah ..
Terimalah pesan daku
Yang akan terus menunggu ...

anak sapaaaa la ni?

Ternampak DIA masa mula-mula masuk sini. Cool nya DIA! Peserta kursus agaknya. Camtu lah kat sini, kalau tak kenal, kita tak pasti itu staff atau peserta. Lepas tu terjumpa lagi. Peserta kursus jangka panjang agaknya. Sebab tak selalu jumpa pun. Aku pun jarang sgt join the crowd. Masa tu kalau ternampak pun, sekadar tengok je la. Sbb masa tu I’m attach to someone lah konon.

Cool sangat ke? At one glance memang ye. Tinggi, kulit melayu (tak lah gelap sgt), gaya DIA slow n steady jer nampak. Nak senang cerita kira taste aku macam DIA la. Kalau DIA tengok tu, macam nak luruh jantung. Aku jer la yang rasa macam tu. Luaran jer la yang aku tahu bukan kenal pun. Tapi orang cakap DIA ni alim sket. Nampak macam tu la juga. Tengok orang yang ala-ala taste kite tu kira my past time favorite la. Apa yang kita dapat bukan seperti apa yang kita suka. So tengok jer la apa yang kita suka. Itu salah satu cara nak menikmati anugerah mata yang Allah kurniakan.

DIA ni already attach to someone sebab tuh ak…

Kota Kinabalu

24/11/06
My flight to KK (MH0068) was actually bounced for Taipei. Touched down at 7pm, KK was already dark. Fahmee’s cousin, fauzi drove us to Berjaya Palace Hotel at Karamunsing. I better not join them for dinner, sleep is the best!

25/11/06
This is my official trip to KK with Fahmee. Again, Fauzi drove us to Likas (INTAN Sabah). Mission might not running well as planned at the first place. Always there’s a unforeseen problems. But, it turn up fine !!! nothing much but work today. Headed to Tanjung Aru for dinner and Kampung Air for crystal bargain.

26/11/06
I rather take morning flight, but fully booked (my flight to Kl- MH 709 was a connecting flight from Manila) Fahmee was in another flight. No more eagerly shopping mood. Sebab dah selalu sangat ke Sabah kot.
Having lunch at King Fisher. Just thinking of having drinks, but we finally ordered something (I asked for special Nasi Goreng) after saw the JJCM plaque hanging on the wall. The food taste good. But suddenly a ‘healthy’ rat ran …

eee... Tak suka nyeee...

Hari nih last raya ke? Waa sukanya bila raya dah takde… memang tak suka betul bila dapat banyak invitation for makan-makan…. Dapat banyak sangat invitation… tak suka nya… bila dah pergi I just cant control myself but eat everything. The good food tester in town. Kalau best nak test lagi to confirm the food is good. Aku nih dah lah yang jenis enjoy eating. So memang tak sukanya kalau dapat invitation gi makan-makan…

Yang paling tak suka… I gained weight, more weight to be exact!!!... since came back from Germany, aku always put extra KGs bila timbang… dashyat la. Worried … but just cannot control myself…

Gerun sangat byk my office attire need to be put aside. Look horrible bila pakai. So what say u? memang kene lah berusaha keras. Bukan nya apa, kene lah presentable bila berurusan dengan orang. Kalau kita berurusan dengan orang yang tak seronok dipandang pun kita rasa tak confident, so kira role reversal lah (pinjam word Minister of international Trade and industry).

Plan for shopping af…

what's now...

in my everyday life nowadays is work...work..and work... i rather think bout work than nothing else to think about...hehehe....
early in the morning ..heading to the office... then going home.... exhaustedddddddd... nothing else but sleep ...
just have sunday for weekend.... then monday again......
boring nya la hidup skang ni.... takde apa yang menarik langsung......

last nite i was thinking of planning something for next year.... setiap kali tahun baru mesti ada azam.... but never achieve.... but again next year... i wanna give another try for myself .... saya berjanji untuk diri saya sendiri..... saya rasa.. kalau saya tekad.... memang saya boleh buat... macam apa yang saya buat sekarang..... saya akan cuba.....