Posts

Showing posts from April, 2013

Hobi (I)

Image
Hobi mengumpul gelas2 kecik nih. So kalau gi memana yang ada HRC mmg tak lepas lah carik dan singgah. Tapi masa kat new delhi aritu tak sempat pon nak gi. *saper nak g new delhi? Nak kirim*

Ada yang beli masa travel. Ada yang kawan2 bagi sebab dorang tau hobi ni. Ada yang kirim kat orang. Minat nak kumpul ken main, tapi tak ada tempat nak letak. Haha. Lepas nih kene beli jugak lah tempat nak simpan mende nih.

Happy wednesday everyone!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday!

Image
Monday everyone!
Lotsa things to get done. Down with fever for more than a week and yet to fully recover. Let's struggle before mid year holiday.
*hmmmm am I treating myself too well?*
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

DATE A GIRL WHO RUNS

DATE A GIRL WHO RUNS Date a girl who runs. Date a girl who chooses to move than to let the world pass her by. She will cover the roads with you while talking about the mundane to the profound without gasping for air. She will notice and appreciate the little things: the extra cushioning of her shoes, the softness of the pavement vs concrete, or how much cooler it is to run 30 minutes earlier in summer. Take her to a race and be there with her 30 minutes before gun start. You will watch her fret over her gels, and her hydration, and the portalets. You will laugh because she gives so much importance to running as if it was her entire life. But, you will learn later on that it only shows how passionate she can be about what is important for her. Hold her jittery hands before you enter the assembly area. She will hope to break her PR at the half marathon, but do not wish her luck; she won’t need it after all the speed work and tempo runs. Instead, show her a reassuring smile that she’ll b…

Pulut

Image
Kerana pulut santan binasa! Tataulah macamana boleh timbul perumpamaan ini. Tak kesah lah kan, aku bukan nak cerita pasal tuh. Tapi pasal pulut. *kerana pulut kaki binasa. Sebb kena exercice lebih hehe*

Korang suka pulut tak? Ada orang ada pantang nya. Tak boleh makan pulut. Angin ker hapa aku tatau lah. TAPI, lately aku memang suka sgt makan makanan yang berasas kan pulut nih. Dulu takde lah sangat.

Gambar tuh adalah pulut nyor, pulut ikan masin atau apa saja korang panggil, ngan nasi dagang. Dok terbayang nak makan nih since dr KL lagi. So bila ada kat kg baru nih pepagi dah roger cousin ajak breakfast. Fuhhh puas hati! Kalau ikut hati, mau jer makan banyak pulut tuh. Hah, kerana hati badan binasa kot kan.

Pulut, nasi dagang, ketupat pulut, lemang, fuhh skang kalau time musim raya, atau bila2 masa je mesti aku pantang tgk. Kalau ketupat pulut tuh, cicah dengan serunding ke lemang ke, hmmm sedar2 berbiji2 dah habis. Pulut kuning pon best. Cuma pulut panggang dan tapai pulut lah k…

Berlari

Image
Berlari. Hobi yang baru bermula setahun yang lalu *hmm baru lah tu kan* Hobi yang tetiba muncul semasa aku menjalani satu perjalanan yang sunyi * a lonely journey*
Aku masih belum konsisten semasa berlari. Kadang2 belum sampai 1km dah terasa tak mampu, dah terpaksa power-walk untuk dapatkan kekuatan. Kadang2 macam tak percaya jugak aku mampu. So, aku masih lagi belajar untuk menjadi pelari yang dapat berlari dengan konsisten. Tak kira lah berapa jauh kita berlari, yang penting kita habiskan apa yang kita dah mulakan. Biarpun terpaksa mengambil masa yang lama dr org lain. *satu pengajaran yg aku dpt relate dgn journey aku skang, berusaha untuk habiskan apa yang dah dimulakan. Kadang2 habis cepat itu bukan lagi ukuran, tapi keupayaan kita untuk habiskan. Kemampuan kita berbeza, cabaran dan halangan yang kita tempuh juga berbeza*
Setiap kali nak berlari, aku sentiasa berdoa supaya aku tidak tercedera etc. Kadang2 risau jugak kaki kanan aku nih, masih jugak belum pulih sepenuh nya akiba…

Risau

Image
Demi untuk mengurangkan kerisauan dan kerungsingan. Aku lupakan seketika apa itu kalori :p

*starbucks kat petronas sebelum exit serdang nih mmg banyak pilihan yang buat aku lupakan apa itu kalori*
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thanks everyone

Image
Alhamdulillah.. Masih dipanjangkan umur. Thanks everyone yang wish me happy birthday. Dan jugak yg mendoakan saya.

Biasalah, bila birthday mesti ramai yg wish supaya berjaya dan doakan yang baik2 belaka. Alhamdulillah. Tak lupa setiap tahun org mendoakan jodoh untuk saya. Tapi tahun ni ada wish baru. Few of them encourage me to run. To keep running. They r runners, my 'running' frens. Yeah I will keep on running. Hehe

Birthday tahun nih saya *eh tetiba guna kata nama diri saya plak harinih* saya sangat sibuk. Jam 630pm baru habis validation proses dengan seorang expert. *so jgn dengki kalau saya dok melepak minum kopi time uols keje. Saya sedang cari idea atau destress tuh.hehe. Sebab, kadang2 uols dah balik saya masih berdiscussion.uols dah tido saya tak tido.uols baru sampai opis saya dah buat keje.uols buat keje saya tido. Hahaha*

Birthday tahun nih saya sedang dlm mencabar diri untk kurus. Tapi lunch sudah ditaja oleh x-boss. Malam plak adik beradik saya dah tempah that s…

Jom Kurus

Image
Saper nak kurus? Jommmmm kurus. Hmmm kalau citer pasal kurus, kalau korang dari dolu2 baca blog nih, tau lah kan. Kalau baru arinih baca, gi tgk entri lama. Dari dulu sampai skang ada jer isu kurus. Apa makna eh tuh? Hahhaa..

Ok, ok, nih aku nak share sket. Tentang my ideal weight nih. *kalau aku dah kurus nnt bleh lah aku buat bisnes gini gak* hahaha

Harituh, aku berpeluang untuk gi sana sebab nih termasuk dlm agenda 'six weeks challenge' tuh. Alah program biggest loser bersama wardina tuh.

Menarik gak, masa sessi tuh, dorang bagik awareness lah ttg penjagaan pemakanan nih. Boleh sauna. Demo unt buat makanan sihat etc.
*boleh join fb my ideal weight. Website dia pon ada dlm image tu*

Aku ada voucher/coupon unt pergi sesi taklimat and demo tuh, saper nak? Aku bagi.

*perempuan ngan kurus memang takleh dipisahkan*

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Happy monday

Image
Have a colourful Monday everyone! :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.