kene tag pulakkkk

aku kene tag nih ...oleh hanarose (http://edreenerysha.blogspot.com/)... jawab tag dlm keadaan wengg nih..hehehehe

Syarat MaRat wat Tag Nie....
1.Senang jer.. setiap permulaan huruf tu, korang letak nama orang yang korang kenal, contoh A untuk Abu, Z untuk Zoela. Jangan lupa in breket, siapakah mereka adakah (kawan) atau (bf) atau (enemy)..

2. Jawab jer soalan yang sedia ada pada A hingga Z..

3. Tag 5 orang..

A. Azira Ab Razak(adik yang no 2)
Do you love this person ?
Sayang la..adik aku kan…
Is this person your enemy ?
tentu lah tidak….
Would you kiss this person ?
ada lah jugak kan…

B. baygon (kawan skolah …nama gelaran pun bleh lah ye…takleh recall lah sapa nama start ngan B)
What do you really think of this person ?
very nice n humble guy
What’s their favourite colour ?
la.. tatau lah plak aku…
Ever danced with them ?
tak pernah lah weii…

C. cikgu rohani md shukor (roommate aku kat ukm dulu)
Do you have a crush on this person ?
aku bukan lesbian lah weiii
Have you ever had a crush on them ?
mesti lah tak… dah nama sama jantina
How old are they ?
tua setahun dari aku jer dia nih…

D. Dayang siti huzeimah (Kawan dulu kat opis swak)
How long have you known him/her ?
bout setahun dua gitu lah…lps tuh dia tukar keje tempat lain..
Biggest regret ?
none
Do you hate this person ?
taakde sebab pulak aku nak benci dia…

E. Eteze (kawan kat UKM dulu)
Have you met their parents ?
tak pernah..
Worst thing about this person ?
tatau lah plak aku… aku kawan nga dia biasa2 jer…
Best thing about this person ?
baik orangnya

F. Fadzli wahi (kawan aku kat sesma dulu)
Have you ever dated this person?
date?dolu2 aku memang kawan baik.. selalu lah jumpa2 tuh… skang dia dah kawin… jumpa ngan wife dia skalik lah..hahaa
When is the next time you will see her?
Tak pasti lah plak kan
Do you go to school with them ?
dulu aku satu skolah dan satu kelas ngan dia…

G. Gee (kawan aku..org panggil dia gee aku paggil dia ja)
Are they a good listener ?
yes she is… aku selalu lah jugak mengadu domba hal peribadi kat dia… tapi kesah terbaru aku dia dah baca kat blog aku rasanya..
Have you ever lied to this person ?
nak tipu apa..?? takde
Is this person good looking ?
cantik… comel …dan sweet..

H. Hafiza (kawan aku kat sesma)
What grade are they in ?
dah kojer pun dah…
Is he your best friend ?
one of my best fren la.. kalau ngan dia… apa2 citer dr a-z lah kitorang citer
Ever done something illegal with this person ?
ada ke…??? Illegal untuk rules skolah dolu2 adalah ..hehee

I. Imran Abdullah (my beloved big brother)
What is this person’s favourite food ?
tatau…. But I knew he luvs SR tiramisu cake
How did you meet this person ?
since 1998.. masa aku memula masuk kerja… kitorang rapat sgt macam adik beradik.. mostly orang tau aku adik dia…dia abang aku…
Do you trust them ?
very much…

J. Juniaty muslim (kawan aku kat ukm gak…best fren la)
Do they have any siblings ?
Ada…dia anak sulung
Do you know their favourite song?
byk sgt lagu dia suka… tapi kengkadang kalau naik kereta ngan dia..dia suka dengar siaran lite n easy
What would you do if they threw a snow ball at u?
harap dia tak buat lah gitu..

K. K********* (WHN)
How old were you when you first met ?
30
How did you meet ?
kawan yang kenalkan
Ever danced with this person ?
emmmm….

L. Linda (kawan kat sesma)
What would you do if you had never met this person ?
dia skang keje n dok kat kemaman… memang jarang jumpa pun…
Do you like him/her ?
She's nice person
Would you go to Disney World with this person ?
ada ke peluang tuh..??

M. Mad jawe (kawan kat sesma itu nama panggilan jer la)
Is this person older than you?
same age lah..dah nama pun sekelas
Is this person single ?
dah kawin ada anak 2 dah…
How many times do you talk to them in a week ?
tgk keadaan lah…kdg2 taak langsung pun..hehehe

N. Nathan (kawan lama tatau dah katner skang)
Is this person your boyfriend/girlfriend ?
boifren ke… takde lah kot…
Do you know this person’s middle name ?
yup…of course..

O. Othman (pakcik aku)
Are you related?
Yes,.. suami kepada makcik aku
Could you live with this person?
skang kalau balik2 kampung memang aku balik umah dia lah…
What school do they go to ?
tatau lah plak…hehehe

P. Poreng (aku panggil dia gitu la… kawan kat sesma)
Have you ever been to the mall with this person ?
yup memang lah ada pun…
How about a sleepover with them ?
kalau dia dtg umah aku…tido lah sekatil… salah ke…
Does this person have a job ?
Yes

Q. Q (que haidar pelakon tuh…errr kaawan aku ke??)
Does this person drink alcohol ?
Ntah..
Have you seen this person dance ?
lps nih lah kot…dah dia skang ngan Linda jasmine..hehehe
Who do they "like" ?
hurm..ntah..ngak tahu

R. Rafeah (makcik aku)
Have you heard this person sing ?
ntah…tak perenah kot…
Do you think this person will repost this ?
Nope
When does this person look best ?
sentiasa

S. Sofianita (Kawan kat ukm)
Is this person taller than you ?
Ye … memang tinggi dr aku
Do you enjoy spending time with him/her ?
yup..dulu selalu g travel sesame… skang dah kawin…susah sket lah
Do they live close to you ?
jauh la…

T. Tengku saiful manizuan(kawan kaat sesma jugak)
Would you do anything for him/her ?
I will always help my fren….kalau diperlukan..
Have you been to his/her house ?
Dolu penah nak g raya umah dia masa lps buat perjumpaan raya… tapi dia lak takdo umah…
Where do they live ?
skang kat shah alam…

U. umni suraiza
Is this person in a relationship?
Lama dah tak dgr cerita… tatau lah plak..heheeh
When is the last time you saw him/her?
awal taun ni atau akhir thn lps… skang dia kat johor…
What colour hair does this person have?
yang aku tau hitam lah….

V. Vanida imran (kawan aku ke.. tapi aku kenal dia heheh)
Do they have a crush on you ?
gilo ko… ngan pompuan…
Would you hug this person ?
ntah la…
Is this person your friend ?
aku jer kenal dia kot tv… dia tak kenal aku pun… so no lah kan..

W. WAN azhamuddin(kawan aku skang posting kat Budapest hungary)
Is this person loud or quiet?
of course loud ko kan abang wan..hehehe
Describe this person
susah aku nak describe ko abang wan… tapi memang nice lah… sesapa nak g Budapest…leh lepak umah dia… hahaha
What colour eyes does this person have?
pakai lens kaler apa arinih abang wan…

X. ...(XDO KAWAN NAMA HURUF X)
Why are you friends with him/her?
Have you ever gone anywhere with them?
What is one thing you would change about them?

Y. Yusri (suami kawan aku)
Does this person wear make-up?
Nan ado… lelaki beb…
Does this person play any instruments?
ada kot… aku tak pasti plak…kene Tanya wife dia nnt
What is their favourite sport?
apa erk… bola kot… fishing kot… bowling kot… sebb aku tau surface jer mamat nih..

Z. Zain ruffedge (penyanyi…heheh)
Does this person have MSN?
ada kot… tak pernah lak aku tanya
When will you see this person next?
sejak2 dah glemer nih jarang jumpa pun hah…

huh siap jugak.... tatau lah nak tag saper... cuma memandangkan GBM aku tak sebut nama dorang dlm nih...so sila jawab tag nih ye...





Comments

Munirah Abd said…
hehhe sukanya tag nama2x ni... =)
*ayu* said…
alamak! ayu GBM ke ek?
lalalalallalaa
Diana-k said…
eh yan msuk gak ke??
muakakaka
adenium said…
munirah - hah ko kene buat gak dik...sebab ko suka..

ayu - lupa daratan nampak...

diana-k - nih sorang lagik lupa daratan.. hadiah ko bagik aku ye,..hahaha

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam