Posts

Showing posts from May, 2009

layan jer lah......

Image
pagi sabtu...jom kita rileks2 lah..... malas nak buat entri berat2... hahahaha... ada gak nak cter pasal cuti..... aku jumaat tuh... pasal henbeg.... walaupun dah kuor dalam redmumy dot com...hahahaha.... saja nak tunjuk gambar2 makanan.... hehehehe...
ada orang cakap... aku suka tunjuk makanan kan... so aku tunjuk lah...heheheheheh.....

pastri nih masa aku gi ada half day talk kat west in.... besar2 tuh,.... so tatau nak makan mana satu.... dua tiga kaoi aku duduk bangun...duduk bangun tau... tatau nak hambik ke tak.... nampak menarik... tapi size normal tuh..... biasa kan dorang buat kecik.... hahahahah... last2 rsa gak satu..... not bad lah.....lately akun memang makan tak hengat sket... sbb tension lah...keje byk... macam2 lah... tapi sambil tuh... jaga2 lah jugak kan..... wahhh minggu depan aku kene mula puasa lah.... puasa ganti.... hahahah... kang kot tak ingat.... nih dah bulan 6 dah kan..heheheheh


air nih kat QB... rasberi soda ke mende ntah.... macam2 air ko kat sini... ada sa…

aksi haziq

Image
jom layan aksi2 haziq nih..... beriya dia nak pakai gak roller blade maklang dia... meme nya dah rosak..kalau tak kecik lah jugak kan..... lom pandai pun... tapi jiwa dan semangat besar haziq nih....

pastuh dok main skate board achik-meme dia plak.....kalau jiq nak... jiq kene tanya achiq lah.... achik pun kedeks jugak..heheheh...marah betul dia bila control car dia haziq rosakkan ... padahal dia dah tak main dah pun... meme gonna sit for her SPM ujung tahun nih dah.... tapi semua toys dia masa kekecik ada lagik... sayang nak bagik haziq... sebb dai takut haziq jahanamkan dalam sekelip mata..hehehehe...
lepas main ni sumer ajak aku main bola lah plak... sungguh the active boy tau....nak drift ke jiq... tatau lah aku apa dia buat... ambik gambar nih dari my sis -piayuco.blogspot.com tuh... aku g kedai dobi.....beriya jer suka dia aku tgk... apa ntah dia buat ngan maklang dia....
berangan lah tuh erk jiq.... tuh mesti maklang dia dok 'jek' dia tuh...(korang tau ker jek tuh apa...…

tgk yang free jer la...

Image
hish...nih kang ada orang yang marah nih kalau aku tunjuk.... ntah lah korang.... aku dah lama dok pakai product nih.... so aku keep on jer lah.... niat aku bukan untuk menyumbang ke arah itu.... ok kot erk.... bukan niat jahat.... ntah lah kan....
actually kan 1st mei arituh dah memborong... tapi nan ado cukupnya... sebab duit limited... baru nih...jusco day bandar utama... aku rembat lah sket lagik....
so melambak lah yang aku dapat free... wpun ..dia bagik yang kadang2 aku tak suka... aku bagik jer kat adik aku si AYU tuh... untung ko kan.... takpun aku tukar siap2 ngan apa yang aku nak guna......

aku memang tak penah beli lah all about eyes... memang manjang dapat free jer... sbb tuh aku tgk2 jugak lah kalau apa yang dapat free... supaya berfaedah kan... sebb niat aku untuk diri aku kan..hehehehehe.... nih ada lagik dalam pikiran nak beli sumthing..... tapi... amcam biasalah kan... duit yang limited... kene lah berperingkat2..hehehehe....





jom lunch

Image
lunch lah pulak.... actually it was last sunday.... lepas dok tgk blog KAKTY pagi tuh... terus plan nak makan kat mcD... siap banjer adik2 aku...adik aku kata... esok dah nak gaji..aku emmang tak senang kalau tgk ada duit lam purse...hehehehe

g mcD drive tru tuh jer... kuasa lah aku nak turun order... dah lah parking susah...
double cheese burger n oreo mc flurry for haziq.... quater ponder for me... bigmac set my sis-2 and mc chicken set for my sis-2.... tak beli lah milo fave haziq tuh.... bila sampai umah dia ngan du kat umi dia..."mi... milo takde lah... haziq tak boleh minum milo lah..." emmm suh lah umi ko buat jiq...hehehehe
berbaloi lah set lunch nih... tambah2 plak... termasuk weekend kan.... hehehehe






nasi lemak tangling..

Image
ramai yang dah tau nasi lemak tangling nih kan.... heheeh... rupanya open on sat n sunday gak tau.... so kalau sesapa yang nak nerai.... bleh lah... tapi weekend macam tak banyak lauk sgt jer...
the q...
ada van ko... siap tulis nama hah....
my sis-2: nasi lemak ayam and bergedil, mysis-3: nasi lemak ayam merah n limpa(nih aku nak nak), and my BIL: nasi lemak sotong n paru....
P.S : aku kan berjogging... mana ada makan nasi lemak nih..hhehehe...






bday present

Image
besday haziq dah lama... tapi lom gak beli hadiah yang dia nak.... celebration pun tak buat lagik...dek asyik kitorang bzi jer kan.. ada jer yang tak avaiable minggu2 tuh.... so harituh... kebetulan aku g jusco day... carik lah sekali... hadiah yang dia nak.... kanker dia request thomas train dari aku......
emmm dok tgk2 thomas train tuh... rasa macam tak berbaloi jer nak habiskan ratus ratusan untuk mende nih.... nak beli yang dlm rm50 tuh,,...rasa sungguh tak berbaloi lah plak.... cenoet jer ... pikir2...baik aku beli kan baju kat dia... so aku belikan lah baju n suar.... and belikan jugak lah... set thomas nih... ini yang paling berbaloi aku tgk... rege pun rm79.90 jer... ok lah kan....

punya lah suka... sampai taknak tido.... dah tuh.... paginya... bila abah dia kata... 'sapa main thomas haziq tuh..?" ..hah korang...terus bangun... belh gitu.... dah tuh... pagi semalam.. ada dialog tak hengat dia...haziq : bob der(bob the builder) blom beli lagi...
aku : mana ada beli... ta…

rumah nur salam

Image
sunday arituh... dlm 5pm ... the GBM ada visit pusat aktiviti kanak2 di chowkit nih... sebelum pergi... aku dok text ayu the sun ngan kak red nak tanya2 jalan kan.... tup2 aku g carik sendirik n call ... sungguh tak percaya lah tempat dia kat sini....


actually tujuan kami... adalah untuk memberi sedikit sumbangan... barang-barang ... dan cek ... KAMU yang membeli sticker redmummy jugak sebenarnya turut menyumbang di dalam aktiviti kami ini... BIG THANKS U ALL..... dan aku tau... ramai yang tak sempat nak order kan... next time yer guys... dah ada niat tuh dah ok.. :-).... lain kali kita menyumbang lagik ye... itu adalah bro sirman dan bojeng...siapa kah mereka... ??? perlukan aku perkenal kan.... tempat nih adalah kat tingkat 2 dan 3 kot.... so kene bawak naik tangga lah....
pusat nih actually untuk kanak2 yang macam2 golongan... ada yang irresponsible parents, yang tak berkemampuan... yang di abuse... dan macam-macam lah..... dorang ...most of them ... agak agresif.... mungkin sebab p…

dinner - by MAS

Image
date: 23 Mei 2009 venue: the courtyard garden, damansara time: 730-1030pm event: prize-giving dinner by MAS





i was there bout one hour late... after the dinner... MAS is announcing the winner... hey.. definately i'm not win anything...heheheh.... congratulations for those bloggers who win... clap....clap... clap....









-s-y-u-r-g-a-c-i-n-t-a-

syurga cinta... alah... citer yang awal ashaari berlakon tuh... ngan haziq ..n heliza AF5 ....aku dah g tengok semalam.... for awal's fan... u better go... citer tu takde lah berat... tapi aku enjoy.... errrr...mungkin sebab lepas abis exam kot......

macam mana cerita nya.... korang kene tgk sendiri....tapi ... lakonan heliza tuh... bleh tahan lah... takde lah kaku... macam dia dlm AF tuh lah.... fisrt film kan... what do u expect... tapi bagi aku...tak mengecewakan lah....

haziq tuh... biasa lah... bebudak... macam dia dlm tom tom bak tuh la.....

watak awal... memang hebat.... penghayatan yang baik... gud work awal.... keep it up.... bravo bro... u memang best....aku bagik 2 thumbs up...

dalam keadaan macam nih... byk ayat-ayat yang buat aku tersentuh sangat2... setiap kali mata irham berair...setiap kali itu jugak.... aku menahan sebak... apa lagik bila syuhada mengalirkan air mata..... aku emmang tak tahan beb..... nasib baik... ada kawan kat sebelah...

"Kadangkala Allah hilang…

"... CERAIKAN AKUUUU....!!!!!"

errr...korang...jgn lah speku kat aku ye..... sungguh... memang aku belum kawin... dengan sesapa pun... takde orang pun lah nak kawin ngan aku... so macma mana nak cerai plak kan.....

al kesah... biasa lah aku... susah betul nak tido memalam skang nih.... ada jer...mende yang ganggu pikiran... takper lah...malas nak pikir pasal tuh....
hsih... dok pikir...sapa yang aku nak kcau malam2 gini... dah almost 1 pagi dah pun.... nak call sapa... nak sms sapa.... emmm.....

hish lam hati nyesal plak tak g tgk midnite ngan kawan sabah aku tuh... dah aku sampai umah baru aku tau.. dia tak balik kk lagik... tuh lah ko mamat... kalau cakap awal... aku takde hal...dah aku nak lelap mata baru ko cakap nak tgk wayang la.... len kali lah ye.... sebenarnya aku penat bangat... sbb baru sampai umah... dan tangan pun takleh nak angkat nih... kan aku yang terakhir hantar paper tadik..hahah

pikiran mula lah... pikir macam2... aku tak suka tau...dok keadaan mcm nih.... tetiba terdengar.. ".. cerai kan akuuu…

welcome - RIAN SHAMUEL HAIDHAR

Image
friday harituh...the GBM pergi visit rose and famili... to be exact...nak g visit RIAN SHAMUEL HAIDHAR... the new born baby.... janji ngan Ayu The Sun kol 630 nak jumpa kat QB... tapi ... 630..aku masih lagik dlm meeting room... hehehe...sori ....
introducing RIAN.... wahhh kalau dah besar nanti mesti RIAN jadik 'tall n hensem' guy nih... comel..... MIA pun seronok jer nampak bila dah jadi kakak.... rose pun cakap... sejak beberpa hari nih... MIA being a gud sister....hehhe

supprise..... !!!,... actually kitorang dah diskas dalam jemaah... nak bagik apa... lagikpun rose looking for sumthing jugakkan... aku let them decide jer... dan setuju... kan aku damn bizi last week.... sampai duit collection pun aku pass over to AYU masa jumpa friday arituh..hehehe
tadaaaaa.... the hostling from Lilcaliph.... and bag jugak.... alah beg mende ntah... tapi apa ntah jadik akt my hp... mana g ntah gambar2 tuh....
sampingan....nak tgk... g blog rose lah ye...
huh... wpun aku dah banyak makan har…

zoe... this is for u...hehe

Image
huishhhhh...siap ada kedai skang ko erk zoe..... tak cakap pun kat aku..... ko tau ke katner nih..hahahah..... kat damas ma.... tetiba...aku sampai kat situ kan....
hey...u come lah.... i treat u tea kat sini.... heheheh.... bila mau turun malaya lagik...???


special entry for zoe... :-P





more pix...the stress ..hehehe

Image
more pix.... hah korang.... masa dinner pun siap ngan notes tau...hahahah... masa nih buat draft untuk pengucapan awam esoknya kot...heheheh...seronok ada kawan... malam2 bleh g makan sesuka hati...kat mana2... dah lama tak lepak KJ... so malam tuh... g makan kat KJ...
tauhu n kerang...yang dibakar...
girl... u go for MU ke.... sejak bila....??? emm ada lah lama dulu... sebab nak jersey sama kan... cesss.... buang masa.... aku lama dulu jugak...minat liverpool... tapi lama2.... epl... aku tak follow... kalau world cup... brazil...atau germany... aku bangun gak lah pagi2...ngadap tv....
dah aa broadband.... g sturbucks gakkk... tapi guna broadband sebdirik tau.... pekdah nya.... saja lah... nak gak tgk2 orang.... minum hot chocolates.... tgk dunia luar.... nih kat damansara utama.... masa tuh,..nampak jacklyn victor... dah oendek rambut dia erk...
aku stay kat hostel tau..... dah bleh dapat...gunakan jer lah.... ada partner.... so seronok lah... bfast...lunch... dinner...tak penah skip…

takde tajuk...

Image
saja nak share gambar2 semasa aku berhempas pulas arituh...heheheh..... assigments... assignments.... seronok jugak kadang2... tapi ada tension...hehehehe... kami dinilai... so what do u expect...hehehe...... talking points,... draft jugak tau.... kononnya lah kan... this is for my public speaking kot.... i did talk bout blog...heheheh... my pengucapan awam.... aku cakap pasal pemakanan sihat... adoiiyaiiii...


more assignments.... this is for my individual presentation..... katanya... 1 slide...or not more than 3 slides... i can just have one... dump everithing into it...tadaaa.... hah carmp jugak kan... but..as long as it look structured... bleh lah kan... hehehe
the room...presentation room lah... bukan bilik tido ye...
sempat gak aku cari info kat e-learning.... this is strictly for public sector.... "learning...anytime...anywhere"
ada 3 panel masa kitorang present... dan lepas tuh ada komen... wahhh macam AF je...
just nak share gambar jer kan.....hehehe