Posts

Showing posts from April, 2008

laporan semasa.....

~ lately aku memang byk keje sgt.... sebab boss aku cuti bersalin.... dan aku kene buat keje2 dia gak....

~bulan nih jugak byk buat preventive maintenance... so byk lah jugak keje saturday and sunday... letih woo...

~ada rasa tension sebab menghadapi masalah kewangan terlampau skang.... so byk aktiviti yang tak dapat dilakukan.....

~terasa ingin berboros sesuka hati....bosan dan tension jer rasa bila nak berbelanja tapi terpaksa berpikir2 banyak kali dan nafsu membeli belah terpaksa disekat2.....

~ seakan ternampak2 akan ada rezeki akan datang tidak lama lagi untuk aku memboroskan diri.... probably julai akan menjadi bulan membeli belah ku..... tak sabanya..... tak sabarnya....

~alangkah seronoknya kalau dapat free from office untuk seketika... dah letih lah pk pasal kerja....sebaik sahaja boss masuk ...aku dah nak cuti seminggu.... harapnya lulus lah....

~perancangan percutian dalam masa terdekat... bali atau hanoi... tak sabarnya... harapnya ok lah seperti yang dirancang.....

~merancang un…

Mengapa dirindu

Mengapa Dirindu
Anak punai anak merbah
Terbang turun buat sarang
Anak sungai pun berubah
Ini pula hati orang
Mengapa dikenang

Asal kapas jadi benang
Dari benang dibuat baju
Barang lepas jangan kenang
Sudah jadi orang baru
Mengapa dirindu

Kasih yang dulu tinggal dalam mimpi
Kasih yang baru simpan di hati
Kasih yang dulu tinggal dalam mimpi
Kasih yang baru simpan di hati

Selat teduh lautan tenang
Banyak labuh perahu Aceh
Jangan kesal jangan kenang
Walau hati rasa pedih
Mengapa bersedih

Kalau pinang masih muda
Rasanya kelat sudahlah pasti
Kalau hilang kasih lama
Cari lain untuk ganti
Mengapa dinanti

Patah 'kan tumbuh hilang berganti
Akan sembuh kalau diubati
Patah 'kan tumbuh hilang berganti
Akan sembuh kalau diubati

Sayang mengapa dirindu

lagu nih rasanya tidak ada kene mengena dengan yang sekarang atau yang dulu untuk diri aku..... cuma rasa macam best plak dgr lirik2 lama nih..... dengar masa nadia AF 6 nanyi arituh...

Ini dia lelaki taurus....

Image
Amir Haziq... taurus boy....
haziq dan aksi2 basikalnya. aksi2 ganas telah dibanned oleh lembaga penapisan "hello bro... i'm watching....."
skang nih ayik nak bergambar jer... dia rasa dia nih fotogenik kot...
series nampak... err... sedih lepas kene tinggal lah tuh...
emmmm tak sukalah....
macam gelap jer nih....
emm.... cak!
macam nih lah kot.... bergaya... tapi tak gelap dunia ku...

Mari mengkaji bintang

dulu2 memang suka sgt baca zodiak nih.... suka2... apa kata kita mengkaji bintang2 itu... kita cerita mengenai 'lelaki taurus' nak... nih dari apa yang baca lah....

"A quiet simple man who can do something unexpected to shock you. Even when he is in love, he is still a free wild bird. He is sand in your palm, the more you want to hold it, it will slip out. If you stand and hold it still, it will stay that way. Don't set the rules and draw a line for him, he will not stay.

When you are with him, he will think only of you. But an hour later he could change his mind. He is very patient with other people, but very impatient with himself. His world always turning and it will not stop just because he loves you. If he up sets, he will show it right away. If something has gone wrong, he will blame his own carelessness instead of blaming other people.

He hates lies, so he will not tell you lies. If he finds it is necessary to lie, he will find other ways not to tell you or avoi…

Thanks

Image
gambar hiasan from adni's fp
~ 8 april... famili and friends, terima kasih atas ucapan, ingatan, doa, kad, hadiah, etc. ~ most of the doa ... supaya aku cepat bertemu jodoh...mungkin diusia ini aku deserve doa tu... amin ~ ada jugak doa supaya aku kurus... emm orang dah perasan aku dah tak presentable lah nih... hehhe...