Posts

Showing posts from July, 2008

d.u.r.i.a.n

Image
semalam teringin sgt nak makan durian... arinih ada kawan ajak makan durian... aku abiskan sebiji durian... fuh... nih dah rasa semacam jer nih.... isi baik punya... dan sedap plak tuh... yang rasa ala2 pahit sket tuh.... lps nih kalau tgk durian pun aku dah tak kesah lah.... bukan tak kesah jer... malah mesti dah takde nafsu dah tengok durian.... weekend nih kalau kawan2 pergi makan durian, aku memang dah taknak join... tak boleh nak terima lagi durian.... buat sementara waktu..... no more d.u.r.i.a.n ......

sepi ... (again)

Image
sepi hati terjadi lagi
mungkin sampai mati aku sepi
biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada di bibir
di bibir saja
aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
namun berat beban di hidupku
biarkan saja biar saja
hanya ku yang tahu
sejarah cinta dan hidup
kupenuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap kuberdiri
oh! ada saatnya kubicara
bila hatiku t’lah bulat
sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam
oh! sejarah cinta dan hidup
kupenuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri
oh! ada saatnya ku bicara
bila hatiku t’lah bulat
sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam..

wAnitA

bila dengar lirik lagu wanita nyanyian siti... terasa macam wording tuh ada makna jer.... ntah lah...kenapa 2 3 hari nih aku teraa emo sgt... pagi tadi... i text WHN... " i just wanna be alone today" ...seperti biasa..dia mesti tak puas hati kalau aku cakap macam tu... bukan apa aku taknak dia silap paham... aku tgh emosional nih....silap sket nak gaduh... bukan aku tak paham dia tu...

Aku wanita punya hati nurani
Yang tak dapat dibohongi
Pabila cinta tlah membutakan mata
Dan membuat tuli telinga
Apakah salah jika aku menyinta

Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hatiBelahan jiwaku ini
Cintaku ini anugerah terindah

Dari yang maha kuasa
Cintaku padamu tak pernah berubah
Meskipun kita berbeza
Apakah salah jika aku menyinta

Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hatiBelahan jiwaku ini..

Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hatiBelahan jiwaku ini..

Ku wanita….Y…

kekal - spider....

Kau pelangi mengiringi gerimisku Kau.. kau di dalam hatiku Kau dalam ingatan Kau sebagai kasihku Kekal sepanjang zaman Kira kau dan aku Satu hari nanti Akan bersatu

Primier Talk by Raja Muda Perak

Image
today, 21 Julai, my office organised an event called Premier on 'Intitusi Beraja' by DYTM Raja Muda Perak Darul Ridzuan Raja Dr. Nazrin Shah Ibni Sultan Azlan Muhibbudin Shah. the usherer, i was standing for hours, ushering the minister and the vvip.duduk paling depan plak tuh.... i dont missed the chace to shake hand with the most gorgeous prince of Perak.. :-)

burger time

Image
sajer takde apa gambar menarik... so burger nih jadik mangsa paparan.... actualli semalam aku berbuka kat Cral's Jr mid valley... selepas tgk sepi.... dah lama berhajat nak masuk... tapi ada jer bende lain yang lebih menarik dari Carl'c Jr... tapi semalam tekad nak makan situ.... berbuka puasa sebenarnya... aku ngan my fren puasa...(aku bercadang nak buat marathon... rejab syaaban n ramadhan... insya allah.... mungkin kalau ada hal tertentu, terpaksa lah berbuka...) kitorang cuma order combo untuk superstar with cheese (double).. lps tuh ntah aku lupa nama... double haper ntah... plus...chessy beef fries tuh... cut burger ...so kitorang bleh rasa each burger... tapi lpas tuh.. kenyang giller... sampai ke hari nih rasanya... sebulan lah tak makan burger agaknya....heheheh.... tapi most of the pix tuh ambik kat internet... sbb sibuk nak makan jer bila tiba waktu berbuka...








c.h.o.c n c.a.k.e

Image
just wanna share some pix from the international bakery exhibition ...kat mid valley... sempat snap sket2 jer... sementara nak tengok sepi ...










sepi.... itu kadang-kadang indah

Image
bisikku pada bulan kembalikan temanku kekasihku, syurgaku tanpa dia malam menemaniku sepi memelukku bulan jangan biar siang biar alam ini kelam biar ia sepi sepertiku semalam baru aku berkesempatan tengok sepi.... dah lama berhajat nak tengok sepi.. kenapa ntah... beria benar aku nak tengok sepi.... mungkin sebab aflin cakap.... "kepada sesiapa yang sunyi dan gersang..... bila balik rumah... tengok kiri... tengok kanan... takde orang nak bercakap... cerita ini untuk anda" (macam tuh lah lebih kurang kot).... ada lah part-part yang aku terasa... tapi nasib baik ada adegan2 yang buat kita ketawa.... mungkin sebab aku yang sepi ini membuatkan aku terasa.... watak adam yang takde teman hidup... dan akhirnya jumpa teman hidup... aku rasa biasa jer lah... sebab kadang2 itu berlaku... dan tak pelik jugak kalau adam terus takde teman hidup kan...hehehhe.... tapi kalau khalil masih hidup.... aku dapat rasa kesepian imaan.... kesepian macam aku...ehem... hahaha.... kita ada seseorang yang am…

aku tak faham

aku tak faham....memang aku tak faham... 3 4 hari nih, apa yang WHN buat.... aku memang langsung tak faham... he never like this before.... apa yang jadi isu....

1. apabila aku keluar dengan kawan-kawan aku...menjadi satu isu besar bagi dia sekarang... untuk makluman, kawan2 tuh adalah kawan2 perempuan.... semalam... every half an hour he text me asking where am i...?? finally aku tanya gak.... kenapa... he said... dulu aku banyak duduk rumah... skang aku dah selalu keluar sampai lewat malam.... isu nih mula timbul pasal aku teman kan kawan nak g tengok costume kat sri damansara kepong...lepas office hari jumaat... dan aku tak bagitau dia yang aku nak g sana... emm... so mula lah dia rasa selama nih aku memang selalu kuar malam...tak bagitau dia.... aku rasa itu je isu nya..

2. bekerja pada hari sabtu dan ahad baru nih pun jadi isu... bukan aku saja nak dtg ofis... ada buat PM so.. aku dtg lah....

itu jer kot 2 isu nya...rasa macam banyak jer.... tapi ... aku tak paham... kenapa aku kel…

mix vege with beef

Image
semalam aku cuti... sebab ada hal sket... disebabkan my sister staying with me... dia tengah cuti sem... so aku boleh lah meneruskan hobi aku tuh.... memasak... tapi takde lah byk stock dalam fridge....biasanya kalau masak sup pun dah ok ... tapi saja lah nak masak lain plak.... ada beef and vege.... untuk senang ...aku masak jer semua tuh sekali dalam satu masakan....
semalam dok cakap2 ngan WHN pasal masak2 nih... dia dok complaint... kalau aku tak larat ask my sister to cook herself.... alah... bukan nak kene masak nasi beriani pun... setakat masak sket2 tuh ok apa... dia dok mention yang dia tak cerewet pasal food.... so far.. aku pun tak tau lah ... apa fave food dia... biarlah... bukan aku nak kene masak untuk dia pun... lain lah kalau suatu hari nanti aku dah kene masak untuk dia,... baru lah aku kene tau kot... tapi yang aku tau... dia tak makan tomato... then.. kalau makanan pantai timur ...nasi dagang...nasi kerabu... yang kesukaan ku itu... bukanlah pilihan dia...
" I ta…

pictures again...

Image
Just wanna share some pix ...
This is a nlatest pix of amir haziq.. pau ayam..pau daging and pau kacang of yik mun
mee hailam... taste really gud...
the shop....

pau lagi....

iced white coffe...and iced chocolate....
pau kacang.... emmm yummy....
sajer..nak tunjuk... voucher minyak...yang penting i get it free...
kotak hadiah boling... kandungan kotak tak sempat snap... but yesterday i went to Jusco and check the price (not pueposely) ...the philip mixture cost RM179...

bowling alley @ alamanda...
testing....testing....

my team.... suzie..asnida n me...