Posts

Showing posts from March, 2013

aku dan lagu : Kau bunga cintaku - anuar zain

Image

Cabaran

Image
Mencabar diri untuk 6 minggu. Biggest Loser. Six weeks challenge with Wardina. Dan Kevin Zahri. So untuk 6 minggu nih aku kene menahan diri dari makan makanan yang tak patut dimakan. Memaksa diri untuk membuat senaman. Hehe

Nanti kita tgk, apa hasil usaha aku nih. Memula niat nak memotivasikan diri. Maklumlah kan dari mid december last year aku main belasah jer makan. Hehehe. Dah tuh aktiviti jalan kaki yg dulunya sgt cemerlang dah kurang gak sbb kekangan masa. *konon lah sgt kan*

Tapi bila dah masuk cabaran nih, kene lah berusaha untuk dapat join makan malam ngan Wardina dan Kevin nanti. So at least kene turun 5kg lebih lah. 6 kilo dalam masa 6 minggu. Tgk lah macamana kan. Hehehe.

So tunggu 6 minggu lagi ye kita tgk hasilnya. :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

J.A.U.H

Image
Pernah baca novel jauh? Atau tengok cerita jauh? Aku dua-dua pon dah.

Actually novel tuh aku baca lama dah. Tahun 2006 dulu. Pada ketika itu, atas sebab2 tertentu aku terjebak baca novel2 melayu nih. Punya lah suka cerita jauh nih, dah pinjam novel org dan baca, lps tuh beli untuk buat koleksi. So novel jauh aku tuh mmg dok wrap ngan plastik lagi lah. *beli buku tuh kan hobi aku hehehe*

Masa tuh novel apa aku tak baca? Adam dan Hawa, sehangat asmara etc. Tapi itu lah, novel nih kesudahannya itu citarasa penulis. Mostly happy ending lah kan. So bila ketika itu ending nya bukan macam dlm novel, so aku stop dah baca novel. Hehe

Owh cerita jauh kat tv tuh best. Sbb Adi Putra yg berlakon. Hehe. Terus pasang niat nak gi morocco, casablanca etc. Sampai 2 3 kali aku tgk, sbb record guna astro pvr tuh kan. Skang dok layan sehangat asmara plak. Pon pasal Adi Putra dan Rita Rudaini. Walau apapun kesah Rita Rudaini nih, aku tetap suka dia berlakon lately. Aku rasa dia cantik dan tinggi. *kalau la…

Makan-makan ...lagi

Image
Makan itu indah. semenjak hujung tahun 2012 arituh sangat lah tidak menjaga makan. seronok lah hidup makan semua apa yang nak makan nih. so kerisauan agak tinggi sekarang. *bila mau balik kepangkal jalan nih*  ini adalah sessi pre and post penang punya makanan :P . kalau org sebut PENANG.. aku mesti ingat makanan. *i start to fall in lurve with PENANG* lunch sebelum ke penang. quarter chicken with mash and salad kat Dave Deli. owh i dah mula suka kat dave deli. lepas turun bas balik dari penang pon aku makan kat sini. Dave deli 1 utama. *pagi tuh i breakfast sushi ye* ini adalah makanan yang di-serve dalam bas. from little taiwan. sedap. so aku kene gi little taiwan untuk repeat. Tutti Fruitti - penang punya version-kat tepi queensbay mall tuh. #eh perasa horlick tuh best lah. ini ada lah sessi borak2 dengan kawan yang aku last jumpa mid 2006, lps turun bas.  owh ini bukan sesi makanan yang terakhir untuk malam itu. tapi lepas tuh, having dinner with another friend. guess what?  aku …

Coffee for breakfast again

Image
Same place same food!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Coffee for breakfast

Image
Lowfat Latte and buttery cranberry scones. Finally I found it at my coffee place. At pertonas-before-exit-serdang. The scones taste good (read: not bad), not too buttery, but I preffer not to take the butter and jam.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Penang Malakoff

Image
Penang Malakoff. 17KM. 17 March 2013. First time larian untuk 17km. Seriously aku mmg kene lebih banyak training dan losing more weight kalau nak signup for HM hehe.

Basically route nya sgt ok. Sbb town route. So bukit2 nih takde lah. Cuma untuk orang biasa macam aku nih jarak 17KM agak mencabar. Apapun, target aku untuk habiskan cabaran dlm masa 2 jam 30 adalah berjaya. Itu ikut timing aku lah. Masa buat entri nih official timing belum keluar.

Aku nih kalau nak berlari selalu cuak. Tapi semalam masa nk lari nih sakit perut lagi. Makan nasi kandar masa dinner kot. Haha. Kalau tak mungkin dpt elok sket masa kot. *lahhhhhh sgt kan hahaha*

Selepas 15KM tu, kaki dah mula sakit. Adoi sket jer lagi. Masa tuh yang tinggal hanya semangat dan nak cepat sampai. Psyco diri, cepat sampai cepat kaki dapat rehat. Hehe

Larian nih tak ramai yang participate, so takde lah crowded masa lari. Tapi resultnya for sure lah aku among the last yang sampai. Hehe. Tapi target aku untuk sampai dan tamatka…

Wordless Wednesday

Image
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

aku dan lagu : Andaiku bercinta lagi

Image
Andai Ku Bercinta Lagi -MOJO
Kini kau tiada
Senafas pun ku perlu mencuba
Kau bawa pergi sebahagian dari jiwa raga
Bersendiri hidup umpama hilang erti
Bagaimanakah meneruskan hayat ini
Andai ku bercinta lagi suatu hari nanti
Tunjukkan di mana
Ruang hati untuknya yang masih belum kau huni?
Apabila tiba waktu bersemuka
Ku perlu pejamkan mata dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda
Tiada pengganti bisa hadir dan mampu menyembuh
Rawan di hati meleraikan semangat ku runtuh
Bersendiri masa umpama tak beralih
Berapa lama lagi harus ku merintih
 Malam tidak berpurnama
Fajar tiada kejora
Aku hilang di dalam gelita kalbu
Tanpa dirimu asaku mati

Buku dan buku

Image
Salam semua. Salam pagi jumaat. Semoga hari kita semua mendapat keberkatan dan dirahmatiNya selalu.

Semua yang bergelar pelajar skang sedang seronok dengan voucher buku yang diterima. Untuk pelajar peringkat ketiga lah kan. Terima kasih kerajaan malaysia. *eh ini bukan propaganda politik. Orang berbudi kita berhasa ye*

Beli buku mmg lah hobi aku sejak dulu lagi. Tapi baca buku belum lagi menjadi hobi utama. Hehe. Cuma skang keadaan memaksa aku untuk menjadi seorang pembaca. Tahun lepas punya buku yg berlambak2 beli pon belum habis baca. Buku 'Doctor in the house' 'steve Job biography' etc yang tebal2 tuh pon baru habis sikit.*sampai buku tuh dah turun rege dah pon skang kan* Belom kira buku yg dirembat kat BBW. Dan sekarang beli lagi. Hehe

Skang kalau baca buku yang tak related dengan 'IT Governance' atau yang tak related dengan research aku mula rasa bersalah. End up apa pon tak baca. Ini sudah teruk kan hehe.

Kalau gi kedai2 buku yang besar2 mula lah rambang…

Tea Time

Image
*DOME, Alamanda Putrajaya
*Flat White and Scones

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Brooks Half Marathon 2013

Image
Brooks run. My first run for 2013. Macam biasa 10KM. Aku sampai bukit Jalil around 530am, parking macam dah susah jer. Pusing2 jumpa parking.

Run started at 645am. Masih gelap. Skang kan subuh lewat. Kalau tak silap 10km run mula at 615am, tapi retime.

Dah lama tak lari, last was Newton run. Mintak nyawa gila2 rasanya. Seriously! Belom sampai 2km aku dah surrender! Tercungap jalan dulu. Mungkin lately kurang exercise dan asyik makan jer.

Aku bukan lah lari jarak jauh dan laju. Hehe. Tapi normally kalau 10km within 90mins. So aku mmg kene jaga timing supaya 1km tak lebih 10min. Hahaha, giller slow kan. Hari nih the fastest lap 8min 05sec. The slowest 9min25sec, so ok lah.

Tatau kenapa hari nih terasa sgt penat. Terasa sgt kurang jalan rata. Dpn astro, then keluar hiway sg besi masuk balik bukit jalil, hah tu jer kot yg rata.hehe. Aku asyik rasa lps naik bukit turun bukit, eh naik bukit turun bukit lagi, dan lagi. Agaknya badan dah berat nih.Sbb tuh rasa azab sgt. Berat naik! 2kg! Hah…

aku dan lagu : Tiada duka yang abadi -Opick

Image