Posts

Showing posts from February, 2010

aku dan lagu : love bites

lagu2 lama kegemaran aku.... adalah dari kumpulan cenggini lah..hehehe..kali nih ..kita layan def leppard... jiwang sebenarnya lagu def leppard nih... tapi cara penyampaiannya... dengan cara nih...
dok tgk kengkawan dok link kan... lagu2 lama kat FB... aku pun dok carik2..dengar2... balik lagu2 fave aku nih,.....
takde lah kaitan ngan hidup KOT..... heheh... layan jer lah ye... di hari cuti nih... :D...



If you've got love in your sights
Watch out, love bites
When you make love, do you look in the mirror?
Who do you think of?
Does he look like me?
Do you tell lies?
And say that it's forever?
Do you think twice, or just touch 'n' see?
Ooh babe Ooh yeah
When you're alone, do you let go?
Are you wild 'n' willin' or is it just for show? Ooh c'mon
I don't wanna touch you too much baby
'Cos making love to you might drive me crazy
I know you think that love is the way you make it
So I don't wanna be there when you decide to break it
No!
(Love bites, love bleeds)
It…

keseronokkan terlampau

Image
petang jumaat nih...jom kita layan gambar haziq jer lah ye... hehehe... nih semua gambar yang diambik... masa kat pantai... masa balik kampung arituh... punya lah seronok dia... heppi jer manjang... asyik nak ajak gi pantai ejr... mulut dia tak abis2 sebut..seronoknya...seronoknya....
haziq dan abang haris yang hepi... haris nih dulu... adalah anak buah aku yang sungguh tak bercakap... kalau aku tanya ke apa ker... dia diam jer... skang.. dah bercakap dah..dah skul pun abang haris kan jiq...hehehe...

eh korang pasan tak.. bila aku publish gambar haziq kat sini kan.. asyik pakai baju nih jer... hahaha.. macam takde baju jer plak haziq nih... kesian haziq... tapi kalau nak ajak haziq balik kampung... boot kereta penuh baju dia jer... bayangkan... sehari tuh.. sampai 7 8 pasang salin baju... sebab asyik berpeluh... dan mandi jer... hehehe


kat atas tuh korang tau haziq buat apa... hahahah... mesti ingat tengah neraung menagis kann... oooohhhh ...tidakkkk.... dia adalah terlalu gembira,... …

aku dan lagu : rindu

SALAM MAULIDUR RASUL semua... hari mulia nih... kita dengar lagu nasyid lagik ye... ehh betul lah korang...boleh tahan lah lagu2 hijjaz nih... tetiba lepas publish lagu fatamorgana arituh... aku dok dengar kat u-tube tuh... ada lah lagu yang memang best... macam lagu nih.. RINDU....
i have no specific words for this nasyid... hayati jer lah lirik kat bawah tuh....



Rindu itu adalah
Anugerah dari Aallah
Insan yang berhati nurani
Punyai rasa rindu
Rindu pada kedamaian
Rindu pada ketenangan
Rindukan kesejahteraan
Dan juga kebahagiaan
Orang-orang yang bertaqwa
Rindu akan kebenaran
Kejujuran dan keikhlasan
Keredhaan Tuhannya
Orang mukmin merindukan
Anak-anak yang soleh
Isteri-isteri solehah
Keluarga bahagia
Para pencinta kebenaran
Rindukan suasana
Masyarakat yang terjalin
Aman dan sejahtera
Merindukan tertegaknya
Kalimah Allah di muka bumi
Dan dalam merindukannya
Keampunan Tuhannya
Dan seluruh umat itu
Merindukan cahaya
Yang menyinari kehidupan
Rindu pada Tuhan

sentuh.... dan pergi....

Image
apa sentuh2 dan pergi nih.... kalau ngan orang...korang jangan sentuh2 dan pergi tau...... heheheh.... tapi kalau kat tol... bleh lagik lah lagik... tapi... tak best gak... ada lagik yang lebih baik kannnn... baik ke dah lagik skang nih....??? hehehe
memacam lah komen orang tentang touch n go nih... ada orang tamau invest dulu baru guna... pay as what u use... emmm tak kesah lah... masing2 ngan pendapat masing2.. as for me.. time is golden.. kalau dah ngan touch n go pun... beratur.. apatah lagik yang tak erk... so.. takpe lah dorang nak untung sket pun... kita untung jugak... kira win-win situation kan... susah dah nak cari situasi... kita nak memang sorang....kalau ada pun JARANG-JARANG...
nak laju sket... guna smart tag nih... sket lah lebih nya... kalau ada yang stuck... emmm.. tunggu lah jugak kan... tapi bukan lah setiap kali kita lalu kejadian tuh terjadi... walaupun... kerap jugak lah kan... tapi skang... lane smart tag pun... dah bearur jugak..cuma tak lama... mana tak nya... …

...ber-BUAH-....

Image
apa cerita ber-BUAH nih erk... hahah... nih lah kesah nak healthy lifestyle... healthy food nih... so.. dua tiga hari nih,... aku mengamalkan buah dalam kehidupan seharian aku... bukan takat makan sesikit..makan sampai kenyang... hahahahaha.... takper..takper..ia amar baik untuk kesihatan tau....
korang nampak tak nenas tuh... aku nih... TIDAK SUKA nenas.... sngt TIDAK SUKA.... tapi dah cakap pun....kat dalam nenas nih ada satu enzim yang sagt bagus.... so aku gagahkan jugak... hahahah... nak kunyah telan... adalah tidak mampu diterima tekak.... so tak akan sampai ke mulut lah kan... so.. aku bleh... cecair... bleh lagik diterima... hahhaha...sanggup kan... sangguuuuuupppppppppppppppppp.....
actually.... ini adalah proses untuk detox... secara semula jadi ye... kalau korang malas ..buat jer detox cara lain...best giller tembikai tuh... merahhhhh...masak ranum.... mahal nak mapus rupanya tembikai erk... apa ke jenis..aku lupa... segitu kecik pun dekat seploh hengget... adalah aku sunggu…

mari memasak : udang galah masak masam manis..

Image
hai korang semua... hahah.. dah lama tak tunjuk kesah masak memasak kan... emm... kali nih nak tunjuk keah masak udang plak... aku udang2 galah nih...kurang minat sket... kalau dah takde apa nak makan... aku makan lah...
hari tuh...my sis cakap... BIL minta aku masak udang macam yang aku selalu masak tuh... since aku pun memang takde hal... so aku masakkan jer lah...
mana dapat udang galah nih.. aku pun tatau lah... nak kata BIL gi mancing... takde plak nampak... dia beli kot... tak kesah lah... besar2 sungguh udang nya....
anrata bahan2 nya...yang sungguh simple .... alah..ini eltak jer lah apa2 yang korang suka.... bawang halia yang dah dimesin... letak..pelabagi sos... nak bagik rasa masam manis tuh kan... biasalah... being me... aku main campak2 jer.. takde ukuran yang tepat..heheheh...
udang tuh aku goreng dulu.... sebab besar sgt... 4 ekor pun dah penuh pinggan.... kalau kekecik.. kengkadang aku tak goreng dulu... best sket kot..heheh.. apa2 lah...
tadaaaaa... siap sudah udang ga…

passport ..owhhh..passport... (part II)

Image
korangggg... tak abis2 lagik kesah renew passport aku nih.... emmm... so rentetan dari kesah hari tuh...... aku pun pergi lagik lah ke pusat bandar damansara keesookan harinya... nak renew kat kiosk jer...
suh kawan aku jer hantar...malas nakc arik parking bagai kan... so... sampai jer sana,...aku pun beratur lah... takde lah sepanjang semalam... walaupun ramai... masih boleh lah bertahan....
depan aku..ada sorang 'pakcik hensem' .....heheh...selingan sket ye... pakcik nih... hensem... muka ala2 raja nazrin gitu... emmm ... TALL n HENSEM..hehehe..umur dalam late 30s...atau early 40s lah..hehehe
takde lah borak pun ngan 'pakcik hensem'... cuma dok cakap pasal passport jer sesikit... ehhh..sambung kesah passport plak... banyak palk dok citer pasal 'pakcik hensem' ... dah tinggal 4 5 orang jer lagi nak turn aku masuk... pintu kat nak masuk kiosk tuh dah ditutup... notice yang ditampal... tutup kol 12.. masa tuh not even 12 lagik pun... lagik setengah jam nak kol …

percaya takk..???..hehehe

Image
korang tau tak... kalau tatau...meh nak kasitau..hehehe... lately... bil telefon ku...sungguh lah rendah... hahahaha... not even rm50 tau... dah 3 4 months in a row jugak dah.... cuma bulan nih lah...mungkin lebih sket kot... sket jer lebih... dah dok kat kampung baru nih... mobile internet... lepas tuh... dok call sana sini....
tapi dah cek online cill tadi pun... not so bad lah..lalalalala... aku suka... kan best kalau bil sentiasa begini....
korang nak tau... naper bil aku cenggini...??? adakah sebab aku baik ngan orang2 penting celcom...so.. aku mendapat discount yang hebat.. owhhhh...its a BIG BIG NO....hehehe.... sebab nya...penggunaan aku adalah amad terhad skang nih...aku dok koll pun adik beradik ngan famili jer... sesekali berkaitan kerja.... dah jarang nak kol merapu2.... emm kalau ada kekasih hati... manjang jer nak koll ngan sms kan... single mingle nih.. sampai bil tepon pun jatuh merudum..hahahaha....so... kalau dah bil tepon pun kurang,... aktiviti aku skang adalah sgt …

one set...for two...

Image
korang... nak lunch apa jap lagi...??? hari nih... saya tak boleh lunch besar.... hehehe... statement manjang jer gitu... tapi kalau makanan besar didepan mata.... makan jer lah kan.... rezeki jangan ditolak... musuh jangan dicari.... hehehehe...
kejadian makan2 ini berlaku minggu lepas... yang memula terlioq..tengok mende lain... tup2... order satu set nih... makan dua orang... serbaloi2...hehehehe... kedai hapa ntah nama... kat amcorp mall....bebetul sebelah giant tuh....
the dessert come first... alah.. belasah jer lah kan... hehehe.... aku rasa kacang nya jer... kawan aku kata besttttttttttttttt.... best lah kot tuh... sebab panjang jer bunyiknya...heheheheh
fishball soup tuh.. aku jer dok makan... set nih ada plus ngan wantan popia bagai tuh... not bad jugak lah......memula nak wantan suop jer.. dah ternampak set nih... senang semua ada..hahaha
apa kenama... aku tak ingat... tapi nih... glass noodle... goreng ngan segala macam seafood... udang sotong..lala...bagai... bestttt...... u …

dapurnya bersepaiiiii

Image
korang... meh nak citer sket nih... kesah dapur.... bukan dapur umah aku... tapi sebijik lah jugak dapur umah aku... umah aku guna dapur cap nih jer..hehehe..janji bleh masak kan,... alah...kalau pandai masak.. dapur arang pun jalan... kalau goreng telur tak menjadi... jgn salahgkan kualinya ye..heheheh
nih keah bersepainya dapur umah adik aku... aku tidak ada ditempat kejadian... semasa kejadian tau....tgk gambar nih jer...
camner erk bleh jadik cenggini...??? serpihan tuh.. betul2 kekecik jadiknya.... seb baik masa tuh dah sesiap masak... menurut sumber yang boleh dipercayai.... (dr tuan umah lah kan..) dah lepas masak.. dlm sejam gitu.... tgh dok berehat2.... tetiba.... satu letuoan berbunyi...KABOMMMMMM!!!!!!.... huiiii...terperanjat lah kan....

akibat dari kejadian yang tidak diingini ini.... tuan rumah telah membeli dapur yang baru... ye lah kan... takkan nak bior kan jer... camno nak masak plak kang.... so... bergegas lah tuan umah ke kedai.....
sebagai gantian.... tuan umah...…

owhhh....aku lupaaaaaaaaaaaaa

Image
korang tau tak.. aku lupa nak tampal road tax nih kat kereta arituh... actually... dah lama aku renew... mid jan lagik... senang suh renew segala cecepat...kang terguna duit... emm selamat lah kan..hehehe..tapi ..aku dok simpan... lupa nak tampal....

seb baik... sebeblum balik kampung tuh... ada orang tercerita kat aku... roadtax dia tamat bla bla bla.. baru aku ingat nak tgk..hehe..seb baik tak misplace... kalau tak camner erk....

seb baik tak jadik apa2..dulu.. lesen aku terlupa nak renew... TERLUPA ... sekali... seb baik renew harituh... dan ptg nya satu kecelakaan berlaku... not again lah harapnya....
dah banyak jugak kerajaan reduce kan... dari dulu punya rate... so..kalau ada ketidak sempurnaan tuh... jgn komplen..sebab kerajaan takde duit lah..itu ini nak reduce..tapi..kadang2... banyak apa yang dibuat nih... tak di kaji dulu dengan betul... tuh yang timbul banyak masalah... setelah..kononnya nak kurangkan masalah... emmm..no komen lah...saya yang menurut perintah ye.. :-





dua petang di pantaiiiii

Image
meh nak sanbung citer balik kampung arituh... tak abis lagik nih.... dah lama tak sempat picnic cenggini bila balik kampung.... sekali nih dapat... emm sampai dua petang berturut2.... gi ke pantai....
lepas kenduri tuh la... esoknya... kazen aku ada masak2 jugak... so petang nya...kitorang gi pantai... siap kazen aku masak meehoon ngan cake... dan kitorang beli kfc sket....kek coklat tuh...untuk besday adik aku... umi haziq....tapi yang lebey..mestilah anaknya kan..hehehe
haziq sungguh lah seronok gi pantai... over giller.... korang tengok boy yang kat belakang tuh... pakai baju coklat tuh... tuh haris... dah standard 1.... kalau compare ngan haziq... kecik jer... adoii...jiq..kene diet nih.... heheh
nih petang kedua plak... maklang haziq beli pizza....dah lama dia utang kitorang tau... aku ngan adik aku yang besday girl tuh la... yang lelain kat dlm gambar tuh..sumer dah merasa dulu... hehehe... tq maklang...
apa lah dua beranak tuh buat... hahaha... main layang2.... haziq..ken main nak…

eeee...... menggerutuuuuuuu

Image
korang tau ke apa tuh... tangan aku lah... masalah betul lah kulit aku nih.... kalau terlampau panas... gini lah jadiknya... emm padahal... memang lahir dan dibesarkan kat mesia nih pun... still ada masalah cenggini... bila letak lotion... jadik lagik kering... tapi better lah dari ini...

ini... sebab aku balik kampung arituh lah... biasa aku kan balik kampung sehari dua jer... nih menjangkau 5 hari..hehehe... atau selalunya... aku kalau time tengah hari yang panas terik... aku dok dlm umah jer... tapi balik kali nih... lain plak.... dok kat luar umah manjang... dah tuh... gi pantai dua petang... emmm... takperlah sesekali kan...hehehe
forget about kulit yang kusam dan gelap itu ye...heheheh... memang worse giller tangan aku...menggerutu.... macam ruam tuh lah... tapi aku pernah kene yang lebih teruk dari nih... dalam keadaan panas terik di kawasan yang 'humid' nih... bleh tahan lagik lah... walaupun aku dah agak rimas ngan keadaan kulit nih...heheheh
pernah dulu... lagik teruk…

passport...owwhhhhh...passport... (part I)

Image
citer pasal nak renew passport kali nih,....sungguh menguji kesabaran ku... asal mulanya..nak buat passport untuk meme...adik aku tuh... dah dia taknak balik KL lagik..minggu depan baru nak dtg sini... last2 ..dah nak sgt jejak kaki kat imigresyen...aku gi lah renew passport jugak..... gi renew lah kan... sebab tarikh tamat sah laku nya... adalah april nih.... dah memang takleh nak kuor mesia pun... heheh... macam lah nak kuor mesia ponggggg.....tetapi citer renew kali ini...hamat lah hazabbbbbbbbbbbbb
selingan ...membeli caramel macchiato.... my fave..kat starbucks... untuk melegakan ketensian yang terlampau akibat kesah pasport ini........
aku sungguh lah tension dalam hal pembaharuan passport kali nih... sebab... i. bagun seawal pagi...dan menuju ke subang... sampai tuh... dlm kol 8 lebih sket... opis pun tak bukak lagik... tapi que... hadoiiii... panjang berlengkor2.... emmm dalam kata hati... pergi tempat lain jer lah... zassss... gi pusat bandar damansara,.... ii. kat pusat bandar …

aku dan lagu cotton eye joe

kita layan country plak lah jumaa t nih... heehhe.. emmm again.. lagu nih takde kene mengena lah ngan hidup aku setakat nih... huishhh kalau lagu country pun ada kene mengena,...emmm camner erk... tapi... sejak aku pest time dengar lagu nih lama dulu... uuu..terus suka... rasa best jer... hehehe...
terus rasa nak goyang2...heheh... lagu nih..kalu korang tgk kat u-tube... ada yang buat untuk line dance gak... besttt besttt....
jom dengar...heheh




If it hadn't been for Cotton-Eye Joe
I'ld been married long time ago
Where did you come from where did you go
Where did you come from Cotton-Eye Joe
If it hadn't been...

If it hadn't been...
If it hadn't been...

He came to town like a midwinter storm
He rode through the fields so hansome and strong
His eyes was his tools and his smile was his gun
But all he had come for was having some fun

If it hadn't been...
If it hadn't been...

He brought disaster wherever he went
The hearts of the girls was to hell broken sent
They all ran away so…

sana sini makannnnnn....

Image
seminggu tanpa cerita makan.... umpama .... seminggu lah aku tak makan... err.. apa2 jer lah kan... heheheh... ini adalah koleksi gambar makanan..dalam masa terdekat ini..hehehe.... ayat adalah tak hengat.....
ikan bakar kat jalan kuching... asalnya..nak menuju ke tempat lain... alih2.. mengikut jejak langkah kawan se-opis... menuju kesini... namun.. aku adalah tidak menyesal..muahahahah..malah... ingin mengadakan kunjungan lagik...
sata yang di beli di tepi jalan... masa dok pusing2 kat kampung aku..yang lama dah aku tak jejak tuh...tup2,... nampak orang jual sata... brenti lah singgah beli japs...
ini lah ghupanya... emmm rasanya adalah maveless... malah bagik aku.. adalah lebih maveless dari yang dijual ditempat yang dah terkenal tuh... bestttt..
apa hal karipap pun nak buat entri kan.. ooooo...ini bukan sebarang karipap ye... ini karipap yang aku rasa,, memang tak jumpa kat Kl nih....ini adalah inti ikan ye,...kalau kat kl.. aku suka karipap sardin jer... nih... inti ikan... lebih…

gigi ohhhhhhhh gigi.

Image
aku adalah sakit gigi sebenarnya skang nih... tatau lah kenapa... actually bahagian gigi yang sakit tuh... dah pun buat root kernel treatment (betul ke eja tuh..??)... sepatutnya mana bleh sakit.... aku dok chat lah ngan sorang dentist nih.(kawan skolah aku dulu...)... dia kata takut ada gum infection... tapi... kalau ada gum infection... mesti ada bengkak ker.. atau bad breath kan... tapi nan ado simpton sebegitu....risau gak...
hah... dan dan tuh aku gi beli alat kelengkapan menjaga gigi... erkkk ... ayat nih macam aku tak jaga gigi plak kan... huishhh..nan ado... aku gigi memang kene jaga... mau taknya kan.. kalau mulut berbau nih.... kurang selesa wooo nak communicate ngan orang... sooo.. sebab tuh aku amat menjaga nya...
nih lah yang aku dok carik sgt.... untuk gum care... tgk gambar mouthwash kat atas tuh... bukan bermakna bila dah sakit baru nak gargle... tapi aku dok tukar yang related to gum care lah jugak.. instead of using untuk fereshness jer kan... lepas guna nih ada juga…

ahli keluarga baru..

Image
nak buat entri pasal wedding adik aku bebaru nih... tapi.. gambar adalah masih merata2... so.. aku takleh nak tunjuk semua.... tunjuk mana yang ada jer lah dulu ye... 13 feb hari tuh.....adik aku kawin..kat dungun... aku tak sempat nak snap banyak gambar.... sebab nya... aku ada bizi ksana ke mari... giler korang... majlis gini... aku nak duduk goyang kaki...hahahah....

gambar pelamin... sah lah sempat... sebab masa orang tak sibuk pun... memang dah ada kan...so sempat lah aku snap..hehehe nih gambar maklang.. ngan amir haziq... masa majlis akad nikah... kat masjid.... semua jalan sehari jer...
pengantin... dengan pesalinan kelabu...kat tengah tuh meme.... puas aku carik gambar masa potong cake ngan white long dress... takde jumpa plak... masa nak potong cake.. aku adalah... tgh sibuk kat umah kazen aku.. sebab nak sediakan hidangan untuk beberapa tetamu dari KL yang sampai lewat..hehehe.. dorang koll... aku suh on kan jer... takkan nak tunggu plak kan...
nih kaler merah nih.... masa k…