Posts

Showing posts from April, 2009

~ iklan ~

Clinique Bonus Time @ Jusco Bandar Utama Voucher Day Sale on 1 May 09. Receive a 7pc gift with RM310 purcahe . T: 03 - 77264713

kesah gelang...

Image
"anak ko ke sin..(ye ke bapak dia nama sin???) " "emmmm..." " kerja apa dia...?" " jual gelang" " emmm"

heheheh...selingan jer.... bukan citer gelang tuh lah.... tapi kan korang...kalau korang tau aku.... mesti korang tau...aku sgt suka mende2 cenggitu...... baru je aku dapat tuh..... wpun kawan aku tuh beli dah lama.... dari philipines..... alah..nih kawan aku yang aku nya 'dinner buddy' masa aku dok ttdi dulu tuh..... malas aku nak link citer pasal dia... kalau nak tau..korang korek lah balik entri lama2 tuh... tak payah lah... tak penting pun.....

ntah camner... aku terjumpa dia arituh... dia teringat...that gelang ada lam car dia... so dia bagik... dan sempat lagik komplen..."everywhere i go... u asked me to buy something for u.... when i came back... u didnt come n c me... n never collect the things..bla..bla..bla...' .... dia kata dah macam2 bende yang aku kirim..dan ntah merata2 dah dia letak..hahahah.... tshirt …

" The Great Escapade"

Image
Entri ini akan stick di sini untuk seketika. Untuk entri terkini, sila scroll ke bawah

Malaysia Airlines (MAS) sekarang sedang promosikan 9 MAS Stimulus Package. so wait no more, there's for sure one can suit your needs..........
Ini lah peluang yang aku memang suka dan carik-carik..... minat aku yang suka melihat 'tempat orang' ...memerlukan kemampuan dari segi fizikal dan kewangan yang bukan sedikit.... so secara tidak langsung... dengan promosi ni... dapat membantu aku merealisasikan minat aku itu....

dont miss the chances... flying Malaysia Airlines .... 'Grab -a-Deal' online... you can fly with just one click... semuanya dihujung jari anda........yang ni kene lah selalu singgah di web Malaysia Airlines...... mungkin apa yang ditawarkan ...itulah yang sedang dicari.... sapa tau kan.... bak kata aku... kat mana bleh deal... kat situ kita kene grab....

MH Flex 1+1 ..... yang nih untuk penerbangan domestik dan ASEAN sahaja.... beli satu dapat free satu... so untuk ya…

confession of shopaholic

Image
Director: P.J. Hogan
Cast: Isla Fisher, Hugh Dancy, Joan Cusack, John Goodman, John Lithgow
Genre: Comedy,Drama,Romance
Run Time: 105mins

sinopsis :Rebecca Bloomwood is a sweet and charming New York City girl who has a tiny, little problem that is rapidly turning into a big problem: she's hopelessly addicted to shopping and drowning in a sea of debt. While Rebecca has dreams of working for a top fashion magazine, she can't quite get her foot in the door -- that is, until she snags a job as an advice columnist for a new financial magazine published.

last saturday lah aku g tgk citer tuh... sbb dh tercancel tgk sabtu sebelumnya... beriya nih aku ngan adik aku.... aku g tgk kat klcc... aku kalau part klcc...memang malas lah nak drive... g naik cab... huh... jimat jer....heheeh.... insap kah aku... emmm... ada lah jugak... tapi citer komedi kan.... lps movie... sempat lagik g shopping... tak insap lah tuh... aku beli keperluan ma... aku tgh pertahankan semangat 'no credit card …

dessert

Image
dessert's bar ... emmm dah lama aku nak singgah sini..... tapi tak nyempat jer... masa g solaris ngan my buddy pun... nak makan situ... tapi dia nak heavy meal... and we definately opt for dinner...
tapi ptg tuh...aku yang memang kurang berselera nak makan...(ecehhhhh...).. tapi lapar tahap gaban jugak... abis dah selera takde... so aku cuba lah g situ.... cuz... bleh minum yang menggemukkan... opppsss.....


wahhhh...ada set meal.... tapi dlm keadaan hari tuh...aku tgk2...tgk lagik.... dan lagik... tapi takde yang berkenan.... dah kata pun selera takde kan...... murah jer set meal nih....nnt lah aku g try.... rose jom g tea kat situ...tuh yang dekat opis u tau...hehheeh
nak bagik kenyang dan bertenaga.... aku ambik lah smoothie nih... belgium chocolate banana.... besttt..... burrpppp...kenyang.... i love belgium chocolate...errr... i luv chocolate lah sebenarnya.....

the scones with jem... aku kene paksa makan gak satu dr scone itu.... ingat scone... ingat citer 10 thn dulu.... dia t…

gelak2 b4 teater

Image
as GBM... mesti ada adegan2 sebelum apa event pun kan.... aku datang dengan rose.... sampai2 jer... dila dah ada kat situ... terus jer g cafe... aku tatau lah nak makan apa.... dah dalam keadaan nak mengurangkan berat badan kan.... dan tak selera makan kan...... tapi nampak tofu yang rose ambik amcam menarik.... aku grab jugak lah.... untuk alas perut.....
hah tuh lah si rose ngan dila
tuh dia mak merah ngan Mai / Ms Lemb
wah tetiba jer plak kan.... tangan naik menghala ke telinga ...merelip relap kan.... ahh malas nak citr details.... kat RM dah kuar citer tuh kan..gi lah korang telek belek sendirik kan......
GBM bahagian selatan yan ngan tokey surat khabar omputeh si ayu ...sampai paling lewat... diantara kami.... thanks ayu for the msg..kalau tak... mesti aku masih bertapa di SB (Sabak Bernam ).... sambil korang gelak ketawa kat IB kan....
our next meeting will be on may 8th kan... weiii...korang... i have no idea... any sugesstion....???hehehehe





kasik tunjuk sket...

Image
mana bleh citer pasal makan kalau tak tunjuk makanannya kan... ilang akal ke......jadik...untuk tidak hampa nya sesapa yang tertunggu2 gambar makann jepun ku.... taddaaaaaaaa...... tapi not all lah... aku pun sibuk nak borak...nak melahap.... tak tersnap plak kan...........
aku memang suka salmon kan.... so masa dok nak decide tempat aku setuju jer..sbb kat kedai jepun memang byk salmon kan..... salmon sashimi.... bestnya....

octopos...

ini rumpai laut kot...lupo...
ichiban..hahah ye ke.... tofu stuffed with rice n tuna....
kasik close up sket itu sashimi...salmon.... korang yang tak makan raw nih... aku no komen lah kan... tekak masing2.... aku nih,.... klau takat fish fillet nih,...ok jer.... lagikan oyster... mussel sumer tuh pun aku boleh melahap yang raw...... senang citer... aku nih tak pilih makan lah.... sebb tuh aku gemuk...hehehhe... atau dengan kata lain....ko letak jer aku kat mana2... aku bleh hidup...hehehehe
another plater of sashimi.... org dah nak abis makan.... aku nak or…

Car Stiker RedMummy anyone...???

Image
entri ini akan stick disini untuk seketika...... scroll ke bawah untuk entri terbaru ye.....

hah korang.... entri nih dah kuar dah kat blog RM ....now the GBM is promoting the sticker as well.... itu lah kalau dulu GBM dok cakap ada projek lah.... ada kejutan lah... apa2lah kan... so now... it's out.... bukan per... dulu tamau lah bgtau awal2...sbb masa tuh we GBM masih lagik dok struggling to make this happen kan.... and it now happen... hahaha...
bout the sticker.... hanyalah RM10.... mahal ke... cenggini ye korang.... itu lah kos nak buat sticker tuh... kos nak hantar kat korang.... dan tak lupa jugak... untuk charity.... (ini akan diumumkan kemudian...)...itulah salah satu usaha kami untuk membantu yang memerlukan jugak .... so secara tidak langsung...korang jugak menyumbang kan....
bak kata mak merah "**memang ada yang tak suka tampal car sticker kat kereta, tapi kamu masih boleh membantu by ordering the car sticker, kerana your payment is contributing to the charity as w…

my sayang

Image
ini lah my sayang... sapa lagik kalau bukan haziq kan.... tgk tuh.... haziq tgh tunjuk jam dia.... ken main suka dia dapat jam tuh... siap tekan2 lmpu.....
haziq skang pandai sungguh bergaya... cam mamalong dia ker.... cam mamalong dia dulu2 lah kot... skang dah agak2 kurang bergaya lah..hahahah... tapi kene lah jugak jaga ketrampilan kan.... knowing me ... emmm nak sentiasa look presentable.... sbb tuh aku nak diet gille2 skang nih.... keje aku selalu jumpa org dan kadang2 deal ngan orang... so kalau tak presentable ... dah lah communication alwitz break down..hahahhah... so kalau org nampak kita presentable... senang keje...kan...oppss melalu plak aku....

nih haziq tgh bersiap nak ikut mama (makcik dia yang jaga dia tuh...) g tgk kazen dia kat plkn....

kan dah cakap... pantang suh tunjuk jam... dia terus tunjuk..... asyik pakai jer plak tuh kan... sebb dia suka lah tuh......










teater mahsuri

Image
bila terpandang jer iklan teater mahsuri depan IB...sesama ulang alik ke setiawangsa... aku terus ctc kawan2 untuk book tiket... they then change plan to Black dog bone :-(.... aku ajak plak gang lain nak g tgk.... but last wednesday... kak red kata ada chance untuk g tgk preview... so aku cancel everything.....sbb this is not only chances... but for sure it's free... so.. thanks Kak Red....

ini pun kali keberapa ntah aku tgk teater.... tapi masih tak banyak lah...dulu pun tgk kat dewan badaraya kot...aku lupa citer apa... so last nite was my first time ever kat IB....

Teater musical ini... bagik aku... permulaannya agak menghiburkan.... aku yang memang meminati vanida imran... memang suka jer cara lakonan dia...dulu kecik2 adalah baca sejarah lagenda mahsuri ini.... so secara umum.. aku tau jalan cerita mahsuri tu... dan begitu lah flownya... diselang selikan dengan tarian dan muzikal.... aku rasa terhibur lah malam tadik.... walaupun sebelum masuk ke teater... all the GBM kata muk…