Posts

Showing posts from October, 2009

..kembali senyum....

kembali senyum...????..hahahah..itu hanya lah tajuk lagu ye korang... alah.. lagu izwan pilus tuh... nak akta itu lagu fave aku tak jugak.,.. tapi kalau g karaoke... nih jadik lagu wajib aku kot... motip...??? hahaha... sebab kan lagu nih simple jer... tak tinggi... sempoiii lah... so memang sesuai lah untuk orang yang berbakat macam aku nih kan.....

korang jom karaoke... dah lama lah tak layan..hehehe







...the proposal...????

what proposal...??? hahahaha... jgan speku ye... hahahah... ini bukan proposal macam citer sandra bullock tuh.. eh kalau korang blom tgk lagik citer tu....cepattttt g tengok.... bleh lah release woooo....

ok back to my tajuk entri... the proposal... emmm... orang asyik dok tanya aku jer... bila nak g buat PhD plak nih... ko nanti buat Phd kat oversee erk.. bleh aku g visit ko... macam macam lah... emm dan aku lebih rela ditanya soklan nih... sebab ini atas usaha aku lah kan... dengan keizinan tuhan... insya allah... ye lah...lebih baik dari soklan bila ko nak kawin... yang nih... kalau aku ada boipren pun.. dah kalau bukan jodoh aku ngan dia.. tak gak aku kawin2 ngan dia..hahah..

to be frank... aku sebenarnya... dah malas lah nak buat PhD dlm bidang ICT nih... series... dah malas buat yang bidang teknikal nih.... kalau dapat peluang buat PhD yang berkaitan 'human behavior' ke.. atau yang seumpamanya... best jugak kan... tapi kalau aku nak ambik bidang nih... malaysian government…

parking punya citer

Image
nih aku nak citer pasal parking... kan lately aku dok kat apartment tuh... huh punya lah masalah parking... memang masalah lah... kalau balik lambat sket... siap lah kan nak carik parking.... tuh lah jugak sebab yang aku malas nak kuor malam... kalau dah balik... dok umah diam2... kang kalau kuor.... silap2 takde parking plak aku kan... kengkadang..sampai suh kawan aku dtg park kat tempat aku.... hahaha..cenggitu skali...
masalahnya... kat situ.. setiap umah satu parking lot jer... ok lah tuh... dah tuh... ada yang dikhaskan.. tapi tak berisi... takleh ke mgt survey2... mana yang tak occupied... open untuk yang perlu kan....
kang kalau main masuk jer... kang jadik kes lagik ..hehehehe

sebenarnya.. yang jadik masalah... ada gak yang tak guna lot dorang walaupun ada... sebab lot dorang jauh sket jer... nak gak park depan mata... naper aku cakap cenggitu.. aku tgk.. selalu dii dok park kat lot yang jauh sket jer... tapi ..bila awal... dai main park kat yang free nih.. abis camno...?? mana …

gambar murtabak biskut

Image
gambar murtabak biskut kalau berminat boleh emel kepada mayangkelapa@yahoo.com penghantaran percuma di kawasan berikut:
penghantaran : penghantaran percuma di kawasan berikut :
i. TTDI
ii. Damansara Utama / Jaya / Kota Damansara
iii. Kelana Jaya
iv. Setiawangsa
v. Wangsa Maju
vi. kawasan lain yang boleh dirunding

mimpi itu indah

Image
ada satu malam tuh... aku bermimpi... kata orang...'mimpi yang indah itu adalah mimpi yang sukar untuk menjadi kenyataan'.... ehhh tapi apa yang aku mimpi tuh bukan lah mimpi indah.... ada jugak yang kata.... mimpi itu permainan tido.....
tapi mimipi aku tuh...buat aku terfikir2 lepas terjaga dari tido.... actually masa terjaga tuh...buat aku terus tertanya tanya apa maksud...apa petanda di sebalik mimpi aku tuh.... masa terjaga tuh... masih awal lagi.... baru jam 3 pagi lebih2 cenggitu.....
(gambar hiasan) mimpi aku malam tuh berkaitan air.... air laut... aku pun lupa dah kat mana.... tapi aku berada di dalam satu tempat.... air laut yang berombak.... ombak nak kata besar takde lah jugak.... tapi melandai sampai lah ke tempat aku berdiri tuh.....lebih kurang cenggitu lah.... esoknya... aku terus google tafsiran mimpi.... tapi aku pun tak pasti...yang mana yang menepati mimpi aku nih..... ada yang aku baca petanda baik... ada yang kurang baik....apa pun...kalau ianya kurang baik..…

dari kerana mata

Image
sapa nyanyi lagu tuh...'dari kerana mata... yang mempunyai kuasa...ooo.. aku tergoda..aku tergoda terkecewa....' ....tapi memang bukan mata aku lah tuh... emmm kalau tengok betul2 mata aku... ada lain sket sebelah... dengan kata lain tak sama... memang ada penah orang tegur... huh... ada gak orang perasan erk... tapi takper lah.. memang dah kejadian tuhan sebegitu.... aku tak pernah lah merungut.... kerana nikmat mata yang paling besar adalah untuk melihat... syukur lag dengan apa yang ada kan....


tapi nih... aku g sasa harituh... adalah kerana mata ... hahaha... nak carik eyeliner... nak mintak personal shopper tolong belikan... ntah bila lah nak hambik kan... so.... kugagahi jugak.. g SASA..dan carik2... dan ambik... rembat jer yang murah nih... lepas2 raya... jangan banyak songeh... bende dah abis... ko nak pakai atau tak nak... hahahah.. so memang dah aku pakai yang murah nih jer kan... so .. apa nak pikir yang mahal2... hehehe skali... hah... bukan cyber colors tuh jer ak…

berfikirlah dengan cara yang lain plak

Image
korang mesti kenal mantan PM kita kan... TUN MAHADHIR MOHAMAD... aku memang kagum lah dengan idea beliau yang sungguh brilliant nih...korang tgk jer lah pembangunan malaysia nih... memang cara beliau berfikir dan ideanya... sungguh lah aku kagum...

harituh.. masa ada dia buat talk nih.... aku memang tak lepas peluang dengar... satu bende yang aku memang rasa amat tepat lebih kurang cenggini bunyi nya.... 'kalau kita dah selesa dengan apa yang kita ada..apa kata kalau kita ubah cara kta sekarang..supaya kita mendapat lebihd ari apa yang kita ada '.... maksud kata dia cenggitu lah kan.... biasalah kita.. kalau apa yang kita practic nih dah mendatangkan hasil yang lumayan.... kita tak berani nak amalkan sesuatu yang lain supaya hasilnya LEBIH LUMAYAN kan... emm nih yang aku tgh nak berangan nak carik kursus2 yang berkaitan nih... 'creative thinking' .. 'stress management' ...'negotition skills' .. apa lagik... sebab bagik aku...bila kita dah ada bende2 beg…

bajet 2010

nak share sket pasal bajet yang dibentangkan oleh PM kita jumaat harituh... sebenarnya ini ada lah semua orang pun tahu.... just to share this statment..

"Bagi mencapai tujuan ini, Institut Tadbiran Awam Negara (INTAN), Bukit Kiara akan distruktur semula sebagai pusat kecemerlangan ilmu bertaraf dunia"
"Dengan ini, INTAN Bukit Kiara akan dinaik taraf sebagai 'School of Government' dengan kuasa autonomi, ditadbir secara professional dibantu tenaga pengajar berpengalaman dan menjalin kerjasama dengan institusi terkemuka dunia"

statement ini mungkin tidak bagi apa2 makna untuk ramai orang... mungkin mereka yang di INTAN juga sekadar dengar sahaja pernyataan ini.. (MUNGKIN lah kan..)..tapi bagi aku... aku sungguh2 berharap ini akan menjadi satu kenyataan ....
dan berbagai2 perkara juga bermain difikiran ini.... biar lah apa yang berlegar2 di dalam pikiran ini.. hanya berlegar2 difikiran sahaja dulu... malas nak ulas dulu lah....











kampung baru...

Image
ini bukan kesah aku dapat kampung yang baru atau apa erk... saja nak tunjuk makanan yang aku melahap kat kampung baru...hehehehe....al kesah aku nak jumpa kawan skolah lah nih... kebetulan dia datang meeting kat kl....
biasalah.... set lebih kurang terus jer terjah... tup..tup... dia punya agenda sampai 1030... hah ko... kitorang ambik haluan dulu lah kan... g nasi lemak antarabangsa... aku yang katanya berdiet... tidak lah melahap nasi lemak kan.... aku dok makan cuit2 lauk tuh jer lah kononnya... tapi korang tau tak... lauk2 tuh... dalam piring kecik jer tau... tgk lam gambar macam godang jer... telur puyuh tuh mahal kot erk.... sebab sayur pucuk paku..telur puyuh... ngan kentang tempe tuh... rm16 .. tak masuk nasi lemak...

dah siap makan..kitorang g kidnap kawan aku tuh... tatau mana nak g... since hotel dia tgh2 town nih jer... g kampung baru balik.... memasing macam nak meratah ikan jer...
so..dimulakan dengan ikan pari ngan ikan jaket nih... motip ikan jacket...?? kenangan beb.. …

cerita disebaliknya.....

Image
aku malas lah nak citer apa2.... korang layan gambar jer dah lah ye.... hehehehe... apapun...key wordnya ialah MAGGI MEE ...hehehehehe










selamat mencuba... errr... resepi...??? alah... tgk gambar tuh bleh lah agak kan... hahahaha..... ├žepat dimasak... sedap dimakan.... hehehe




mengapa belum kawin...???

harituh masa baca satu artikle nih.... aku rasa tertarik untuk post blog aku nih... aku dapat artikel nih dari internet.....

semoga lepas ini.... orang lain akan faham.... kenapa ada orang yang belum kawin... tak kawin... atau sebagainya.... kannnnn

Kenapa Masih Belum Berumahtangga ?
Posted by azrul.alwi
May 9, 2007
Mungkin anda pernah diajukan soalan , “kenapa masih belum berumahtangga lagi?” Jawapan yang lazim diberi adalah, “Tidak ada jodoh lagi..” Mungkin selepas ini anda akan mempunyai jawapan yang lebih sesuai ..

Jodoh, rezeki, ajal dan maut adalah takdir Allah s.w.t. Allah s.w.t telah berfirman di dalam surah Al-Hadid ayat 22, “Dialah yang menciptakan tiap-tiap sesuatu lalu menentukan keadaan makhluk-makhluk itu dengan ketentuan takdir yang sempurna.”
Di dalam kitab Fathul Bari, Al-Hafiz Ibnu Hajar mencerita bahwa seorang ulama sunni pernah berkata, “Jika Dia menghalangimu atas apa yang menjadi hakmu, beerti Dia telah menzalimimu; tetapi jika Dia menghalangi kerana sesuatu yang ada pa…

hanya di radio....

Image
'hanya di radio... ku mendengar suara mu itu....' ..penah dengar ke lagu tuh.... bukan versi bru yang sapa tuh nynayi... tapi yang headwind nyanyi.... aku dulu kan suka dengar lagu2 headwin.... emmm kalau dulu.... penyampai radio nih.... punya lah kita nak sgt tgk muka dia kan.... macam mana lah rupanya....tapi skang... emmmm... takde dah llah situasi cenggitu... dulu ..wooo rasa misteri jer... siapakah empunya suara yang sungguh memikat kalbu itu..hahhaha... sampai cenggitu ker....
kalau cakap pasa pengacara adio tivi nih... aku suka fedtri yahya yang kat tv3 tuh.... bahasa melayu nya power....aznil hj nawawi.... pun... bleh buat orang gelak... tetapi bukan lah lawak yang tidak berasas kan.... emmm siapa lagik erk... ramai llagik lah.. yang hebat2.... kalau dulu mahadzir lokman.... dan lenlain lah kan.... skang... agak susah kot yang dapat yang berkualiti macam yang dulu2.... bukan takde... tapi dorang mungkin kurang series untuk menjadi sebegitu berkualiti...
kalau dlm kereta…

...mistaken identity...

emmm.... tengok tajuk... teringat citer2 thrasher dolu2...hahhah.... emmm actually... aku dok pikir pasal entri aku nih...... aku rasa... semakin lama.... aku macam dah tatau apa entri yang aku buat...... dah carca marba jer.....

dulu....blog nih kan diari aku... so... sorang dua jer yang tau dan baca pun.... tak buat entri pun takpe.... seminggu... sebulan bru nak buat... takde hal lah kan..... tapi skang... walaupun bertambah lagik dua 3 horang yang selalu singgah jengok sini... huh.. punya carik ide nak post apa.... sungguh rasa takleh takde entri... so aku masukkan jer apa2 citer.... sebab aku tau.... korang dtg jengok blog aku... so aku nak lah korang terus jenguk kan... kalau aku tak tulis apa2... korang mesti tak masuk dah.....

so instead of nak korang datang... aku nak jugak korang seronok ngan entri2 aku..... baru lah korang terus nak datang jengok kan.... emmmm... i buntu (uBuntu...hehhe).... dengan .....iT's mY LifE... aku citer pasal life aku jer lah kan... pasal aktivit…

kerabu

Image
korang suker kerabu tak...?? aku tgk jeis kerabu jugk lah.... harituh kan... masa kat bazar ramadhan setiawangsa ada satu gerai tuh dok jual macam macam kerabu tau....tapi aku tak sempat nak beli pun lah....
aku lately nih... suka lah dok makan kerabu... sebab nya... kan aku sedang berdiet...hahhaha.... ok lah kan... makan kerabu nih....dah berapa hari aku asyik dok makan kerabu mangga jer.... tapi jangan lah kerabu yang banyak cili api yang dipoting kecik2 tuh... sungguh aku tak suka.... kalau pedas2 sgt macam mana aku nak makan kan... tapi ada satu kerabu mangga nih... kat plaza damas.... sungguh sedap... betulll ....


kat atas tuh adalah gambar kerabu suhun.... (glass noodle),.. harituh kan.. kat satu kedai nih... aku tgkmenu dia... ada macam2 jenis kerabu kat kedai tuh... kerabu maggi pun ada tau... tapi try kerabu suhun tuh.... nanti bleh lah aku try kerabu2 yang lain plak....kerabu nih kan healthy... so aku yaang tak reti makan salad nih... dok makankerabu lah plak kan... dlm usaha…

kuali pon nak beli kat IKEA kerrr...??

Image
kalau citer pasal IKEA nih kan korang.... SATU KETIKA DAHULU... aku sungguh lah taksub... masa tuh... umah aku baru dah nak siap... so mulalah nak deco macam2 kan... pada ketika tuh... mana ada harvey norman ke... macy ke.... home kat jusco pun aku tak pasti ada ke tak lagik masa tuh.... kalau ada pun baru nak mula lah kot...
dah IKEA nih jer yang ada... so... asyik lah sungguh nya aku kuar masuk ikea nih.... masa tuh kan aku tak keje.... cuti belajar... so weekdays lah aku masuk ikea... so takde lah nak sibuk2 ngan sesak2 ramai orang... tapi weekend g jugak.. kalau kawan2 ajak..hahhaha... taksub sungguh kan....
sebab tuh masa mula2 masuk umah tuh... kawan2 aku tanya... umah ko nih... IKEA taja ker... hahaha... umah takde barang... ada satu dua barang ikea pun orang dah nampak kan...hahha

arituh aku g IKEA... hajatnya... nak g beli kuali jer... hahhhhh... kuali pun nak beli kat ikea ke.... actually aku nampak kuali tuh masa aku g beli tupperware utuk meat ball....tup2 hari nih dah naik …

it's all coming back to me now

Image
korang...jom layan lagu nih... camner... emmm ...kalau aku humming pun bukan korang dengar kan.... tetiba masa balik keje arituh.. dok dengar lagu nih kat mix.fm... wahhh lama giler tak dengar lagu nih tau.....

lagu nih takde kene mengena dengan apa pun... dan bukan jugak aku tgh teringat seseorang ke... takde ye... takde sapa pun yang nak diingati..hahahah... tapi masa lagu nih tgh hit... aku tgh buat practical tarining ..kat KUB IT.. (then change to KUB technology... skang tatau lah...lost track sudah..) .. masa tuh.. asyik dok dengar lagu ceilin nih jer... best best.. tadik terdengar.. tetiba ingat time practical...bukan ingat seseorang atau apa... tapi ingat.. kat situ lah aku kenal dunia keje... mcam2 lah....


There were nights when the wind was so cold
That my body froze in bed
If I just listened to it right outside the window
There were days when the sun was so cruel
That all the tears turned to dust
And I just knew my eyes were drying up forever
I finished crying in the instant that yo…

coklat...coklat...coklat...

Image
ada tak orang tak suka coklat...??? kecuali lah si ayu the sun kan..hehheh... aku nih... kalau datang nya mood nak makan coklat... huh... dan dan tuh aku carik dan melahap.... lebih2 lagik time jiwa kacau kot..hahhaha.... waktu2 dekat nak period ke.... betul lah agaknya... kalau makan coklat boleh buat kita heppi.... betul ke... betul kot kan...

aku adalah tidak suka white coklat....tapi kalau dah takde coklat sgt.... aku belasah lah jugak.... kalau dah nak sangat kan...... yang paling aku suka... adalah dark coklat.... bitter sweet jer....
aku rasa.... semua orang tak akan tolak lah kalau dapat ferrero coklat kan.... tapi kan... seriously... i'm not so fancy bout coklat..... kalau takat cadbury coklat tuh pun dah cukup sedap sgt dah... tak payah dah beli mahal2.... hhehehe....
hah skang.... dah ada dark coklat untuk ferrero.... tapi aku tak penah rsa... sebab... setelah aku merembat banyak coklat... nak balik.. baru perasan yang nih.... hahahah....
tapi aku pun tak suka lah milk c…

nasi goreng pertama ku

Image
tengok tajuk tuh... bukan aku untuk aku ye... aku nih... memang suka sgt buat nasi goreng... sebab senang kan.. selain meggi lah... nih adalah nasi goreng pertama adik aku sorang nih... biasalah kan kalau dah masuk dapur pun tak kan.. lalu kot dapur pun sebab nak g bilik air jer lah... nak minum air kosong...
adik aku yang 2nd tuh ... punya idea... nak bekfest nasi goreng.. tapi nak org lain buat... aku dah selalu gak buat.. so suh adik aku yang sorang lagik nih....

so masa nak masak tuh... banyak lah orang2 berpesan... bukan apa.. kang..risau lah jugak kan.. kang nasi goreng dah siap.. kene gak carik bekfast kat luar.... aku cakap... 'dah letak perencah meggi tuh'... tak payah letak garamn dah... adik aku yang satu tuh cakap...'jgn masin sgt' ... abang ipar dia plak pesan ...'jgn letak minyak banyak sangat kak' ...seb baik haziq tak berapa paham kannn...
biasa ...bangun2 jer.. nasi goreng dah ada,... tapi kali nih... kitorang lah plak dok tunggu nasi goreng ...…

saya sukerrrrrr

Image
huh... kalau bab makanan jer... mesti aku suker kan... saja lah... aku nak tunjuk jugak... aku dapat jugak makan otak2 ngan sata nih.... yang memang dari KEMAMAN ye...

kalau yang selalu beli kat KL nih... aku adalah tidak suka yer... wahhh eksyen kan... pasal sata ngan otak2 pun nak eksyen.... emmm hanya orang2 yang tau membezakan rasanya nya saja tahu..hahahaha... orang2 terengganu jer lah yang tahu nih....aku sebenarnya... kirim kat kawan aku... husband dia ada keje kat kemaman... nasib baik ko roger aku kan... len kali roger lagik ye...
korang sila lah jamu mata jer ye... bukan apa... nak ajak korang makan sekali pun... dah abis lah... hehehe




PLS GIVE MORE ATTENTION!!!!! THIS IS FRAUD..!!!

Image
Customer Alert ,
For security reasons, your maybank2u account has been blocked due
to inactivity or because of too many failed login attempts.
You must authenticate again

Please login at maybank2u to restore your account access.

Maybank2u
https://www.maybank2u.com.my
Please comply and thanks for understanding.

Note: Please do not reply to this email.
This mailbox is not monitored and you will not receive a response.
© 2001-08 Maybank.
_______________________________________________________________
this is not the first email i ever received from this sender.... that is what make me think of publish to u.... giller kan....
korang... kalau dapat email yang seumpama atas tuh... PLS ..PLS...PLS.... ignore... very good fraud email ... just take extra carefull... dont ever click to any bank link to get access to your bank's portal... do type it on your own....
the link to https://www.maybank2u.com.my/ is actually link u to http://kemm.serif.ru/
REMEMBER... IF BY ANY CHANCE , U EVER GET SUCH EMAIL AS…

..my (not so) spicy cornflakes..

Image
korang... nih aku nak buat balik entri pasal cornflakes aku nih.... since ada yang dok emel..sms tanya.. masih boleh order ke... so jawapannya BOLEH....... untuk raya haji.. christmas... apa2 ajer perayaan lah.. ATAU... bukan perayaan pun boleh..... untuk bukan perayaan ini... delivery akan dibuat pada sabtu/ahad (atau hari2 lain jika berkeperluan)....


harga : RM15.00 (RM28 untuk 2 bekas) kawasan penghantaran: TTDI / Damansara (Perdana, jaya, utama,) / Kelana Jaya / Kota Damansara / Hartamas / Bukit Kiara/ Rawang / Setiawangsa / Bangsar / Wangsa Maju / Cheras (atau mana2 yang berdekatan) kepada sesiapa yang berminat untuk mencuba ..atau terus mencuba boleh lah membuat order dengan emailkan kepada : mayangkelapa@yahoo.com atau sms kepada 012-3537515 (no ini hanya boleh menerima sms, no voice) selamat mencuba....





sukan... akibatnya...??

Image
emmmm kalau tengok tajuk... macam aku tak suka sukan jer kan... hehehe... actually aku saja lah nak share citer ngan korang nih..... berkaitan dengan sukan jugak lah.... emmm aku nih... bersukan sgt tuh takde lah kan... skang nih... kalau berkelapangan tuh... adalah jugak... gi brisk walk... aerobik... gym... tapi amat lah tidak konsistent.... mau taknya kan.... sebab kebizian keje dan sebagainya lah kan....
kalau aku konsisten... mesti aku tak gemuk kannnnnn..hahahaha.... so... kalau tolak ..campur... bahagi.... emmm aku lebih makan dari eksesais lah kot kan.... tuh blom darab lagik... tak leh jadik nih.....takleh jadik....
dulu .. aku amat lah suka join sukan sana sini lah jugak kan... kengkawan ajak main futsal aku belasah... petang2 bleh g jog ..berlari sumer lah.... janji ada aktiviti yang mengeluarkan peluh dan menyihatkan... aku will be in the list lah... tapi skang .. kalau ada aktiviti makan jer... aku memang masuk list jer...
aku start bersukan pada usia yang lewat jugak.... sb…

bizi lah sungguh...

adoii ...bizi2 nih bohsan jugak kan.... sungguh lah banyak keje aku nak kene buat... itu ini... itu ini..... tapi takper lah... bukan lah aku nak mengeluh ke hapa ke... bukan apa.... skang nih... lately nih la....banyak keje2 tuh perlukan attention yang lebey......

biasa kalau buat keje... hush... sempat jer layan sana..layan sini... jenguk sana....jenguk sini....
tapi nih ada mende yang kene beri perhatian lebey... so aku rasa macam kurang jer masa nak jenguk sana sini... hehehehe...

dan..bila dah bg perhatian lebey nih... penat pun lebey lah kan... hahaha... balik umah jer... online kejap.... terus aku yang offline....hahahaha.... tapi sempat lagik jugak balik umah ... nak online bagai...kononnya lah....... dalam keadaan broadband yang kalau waktu malam memang lah slow amat.... jengok2 blog...sambil2 tuh... berkebun jugak kat FB...hahhaha... tapi kene yang tak haverst hari2 lah kan... kang kerugian besar di kebun.....

sebab tuh lah aku agak kurang bercerita di blog.... dah blog pun siap…

di kala mata tidak mahu lena....

dah pagi pun nih.... tapi mata nih sungguh lah tak mau lelap.... tatau dah nak buat apa..... dgr lagu2 yang ada kat dlom hp.... tak jalan gak.... emmm ..last skali.... ku online ajer lah......

nih penangan cappucino aik cheong tuh la.... balik tadik...mood nak makan takde... seronok ...kalau takde mood nak makan nih....bleh lah badan nih.... mengurangkan bebanan.... tapi lapar..... last skali.... teringin nak minum cappucino tuh... layan ngan red apple.... huh... satu pasangan yang sungguh tak serasi kan.... tapi layan jer lah.... sambil baca email2 yang tak terbaca... kerana bizi lah sungguh kan....

ramai lagik kengkawan yang dok tgh online.... nun yang dok kat france... kat canada tuh..... dok ijau lagik kat FB dorang.... rasa nak tegur... tapi idea sungguh lah takde.... takat nak hi jer... tak payah lah.... otak tepu dah nih.... tapi mata tak mau lelap.... tesion nya..... badan penat giller... sungguh penattttttt......

pagi jap lagik... g kerja.... banyak dah episod bizi menanti... au…

facebook ohhh facebook

Image
korang ada facebook tak... hek eleh...sure ada punya kan.... haziq tuh sok kalau dah pandai menaip sendirik pun mau nya terus ada FB kot.... dulu orang dok hangat pasal friendster... emm i do have one tau..hahaha... skang FB plak... aku nih dulu buat akaun FB nih kenapa yek... ntah lah... just because orang ada jer kot... orang add aku.. aku ok jer...so dengan kata lain... takde onjektif yang jelas lah kan....
lama lepas tuh... aku diam senyap sunyi dari FB... sbb dok suka berblog plak... carik idea buat entri kat blog... blog walking.... anything got to do with blog lah kan.... tapi sebab dek tergian dengan berkebun nih.... dah aku tiap hari plak dok FB balik... aku hanyalah berkebun di FARM TOWN sahaja ye..tidak ada kebun2 yang lain tuh...so dah kang tak haverst...kering kontang plak kebun aku... emmm nak taknak... tiap hari lah FB... kecuali tak bekesempatan...
oh ya... ofis aku adalah mem'block' ye FB... sebab FB sudah terlampau popular..hahahaha... ehh ada kumpulan apa tuh.…

makan-makan umah rose

Image
sunday harituh...rose buat open house umah dia... aku yang dok tersilap2 date nih... seb baik.. finalise balik... sebab... aku hingat minggu depan... dah lah minggu depannya... aku macam itu ini dah nak kene buat... kot tak sempat nak lari ke cheras umah rose...

tapi GBM adalah aku jer yang g ngan kak red .... yang lain adalah masalah masing2... biasalah time2 raya nih...yang tetamu tak putus dirumah....yang konvo dan nak balik johor malam tuh jugak dan yang ada masalah tersendiri :P heheheh......

wahhh... aku salute lah... rose menyiapkan semua tuh sengsorang... adalah husband dia nolong gak kan... tapi ngan buat makan2 nih... penat wooo.... hah tuh lah rose.. i offer nak tolong taknak....
bila kak red dah sms kata nak sampai kol waper... aku pun... menyampaikan diri time tuh jugak... tapi awal sket... sebab umah aku dekat sket dari umah kak red..hahaha... hampun... walaupun aku nih suka meneman kak red makan..tapi kali nih.. aku tunggu sampai kak red sampai baru aku teman kannnnnn tau…

voucher JUSCO

Image
korang... sesapa yang ada JUSCO CARD tuh.... dah redeem ke rebate voucher dr JUSCO...?? apa..?? korang blom dapat statement ..surat bagai...??? memang dorang dah tak hantar.... korang terus jer g kay kaunter... aku pun pelik... dorang tak bagik notification langsung plak kan...
untuk JAN-JUN 2009... sila redeem cepat ye... sebelum november kalau tak silap..... so apa lagi... sila lah ke JUSCO berdekatan anda.heheh

best dah kalau nak shopping nih.... shopping free lah konon.... ye lah.. raya...duit dah abis banyak.... so skang carik lah rebate di mana2..kannnn.... tak cukup ngan g redeem ngan JUSCO... bila dah ujung tahun nih... mula lah aku carik points di mana2 untuk di redeem voucher... ntah lah..skang... mana2 points dari kad2 yang aku guna... semua aku amik voucher jer.....arituh nak redeem voucher hush puppiesh.. dari point kad plastik... dah abis plak... voucher ISETAN... (tetiba jer plak kene g jauh lah untuk shop nih..) pun abis.. ROBINSON pun habis.... wahhh korang lebih ceka…

makan-makan raya

Image
huh..kalau time raya.... memang sangat sesuai untuk menambah berat badan ye..hahaha..apa tak nya... sana sini orang ajak makan kan.... tapi raya thn nih aku malas nka tunjuk banyak2 lah... nanti tak selari plak ngan niat aku nak turunkan berat badan kannnnnn..hehe...

jom layan jamuan raya kat opis aku... nih aku tunjuk yang bahagian aku jer lah.,... bahagian IT ye....

nasi hempet...
lemang yang sungguh best...series... aku sampai makan 3 ketul... oppsss... bestttt




ada lagik ke open house raya nih...? aku rasa mcam ada jer... hehehehe... lambatnya nak berlalu bulan syawal nih...hehehehehe.. baju dah mula rasa ketat..hahahahaha so selamat lah berdiet lepas ni....