Posts

Showing posts from May, 2012

Adidas ClimaCool Seduction

Image
Reward unt diri sendiri. The new ClimaCool Seduction. Best lah kasut nih. Kalau aku tak berlari gak memang sesia lah kan. Hehe.
Kasut nih ada 360 degree of ventilation reduces thermal stress and discomfort during workouts. Dan bleh increase running performance katanya. Hehe lagi.
ClimaCool Seduction is also featured Katy Perry, David Beckham, Lionel Messi etc.
Aku mmg suka lah ADIDAS nih. :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Apalah hidupku tanpa makan :p

Image
Discussion kat food station BJ. Meriahnya dengan makanan- ayam penyet.laksa utara.nasi lemak bungkus.mee kari(takde gambar) semua pun nak beli. Tapi laksa tuh rasa macam weird. Ala2 manis,tapi pedas.ntah aku tak reti nak cerita camner.

Nasi beriani gam putrajaya. Alaaa, yang kat tepi hiway nak g putrajay tuh. Beriani daging. Besar gak portion dia. Tapi bleh plak habis. Tapi lps makan siap macam nak terkeluar balik lah sebab kenyang terlampau. :p

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ice cream - Haagen-Dasz

Image
New flavour. Let's try!
Besttttttt. All the sinfulicious food alwitz taste good. :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Dinner

Image
Kuewtiaw goreng kat asam pedas tok uban, seksyen 4 tambahan, bandar baru bangi. Best. Aku suka. Kalau yang berkuah tuh char kuewtiaw erk. Yang tuh tak minat.
Dinner hari rabu dengan gang bangi :p . Tapi kan, aku reti kot kalau gi sendiri tempat nih, kalau teringin nak makan sini. Kalau gang bangi 2 orang tuh takde.
Kene repeat lah.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Pulut kelapa

Image
Sarapan di kemaman kopitiam, damansara utama.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Old Town White Coffee

Image
Ini adalah aktiviti makan sengsorang hari rabu lepas. Setiap rabu petang mmg ada discussion dengan SV.kecuali ada hal hal tertentu.
Dah lah tak biasa sgt kat area bangi nih. Dah lah seharian belum makan. Dah lah time orang balik kerja, mesti jem.
End up kat sini. Mee kicap dgn mince beef ke chicken ntah. No so bad. Come with wantan soup. Tapi the meat a bit salty. Plus curry puff. This is not karipap kot since the pastry bit fluffy, call it curry puff. What ever! Hehe.
Happy wednesday all

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Mulakan hari anda dengan sarapan

Image
Selamat pagi.
Dah breakfast? Saya sekarang tiap hari ambik breakfast yang berkalori tinggi.kecuali kalau ada kelas pagi.
Pagi nih makan roti canai sardin kat Restoren Ismail, TTDI.
Kalau ada pilihan nak makan tosei sardin. Tapi tidak ada pilihan.
Ini bermakna, saya tidak boleh ambil lunch dan dinner yang mewah lagi dah.
Dengan satu lagi harapan, cuaca petang ini adalah baik. :)
Oklah, jom sambung buat kerja.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Nasi Lemak di Pagi Isnin

Image
Salam pagi isnin.
Rezeki di pagi isnin. Nasi lemak ayam. Mana mungkin orang melayu seperti aku menolak nasi lemak. Apatah lagi itu adalah dibelanja oleh kawan yang sama-sama berjuang untuk kurus. Haha. Marilah pulang ke pangkal jalan. Dengan harapan aku tidak mengantuk di library. Dengan harapan tidak ada godaan pada waktu makan tengahari nanti.dan dengan harapan petang ini tidak hujan. :p
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

aku dan lagu : Careless Whisper

Time can never mend the careless whispers of a good friend
To the heart and mind, ignorance is kind
there's no comfort in the truth
pain is all you'll find

Should've known better

I feel so unsure
as I take your hand and lead you to the dance floor
as the music dies, something in your eyes
calls to mind the silver screen
and all its sad good-byes

I'm never gonna dance again
guilty feet have got no rhythm
though it's easy to pretend
I know you're not a fool

Should've known better than to cheat a friend
and waste the chance that I've been given
so I'm never gonna dance again
the way I danced with you

Time can never mend
the careless whispers of a good friend
to the heart and mind
ignorance is kind
there's no comfort in the truth
pain is all you'll find

I'm never gonna dance again
guilty feet have got no rhythm
though it's easy to pretend
I know you're not a fool

Should've known better than to cheat a friend
and waste this chanc…

birthday haziq .lagiiii

Image
minggu nih kita cerita pasal haziq jer lah. nih kesah sambut birthday dia kat rumah pulak. sebelum nak buat nih, ken main lah macam nak buat kenduri kawin. nak buat majlis sempoi macam nih pon dah ken main hah bajetnya aku dok bayangkan, kalau dok buat grand2 tuh mau lah macamana bajetnya kan.

serious tak reti lah upload gambar guna dashboard baru nih.lintang pukang jadinya hah. takper lah. kita cerita secara mengundur yer.. :P

time paling seronok time bukak hadiah lah. punya tak sabar nak bukak hadiah. kalau bleh masa dapat terus jer nak bukak hah.
dah 6 tahun, dah pandai membaca, so kene lah baca setiap kad kat hadiah tuh. kalau dulu kita lah yang tukang baca nya.
dapat jam merah. bukan main suka. nih masa few days sebelum party makcik dia tanya, nak hadiah apa. haziq kata nak jam merah. nak yang besar. so bila dah dapat bukan main happy. padai pulak haziq nih. bila orang tanya, takde lah dia jawab mende yang sama. ngan orang nih lain, orang tuh lain. so dapat lah apa yang dia nak…

kek harijadi

Image
bila masuk bulan mei jer, memang dah biasalah kalau asyik beli cake jer. seb baik masa malam birthday nya tuh *4 Mei* aku just beli cake yang dah di slice kan jer kat Secret recipe. sbb mala jugak nak gi collect cake jauh2, so aku carik jer area yang berdekatan dan senang nak access.
kek coklat yang sedap. sangat sedap. haziq pon cakap sedap sgt. memang kawan sorang nih tak buat cake untuk jual. tapi since aku tau dia memang pandai buat cake, terus jer order. cakap nak ambik sekian2 date. tak kesah lah dia nak buat ke taknak. haha, bleh gitu? masa birthday aku pon aku dok order red velvet cuppies ngan dia. biasalah, kalau orang pandai buat cake, dan bukan buat untuk jual, memang cake nya sedap. sebab bahan yang digunakan mesti ikut selera mereka yang best2. kek nih untuk celebrate kat sekolah. gambar goodies tak sempat lah nak snap. tahun nih dah 6 tahun mesti lah kene buat kat sekolah.nanti dah sekolah rendah takde dah lah mende gini kot.

untuk buat celebration kat rumah untuk kawa…

haziq @ KidZania

Image
meh layan gambar jer lah. dah lama pon pergi nih, masa cuti sekolah hari tuh. tapi tak tercerita. bila dah load gambar banyak2, tatau lah naper jadik cenggini plak susunannya. dashboard baru nih tak explore pon, so cenggini lah jadiknya. takper lah yer. ok kalau nak tau berapa bayaran masuk, kat mana letaknya atau apa sahaja lah kan, bleh cek kat website nih http://www.kidzania.com.my/ 
kerja cat rumah. join jer mana kerja yang dapat. kerja kat BhPetrol. dapat lah merasa macam mana nak isi minyak kereta. dapat rasa guna atm machine. masuk duit kat kaunter, withdraw kat sini. berurusan kat kaunter bank sebenarnya takut jugak tuh, tapi sebab ada kawan, berani jer nak cuba. kalau pergi sorang kang mesti kebosanan, so plan lah supaya aa kawan. Muhammad Haziq, Amir Haziq, Hadi ngan Dija. menarik tempat nih, aku gak yang sebenarnya lebih2 nak pergi. sebab dok tengok kat negara lain dok ada mende nih, bila dah ada kat malaysia, nak gak tengok camner kan. dah yang makin teruja sebab masa…

kalau terasa nak makan, makan jer. :P

Image
makan untuk hidup *walaupun seringkali mengamalkan hidup untuk makan*. skang nih kan, memang tetiap hari dah kot aku makan nasi. sebab bak kata kevin zahri tak salah pon makan nasi, tapi berpada2 lah kan. diet konon, tak makan nasi, tak makan itu ini. makan protein jer. dah tuh, sampai bila taknak makan kan.nama pon orang melayu, sejak kecik dok makan nasi.:P skang most of the time aku dah berada di bangi,banyak pulak tempat makan best kat situ rupanya. *adoii semua pon aku rasa best. dah kawan2 dok bawak gi makan tempat yang best kot* macam tak semenggah je kan karipap seketul jer. aku kan memang suka karipap. nih kat penang express kalau tak silap nama kedai tuh.*kaat festivalcity* . kebetulan nih last piece. walaupon nampak tak semenggah, tapi sedap. aku lah rasa sedap. sebab pastry dia just nice. takde lah oily sgt.atau terlalu buttery etc kan. tapi rangup dan ni pon best. mahal sket lah kot. seringgit lebih seketul nih. bila rasa sedap,decided untuk tapau. sebab budak kedai tuh…

KALUMPANG resort and training center

Image
Kalumpang Resort. korang pernah datang sini? atau pernah dengar nama tempat nih? sebelum datang sini, aku memang tak pernah dengar. padahal, tak sampai 30 minit pon dari rumah aku. senang cakap, belakang rumah aku jr lah kan.
maa kawan2 ajak datang sini, kebetulan pon aku takde aktiviti minggu tuh, so terus jer lah on. walaupon tatau kat mana. bila tanya dorang, based on maklumat dorang tuh, macam sangat dekat dengan rumah aku lah kan. skali, bila google tuh, hah, memang sah lah belakang rumah aku jer kekdahnya.

melalui facebook, whatsapp dan ntah apa2 medium sosial lagik kitorang berbicang, terun jadik. kebetulan nak buat BBQ kat situ, so, masing2 sedia lah apa yang patut, ala2 pot luck macam tuh kan. since dah ada yang offer diri yang marinate bahan2 bbq, aku dorang mintak buat makanan berat lah. momantai lah, aku tak kesah pon. so aku buat jer lah spaghetti goreng ngan nasi goreng. sebab request asal, mihun ngan nasi gorang kan.

kitorang ada 10 orang. tapi sebab ada yang masih …