Posts

Showing posts from February, 2011

lamanya tak jumpa

Image
harituh.... 15 februari.... gang2 matriks aku ada buat perjumpaan... ala-ala.... jom-jumpa-sesapa-yang-ada... ye lah... kalau nak kumpulsemua... hmmm ntah tahun bilalah kan nak jumpa... most of them meamnga sgt lamaaaaaaaaaaaa dah aku tak jumpa.... seronoknyaaaa...
memula nak jumpa kat bora ombak.... tapi aku rasa macam menarik kalau one of us.... host the gathering.... then buat potluck... so... dorang ok jer ngan idea aku..... so .... jd lah... buat kat mah kawan aku kat cheras....
aku matrik setahun jer... lepas tuh terus gi UNI.... so... takde join most of them kat 2nd year matriks.... so.. ada yang memang aku tak pernah jumpa since then.... hmmm lama kan.....so... dah jumpa nih... sempat lah 'exchage notes' .... hahaha... catching up mana yang sempat lah kan....

the menu masa awal2... ada mi kari... keropok lekor.... popia.... carrot cuppies.... dan later2 ... sampai lagik... chocolates cake... caramel... satay... etc lah......
mee kari by tuan umah... wow... mavelles... eh…

28 februari 2011

selamat pagi... gud morning... morning glori....owhhhh.....sudah isnin kan....hmmmm penat letih... macam tak cukuprehat jer rasa.... atau sudah terlebih rehat :P..... apapun...bila dah isnin... kerja lah rajin2 yer....

aktiviti hujung minggu... hmmm beraktiviti... dan berehat.... adalah jugak yang terbengkalai..... apa yang dirancang... ada jugak kerja opis yang terpaksa dibuat... bukan apa... certain mende... tak boleh nak di access oleh rangkaian waktu bekerja... hmmm ... malas nak komen lah... so... kalau dah nak jugak guna untuk kerja.... kena lah pandai2 kan... so... sebab aku pandai ... :P ... adalah solutionnya.. hehehehe

owhhh minggu nih... aku agak bizi jugak lah... ada trainning yang perlu dikoordinasikan... dan ada jugak kelas...

minggu nih jugak.... aku bawak keluar citer makan2 jer lah kot erk.... hehehe... selama nih... asyik gabar makanan yang tak menarik jer... heheheh... minggu nih... kasik certa makan yang baikk lah sket.. hehehe....

hmmm dah ..jom bfast.... pastuh kerja…

aku dan lagu : mungkinkah - sheila abdul

marilah dengar lagu.... malas nak cakap apa2 pasal lagu nih... bleh gitu... hahahaha.....tapi lagu nih maam layan lah kan.. :P







Seperti ada yang tak kena
Di saat melihat ke arahmu
Saat kau berpaling dan tersenyum
Dunia jadi luar biasa

Maafkan andainya ku mengganggu
Ku bukan membaca fikiranmu
Ku hanya ingin mengenalimu
Dan tahu ku menyukai kamu

Mungkinkah ku teman biasa
Seawalnya kita berjumpa
Kucinta kau tidak terasa
Pedih saatnya

Mungkin bila tiba saatnya
Kita akan tetap bersama
Mungkin kita kan jatuh cinta
Mungkinkah

Maafkan andainya ku mengganggu
Ku bukan membaca fikiranmu
Ku hanya ingin mengenalimu
Dan tahu ku menyukai kamu

Mungkinkah ku teman biasa
Seawalnya kita berjumpa
Kucinta kau tidak berasa
Pedih saatnya

Mungkin bila tiba saatnya
Kita akan tetap bersama
Mungkin kita kan jatuh cinta
Mungkinkah

Mungkinkah ku teman biasa
Seawalnya kita berjumpa
Kucinta kau tidak berasa
Pedih saatnya

Mungkin bila tiba saatnya
Kita akan tetap bersama
Mungkin kita kan jatuh cinta
Mungkinkah

Mungkinkah
Kita akan bersama
Ooooo
Mungkinkah




catatan perjalanan : summer part II

Image
sambungan lagik catatan perjalanan ku yang lalu.... so... minggu seterusnya.. aku ditempatkan di Reutlingen... di Baden Wurttemberg ... nih dekat2 dengan Stuttgart lah jugaklah... so.. perjalanan dengan train dr Colonge ke Stuttgart memang sekejap jer lah... so.. dari Stuttgart tuh... aku tukar naik tren merah.. regional tren ke Reutlingen..dan mengambil masa 30 minit kalau tak silap...

hah,.. nih lah hotel tempat aku menginap tuh... FORTUNA hotel... ataupon FORA hotel kata orang tempatan... hmm dr hotel nih... kalau nak ke town dalam 15 min jalan kaki jer pon... kalau nak ke plant (tempat aku attachment tuh) hishh basah jugak keti lah... hehehe... bout 3km kot ....besar giller bilik yang aku dapat,.... kat sini.. seb baik aku ada partner... so.. boleh lah cakap melayu bebila suka.. hahah... aku orang melayu... mesti nak jer cakap melayu kan.. hahah... ada gak member yang siap koll kita ,.,.. sebab nak cakap melayu.. haha.. sahaja lah.. buat lawak jer... tapi sebab kad 'banana'…

sana sini punya cerita

Image
hmmmm agak kusam jugak kan lately entri aku... eerrrr... macam lah selama nih entri meletop bom bom ... hahaha.... ehh tapi tuh lah kan... entri main letak mana dalam draft jer jer lately... ehhh memang itu pon yang aku amalkan ye dok... hahah... bukan apa... aku kan biasa buat auto publish... so... weekend... dok online hapdet entri... tapi since sejak dua menjak nih... weekend ku penuh terisi... hmmm ketingalan lah aktivit menghapdet.....

kelas yang menarik... bercakap tentang jenayah siber... aku suka... sebab boleh borak2 dengan dorang... kelas untuk peserta kadet...

nak buat 5S ..hemm camner lah meja aku nnt yer....

sesaja... brenti kat traffic lite,... snap gambar skyline putih depan kereta aku tuh...

carrot walnut cuppies yang sgt sedap... (mamachak's recipe) ...dah lama kan tak tunjuk cuppies nih... for my sister's birthday

lukisan yang kene kaler ngan sand kaler tuh... haziq lah nak beli sgt...end up... mamalong jugak yang kene buat.... hmmmm


takde keje... snap merata…

haziq lah... siapa lagik

Image
meh kita layan gambar haziq jer lah ...:ehehe haziq main pasir lagi....padahal janji ngan mamalong nak gi berbasikal... so bleh lah jugak mamalong jog... tup2 dia nk gi ubah pikiran nk gi main pasir... hmmm layan jer lah...haziq nih tak bosan2 nk main pasir tau....




sessi kedua... hmm time dia rajin lah nih... pandai lah suh mamalong ambik gambar... hmmmm apa lagik.. ada gak modal buat entri kan..... time mood ok lah nih... suh lah buat gaya apa pon...sure ok punya... hahahah




hishh.. ingatkan orang mexico tadik kan... :P



jom masak : pizza tuna

Image
salam dari dapor mayang kelapa... wahh wahh wahhh... nak buat pizza nampak... hehehehe... tapi don worri... sti lah jugak sempoi punya version tetap ada... hahahaha....

bahan-bahannya... aku gunakan roti pita ye,..sebagai crust nya... so. takde lah tebal sgt.. dan tak nipis jugak....tuna dalam air... pizza topping cheese (mozarella pon ok) ... tomato puree... sos tomato....

nak buat tomato sosnya.. aku guna tomato puree ..sos tomato.. baang puteh dan jugak lada hitam... alamak... tergelap lah plak gambar nih... hehehehh....

sapukan tomato yang dah dimasak tadik pada roti pita tuh... dan tabur lah... tuna chunk tuh diatas nya... boleh jugak letak apa sahaja yang disukai... capsicum ker... filamen ketam tuh ker... atau apa sahaja lah... hmmm kenapa aku guna roti pita nih... sebab nak letak cheese jugak kat dalam rori tuh... tapi rupanya... stock cheese kraft yang makan ngan roti tuh abis lah pulak... hahaha... so.. boleh yer puan2 kalau nak dioselitkan kat dalam roti tuh....dengan cheese…

uban owhhhhh uban.....

yer. uban si rambut putih tuh lah. heheh....meh kita celoteh pasal uban....seriesly.....aku memang tatau....bila uban akan wujud kat kepala kita...yg pasti bila umur dah meningkat lah kan...
ada lah jugak aku dok dengar kawan2 dok cerita di kaler rambut bagai.... sebab uban tuh...dorang bukan kaler apa...nak hitamkan yang putih lah kan...tapi dorang...adalah memang berumur dr aku pon...so dlm hati aku kata...well... mungkin dlm 10 thn lagik lah kan... aku pon akan ikut jejak langkah dotang hehehe
ehhh ehhh jgn awal awal dah nak speku yer...meh baca dolu... sampai abis...hehehe....actually.... aku pon tgk dah ada yg sebaya pon beruban... malah yg few years younger pon....bukan lah dah penuh beruban.... tapi uban dah mula tumbuh lah kan...
baru-baru nih pon kat opis....dorang dok sibuk2 cr syampoo itu ini...bg nak sihatkan rambut... since dorang dah mula perasan uban dah mula tumbuh... alhamdulillah lah... so far aku masih terselamat lah dr masalah nih... hehehe... gelak lah kan... buat es…

JGN MALAS

Image
hi korang... kalau tgk entri pagi tadik... hmm malas aku nak letak cerita apa... tapi itulah hakikatnya.... hahahah

korang tau tak... punya seronok aku MAKAN... sampai aku tak tersedar aku dah MAKIN GEMUKKKK ... adoii lah.. nih dah sedar diri lah... tuh yang beriya kerjakeras nak turun kan badan...

mau taknya... mulut asyik nak diet... sambil tuh.. tak berhenti mengunyah... hmmm... exercise manjang skip.. hahaha... skang baru aku rasa... so... skang tgh lah gigih... taknak naik lagik... tak sanggup nak beli baju baru dahh...

so sejak dua menjak nih... mula lah penat kan sket .. hahaha...ngeri weiii,.. baju dah sendat2 nih.... adoiii....

mesti ramai kan antara korang yang dok sama2 ngan aku skang .. sedang berusaha.. hahaha.. takper.... janji ada usaha... jommmmmm.... :P

...????....

Image
pix from google






yanokkk tunang

Image
sorang lagik GBM dah tunang... conrates yanokkkk... meh nak share gambar sekitar pertunangan si yanok nih.... owh ya... aku gi sana numpang AYU ngan syahrul.... kat sana jumpa lah ngan MAK MERAH dan RD... ROSE tak dapat join skali... since lil brother dia pon tunang gak hari tuh... :D

apa orang panggil nih... sign erk.. apapon... again... congratulations... yanok ngan bojeng...nama sebenar... tgk lah kat gambar atas tuh.. hehehe
yanok ngan baju tunang nya...
kasik close-up sket ...
hish budak lonjong sorang nih...kepochi tak abis... hahaha
cincin tunangan nya....
the hantaran... yang yanok punya untuk bojeng... cantik kan... sila tanya AYU yang dah resign dari the sun untuk maklumat lanjut.... aku take lah nak letak gambar satu2 kan... tapi meh lah nak bgtau sket2,.... hanbag nya adalah CHANEL erk... ngan kasut TODS ....
kasik nampak terang sket gubahan hantaran nya tuh.....cantikkkkkkkk kannnnn.... suker...
seksyen makanan pulakk... tapi.. kitorang sesampai jer.. dok kat umah dolu...…

hari minggu yang lepas

wahhh sudah monday kan... isnin nih... hmmm memang asyik nak lemau ejr kan.. haha..kita yang lemau... isnin tetap gak gitu.... mau taknya... dah dua hari tak keje... hehehe....



ujung minggu memang banayk aktiviti aku... manjang aktiviti makan... satu majlis tunang... satu majlis kawin... al kesah... ada satu tak dapat gi...



sabtu pagi... macam biasa lah... aku mesti lah gi brisk walking ke hapa ker.. beraktiviti fizikal lah... hmmm skalik.. pagi satu tuh... kawan aku kata... main badminton lah... hmmm ok gak... hahah.. dalam dah tak pegang raket kan.... huishhh cepat nya penat dan peluh... hahahaha... baru ku tahu..... lps senam... kene makan... so kitorang singgah kat satu kopitiam... nnt later cerita.....



tghari... zass,... ngan kawan2 ke seremban... yanokk tunang... sampai seremban ujan lak dah... tapi sampai umah yanok.. ujan dah berenti... citer yanok tunang pon later eyr... hahahaha.....



ahad... ada lah majlis kawin plak kat putrajaya... dan pagi tuh...ingat nak join kawan aku panja…

aku dan lagu : SEGALANYA MUNGKIN - headwind

lama tak layan lagu... jom layan headwind... aku dolu memang suka sangat headwind nih... nih antara lagu yang aku minat... hehehe... jom layan....






Malam siang ku lalui
Dengan debaran di hati
Pengalaman teman-teman
Membuat ku rasa bimbang
Di dalam kehidupan
Segalanya berkemungkinan

Hari ini aku tahu
Ku tak meraguimu
Kerna telah jadi bukti
Kau setia pada janji
Tetapi esok hari
Tak tahu apa 'kan terjadi

Ku ingin pertahankan
Sebuah kejujuran
Ingin ku bersamamu
Ke akhir hayatku

Namun ku tak berani
Berjanji dengan pasti
Kita hanya merancang
Tuhan yang menentukan

Jangan kau salah mengerti
Dengan pengakuan ini
Usah disalah tafsirkan
Bukan ku tak sayang

Ku mahu kau menginsafi
Dengan kehidupan ini
Segala berkemungkinan
Untuk terjadi





teringat satu ketika dulu...

Image
ehh ehh korang... ingat tak... zaman kita budak budak dolu... err.. sesapa yang sebaya aku lah.. kan.. aku yang berumur lebih kurang nih.. hehehe... korang ingat tak cerita cerita zaman dolu.... hahaha... some of it dah lupa jugak lah kan.... dulu... mana ada banyak siaran macam skang... umah aku dolu.. hmmm ada tivi 14 inchi tuh jer kalau tak silap... seb baik tivi warna... dah dua tiga menjak... baru ada tivi besar sket... tapi zaman dolu masa ada ASTRO sumer tuh... masa memula TV3 launch tuh pon.. siap dorang beli arial lah.. nak dapat siaran tuh... kalau kat kampong aku... ayah aku... ann hado nak beli nya arial gitu... lain lah kalau ariel tuh dapat membantu prestasi sekolah aku ngan adik aku supaya lebih cemerlang... aku rasa.. ayah aku lah orang pertama beli kot.. hehehe... later later tuh... semua umah pon dapat terima siaran TV3 tuh... heheheh
mesti ramai yang masih ingat 21 jump street nih kan... dar cerita nih lah kalau tak silap aku kenal si DEPP nih... err... aku lah kena…