Posts

Showing posts from July, 2011

Giller ngan MAD

Image
MAD nih bukan sebarang MAD..... Bukan ahMAD .... Bukan jugak saMAD....atau MAD MAD yang lain.... Tapi MAD nih adalah Milk A Deal...

Ehh korang layan beli tak coupon-coupon MAD nih.... Kan ada macam2 iklan yang dorang promot... Bagik diskaun... Ada tuh... Memang diskaun giller2 punya lah kan

Dolu aku memang tak pernah layan gak... Dok tertanya.. Betul ker...tak ker... Tapi sejak layan churp2 nih... Hahahha.... Memang terjebak lah ngan MAD

Dah beberapa coupon gak lah aku beli... Biasa aku beli service lah.... Dah beli yang facial lah... Massage lah.... Nih pon ada lagik pedi n mani yang dah beli tapi tak buat lagik.... Ehhh facial pon ada gak yang beli lagi... Tapi tak buat gak lagik...hahha

Tgk coupon food macam best gak...tapi tak penah try lah... Skali tuh nampak coupon chocolate.... Ehhh macam menarik jer.. Ada gak kawan dah rasa... Apa lagik terjebak lahhhhh....
Seb baik ok..... Not bad lah....sbb choc nya tak manis sgt.. Sukerr....

So far....service yg aku beli pon bagus .... Tapi…

jadilah diri kita sendiri

korang ada idola tak... aku rasa semua orang pon ada kan... ye lah.. bila kita tengok kejayaan seseorang... ketokohan seseorang... atau apa sahaja yang best2 ada kat orang mesti kita pon nak jadik macam tuh kan... ehh ke tak.. errr.. aku ye.. hehehe....dah tuh... kalau apa yang ada pada orang tuh best jer.. mesti kita pon impikan jugak mende macam tuh kan.. hehehe

salah ker ada idola nih... hmm bagi aku tak.... errrr... sebenarnya bagik aku, terpulang lah pada macamana terpengaruhnya kita pada idola itu... ye tak... takkan lah salah kalau kita suka dengan ketokohan seseorang... atau dengan kejayaan seseorang.... dan kita berusaha untuk berjaya macam dia... tak salah lah kan.... takde lah keterlaluan... sebab aku rasa semua orang pon nak berkaya kan..... apapun... JUST BE YOURSELF ....

tapi kan... lately aku tengok ada plak orang yang bukannya jadikkan orang yang dia suka tuh idolanya.. tapi dia nak jadik orang tuh.... kalau dah kita suka dengan penampilan orang tuh... cuba lah menampilk…

apa yang kita mahu?

apa yang korang mahu dalam hidup nih? dah sah sah lah semuanya nak hidup senang... dan yang baik baik dan best best belaka kan... ehh ke ada yang nak hidup menderita...? hahahah... i bet no! ..


kata orang... we decided what we wanted to be... yes of course dengan izin allah... dan kalau itu yang terbaik untuk kita.. mesti Allah izin kan... mula2.. susah jugak aku nak bersetuju dengan phrase tuh... ye lah... macamana kita plak tentukan apa yang kita nak dalam hidup nih...


pernah jugak bila aku frust dengan sesuatu yang tidak seperti yang aku rancangkan... kawan aku berkongsi pengalaman dia survive di bumi asing... dan dia pasti.. dia dapat apa yang dia mahukan... tapi masa tuh... aku masih lagi so -so sahaja lah... tapi baru nih lepas dengan talk 'Leadership Lessons from a Chef' oleh chef wan... betul lah... banyak dah orang yang membuktikannya...


we decided what we wanted to be ....because life is about choice.... ye aku yakin... kalau dengan izin Allah... kita akan dapat... kala…

Promo Buffet Ramadhan @ DAUN ...

Image
ramadhan dah sangat dekat kan... mesti dah ramai yang dok plan mana nak berbuka... nak nyinggah pasar ramadhan mana nak beli juadah.. atau nak masak apa lah untuk berbuka tuh.... eehhhh ke takk...??? ye lah... mesti lah dok berusaha nak buat amal lebih... tapi jangan tipu lah... mesti gak pikir pasal makan kannn... errr.. ke aku jer.... hehehe.....
kalau dah hari2 gi pasar ramadhna jer... pe kata sesekali kita gi berbuka kat luar.... kalau sesapa dok pikir mana nak carik BUFFET RAMADHAN yang menghidangkan masakan melayu... masakan kampong... hahh.. meh try siniii.... meh try... DAUN kat plaza Damas nih...tatau mana Plaza Damas... ok.. sila cari Hartamas Shopping Center ... so dah tentu2 lah kat Hartamas kannnn



katDAUNnih... akan ada buat buffet Ramadhan... rege adalah RM25.00 untuk dewasa ye (tertakluk pada terma :P) ... korang tengok lah... punya banyak pilihan makanannya... owhh ini sebab aku gi cuba try test makanan tuh hari ahad... kalau hari tak ahad.... lagiiiiiii lah banyaknya..…

happy monday

Image
google image





aku dan lagu : impossible - SHONTELLE

Image
I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did, I did

And you were strong and I was not
My illusion, my mistake
I was careless, I forgot
I did

And now when all is done
There is nothing to say
You have gone and so effortlessly
You have won
You can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible

Falling out of love is hard
Falling for betrayal is worst
Broken trust and broken hearts
I know, I know

Thinking all you need is there
Building faith on love AND WORDS
Empty promises will wear
I know, I know

And know when all is gone
There is nothing to say
And if you're done with embarrassing me
On your own you can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy
And my heart is broken
A…

adik aku

dah besar rupanya adik aku yang bongsu.. dah nak masuk universiti... dapat pulak masuk universiti yang memang diidamkan dari kecik *Uni mana kita citer kemudian lah* .. alhamdulillah... kitorang tak kesah mana uni dia nak gi... janji belajar tuh kene betul2 ... owhh kalau korang selalu follow kesah aku kat sini... korang tau lah adik bongsu aku tuh.. MEME ...

walaupon aku solo molo... tapi .. i've gained experience nak membesarkan adik tau.. walaupon tak lah sepenuhnya.... tapi ada lah jugak kan... mak meninggal masa meme umur 5 tahun .. ayah pulak meninggal masa meme darjah 5... most of her life... arwah umi adalah mak kepada meme... mana nak ingat kesah dia dan mak kan... dan mi pulak meninggal masa meme tingkatan 5 ...

walaupon most of the time meme dok ngan ayah dan jugak umi... tapi ... kalau aku balik kampong... *ehh dulu tiap bulan aku balik kampong tau.. ada kengkadang 2 kali sebulan* ... aku ingat lagi... selepas mak meninggal... kalau tiap malam kol meme... mesti dia nangi…

Badai Semalam

Image
Korang penah baca buku nih? Aku rasa masa dolu2 macam penah baca... Tapi seriesly tak ingat dah .... Tapi tajuk jer rasa macam pernah dengar... Hasil tulisan penulis terkenal...

Aku kan suka beli buku.... Baca tak kira lah suka tak suka... Kalau dah kata tak ingat citer... Sah lah beli.... Alahhh... Ada gak buku yang aku dah baca... Tapi suka citer tuh... Aku beli gak buku... Ada tuh tak bukak plastik pon lagi...hahhahah...

Jalan citer nih bagi aku agak simple... Cerita kehidupan zaman tuh lah... Kesah mazni..karim dan zaki.... Tak complecated... Walaupon macam ada faktor penghalang... Dalam meneruskan sesuatu.. Tapi senang sgt dapat diatasi... Citer nih tak complecated.... Memang dulu pernah dijadikan bahan bacaan sekolah menengah....

Kenapa aku tetiba beli buku nih? Sbb badai semalam akan dipentaskan.... Hmm dengarnya Aaron aziz pon ada nanti... Aaron akan jadi zaki ke karim? ....tak sabar nak tgk pementasannya ....


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile…

Aiskrim Malaysia

Image
Macamana dapat nama pon aku tatau... Kat mesia jer kot ada eskrim nih erk... Whatever lah.....
Korang tau tak..dulu masa aku kekecik... Mak aku ada gak buat eskrim nih... Jual.. Mak aku nih buat eskrim teliti ken main .... Macam2 jenis lak tuh.... Tapi yang femes... Eskrim kacang merah.. Dgn jagong...
Yang kacang merah tuh... Mak aku rebus kacang tuh sampai empuk... Then campurkan dengan sirap...fuhhh memang best... Yang jagung tuh... Guna jagung ayam brand dlm tin tuh... Tapi aku tatau macamana nak buat...hahahh... Kalau tau mesti aku dah buat.... Nostalgia lah weii...
Skang nih... Eskrim milo tuh dah 30sen tau.. Haziq lah.... Selalu mintak duit nak beli eskrim milo.. Haziq nih asal nama coklat jer memang dia suka...
So aku nih... Kan ker rajin *matik lah puji diri* .. Beli plastik aiskrim... Buat jer sendiri..hahha...
Korang tau haziq cakap apa... ' Eskrim yang mamalong buat lagi sedap' ....hahahha... Dah tuh... Ken main banyak letak milo... Kalau jual tak untung weiiii...…

jiran tetangga

salam pagi isnin semua... hmm pagi nih... nak membebel pasal jiran tetangga... nih sebab malam tadik dok tengok kawan aku post kat wall FB pasal jiran dia... dah lama dah memendam rasa nih... meh nak kongsi...

jiran sepakat membawa berkat.. ye lah kot kan... ok.. aku rasa... kehidupan berjiran kat kawasan KL nih... biasa2 jer kotnya kan.... hmmm tapi kadang2 tak jugak.. ntah lah... dulu... masa aku dok menyewa kat area TTDI... aku dok menyewa umah semi-D... so.. tepi kawasan umah tuh... adalah kawasan kan... kat tepi tuh jugak... memang dah ada tertanam pokok serai ngan pandang... dah alang2 ada tuh... aku jaga lah jugak kan...so... selalu lah dok sedekah serai ngan daun pandan kat kengkawan opis.. hahaha... satu hari.. aku nampak... tepi pokok tuh... ada tulang ikan sampah sarap lah bagai... dan rumputnya dah mati.....makin lama makin bertimbun kat situ.... kadang2.. basah lagik tanah tuh... ehh ehhh.. rupanya.. maid jiran tuh dok buang sisa2 basuh pinggan kat situ... apa lagik... aku…

aku dan lagu : kisah hati

Image
lagu yang tengah hangat dipasaran..... kalau dengar elok2 lirik tuh... sungguh terkesan rasanya dihati nih..... wahhhh ken main lah plak kan,..... tapi ye.. betul... aku pon tatau lah.. naper lirik nih macam best jer... hmm tak payah lah nak flashback banyak2... hmmm mungkin kita takkan bersatu di dunia ini... mungkin di atas sana.... chewahhhh... well well welll... jom layan jer lah lagu nih.... malas nak citer banyak.. hehehe.. salam hari jumaat yang berkat...


Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu menyempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini

Biar ku setia menjaga cintamu
Sela…

haziq ngan zaim

Image
meh tengok gambar dua budak nih.. satu jiq ngan umi nya.... yang kat bawah nun plak.. jaeng ngan mama nya... sama kan muka budak dua bersepupu nih... baju adalah baju sama... dulu jiq punya.. skang jaeng punya... hahahah... tak rugi mamalong beli memahal..(mahal ker...) .. hahaha




amir haziq


amal zaim

err..kalau tangan asyik masuk mulut tuh memang jaeng lah.. sebab mama dia taknak bagik hisap puting... abang jiq ok jer jaeng... sambil buat homework pon layan... masa reading jer mamalong tak bagik.... hahaha



The Doctor In da house

Image
Hmm orang lain dah lama abis baca.... Aku baru hegeh2 beli dan nak baca... Well...better late than never... Hehehe


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Dutchlady Boy

Image
Hmmmm tokei dutchlady sila taja budak nih susu dutchlady....
Susunya.. Memang lah dutchlady honey 456 ..kengkadang bleh lah jugak coklat..
Susu kotak tuh.. Memang susu coklat dutchlady lah... kalau beli yang kid ada gambar giraffe... Orang lain dah tak bleh minum katanya... Sebab nanti tinggi...
Kengkadang beli jer yang 1litter tuh... Beli dua tiga kotak.. Seminggu jer lah plg lama tahan...
So skang..kalau pergi beli barang... Memang susu kotak dutchlady coklat tak pernah tinggal lah.... Baik kid size... School..atau kotak besar kata haziq...
Tapi baru nih size satu liter out of stock.... Ambik jer lah yg cap lain... Dia tengok semacam jer...
Bila bagi dia taknak... Bleh plak cakap ....'Haziq nak dutchlady jer' ... Habis camner... Bagi rasa sket jer..taknak....' Yang dutchlady lagi sedap... ' ... Puas lah nak habis kan... Seb baik stok susu dutclady coklat size kid dan school ada.....
Haziq .... Haziq.....


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom M…

Tidak bersih tidak sihat

Owh...aku adalah kurang sihat sekarang...demam pon yer... Tapi hidung nih tak henti berair...plus batuk jugak....

Actually lps event tuh...kat situ.... Ramai jugak rakan2 yang tak berapa sihat.... Malah ada yang MC ... Ada yg berkeadaan macam aku... Hmmm bukan aku sorang lah....

Aku nih since rabu petang lagik....balik dr situ... Rasa lain macam hidung nih.... Bgtau kawan aku.... Dok kejap kat opis lps tuh... Tapi hidung makin menunjukkan tanda-tanda tak sihat......

Owh ya... Untuk pengetahuan umum... Hidung kembang aku nih memang perlu extra belaian... Kalau dulu memang aku ulang alik sepital...dapatkan rawatan.... Sampai pernah gak.... Bengkak ..dan kene rawatan ngan karan.... Alkesah...tapi...bila rasa lega sket...leka...malas gi spital.... Kata doc....allergy kat persekitaran... So memang aku cepat lah ...kalau tempat baru... Tak kene dengan kondisi hidung aku.... Merana lah aku...

Bukan nak kata persekitaran umah.... Kereta..pejabat aku tuh dust-free...tapi... Bila dah used to it…

jaeng lagi

Image
asyik gambar haziq jer kan... hahh.. meh kasik gambar jaeng plak... jaeng dah dapat kaki bulat... walker tuh lah... merata lah dalam umah dia jalan katanya,....
jaeng adalah menangis 'kiong kiong' masa dtg KL ....







jaeng nak gi ngaji ker... abang haziq malas ngaji.. tapi dah baca iqra' 2.... ok sekian...



Mak Dara Nyonya

Image
~ MAK DARA NYONYA ....


~ MATIC , JALAN AMPANG


~ Tiket rm32 rm 52 rm 82... aku beli yang 52 shj...


~ baru berapa kali jer tengok teater yang kat static stage nih... lama dulu... kat dbkl... dewan filharmonik... dan ini... err.. ke ada satu dua lagik... yang lain semua IB


~ pelakon nya adalah mantap.....


~ juhara ayob... otai teater kot... sangat sukaaaaa


~ norzizi sgt hebat....


~ semua hebattt... tak rugi tengok...


~ misha ... fafau... sarimah....


~Zaifri Husin dan Sherry... memang mencuit hati...


~ masih ada dua malam lagi... jangan lepaskan peluang.....!!


aku dan lagu : Bertamu di Kalbu

Image
Ku genggam semilir malam
Tika rembulan menyinari
Lalu ku menadahkan
Kata cinta nan suci
Dan akan ku hembuskannya
Tika malam syahdu

Kerana dalamnya
Kasih sedalam lautan
Setinggi mentari
Tak mampu digapai
Oleh khayalan insani
Cuma dinaluri

Katakan bara melecur diri
Bisa memercik jalan nan luka
Dengan selasih balut pedih ngeri
Tiada berpaling setia

Adalah sejarah jadi saksi
Bulan bintang menghangat kasih suci
Kita pun terpaut dan bersatu
Dalam bebayang mimpi berseri

Ku layarkan asmara
Di pelabuhan setia
Akan ku rentangkan
Sang pelangi suci
Yang pastinya anggun di hati
Bertamu di kalbu





penantian...... menyiksakan....

Image
(gambar dari google)

kata orang... PENANTIAN ITU SATU PENYIKSAAN... ye memang betul... kalau kita menanti sesuatu... huhhh rasa lamanya masa berlalu.... jarum jam macam tak bergerak jer rasanya.... dah tuh.. kadang2 .. tak tentu arah dibuatnya.... tension... moody semua pon ada kadang2 tau.... hishhh series aku tak suka hidup dalam keadaan macam tuh kan....

suka ke.. tak suka ker.. apa nak buat... kene jugak lah hadapi kan... dah tuh.. kalau dah memang kene tunggu... nak buat macamana... adoiii... kalau boleh nak putar jer jarum jam tuh.... hahaha....

aku skang nih... ada dua penantian... satu .. yang pasti.. satu yang tak pasti.....

menanti yang pasti pon seksa tau... tunggu... tunggu...dan tunggu... bila lah nak settle nih... hishhh.. walaupon dah pasti akan dapat... tapi tetap gak kene tunggu...tak sukanya..tak sukanya... :(

dan satu lagik... penantian yang tak pasti.... hmm nih lagik rimas.. risau... tension ...semua ada lah... dah lah kene tunggu... tapi diakhir penantian tuh... belu…

teringinnnn

Image
apa lah makanan yang aku teringin sangat tuh kan... huhh makanan yang simple jer pon... sangat simple .... bila puasa2 nih... semua makanan nampak menarik dimata.. semua pon nak makan rasanya.... alkesah... dok tengok kat FB Gina (miszjanuary.blogspot.com) ... ada gambar cucur ikan bilis ngan cappucino... zappppppp.... terus pajak lam kepala nak makan tuh masa berbuka.. hahahaha.... seksa nya menunggu waktu nak balik... nak masak.. nak berbukaaaaa... hahahahah.. tapi aku tambah sket... buat sambal sardin... buat cicah... wahhhh.... puas hati.. hehe


tiga mende yang sangat menguja iman aku yang sedang berpuasa....

sambal sardin..ehh pehal buruk benor nampaknya.. tapi rasa ok tau.. :P
cucur ikan bilis 'HADABI' ...



simple dan besttt.. tak caya..?? cuba lah.. hehehehe







hobi baru..

hobi..? ye..HOBI.... kalau dulu kan.. masa kekecik.. kalau orang tanya hobi... mesti ramai yang jawab... KUMPUL SETEM... betul tak... betul lah kan... ye lah.. memang lah bukan semua... tapi... majoriti lah aku rasa....

skang... hobi aku masak kot... ye lah.. kalau takde apa nak buat... aku akan masak lah... *kalau rajin* ... walaupon... bagik sesetengah orang... masak tuh bukan hobi... tapi aku rasa itu hobi... ikut suka lah kan....hahaha....

dan lately.... *walaupon tak selalu* ... aku lebih suka opt for masak... dari beli kat kedai.. walaupon mende tuh bleh jer beli kat kedai... *err.. mende tuh mesti lah senang dimasak ye :P* ...

sebenarnya.. aku rasa... memasak nih... bleh kurangkan stress... jangan lah masak mende yang complecated kannnn... bukan apa.... masak... lps tuh .. bleh makan... hahhh... tuh yang menarik ...hehehe

ok... skang... ada satu lagik hobi... hobi baru.... BLOG WALK KAT BLOG MAKANAN / MASAKAN ... hahaha... ok tak.....bila tengok tuh... huhhh series jeles kat orang …

makan-makan dihari ahad...

Image
makan makan dan makan... hmmm makan tanpa sempadan sungguh lah aku hari ahad tuh... samapi aku off satu hari puasa ... seawal pagi aku dah breakfast... breakfast dengan maggie ayam... owhh maggie ayam adalah my all time fave ye.. dari dulu kekecik.. sampai lah skang... hahah....punya malas nak masak .... tapi kene breakfast lah jugak sebab laparrr.....





ahad tuh jugak.. aku ada hal nak dropby umah kawan aku kat rawang... pepagi tuh jugak lah... sebelum gi lunch reramai kat umah my sis... biasanya... kalau datang umah kawan aku nih... dia memang masak lah ... tapi dah kalau datang awal pagi nih... takkan lah dia nak masak kan.. ehhehe... owhh... aku dah lama tak gi umah dia sebenarnya... tapi... dia sediakan jugak.. my laksa kegemaran.. wpon dibeli.. dah laksa itu aalah maveles.. hahahah...



dah tuh... sampai umah my sis tengahari tuh.... dah sah sah kene lunch kan... masak.. kari ikan plak tuh... apa lagik... dengan tidak bersalah.. aku makan .. hahahah... hek elehhh bukan mencuri kan... …

zzzzz monday

Image
hallu all... how's your monday... lotsa thing to say.... tapi... so so sleepy.... zzzz..... tunggu aaa... :P

wish me luck !

Image
(google image)

IHAVE SOMETHING BIG THIS MORNING.... WISH ME LUCK !!