membeli belah di hujung tahun

korang...kalau tengok tajuk macam best jer kan... macam aku nak dapat durian runtuh jer kan... macam aku nih tengah bayak sanagt duit jer kan...... tapi apa pun... sebenarnya...actually... yang sebetulnya.... aku perlu membuat sedikit shopping for this coming new year.... hek eleh...bunyi macam wajib jer kan.... other than shopping for my sister... for her schooling.... aku pun perlu mengadakan beberapa beberapa item untuk diri sendirik....ini adalah keperluan... bukan kehendak... huh..teringan belajar perdagangan masa kat secondary dulu.....(ambik maklum...sesapa yang nak ngorat aku... aku tak bekalar ERT....so apakah maksud yang terselindung..heheh...)......err... jom lah tengok apakah barangan itu.....


i. digicam atau handphone....
keperluan ke... ??? kehendak ke...?? henphone aku nih... dah lama beb... since julai 2005...ingat tuh... ada lah sebab aku ingat... kalau tak mesti ayat aku...ada kot kan... dan ini lah henphone paling lama aku tak berganti ... aku sebenarnya tidak ada budget pun nak tukar henphone atau beli digicam... memang takde... tapi... sebab kan sungguh active berblogging nih... aku rasa...aku perlukan itu.... aku rasa macam nak pakai jer hp lama nih dan carik digicam .... pikir plak.. kalau henphone skang oendek umur... bleh ker digicam aku nak menerima kol dan sms bagai...?? so aku rasa.. aku nak beli henfon baru lah... yang mempunyai ciri2.... digicam... kalau ikut hati emmang nak canggih manggih... tapi since aku dah pakai broadband nih.... lupkan dulu net function pada hp yang aku nak beli...kerana budget limited....so cenggini... korang raa..aku patut beli henfon apa.... kegunan nya cenggini.... aku hanya terima ...buat kol dan sms... tuh jer... dan nak ada camera untk memenarikkan lagik blogku... emm untuk korang jugak... dengan budget yang sederhana.... henfon apa yang patut aku beli... untuk gambar berpixel baik...???

ii. henbag
seii... dah lama korang aku tak beli handbag nih.... dah lama tak nyopping... arituh dok kirim kat my big bro beli hb elle kat paris.... belh dia kata... ' elle ..?? tak trendy langsung... '... since he knew her sister kan... tapi bila dia balik sini... tgk hb2 elle... terkojut dia... dia kata..dia tak jumpa yang trndy kat paris... so agaknya..elle meant for export kot..heheeh....
korang series... rate handbeg aku elle jer lah... yang sewaktu dengannya....so aku memang keen carik handbag jugak nih.... aku jenis yang ada 2 hb cukup lah... sebb tak reti hb byk2...sah ada jer brg yang tertinggal sana sini bila tukar hb...heheeheh....

iii. baju-bajuan
ini keperluanku.... korang... seriesly... berat aku dah kureng sket... dan sedang usaha nak kurengkan lagik... most of my baju untuk g opis... dah rasa gelobosh... n rasa masih besar jer kalau pakai baju besar.... so aku perlulah dapatkan dlm 4 5 pasang... wajib nih..heheeh

iv. kasut
aku cuba untuk nak pelbagaikan kasut lah... walaupun aku memang tak reti menggunakan pelbagai ksut.... knowing me.. lagik tak rosak... lagik tuh ku hangkut.... kes ini hanya untuk kasut pejabat ye....kalau ksut berjalan2...memang aku particular sket...cuma skang jer kureng sket... ye la...skang dah jarang kuar pun aku nih... berembun sumer tuh lagiklah almost dah takde....
kesimpulannya... kasut ofis bleh put on hold dulu... err... belh caya ke kat aku...???

v. clinique stuff
ini wajib ye.... dah sampai masa aku untuk shoppping mende2 nih.... untuk pengetahuan korang...skang aku sedang mencampuradukkan penggunaan 3 step.. itu ini bagai... dengan brand lain...since aku ada dapat percuma itu ini... time menerai..hehehehe...

vi. perfume
korang tau tak... aku bukan jenis yang bleh ada byk perfume dlm satu masa... kalau miniture... sample tuh...tak keeera lah kan....actually...aku mula tak reti....nak pakai ikut function ke... sebab aku janji bau tuh abu yang aku suka...hehehe.... since aku dah grab miracle arituh.... emm..aku dok berira2... err... nak belajar mempunyai perfume byk dlm satu masa kot.....well...faktanya... since penggila hugo nih... kan XY dah kuar lama giller... tapi aku belum pernah ada X for her tuh...heeheh... tuh yang otak dok ber aktifan memikir... should i...??? shouldnt i...?? or u should buy 1 for me...????

leee... sket jer kan yang aku nak beli.....tapi aku ada amaran nih.... kalau lps aku shopping nanti jgn terkejut kalau itu senarai sudah berbeza...makin pjg ye....AMARAN ini dikeluarkan khas oleh empunya blog...

so sesapa nak shopping jom lah korang.... kita sesama menyoping ye.....

Comments

Diana-k said…
kak sid.....gi jer shopping selagi sale masih ader...hikhihk..racunnnn kak sid nie...
adenium said…
dianak-k - jangan lah ko racuni akak ko dek non... kang kalau kong... takleh g shoppping... paper pun...awal bulan nih... kene tunggu gaji ..hehehehe
*ayu* said…
sale sampai bila ek?
ayu pun nak allocate budget shopping gak la camnih..
x leh jadi nih.
huhuhuuh..
adenium said…
ayu - ntah nya sampai new year kot... apa kata kita pakat g shopping nnt..hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam