Posts

Showing posts from June, 2008

doa di hari jumaat

Andai Ku Tau - Ungu

andai ku tau
kapan tiba ajal ku
ku akan memohon
tuhan tolong panjangkan umurku

andai ku tau
kapan tiba masaku
ku akan memohon
tuhan jangan kau ambil nyawaku

aku takut akan semua dosa dosaku
aku takut dosa yang terus membayangiku
andai ku tau
malaikatmu kan menjemputku
izinkan aku
mengucap kata taubat padamu

aku takut akan semua dosa dosaku
aku takut dosa yang terus membayangiku
ampuni aku dari segala dosa dosaku
ampuni aku menangis ku bertaubat padamu
aku manusia
yang takut neraka
namun aku juga tak pantas disurga
andai ku tau
kapan tiba ajal ku
izinkan aku mengucap kata taubat padamu

aku takut akan semua dosa dosaku
aku takut dosa yang terus membayangiku
ampuni aku dari segala dosa dosaku
ampuni aku menangis ku bertaubat padamu

updates ... minggu nih

bizi sket tiga empat hari nih..... nak updates sket aktiviti.... kalau ada gambar akan diupdate kemudian....

21/06 - gi Tanjung malim... ngan kawan2... gi makan yik mun pau... best la... siap beli bawak balik yang frozen... tapi untuk adik aku la....mee hailam dia pun best....

22/06 - boling anjuran perjasa n microsoft.... sebab 2 orang lagik dalam team aku tuh otai...so kitorang dpt no 2.. kalau sipi sgt...satu mata jer.... individu aku dapat no 15...cukup lah... rasa macam tak dapat dah.... team aku yang lain tuh...suzie 3rd place... and asnida champion... hah kan aku dah kata ...otai...
hadia best jugak.... untuk team aku dpt mixer... waahh... kene carik oven nih... nak belajar buat cake...yang individu...dapat mineral pot....

24/06 - ada meeting kat kemaman.... penat lah travelling... yang penat travel ke airport.... naik flight kejap jer.....

25-26/6 - ada seminar kat sunway.... yang best... ada lucky draw... aku dapat voucher minyak...rm100..... ok lah.... lps lah minyak aku 3 …

father's day

selamat hari bapa untuk semua bapa2 di seluruh dunia....

ayah....
walaupun hubungan kita kurang selesa di penghujung kehidupan ayah, tetapi along tetap hargai ayah... dan berterima kasih kerana ayah tetap memberi peluang untuk along terus hidup dan menimba ilmu..... dan kini menjadi seorang manusia yang boleh menjalani kehidupan sendiri.. dan memikul tanggungjawab yang telah diamanahkan.....
i luv u ayah...

(alfatihah untuk arwah ayah : Ab Razak Bin Embong.)

apa kata bintang....

Image
DIA

AKU



Thomas Cake

Image
cutenya cake thomas tuh... (from cakespace.blogspot.com)... kalau besday haziq buat cake tuh mesti dia suka... dah lama tak nyanyi kan lagu Thomas n Fren untuk haziq....(dia tukang tepuk tangan jer...)...

terkejut

apa yang suprise nya....bukanya ada orang propose aku la.... meh nak citer....
since harga petrol dah naik nih... baru pagi tadi aku isi tank tuh..... dalam perkiraan... full tank cost me about RM90 jer lah kan... tapi tadik... dlm tank tuh ada minyak lagik... which aku bleh lagik travel for bout 30KM kot.... tapi bila isi full tank tadik dah kene rm94...emm...so kalau tank tuh dah kosong mau lebih rm100 lah tu....

rm100 untuk 3 hari travel.... huh... bukan masak lagik dah... macam rentung jer rasa...... tapi takde apa yang boleh dikomen lah kan.... apapun... kereta perlukan petrol jugak.....so... apa yang perlu buat.... pikir macam mana nak dapat duit lebih...macam mana...??????

aktiviti makan dihujung minggu

sejak dua menjak nih.... aku dah tak merakam lagi aktiviti2 yang berlaku dalam kehidupan seharian.... aku memang suka ambik gambar... gambar apa saja yang aku rasa menarik perhatian aku... tapi sejak digicam aku dah out of service... dah jadik macam malas plak nak capture apa2 yang terjadi disekeliling ku..... aku adalah handycam... (bleh jugak ambik still pix wpun tak berapa bagus kualitinya...)...tak malas nak angkut kesana ke sini... sbb lebih besar dari digicam aku dulu..... kalau ada hp yang lengkap dgn camera yang bagus tuh best jugak... so aku tengah target nak beli N82 nih... siap dgn 5 megapix camera.... menarik jer.....

last weekend aku byk habis kan masa dengan aktiviti makan2 sahaja....... so minggu nih kene lah berpuasa.... supaya keterlebihan itu tidak menjadi ketara...hehehehe.....

jumaat malam.... aku dan adik2 g makan steamboat kat tupai2.... again... tapi harga dia dah naik rm2... tapi still ok lah.... rm25 aku rasa berbaloi sgt...... wpun apa yang dimakan tak sampai l…