Posts

Showing posts from March, 2011

Jom Makan: Ikan bakar keramat

Image
Jom makan ikan bakar..... Hehehe.... Ok.... Ikan bakar keramat nih... Terletak kat setiawangsa.... Kalau korang tau masjid muaz jabal tuh... Hah masuk lorong tuh la.... Jalan terus... Sampai korang nampak tempat makan nih kat sebelah kiri tuh....

Actually bukan ikan bakar jer.... Ada ikan masak asam... Masak lemak cili padi.... Ada lagik lah jenis masakan nya... Ada udang ..sotong.... Yang bleh nak suh bakar.... Nak goreng tepung.... Sayur pon ada..... Owh ya.... Selain tuh... Bleh jugak kalau nak order goreng2 .... Mihun... Kue tiaw... Nasi goreng....

Ptg tadik.... Aku singgah jap beli lauk untuk dinner... Tapau makan kat umah jer... Ikan pari masak asam.... Sotong goreng tepong dan kangkung.... Huhh.... Memang cukup lah kalau nak makan 3 4 orang nih.... Harga mengikut harga pasaran..... (Tadi aku kene...RM31.70 jer) Not bad lah harganya..... Yang pasti segar...... Rasa pon tak mengecewakan tekak aku ....

Selamat mencuba satu lagik tempat makan nih yer... :D


Sent from my BlackBerry…

Dapat free

Image
Huhh... Aku ada kopun yang beli at least RM5 tuh.... Dpt free bfast set tuh.... Arinih last day.... So tadik gigih lah gi 'drive-trus' (bak kata haziq)...
Kereta tak banyak sgt... Tapi staff kurang kot pepagi.... Menunggu lah jugak..... Yang beratur kat kaunter pon ramai....
Kalau tak redeem membazir lak kan.... Hehehhe
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Lunch

Image
Hmmm.... Lunch saya yang healthy...???? Owhh... Ini adalah bbq beef dari johnny's....
Mati lah...lps on the phone dengan sorang kawan... Yang dok cakap aku hanya dok tunjuk kasut sukan jer.... Pastuh.... Entri makan semedang...hahahha....
Ok kasut tuh dah nazak... Aku nak buang.... Nnt aku tunjuk kasut baru...
Ehh ehh apa kaitan nih... Tajuk 'lunch' ... Gambar lauk daging.... Citer kasut...???? Hmmm apa2 jer lah.... Hahahha... Jangan marah....


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saya suka durian

Image
Haziq nih memang hantu durian.... Tapi taknak bagi makan byk sgt.... Nnt bkeh jadik ceret beret... Atau demam..... Memang macam tuh... Kalau dia makan banyak.... Tapi kalau nampak durian... Mesti nak suh beli.... So mcm tu lah.... Kene beli 2 biji cenggitu jer lah... Nnt beli lagi..... Dua biji pon .... Bleh kata dia jer yang hadapnya...hehehhe... Malam tadi dah lps makan durian.... Masa tgk tivi...skali.... Haziq cakap.... ' Umi...haziq suka lah durian... Nnt umi beli lagi ye' .....hah... Kan dah kata... Takbleh beli banyak2 ... Nnt alamat kene ponteng skul lah..... Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

jom makan : HOMST (revisited)

Image
jom makan kat HOMST... aku dah pernah buat entri pasal HOMST dolu kan... again... this visit pon dekat TTDI ... ada lagik branch lain nya kat seksyen 13 shah alam... belakang tesco extra.. dan juga.. kat Kota Damansara... harituh order lauk pauk.... nak tengok click sini kali nih.. ala-carte pulak ye....
mihun singapore...
2 jenis kue tiaw goreng..satu seafood satu bukan seafood heheh... aku alwitz admire chinese style kue tiaw goreng nih... compare dengan yang sgt berkuah basah tuh.. char kue tiaw erk...
nasi goreng petai... tak try... err.. aku ngak makan petai.. alangkah sambal tumis ikan bilis yang letak petai pon aku tak makan.. unless dah memang takde lauk,..atau.. sambal tuh baru dimasak.. kalau dah semalaman... rasa petai dah sebati... kan..
mee wantan... aku panggil mi kicap... sedap... jarang nak jumpa yang kuah kicap nya banyak cenggini... sebab mi nih pon comes with wantan soup... slurpp slurpp... nak makan lagik....
chee cheong fun... ehh tapi aku rasa.. it's more…

Errrr...

Image
Hmmm.... Takde apa nak citer.....hehhehe
It's all about food :D



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sokong earth hour

Image
Tutup mana2 lampu yg tak digunakan.... Boleh tgk tivi.... Bukan kene shutdown kuasa elektrik semua skali.... Peti ais.... Tak payah lah switch off ....begitu lah jugak.... Peralatan yg lain....yang sedang running service penting.... Mcm server ke kan..... :p



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Itu ini sana sini

Image
Hmmmm .... Apa nk citer..... Bg gambar jer lah..... Hehehe


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PerfumeeeeEe

Image
Perfume owh perfume... Yeyyy.... Jangan ada orang marah dah lah kan.... Tgk entri nih... Sbb kene tinggal.... Tak bawak gi g beli perfume... Tuh lah ko sibuk sgt nk gi shut down server... Hahahha....

Hajat di hati nak beli Elizaberth Arden 30ml tuh jer dua botol....senang mobile lah kan...kekecik gini....skali.... Tgk... Magnifique LANCOME tuh... Dapat separuh harga... Hah.... Giler lah tak hambik kan.... Dah lah memang suka perfume tuh...hehhehe...

Nih aku hangkut dr TEMPTATIONS inflight shopping yer....... Tapi tak naik lah flight pon... Dah tuh... Aku ada voucher yg di redeem arituh jugak.... Hah...kang tak guna lupa... Hehehhe... Aku nya orange-HUGO pon dah nyawa-nyawa ikan....

Agak2 cukup lah nih stok untuk tahun nih kan .... Hehehe.. Jimat2 sket... Ye lah tuh.... Ye lah tuh......


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Spaghetti express

Image
Salam puan puan kakak makcik....adik abang.... Ehhh.... Ini bukan ruangan masak dri dapur mayang yer.... Aku agak kekurangan idea lah nak masak skang nih .... Hahahah.... Ye lah sgt....dah nya... Balik2 itu.... Balik2 itu jugak.... Abis camno....

Ehh ehh... Tapi kan.... Aku ada masak spaghetti nih.... Senang.... Gi kedai.... Beli sos dlm tin... Siap ada cara2 nya skali.... Pastu beli spaghetti... Atau any pasta lah.... Then..... Sekejapan jer siap.... Hahhaha.... Senang kan... Senangkan....

Hish sejak ada handheld yang tersangat lah connected to the world... Aku jadik sgt malas ok nk hapdet blog dengan proper... Ahahaahah.... Banyak nih entri makan sana sini..... Tapi... Tak berupload..... Adoiiii apa mau jadik nihhhhh.....

Ehhh.... Spaghetti dah bleh makan yer.... Takleh bebel banyak2.... Jom makan.... :p
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

LAT The Musical....

Image
LAT the musical pada pandangan aku....hahahha... Lain orang... Lain lah pandangannya kan.....

Okeh... Walaupon aku bukan lah tegar follow KAMPONG BOY sampai tak miss.... Tapi aku memang selalu gak tgk citer tuh.... Dan sgt adore lah ngan lukisan nya tuh... Nampak macam sketch macam tuh jer... Tapi cantikkkkk...

Ok... Masa memula tuh... Agak susah gak nak ambik mood... Sbb aku lbh nak mcm dlm buku.... Ye lah... Kalau dlm lukisan kan..... Kita bleh express more... Hahhaha... Aku terbawak2 kartun tuh kat stage....

Watak miss hiew (ye erk eja nya) .. Hahah... Aku sampai kata.... 'Eh cikgu dia nih tak tua2 lagik ke' .... Adoiii... Aku memang betul terbawak2 ngan kartun tuh.... Series... Mmang menghiburkan.....

Dah tuh..... Awie dan Atilia pon memang sgt tidak menghampakan ye.. So.... Memang tak rugi lah kalau aku dan kawan2 dr awal2 lagik dah beli tiketnya....

Performance nih dr 16 March - 5 April.... So sesapa yang blom ada tiket gi cepat beli.... Mesti tak myesal punya.... Kata …

Cerita aku

Ehh tajuk cam apa jer... Hmmm dah nih blog aku.... Aku citer pasal aku lah kan... Apa nak citer pasal orang lain plak.... Hmmmm tadi kan... Aku jumpa boss lama aku.... Dlm satu majlis... Aku punya immediate boss yang pertama masa aku kerja... Owhhhh aku dah lama keje.. Seawal umur 22 thn... Grad je keje... Bayangkan masa tuh... Anak2 buah dah sah2 lah yang senior2 dah... Malah ada my clerk masa tuh yg dah berumur 40 lebey tAu....Ehhh.... Aku nak citer pasal boss aku lah... Immediate boss yang pertama... Seorang lelaki berbangsa india.... Skang aku pon tak pasti... Dah jawatn apa... Tapi aku cfm mesti dah berada di paras Jawatan Utama Sektor Awam punya lah..... Ntah2 dah ada gelaran dpt gelaran dato' .. Hmmm tapi yang pasti... Ada title Dr lah...Macamana aku tak kata sungguh lah baik boss aku nih.... Dah lah masa tuh aku baru keje.... Aku ingat masa 1st time nak gi meeting kat luar... Dia bleh tanya aku... Kdo u mind if we go for meeting togather?' ... Ye lah...dia laki... Aku …

Jom makan : tak puas hatinya...

Image
Nih kesah makan arab.... Hmmmm ...kesah sabtu tuh, ken main.... Balik training, sebelum temankan kawan gi sumwhere.... Kene lunch dolu.... Pusing2 nampk kedai nasi arab apa ntah...opposite Giant KD..... So bila dah satu pusingan tuh.... We decided nak lunch makanan arab.....
Sampai kedai tuh.... Ramai gak orang.... Aku tgk org meja sebelah makan nasi.... Dok pikir nasi apa dorang makan ... Takkan nasi minyak ujan panas..... Hmmmm biar lah....
So.... My fren order chicken mandi...aku taknak nasi.... So aku ambik ayam nya jer.... Grilled chicken jer lah..... Ngan FALAFEL......
Skali.... Nasi yg sampai sebijik macam meja sebelah tuh.... Aku yg tak nak mkn nasi.... Rasa gak sesudu.... Hmmm sah sah rasa nasi minyak..... Siap ada sup... Dan sambalnya tuh...biasanya....dorang tumbuk kot tomato apa bagai..... Tapi yang nih....senang keje.... Dorang blender...so...sumer ....halus hancur.... Hmmmm mandinya adalah faillllll..... Adoiiii .... Tapi the grilled chicken sedap... Sungguh tender n ju…

kekal berhubung.....????

Korang mesti penah tgk gambar burung merpati yang kepit surat kat paruh dia tuh... Tau tak.... Aku sampai skang wondering betul ke burung gi hantar kat orang yang betul.....? Series... Sampai skang aku dok moskel... Anyone ada experience guna merpati dlm penghantaran surat tak....ehh yelah burung merpati kan.... Tak kesah lah burung apa... Janji dihantar oleh burung... Bukan per.... Lagikkan posmen yang reti baca alamat tuh pon... kalau dah staf pejabat pos bundlekan surat orang sebelah dlm surat kita... Alamat masuk peti surat umah kita lah kan....hmmm alangkah burung kan.... Ntah lah...Okeh.... Bukan aku nak citer kesah burung tuh.... Tapi ... Korang pasan tak.... Memang hubungan komunikasi kita ngan orang lain yang jauh... Sudah ada dari zaman dolu lagik.... Guna surat bagai lah..... Telefon.... Pastu sms.... Emel...... Skang media social network nih plak... Aku nih ada kawan kat jakarta masa aku sekolah rendah.... Kira pen-pal lah kan.... Lupa lah camner bleh dpat pen-pal tuh... T…

aku dan lagu : santa fe

halluuuuu.... lama err tak layan lagu pakwe aku nih.... jon bon jovi... hahahha... okkkkk ... hari nih kita kasik layan....

aku suka lagu nih... hmmm .. atau dengan kata lain,... aku memang sumer lagu bon jovi aku suka kan... tapi... dari album YOUNG GUNS II nih... memang kira layan habis lah... kesah lehidupan sungguh... hahahah... tuh lah aku nih jadik gini agaknya... gini camna.. macam nih lah... hahahaha....

korang hayatilah lirik nya ye... :D ....salam jumaat...









They say that no man is an island
And good things come to those who wait
But the things I hear are there
Just to remind me
Every dog will have his day

The spirits they intoxicate me
I watched them infiltrate my soul
They try to say it’s too late for me
Tell my guns I’m coming home

I swear I’m gonna live forever
Tell my maker he can wait
I’m riding somewhere south of heaven
Heading back to santa fe
It’s judgment day in santa fe

Once I was promised absolution
There’s only one solution for my sins
You gotta face your ghosts and know
With no ill…

Hishhhh....

Image
Aku nih kan.... Kdg2 risau gak... Beria dah skang tau ke arah pengurusan berat badan yang berkesan.... Tapi.... Impak.. Tidak memberangsangkan....hahaha... Tak bleh blah sungguh....Bukan apa... Sebenarnya... Betul dah KOT... Ada gak kot tuh.... Hahahha.... Ye lah .... Betul dah kot... Bukan lah sesenang gitu nak loosing weight kan... Dan lagik kan... Kalau dah loosing weight.... Kita nih pompuan... Hmmmm manjang tak puas hati kan.... So.... Makna nya... Loosing weight is a process ...hahahaha..Ehhh ada hari tuh kan... Aku dgr... Org nih... Makan sikit..light light gitu lah.... Tapi kerap.... Dan dia loosing weight tau... Hahahha... So... Aku pun buat lah gitu...... Hahhaha....So aku siap lah aku equipped opis ngan soooooo many food hahahha... Hmmmm ... Bukan cepat kurus weihhhh.... Lambattttt.... Hahhahah.....Bfast sket.... Makan cereal.... Kang kol 10.... Makan biskut.... Lunch makan lah paper .... Kang kol ... 4 makan speacial K bar.... Hahahha.... Rasa macam SOKMO lak makan.... Ser…

Yummeh succulent melting lamb. Bite into this dish at #RosemaryBites RM14.90 incl of appetizer & drink! #MilkADeal

JIQ dan JAENG

Image
The latest pixs of the two cousins...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.