Posts

Showing posts from April, 2016

Catatan perjalanan : Trip ke Victoria (Melbourne) - I

Image
Hallu… Dah lama kan tak cerita jalan-jalan. Bila kerja dah siap boleh lah jalan-jalan. Actually… memang ada few places yang berangan nak gi. Tapi lepas kira itu ini, so decided nak gi Melbourne. actually sangat last minutes jugak nih. Sebab tak berani lah nak beli tiket awal2 kan. Siap kerja, submit kerja pagi tuh, tengahari terus carik tiket dan confirmkan, then beli. Kira sebulan sebelum travel. Eh, tak sampai pon. Sebelum citer jalan-jalan jom citer persediaan sket lah. Aku gi ni berdua ngan kawan. Long lost friend gitu. Bila dah last minute sah lah tiket kapal terbang pon mana yang ada jer lah. Which is mahal last kalau nak compare ngan orang yang beli time tak mahal. Bila dah 2 orang senang lah citer sket. Aku buat itinerary, dapatkan info sana sini, then hal buat booking dan beli nih kawan aku buat. kitorang dok lepak kedai kopi buat homework lah kan.


Ok jom aku nak share apa yang korang perlu buat sebelum travel ke Melbourne.
A. beli tiket lah kan. Kalau long haul ni aku pref…