Posts

Showing posts from April, 2014

Jom Makan : Marche -revisited

Image
Marche again and again and again and again.....
April nih penuh dengan makan2. Baju pon dah ketat nih. Hmmmm nak kene shopping baju baru lah nampaknya. Or balik ke pangkal jalan.

Layan gambar jer lah ye. :p

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kopi : Whisk Outpost, 1 Utama

Image
Salam Kopi.

Ok kali ni kat whisk. Dah lama terjenguk2 nak masuk sini minum kopi. Hmmm nak datang sini makan cake sebenarnya. Nak makan scones. Tapi tu lah, tetiba kawan yg dtg sama taknak plak minum situ. So takkan I nak beli banyak cake kan.

Kopi malam tu ada lah flat white. Ok value for money. Cake nya sgt lah aku suka. Lupa nama. Tapi ada banana, peanut butter cream, pecan etc. Tapi malam tu pun banyak dah takde cake. Penggemar cake pisang mmg tak sah tak try pisang-based-cake kan. Nak capai gak satu lagi banana hummingbird cake. Seb baik pikiran waras.

Mmg nak dtg makan cake lagi lah sini sambil nak minum cold brew. So tunggu lah entri revisited ye. Hehehe. Bila tatau. Nih pon makan early april. Hah dah nak abis april baru siap entry. Hmmmm.

Scone pon nampak sedap kat situ. Jom jom jom. :)


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kopi: Quar/Tet

Image
Salam kopi.
Dah lama tak bersiaran untuk kedai kopi yang orang selalu katakan sebagai must try nih kan. Owh tapi ini tak bermakna I tak minum kopi ye. Almost everyday kopi lah. Paling tak kopi o kosong cenggitu. Via kopi starbucks tu ada jer dlm beg sekolah. Hehehhe. Dan macam biasa beli kopi starbucks je. Nnt kalau asyik tunjuk latte starbucks jer orang menyampah lak kan.

Ok jom citer pasal Quar/Tet nih. Alamat tgk kat bawah tuh. Nih kat TTDI. Banyak wooo kedai kopi best kat TTDI. So I suka lah kan. TTDI tu kan kawasan jajahan hehe. Ok kedai nih agak tersorok sket lah. Kat row belakang. Senang nak citer kat shoplot dekat dengan tadika DIYANA tuh. Dekat dgn kedai Omar Ali. Tapi row belakang.

Pagi tu mmg tak bfast. So ok lah dtg sini for breakfast. Sambil minum kopi. Aku ordered eggben. Two poached eggs, served with bread and beef bacon. Sauce tuh menarik, rasa macam lemon. So berbaloi lah order.

Haritu aku opt for flatwhite. Macam biasa takde lah pengalaman baru kalau minum f…

Them

Image
*haziq*zaim*zara*
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jom makan: Homecook

Image
#masak #makan #homecook
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jom makan: sana sini makan

Image
:)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Percuma

Image
Sesekali shopping barang dapor free. Seronok kan. Setahun bleh lah 2 3 kali. Sbb tu kalau nak shopping kat jusco skang aku mmg tunggu time2 yg berbaloi dpt voucher. Macam masa J-Card day. Ataupon kalau nak beli skin care atau perfume tunggu masa ada hari yang buat spent rm350, dpt rm50 voucher. Kalau beli skincare ngan perfume dah voucher seratus lbh dah kan. Hehehe.

Tapi apapun takleh lawan lah 'extreme couponing' kan. Tapi dari takde biarlah ada. Hehhehe
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jom makan: Sushi !

Image
*pix explains everything*
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.