Posts

Showing posts from February, 2007

aku pun tak tahu

Image
Gambar feri tu sekadar hiasan. Tidak ada kene mengena dengan sesiapa, sama ada masih hidup atau sudah tidak hidup di dunia lagi. Masa g SP haritu sempat aku g Penang. Macam takde idea jer nak cerita kat sini. Masa tengah banyak ide nak tulis masa tu lah aku damn bizi. Kebizian aku biasalah, mesti pasal kerja. Takkan pasal rumah tangga pulak kan. Aku dah letih kerja nih sebenarnya. Bukan lah aku tak tahan tekanan. Tapi kalau perangai manusia yang macam2 dan buat2 pandai ni, seriesly aku memang dah give up. Bagi aku technology never fail, human turn technology to failure. Another thing, technology never lies. But human does! My work life will always be my never ending story. Baru ni aku dapat tau satu berita tak best pasal career aku. Frust, sedih, bengang, sumer ada. Tapi aku rasa aku ada chance lagi. Insya allah kalau rezeki aku, tetap akan jadik rezeki aku.

Hari ni, aku tension sgt kat WHN. Kadang-kadang aku ni melampau jugak. Tapi kadang2 dia selalu nak ambik jalan mudah. Aku nih buk…

Chicken rice

Image
Cuti CNY aku dok lepak kat rumah jer. Eat, sleep and tv, just repeat these 3 things all day long. So unproductive. Saturday my 3rd sister treat us chicken rice at My Mom Chicken Rice. The orange chicken rice cafĂ©. Linda onn punya kedai ( people said always seeing her with Fahrin Ahmad… sungguh tak berkenan..). About the chicken rice, I would recommend u guys to stop by one day. Aku bukan pandai sangat komen pasal food, but the rice taste good. Lagi satu, kerabu mangga, I luv it. But I found something in it. Better not to say, cuz it taste good and it just a technical fault.

Aku pernah cuba ,masak chicken rice tapi tak jadi. I will try again, sampai jadi. I think chicken rice is our family fav jugak cuz the whole famili luv it. Tapi skang I like fish more. Sebenarnya tatau nak citer pasal apa. Citer chicken rice pun boleh layan lah.

Resepi

Semalam, aku berborak dengan kawan kat jepun ...harini sempat lagi tegur dia... dia masak sup daging katanya.... menarik... yang selalu puji sup daging aku... adik aku yang no 3 je... agaknya bila balik keje... tak tahu nak serve apa for dinner, aku just prepared tu jer.. tengah lapar, mesti lah sedap... then dia tanya lagi pasal cekodok pisang... and finally mintak resepi meehoon aku... (dalam hati aku confuse) .. macam aku nih pandai masak la pulak.... dulu aku selalu jugak masak untuk dia... then dia pun pernah kata dia mesti akan rindu meehoon aku bila dia kat jepun nanti... june..hang sorang jer lah yang kata aku masak ok... yang lain tuh... asyik komplen jer bila aku masak... tapi habis jugak makan nya.... hehehe...

tadi aku view buku resepi, apa ntah nama buku tuh... terasa pulak nak beli... nak belajar masak la.. aku emamng tak pandai masak... cuma aku minat jer... kira one of my favourite past time aku lah tu.... nak buat azam baru lah...collect buku resepi.... at least kalau …

Pastikan

Lihatlah Langit Di Atas Sana
Tersenyum Melihat Tingkah Kita
Selalu Ada Peristiwa
Yang Membawa Pertengkaran

Maksudku Hanya Ingin Yang Baik
Untuk Kita Berdua Dalam Bercinta
Baiknya Aku Buruknya Aku
Terimalah Aku Apa Adanya
(Chorus)
Pastikan Kau Dengan Aku
Jangan Ada Cinta Lain
Tak Pernah Aku Terlintas
Niat Ku Untuk Berpaling

Maafkanlah Aku Sayang
Bila Belum Kau Bahagia
Sejauh Langit Di Atas
Kan Ku Kejar Bahagiamu

Biar Langit Dan Bumi Meruntuh
Biar Jasad Kita Tertimbun Di Sana
Tetap Bersama, Tak Ingin Lepas
Mencintaimu Ku Jadi Begini