Posts

Showing posts from May, 2017

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

Image
Hi all.
jom sambung lagi kesah berkelana dibumi tuhan ini.  25/2/17
Lepas balik dari sheffield, sampai Victoria coach station tu kitorang sempat lagi balik Shepherd Bush kejap nak ambik bag untuk trip ke Europe. Actually barang memang dah packing semua pon. Sampai rumah tu, host ajak dinner dulu. ada masak nasi ayam. fuhh memang rezeki kitorang yang memang lapar giller masa tuh. lepas makan terus lah ke Victoria Coach station semula.
Lepas check in dan dapatkan ticket bagai, kitorang gi beli kudapan kat treats. kot-kot lah kene lalu ikut tunnel kan. Haah... memang sah lalu ikut tunnel. Sebenarnya aku was hoping dapat naik feri. so sapat lah lepak2 minum kopi kejap kan. 
Sebelum masuk tunnel tu turun check passport dulu kat imigresen. boleh lah kalau nak minum2 kopi situ. tapi time macam limited sgt. sempat lah toilet stop dan meregang otot kan.
bas nak masuk dalam keretapi untuk lalu dalam tunnel 26/2/17
Owh ya dari LOndon ke Amsterdam nih kitorang ambik National Express jer, yang co…