Posts

Showing posts from June, 2006

Mungkir Bahagia -song of the month (June)

Dihimpit dicengkam rindu ini
Gerimis duka ku
Menggamit kenangan silam
Resah dan pilu menghampiri

Sunyinya malamku kelam
Pedih kemelut cinta
Dingin kelu bicara
Tuk mengungkap rindu
Sayang ku mungkir pada kejujuranmu

Menolak segala bahgia dihadapanku
Kasihku mungkir pada kata janjiku
Berlari aku jauh dari cintamu
Ku kesali

Dihanyut dilambung ombak lara
Sepiku berkelana
Melayari jiwa nestapa
Menggagahi rasa kesayuan
Leburlah harapan cinta

Namun kesetiaanmu
Kugenggam bagai hukuman
Mengheret langkahku
Maafkan daku

Kekasih hati cinta kita berakhir
Maafkan daku
Kerna ku memungkirinya
Maafkan daku

Kekasih hati cinta jadi begini
Maafkan daku
Ku mungkir bahagia

kata aku...

Image
Ronaldinho – The best footballer of the world and he is my fav

Ballack – He looks sexy while sweating and so gorgeous in his white jersey

Beckham – the scandalous goldenball

German Lux – The most handsome goalkeeper after David James

Allesandro Nesta – Knew him by his birth date

Milan Baros – He is so cute

Zidane – No comment … speechless

Normally for women, football is about games and the players.

lupa

aku bukan lah seorang yang pelupa, selain nombor, aku rasa daya ingatan aku boleh tahan jugak. cuma kalau suruh aku memabca untuk exam tu, ada jugak lah masalah. tetapi sejak musibah itu, aku perasan, aku jadik pelupa. sudah banyak kali bila lupa dimana aku jumpa seseorang itu. padahal, baru minggu lepas aku ada meeting atau discussion dengan mereka. aku perlu jot down somewhere setiap tugasan yang aku perlu siapkan. sampai macam tu sekali. haritu, boss minta aku cari info pasal sesuatu, tapi aku siapkan satu task lain dulu. then, aku langsung tak ingat hingga boss aku tanya balik. kenapa lah aku skang ni...
minggu lepas aku tanya sesuatu pada kawan pejabat, kawan aku kata "awak dah tanya saya semalam soalan tu", aku diam jer la. hujung minggu baru ni, aku nak cerita sesuatu kat sorang kawan ni, pasal satu isu, nak tanya pendapat dia. nak tau dia jawap apa? " aku tau pun pasal kau cerita kat aku haritu (minggu lepas)". aku terdiam. aku bagitau kawan aku tuh masalah …

BOLA TIME

very soon, people will start concerntrate on world cup. everything will be bola.. as for me i go for BRAZIL. my fav player - ronaldinho. i almost not watching football when i'm alone. not really understand. but i like football. those days, used to watched football with friends. my x dear is a football player and MU die hard fan. liverpool is for myself. but u might see i'm in MU jersey. malas nak gaduh2, if i gave him company for EPL matches, of course i on his site. emm he looks good in barca jersey... macam ronaldinho jer. but i dont like to c him with his green-white stripes - celtic's. tak kena ngan kaler kulit kot. but i wont care anymore.
too many world cup magazines in the market now. taktau nak pilih yang mana. i was thinking of buying a few. kalau dulu boleh export somewhere, tapi tak lagi sekarang, so i better save money on something else.
wanna buy jersey, of course the yellow-green - brasil, but the white for deutsch look gorgeous too. beli kemudian la. last week…

MIMPI

“ Mimpi yang indah, adalah mimpi yang Paling sukar untuk menjadi kenyataan”

Aku lupa, dari mana aku jumpa ungkapan itu. Kalau tak silap dari sebuah novel tulisan Shamsiah Mohd Nor (mungkin penulis lain ) yang aku baca semasa di Universiti dulu. Tetapi ungkapan itu masih aku ingat sampai ke hari ini.
Memang seronok apabila bermimpi indah di malam hari, tetapi apabila terjaga, realitinya tidaklah seindah mimpi tersebut. Sebab tu agaknya orang kata mimpi itu permainan tidur.
Macam-macam cerita pasal mimpi kalau nak dicerita. Kata orang mimpi tu terbalik, kalau indah jadik sebaliknya, begitu juga mimpi buruk. Terpulanglah macam mana kita nak tafsirkan mimpi-mimpi tersebut. Tapi aku rasa, semua orang seronok kalau mimpi-mimpi indah tersebut menajdi kenyataan.

Ada orang kata juga, kalau kita bermimpi dimalam hari, dan ingin orang tersebut juga mimpikan kita, terus terbalikan bantal yang kita gunakan. Kalau orang tersebut masih tidur, dia akan mimpikan kita. Emm… masuk akal ker? Pernah jugak su…

your true color is Black!

Your color is black. The color of night. Serene and mysterious, black conjures up images of elegant evening gowns, dashing tuxedos, and gleaming limousines. Traditionally a symbol of success, black also represents power and an uncompromising demand for perfection. Not surprisingly, you tend to set challenging goals for yourself and do whatever it takes to achieve them — your strength of character is second to none. This unfaltering determination, along with your natural elegance, impresses people. But keep in mind that your personality might be intimidating to some. Try to temper your demanding side with a little softness — trust us, it won't kill you. Overall, though, black is the color of professionalism and achievement, which means it's clearly the color for you.