Posts

Showing posts from June, 2011

stok makanan

Image
(source: aldyst.blogdrive.com)


biasa...lepas gaji, mesti kita akan stok rumah dengan food ..kan kan kan... hahaha... mesti punya lah... last month.... aku stock kan benbarang kering..segera kat umah.. ngan umah my sis... since aku selalu dok lepak situ....

tapi... agaknya bulan lepas terlebih beli stok kot... puas nak perabis nih... bukan apa.. dah terasa nak membeli stok lagik... hehehe...hari tuh rasa... macam.. beli jer lah few packs.. few cans .. bagai kan.. konon senang... tapi sebab aku kan berpuasa sebulan dua nih... sebab tuh.. stock running slow agaknya kan... yang fast running... adalah susu chocolate dutchlady... itu... beli lah berkotak2 pon.. never enough.... sebab haziq sangat suka... owh ya.. kalau beli dutchlady chocolate yang kid tuh... kan kotak gambar giraffe... haziq siap tak bagik orang lain minum.. sebab orang lain dah tinggi... nnt jadi lagi tinggi... hahahaha... alasan yang memang menguntungkan diri sendiri kan jiq...

tepung cucur yang aku beli ken main berjenis2…

cuppiesss lagi

Image
-cupcake chic...


- dari hari tuh tengok.. google....


-mesti nak cuba.....


-ada kat the curve....


-banyaknya flavour... ada yang memang tetap tiap hari... ada yang ikut hari2 tertentu sahaja ada...


-harga satu rm4.9


-cake nya biasa saja.. tapi apa yang aku suka.. cakenya tak manis...


-yang hijau tuh... choclate mint ... wahhh besttt macam after eight.... aku suka yang tuh....


-:D





sangat malas

hallu....
sengaja jer aku biarkan takde entri kat sini....hmmm sungguh lah malas lately.... nak update....
banyak jer mende nak diciterkan sebenarnya......

tatau lah kenapa malas.... hmmmm kalau entri bergambar senang sket... tak payah membebel... upload gambar... letak satu dua words... dah... gambar kan boleh menceritakan segalanya... ehh ye ker.....

so.. since... my berri tuh out of service... owhhh... malas sungguh nak snappy sana sini... phone sementara nih... bleh jer... ambik gambar... tapi.... 2MP .. nampak sungguh tak menarik lah.. nak compare ngan 5MP... hahahah .. kan kan kannn....

mood jugak agak kurang memuaskan lah lately.... bukan lah moody.. tapi... mood nak agresif tuh agak kurang.... kalau suh makan tido makan tido jer,... memang sungguh menarik pada masa ini.....

aktiviti berpuasa diteruskan semula... setelah... beberapa hari merehat kan diri.... ada sebulan jer lebih kurang nak sampai ke ramadhan .... insya allah.. niat berpuasa boleh diteruskan....

suasana kerja pon agak…

aku dan lagu : marry you - Bruno Mars

Image
It’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do
Hey baby,
I think I wanna marry you..

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you..

Well I know this little chapel on the boulevard we can go,
No one will know,
Come on girl..
Who cares if we’re trashed
Got a pocket full of cash we can blow,
Shots of patron,
And it’s on girl..

Don’t say no, no, no, no no
Just say yeah, yeah, yeah, yeah yeah..
And we’ll go, go, go, go go
If you’re ready, like I’m ready..

Cause it’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do..
Hey baby,
I think I wanna marry you..

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you..

I’ll go get a ring let the choir bells sing like
So whatcha wanna do?
Let’s just run girl..
If we wake up and you wanna break up that’s cool..
No, I won’t blame you
It was fun girl..

Don’t say no, no, no,no no
Just say yeah, yeah, yeah, yeah...yeah
And we’ll go, go, go, go-go
If you’re ready, like…

pretzel

Image
-dah lama tak makan pretzel nih....

- setahun ada kot... padahal bukan susah nak carik...

-aku suka yang original...

-harituh... ternampak kat klcc.. terus zass beli... biasa nampak bila lepas makan... so.. tuh yang asyik tak terbeli...

-macamana lah agaknya nak buat pretzel kan....

-teringat pretzel kat germany dulu... sizenya ken main besar...

-sedapnyaaaa.. rasa tak cukup pulak... nak kene beli lagik....

-jom beli pretzel....



catatan perjalanan : makan-makan di kemaman

Image
alkesah... suatu pagi ternampak twit ATS...sapa nak ikut dia gi kemaman... terus angkat tangan.... bajet ATS nampak lah kan... reply twit daaa... skali ..rupanya.. yanok pon sama... terus cukup seat.... yang lambat tuh.... kesian kan... len kali ATS ajak ye... heheheh...

selepas movie day out ngan RM... terus sleepover kat umah ATS.... nyenyak jer... bangun pagi ..siap2... teruskan perjalanan.... singgah isi minyak beli lah apa yang patut untuk melapik perut kan.... TARGET nak bfast kat HAI PENG....

perjalanan sangat lah smooth... bukan cuti sekolah... bukan cuti ujung minggu yang panjang ... memang menarik perjalanan.... sampai Kemaman .. terus zass gi Hai Peng... owh ya... mak ATS pon ada sama...

sampai HAI PENG... orang cm biasa lah penuh... tapi seb aik terus jer bleh duduk... kopi dan roti bakar dah memang wajib... aku tambah lagik ngan karipap... nasi dagang.. nasi lemak... fuhhh... puas hati....



owhh... jangan lah terperanjat... nasi dagang yang bungkus daun pisang nih jer lah... …

nescaffeeee.....

Image
*fuhhh.... nyamannn*



Hush Puppies

Image

jom masak : sambal tumis

Image
jom masak sambal tumis puan-puan ..... owhh.. dah lama tak masak sambal tumis tau.... biasa buat sambal goreng jer.... ehh kali nih... buat sambal tumis petai lagik... sebab request suh letak petai kan..... ai tak makan petai.. dah puas nak memilih ..mengasingkan petai sebelum makan.....

bahan-bahan :
pes cili
bawang yang dikisar
ikan bilis
bawang besar
sam jawa
garam
minyak
petai (optional)

caranya..mudah jer.... panaskan minyak....gorengkan pes cili dah bawang....
kemudian.. masukkan air asam jawa... biar kan sekejap....
masuk kan ikan bilis......
kemudian masuk kan garam dan perasa.....
kalau ada petai... masukkan lah petai tadik tuh.....
kemudian masukkan bawang besar yang dihiris.....
kacau2 sket.. agak seminit dua...
dah siap......

resepi aku semuanya sempoi.... hahahaha....
bleh cuba kalau nak cuba....


cucur segera...

Image
ehh korang suka tak cucur adabi nih... aku sukaaaa... (apa nya yang aku tak suka pon kan.. hahaha) ... owhh skang dah mahal harganya.... dah rm3 sebungkus... tapi kat giant kot murah lah sket... sket jer pon... seingat aku... dulu... singgit lebih jer sebungkus nih tau...
biasa aku beli yang ikan bilis jer lah pon...atau udang....yang lain tuh.. jarang sangat lah nak belinya...
kadang2 aku buat sendirik jer pon.... tapi kalau nak makan sorang... baik beli cenggini jer kot.... hahaha.... padahal... boleh jer buat sendirik kan... hahaha
nih buat stok kat umah... ngan umah adik aku... sebab aku kan puasa skang nih.... so.. senang.... ada jer mende nak goreng ....
seb baik lah kat umah tuh.. tak ramai... kadang2 goreng sebungkus pon dah cukup... kalau tak pon dua .. tapi kalau dua.. jenuh lah jugak nak habis kan.....

*mende gini wajib ada stok kat umah*




hari bapa

selamat hari bapa untuk semua insan yang bergelar bapa..... haritu aku dah kongsi citer aku dan emak.... nih aku share citer aku dan ayah....
ayah aku seorang yang agak garang dan tegas.... kata orang tuh... tak boleh ada salah ... hah... ada lah habuan nya....

hidup aku masa kecik... seolah2 telah diatur .... apa yang boleh dilakukan... apa yang tidak boleh dilakukan.... apa yang perlu dilakukan.... jika ada yang tersilap... maka ... akan ada lah denda nya.... tetapi sebab ayah tegas lah ... aku jadik manusia....

being a typical father... ayah wants me to be a doctor... but i didnt make it happen... but... if i have a chance.... i will try to get the 'DR' title in front of my name... as what ayah wanted me to be... it definately not a medical DR.... but a philosophy DR... doakan aku erk ....

ayah ada berpesan... ayah tidak dapat bagi kekayaan dan harta kepada kami anak2... apa yang dapat ayah sediakan ialah kemudahan untuk anak2 mendapatkan ilmu pengetahuan.... dari situ... ayah …

slurppppp

Image
wall's selection..... ahad.. tatau nak gi mana.. plus malas nak gi memana... sebab road trip sabtu tuh punya penat pon berbaki lagik.....
tapi.. aa barang nak kene carik sket nih.... ajak haziq gi jusco.... huhhh mau nya dia taknak pergi...
'mamalong... haziq nak beli thumbler yang macam transformers tuh... kalau beli thumbler.. haziq taknak main mainan dah..' .. wahhh wahh wahhh... baik punya janji... tapi gi main mainan dulu... lepas tuh gi beli thumbler...
beli thumbler sebulan dah tertinggal kat mana2 ntah... adoii jiq... thumbler dah lah berbelas2 hengget.... kalau sebulan hilang... haiii... tak mampu kang mamalong....
nak carik barang kat market jer pon.... itu ini biskut haziq angkut masuk troli... hahah... nih mamalong yang nak shopping ker haziq nak shopping...
singgah kat WALL'S SELECTION .. banyak rupanya jenis aiskrim nya.... beriya orang tuh bagik haziq rasa... friday haritu... ATS dah beli yang rocky road.... sedappp... kali nih macam nak beli double dutch...…

Haziq owh haziq

Image
Anak buah kesayangan sorang nih... Dah makin panjang akal...
Kadang2 seronok melayan karenah...kadang2 geram.... Kadang2 marah... Kadang2 tak terlayan karenahnya...
Kalau mak pak tak nak layan... Taknak tolong ikut karenah.... Hahhh...kat mamalong lah dia terjah..... ' mamalongggg.... Tolong lahhhh mamalonggggg...' ...
Haziq owh haziq..... Semoga haziq menjadi yang terbaik.....

Haziq owh haziq

Image
Anak buah kesayangan sorang nih... Dah makin panjang akal...
Kadang2 seronok melayan karenah...kadang2 geram.... Kadang2 marah... Kadang2 tak terlayan karenahnya...
Kalau mak pak tak nak layan... Taknak tolong ikut karenah.... Hahhh...kat mamalong lah dia terjah..... ' mamalongggg.... Tolong lahhhh mamalonggggg...' ...
Haziq owh haziq..... Semoga haziq menjadi yang terbaik.....

pizza... owh pizza...

Image
hallu... ehh aku nih.. sejak dua menjak nih... takde citer lain erk... makannnn makannn dan makan.... ehhh memang bukan aku suka citer pasal makan ker... hahaha.... meh nak citer kesah piza plak nih.....


PHD... owhh belum tau lagik dapat tak scholarship... (doakan aku dapat yer...) ,.. ehh nih pizza hut delivery lah.... ken main kopun banyak dapat nih.... asyiklah dok tengok kan... kalau beli sendirik.. sah ambik pizza lain.....
owhhh akukan berpuasa skang.... skalik petang tuh... gi umah my sis... punya malas nak masak untuk berbuka.... buat2 tanya haziq..... nak makan piza.... 'ye..haziq nak makan pizza...' yeyyyyy.... terus pikir2 nak order apa..... hahahahah... mula lah napsu makan mebuak2... hahahaha haziq kata dia nak pizza yang ada sosej... (pepperoni) ... so.. senang2 ..beli supremo jer lah kan.....

beli jugak garlic flat bread ngan salsa chicken wings.... bestnya..... hahahaa

carbonara ngan mushroom soup... haziq kalau dah nampak gambar mushroom soup pon... hahhh.. mem…

apam balik yang sedappppp

Image
-meh nak citer kesah apam balik yang sedap nih...
- sizenya tak lah besar sgt... just nice jer... rege rm2.50 satu....
-aku nih... takde lah suka sangat apam balik... kalau suka pon yang crispy tuh jer lah... yang lain ..memang takde kuasa lah nak beli.. apatah lagik kat pasar malam.. tak jumpa lagik yang best...
- owhya... aku suka apam balik yang jual kat pasar dungun ..ingat lagik masa kekecik...size kecik jer.. tapi memang terasa bestnya....
-ehh tapi kan... hari tuh.. aku makan satu apam balik nih... dah ada atas meja makan jer...skaliiiiii... ehhh sedappnya ....
- adik aku cakap lah beli kat mana...
- LA APAM... kat setiawangsa.... owhhh.... dekat dengan masjid tuh.. kan ada kedai mamak tuh... ada kedai tayar tuh.. hah kat situ.. mesti korang nampak .. LA APAM nih....
- sedappp aku rasa.... nih.. kes berpuasa... teringin nak makan apam balik.. pesan BIL suh beli....
-makcik jual LA APAM nih... kalau baca...sila bagik aku apam balik free... sebab dok cakap apam balik tuh sedap....
- hmm…

jom masak : kacang phool

Image
selamat bersiaran kembali puan-puan.. dari dapur mayang kelapa....sekali lagik kita memasak sempoi.... hmm kali nih... kacang pool... foul.. phool... atau macamana sahaja ejaan nya.... tapi bunyinya tetap 'pool' ye....


aku memang suka lah kacang pool nih.... tapi kengkadang... susah jugak nak carik... sebab bukan semua tempat ada jual... eohh skang tidak lagik.... sebab dah ada foul medammas yang dalam tin nih.... (dah lama kot ada pon.. aku jer yang baru tau....)


ada gak aku google2 macamana nak masak mendealah nih.... so macam2 resepi lah ada.... ada yang letak mince beef lah... ada yang guna baked bean lah... macam2 lah.... hmmm yang aku penah makan kat few places... kl nih ada... jb ada.... spore ppun pernah... takde lah pulak dorang letak mince beef bagai... well well well.... itu semua ikut selera lah ye.. hehehe.... dan i go for simple.. hehehe


dah tuh... kalau nak masak... kene letak jintan bagai kan... being me... ehh aku penah kot beli jintan.. tapi kalau nak tumbuk ba…

JANGAN reverse bleh takkkk

sessi membebel lagi.... ehh korang pernah nampak tak... kereta yang nak reverse masuk simpang yang dorang terlepas tuh... tak pernah nampak..? owhh bertuah lah korang.... aku nih... manjang jer tau... nampak.....

yang best kat hi-way tau... kadang2 pagi2.. dua kali nampak pon ada... huhhh... yelah.. mungkin.. yang reverse kereta tuh bagik reason... tak familiar lah ngan jalan tuh... dah tuh... takkan nak terus kan reverse jer lah kan... atau.. ada gak bagik alasan... simpang tuh confusing lah... atau... hmmm whatever reason lah.... TOLONG JANGAN REVERSE boleh tak....

itu dah membahayakan keselamatan orang lain.. keselamatan ko jugaklah kan... tapi tak kesah lah kalau ko tak selamat.. sebab ko penting kan diri sendiri nak reverse jugak.... so... TOLONG PIKIR keselamatan orang lain....

memang lah kalau tak reverse tuh.,.. ko kene pusing kat ntah mana2... kene bayar tol plak kengkadang... dah tuh... apa pilihan yang ko ada kan... whatever lah... tapi JANGAN REVERSE.... ehh kalau tak... takd…

puasa ker

owhh...puasa bulan ramadhan belum lagik... sempat lagik nih.. kepada sesapa yang belum habis mengganti puasa tuh... aku ada azam untuk tahun nih... nak puasa bermula bulan rejab ... syaaban ..dan seterusnya ramadhan... insya allah.... impian lah kan.....





4 5 tahun dulu pon aku memang pernah buat puasa terus 3 bulan nih.... hari yang boleh puasalah kan... tau jer pompuan nih... ada hari hari yang tak payah puasa.. hehehe... dua tahun berturut2 aku buat... lepas tuh... dah tak buat... so.. tahun nih... berazam nak lah buat semula....





banyak niat suci nak menghabis kan puasa 3 bulan nih... bila terbaca fadilat2 nya... so.. tetiba terasa nak buat.. bukan apa... sepanjang tahun tuh... diri kita yang tak sempurna nih... banyak jer buat salah silap kan... dah tuh... puasa ramadhan pon belum tentu sempurna pahala nya... hmmm... tak salah lah... kalau kita cuba yang terbaik untuk menyucikan diri nih... hahaha...





tapi puasa 2 bulan nih.... tak wajib... so kalau mana2 yang terpaksa tak puasa tuh.. …

coklattttt

Image
- aku suka coklat
- coklat2 dari langkawi
- ada yang dikirim dan ada yang free
- whittaker's dark coklat adalah sangat terbaekkk
-i cannot take daim...sebab i just cant stop it once i get it to my mouth
- ferreror rocher is all time fave
- eh nampak tak tuh ada ferreror garden... ehh.. dah ada kat mesia dah coklat nih... tak sure ada tak kat mall.. tapi kat dutu free ....memang dah ada
-semua dah abis... kecuali yang whittaker's bar tuh jer...
- nak coklat lagikkkkkkk













jom masak : dry curry prawns

Image
jom masak... yeahhh puan-puan... menu kita kali nih... dry curry prawns... owh yer... kalau taknak udang...bleh lah tukar dengan ayam.. atau sotong.. atau apa yang disukai lah yer.... tiada paksaan didalam mengguna kan udang sebagai bahan utama.... menu nih agak healthy (dan dan healthy kalau aku masak) ... sebab tidak ada santan yang digunakan yer...

bahan-bahan:
udang
serbuk kari
pes cili
bawang merah, bawang putih dan halia (dikisar)
bawang besar
daun ketumbar
garam dan serbuk perasa
minyak

caranya:
panaskan minyak dan tumiskan bahan yang dikisar.
masuk kan pes cili dan goreng lagi.
masukkan serbuk kari dan goreng lagik.
masukkan sedikit air.
masukkan udang.
bila udang dan agak2 masak... masukkan bawang besar dan daun ketumbar.
dah siap dah.
dah boleh lah makan.

hehe sekian








another monday...

Image
google image





bukan biskut raya nih erk...

Image
ini bukan biskut raya... kalau buat time raya... jer jadik biskut raya... hahaha... chocolate chips..dan green peas cookies....
ini adalah hasil bermalas malasan dirumah jugak.... hajat dihati nak buat chocolate chips jer.. skalik... tgk ada jer bahan... untuk buat green peas cookies jugak... hmmm menjadik lah kan....

owhhh... ada jer stock barang2 tuh... kalau gi beli grocerries... ada jer membeli sama... bahan untuk baking... konon-konon kalau rajin... atau takde kerja ..bleh baking.. hahaha... hahhh betul lah tuh kan...

biasalah .. kalau bermalas malasan kat rumah nih... kalau suh kemas umah... cukup malas.... zap zap... vacuum .. dan kemas2 mana yang patut .. dahhh... terus sambung bermalasan....
tapi kalau try buat kueh ke... baking ke... macam.. ehh rajin jer plak.. hahahaha.....










percaya ..kepercayaan...

hmmm.... episod membebel.... korang rasa lah... dalam dunia nih... apa yang kita buat... sapa jer yang akan percaya kan apa yang kita buat.... dah sah sah lah mak pak kita.... adik badik kita... dan kawan2 rapat kita jer... tuh pon percaya kalau kita buat mende baik lah kan....

mak pak kita... kalau kita buat mende jahat... kalau memang ye kita buat.... dorang nak percaya tak...? kalau pulak... depan mak pak... pangai kita... macam baik ala2 malaikat... pijak semut pon.. tak mati... hahh.. camner tuh....tuh lah agaknya kan... mak pak nih.... kene jugak suspicious ngan anak2 kot.... kalau 'mua' kan sgt...bak kata org kampung aku... hmmm... esok bebila tengok lah sendirik....

hmm kalau mak bapak aku dulu... memang takde can lah... kalau ko betul pon kene siasat ken main.... hmm... ada lah kebaikannya kan....

kenapa tetiba aku membebel pasal kepercayaan..? hmmm ... aku nih... dolu.. jenis... percaya pada diri sendirik.... dan percaya pada persekitaran... hahaha... tapi ..bila dah ba…

hmmmm

Image

jom masak : daging goreng cili

Image
kita bersiaran lagik.. dari dapur mayangkelapa.... hmmm... kali nih... resepi yang sempoi jugak... *bila nya aku penah masak yang complecated nih* ... ok.. kali nih... kita masak... daging goreng cili... *ikut suka lah nak bagik nama apa.. dah guna cili... letak lah nama cili :P*
bahan-bahan :
daging lembu yang direbus, kemudian di hiris kecil2
bawang besar, bawang putih yang dikisar
cili kisar
garam dan perasa
minyak
hah.. senang jer kan... panaskan minyak... tumiskan cili dan bawang tuh... sampai agak2 dah naik bau *aku rasa kan.. ko goreng kejap jer dah naik bau.. agak lah... sampai garing sket kan.. tuh ayat standard orang bagik resepi* ... kemudian... letak kan garam dan serbuk perasa kalau nak... masuk kan daging dan masak sampai ok... tadaaa... dah jadik... boleh jugak nak tambah hirisan bawang merah ... dah taburkan lah daun parsley untuk hiasan...
siap.... dah boleh makan... senang kan.. hahahah... selamat mencuba...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile…

5S...

Image
hmmm... 5 s... opis aku baru nak mendapatkan certification untuk 5S nih... errr... ye... memang yer ... dah tuh... aku plak terlibat dalam 'memberi pengetahuan' .. hahaha.. nak kene train... bg awaeness bagai lah kan...
dah tuh... kalau korang nak tau... tempat duduk aku kat opis nih... hmmm... memang tak nampak rupa dah sebenarnya... hahaha... dah tuh... baru lah nama nya bekerja kan....
tapi apakan daya kan.... kalau ko dah dipertanggungjawab kan untuk memberi pendedahan pasal 5S nih kat orang sekeliling... takkan aku nak buat derk jer kan...
minggu lepas dah mulakan episod kemas mengemas.... haiyaaaaa... dua plastik hitam dah selamat .... banyak nya barang nak kene buang.... errr.. ada lagik nih.... aku masih belum mencapai tahap 5S lagik nih... banyak mende nak kene buat lagi nih... hahaha... buat sesikit lah.. ada masa 3 bulan jer nih... ehh tak sampai.....
hmmm.... kemas lah tempat aku jap lagik nih.... siap kat umah pon aku buat spring cleaning tau... berperingat lah... hi…

sesapa pon boleh buat.. :D

Image
vanilla muffin anyone..? hahaha.. nih adalah hasil kerja sebab dok bermalas malasan kat rumah.... biasalah kan... kalau malas nak kemas umah... dok lah buat itu ini... dah memang kebetulan ada bahan nak buat...
owhh nih adalah tepung muffin yang sudah disukat sesiap masa beli tuh... hahaha... so memang senang banyak lah kan... dok pikir nak letak colour rice ker ... choc chips.. hmmm... colour rice kot kan....so.. dapat lah nih hasilnya....
skang..semua oarng pon bleh buat lah kan...hahaha.... rasa pon not bad lah... sebab semua dah disukat dengan betul kan.... senang dan cepat.... hehehe... kalau macam nih semua orang pon bleh claim hobinya memasak kan... hehehhehe...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.




today is monday....

Image
google image


aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

MIMPI YANG SEMPURNA ... hmmm ada ker mimpi yang sempurna... kadang2.... bila tgh mimpi... ada jer terkejut dari tidur.... dan satu lagik .... MIMPI YANG INDAH... ADALAH MIMPI YANG PALING SUKAR UNTUK MENJADI KENYATAAN.... hahahaha

ok... nih lagu lama.... kalau tengok lirik nya sgt simple.... hmm..."aku dan semua yang terluka kerana kita"... bagik aku agak mendalam... aku tatau lah apa yang peter-pan cuba sampai kan... maksud lirik asalnya... tapi aku ada pengertian aku sendiri...

aku malas nak menyingkap kesah silam kalau boleh... dan kesah hubungan itu...hubungan jarak jauh... telah lama aku buang jauh... aku buang di laut china selatan... laut yang memisahkan fizikal kitorang.. haha...tapi kalau dengar lagu ini... ada jugak lah.. kenangan silam tuh muncul... kenangan terindah jer lah kot kan.. hehe..

aku pada masa tuh.. suka lagu nih... dia pon sama.. hmm dia die hard fan peter pan ... setiap kali ke akraoke... mesti tak lepas lagu peter-pan.. oppss... i better no go there.. b…

catatan perjalanan : MEDAN - LAKE TOBA

Image
meh nak mengimbau kenangan catatan perjalanan dah lama dulu.... tahun 2006 kalau tak silap... ini lah first time menjejakkan kaki ke bumi indonesia... medan nih dekat jer... 50 min jer naik kapalterbang... nih pon .. macam tatau nak gi mana... eh eh ...meh gi medan nak.. hahaha... pergi nih pon...kira gamble jer... google info bagai... terus gamble nngan sorang kawan lagik... seb baik kawan tuh memang baik punya kalau bab info nih...

sampai lapangan terbang polonia tuh,... terus kitorang ambik cab ke town ..dan carik travel agent.... takde booking apa2 pon tau... ye lah..tahun dolu2... mana ramai sgt orang travel cam skang kot... hahah... gedebak gedebuk diskas... terus ambik package gi danau toba....

perjalanan dari medan ke danau toba... makan masa lebih kurang 4 5 jam jugak.. dengan jalan yang sempit lah kan.. bukan hiway... huhh.. masa tuh... cuak lah sgt... nih lah memula tgk keadaan lalulintas kat sana.... hmmm tapi ok jer... hehehe....

kat danau toba... sempat lah kitorang gi perk…

haziq pergi PSN

Image
hari sabtu harituh.... lepas gi wedding kat putrajaya... singgah jap kat TTDI... makan tutti fruitti... lps tuh... gi Pusat Sains Negara... tetiba terpikir nak gi situ... hmm bila dah dengar nak gi situ.. haziq apa lagik... tak menyempat lah kan....sanggup tak makan eskrem pon takper....
masuk PSN free jer.. tapi nak gi kat dinasour tuh kene bayar rm 10 untuk dewasa.. dan rm5 untuk kanak2.... (tapi sampai 31 may jer) ... kitorang sampai kol 330 lebih kurang macam tuh... beratu beli tiket bagai.... dan PSN tutup kol 5 .. so tak banyak lah masa pon....next time kene gi pusat sains jer lah plak....
haziq... bila dah masuk situ... apa lagik... bukan nak tgk sgt dinasour... mende lain yang jadik tarikan... hmmm apa lagik... beriya lah dia melompat sana sini... macam tak cukup tanah... semua mende dia nak cuba.... huh... memang penat lah... seb baik masa tak lama... kalau tak.. jadik macam bawak haziq gi PETROSAINS hari tuh... tak sedar dah 4 5 jam kat dalam.... hehehe
gambar kat atas tuh... h…