Posts

Showing posts from March, 2010

makan nih jer ke...

Image
korang.... dek kerana dok membizi dan di bizikan ... aku sungguh lah kengkadnag tuh on the move jer... ikut jer mana sempat.. sampai... kalau lunch time... tuh... lapar ..tapi tatau nak makan apa..kat mana... dah kuor.. baru tau.. pikir mana nak makan....kalau terlepas kekiri... owh,,... kita makan kat sini ye.. kalau terlepas ke kakan... haaaa...kita lunch kat situ lah... hahhh cenggitu skali.. hahahaha
my fave yong tau foooooooo.... kat uptown hawker.... dah selalu tunjuk kat sini... nak tunjuk gak lagik..hehehehe

tadaa.... mende yang sgt banyak kali tunjuk... kat sini.. dan nak jugak jugak tunjuk lagik.... my signature kat sini... salmon tuh lah kannnnn.... walaupun kami tak order meatball nya pun korang dah bleh agak kan... dari mana makanan ini dtg..kalau dah daim cake tuh di pacak bendera sweeden... hehehehe.... dan kalau kat sini... aku adalah tidak sah.. kalau tidak minum coffee or cappucino nya.. kerana... adalah sgt murah... dan rasa yang tidak lah mengecewakan... mana tak mur…

lebah kah aku...

Image
(image from google) haloooooo... haloooooo... adoiii... sungguh tak meriah kan... blog aku nih.... sebab ..aku sungguh lah bizi.... tetiba labah katanya kan.... betull korang... aku sungguh tidak berkesempatan .... nak menghapdet.... banyak sungguh nak setlle itu ini.... settle kan kerja lah... hehehe...

ada masa sket... dok jenguk blog korang.... sanggup jenguk blog korang dulu.... dari hapdet tauu... hehehe... series... mau tak nya... kang tatau apa dah jadik kat korang kan.... heheheh

skang nampak macam dah clear sket dah lah... sket lah kan.... so... dapat lah hapdet... errr... more hapdet is coming ye... stay tune..... :D









pesta buku

Image
hahaha... dah abis pesta buku pun... baru aku nak citer pesta buku.... korang gi tak...??? aku gi lah kejap .... tuh pun seb baik.. ada orang nak heret aku gi... bukan apa... aku malas nak gi nih... sebab parking ken main lah susah... emmm..

aku nih biaalah kan... tak suka crowded nih...hehehe.... lebih senang aku gi carik buku kat MPH jer...hehehe... ye lah... buku2 yang aku nak carik pun tak banyak diskaun pun... hehehe...

series memang ramai lah orang...tuh pun gi hari keje... kuar awal sket... sket jer awal pun.. sebeblum lunch... so terkejar2 lah kitorang.... tengok2... adoi... ramai jugak orang... emm.. tatau nak carik buku apa... end up.. tak beli buku pun... ada lah jugak few buku in mind... yang nak di carikkan... tapi dok serabut ngan orang ramai mengunjung satu hal... orang ramai sgt dok promote itu ini... adoii... malas aku nak carik itu ini... hahahaha...
so .. emmang takde lah habuan aku ke sana arituh... sajer jalan2 cuci mata jer lah... cuci mata tgk buku.... hehehehe..…

alhamdulillah...

Image
aku nak senyum... senyum lebar... alhamdulillah... apa yang aku rancang....sudah hampir menjadi kenyataan...








takde citer yang menarik..

Image
emmm.... selamat pagi kerja... heheh... minggu nih.... takde aktiviti menarik.... sbb aku sangat penat dan nak berehat.... betul... saturday... aku menghabiskan masa tido di atas tilam empuk ku...
dengan tivi terpasang... aku tido... bangun tido bangun..... makan pun lupo.... seronok....
ahad baru hegeh2 buat itu ini... mana2 yang ada dlm check list.... takde apa nak tunjuk.... jom layan 2 3 keping gambar yang aku ambik sana sini... hehehe

budak nih kan... pantang betul.... tgk motor nih... nak jer naik... padahal... kaki bukan sampai ...korang tgk lah tuh... terpanjat panjat nak pegang handle tuh.... jatuh pun prnah tau... tapi... this naughty boy... bukan reti serik.... macam mat rempit jer... emmm jgan lah dah besar nanti jadik mat rempit plak... rempir di track takper.....

sawi dan fishball.... makanan kesihatan kahh... atau... masakan orang malas...??? ehh tapi kalau dah masak tuh... kira rajin dah kan.... kalau malas... beli jer... :P
hello.... i'm captain haziq...... wooooo muk…

negative thinking erk...

Image
emmm... what i'm going to say....???? kalau ada satu jer gelas tuh... what will u say... half empty atau half full...????

yang mana satu betul...??? bagik aku dua2 betul... provided... kalau the reason why u said so tu betul dan munasabah lah kan... ye tak.....

kadang2 bukan kita berfikir secara negatif... cuma kita lebih memikir kan.. sebab dan akibat di atas sesuatu itu... thinking ahead... sbb apa yang kita fikirkan.. dan orang cakap negatif itu... come with sebab musabab nya kan... lain lah.. kalau ko pikir begitu... sampai situ sahaja.... owh ya.. kalau cakap pasal negatif thinking nih... ada seseorang lelaki nih... selalu sgt menunding jari kat aku... dengan mengatakan... aku sungguh negatif... aku pun pelik... setiap apa yang aku cakap... semuanya negatif... whooooaaa... pelik kan... sedangkan... setiap apa yang aku cakap.. aku selalu akan ada reasonnya... dan.. bagi dia... semua nya tak boleh diterima bagi dia... bagik dia lah kan... hahaha... aku kesah ke... wahhhh... buny…

aku dan lagu : come out and play

jom dengar lagu.... kali nih... lagu offspring plak... mesti korang suka lagu nih... relaks jer tau lagu nih.... sempoi.... sungguh layan.... emm lagu gini... takde lah kene mengena pun... cuma koleksi lagu2 fave dolu2...heheheh

dolu2 nih.. siap lah beli kaset bagai kan... zaman aku still pakai kaset lah weiii.... hehehhe.... nothing much to say... so..layannnnn jer lah kan... :D






Come Out And Play lyrics
Like the latest fashion
Like a spreading disease
The kids are strappin' on their way to the classroom
Getting weapons with the greatest of ease
The gangs stake their own campus locale
And if they catch you slippin' then it's all over pal
If one guy's colors and the other's don't mix
They're gonna bash it up
Hey man you talkin' back to me?
Take him out
You gotta keep 'em separated
Hey man you disrespecting me?
Take him out
You gotta keep 'em separated
Hey they don't pay no mind
If you're under 18 you won't be doing any time
Hey come out and play
By the t…

ber-BUAH ...lagikkkk

Image
meh nak citer buah lagik... nih...masa merembat kat jusco... takde tujuan nak carik apa2 groceries pun... tapi... buah2 kat jusco nih... temptation nya lebih lah korang... sbb aku rasa... so fresh...so guddddddddddddd lah... kalau nak compare ngan few hypermarket atau supermarket,.
lain yang biasa aku pergi lah... emm..giant pun not bad...

rasa macam semua mende aku nak cekup... tapi memandang kan keadaan di ujung bulan dan situasi ada;ah seperti te;ur dihujung tanduk... emmm.. kita lupakan lah hajat yang SGT BESAR itu... ambik sesikit dah lah ye...hjeheheh

lemon n kiwi....
seriesly ...aku skang...sungguh jatuh hati dengan kiwi kiwi ini.... dah rembat 8 biji tuh.... petang nya tgk kat giant plak... dan kondisi nya elok sungguh... jual dlm bakul kecik tuh... tatau lah.. berapa puluh biji.. hahhhh.... aku rembat lagik.... sungguh yummyyyyy....
best kan tgk strawberri nih.... korean strawberry.... besttt... sungguh fresh.... series... ada yang strawberry yang from tettttttt tuh... emmm... j…

jom makan : show ru

Image
jom makan makan... episod makan nih dah lama... dek sebab banyak sangt aktiviti makan lately... terlupa nak publish.... dok tersimpan dalam draft....

SHOW RU... terletak kat kelana jaya.... kalau korang tau... LHDN... korang tau public pool... korang mesti bleh jumpa tempat nih.... kalau dari subang pun... korang terus masuk kelana jaya... kat traffic lite maybank tuh... ke kiri.... mesti nampak punya lah...

kat sini...konsep stall... so banyak pilihan yang ada lah.... ada dimsum... ada burger.. hahh... ikan bawal goreng dan nasi... pun ada... nih aku pernah jumpa kat penang dulu... emmm.. amcma macam lagik lah.... tapi sebab my fren and i... nak makan dimsum... aku letak gambar dimsum jer erk...

aku memang fave giller kat dimsum.... sesapa nak banjer aku... silakan....




nih burger... pun ada... chicken wings lah... macam2 pilihan jugak lah..... kalau ikut hati... banyak lagik nak order... tapi... perut tidak mengizinkan... hehhehe
so... kalau sesapa yang takde idea nak gi dinner kat ner…

siapaaaaaa akuuuuu...????

dah lama tak membebel... meroyan kan.... emmm... meh nak meroyan nih.... al kesah... someone from the past... from the past lah sgt kan... konon nya... emm kalau u dah admit... u ada salah... bagus lah... actually i dah malas nak ingat.... bagi i ..mende tuh dah berlalu .. dah lah... tapi kalau u nak sgt salahkan diri u atas apa yang terjadi... sila kan... memang u patut pun... dan.. bagus lah tuh...

ok lahhhh... what so ever... dah terjadi kan... bukan boleh undur masa nak bagik tak jadik balik kan... memang tak mungkin kan... so... biarkan jer lah... i pun tak paham... pehal u nak sgt kononnya tebus kesalahan lah.... tapi the way u nak tebus kesalahan... i better not to say... :-

dah lah bengang jugak... keep on cakap aku tak bagik peluang... tak bagik peluang.... peluang haper nya lagik.... dah bleh kawan tuh jer dah lah kan... nak peluang yang macamana lagiknya... dulu ada nak pikir peluang2 nih... dah ada peluang,....sia-sia kan... so.. nak peluang macamana lagikkkk?????

ok lah... s…

kekanak ria..kekanak bueno

Image
kanak2 semua... emak kanak2 ke... kakak dan abang kanak2 ke... pakcik makcik kakank ke.... pernah tgk tak mende kat bawah nih... mesti pernah punya kan... nih lah fave haziq skang nih... sket2 nak "kinder joshhhh" ... josh katanya ye... orang panggil josh... dia panggil josh...

alkesah... selalunya.... kitorang lah... aku atau umi dia... makalng penah ke tak ntah... achik penah gak lah sekali... membeli... tapi mostly.... his gorgeous mamalong lah yang selalu beli... (sila abaikan word yang andai tidak senangi.. :P ...heheheh) ...

so satu hari tuh... dia call lah abah nya suh beli.... "kinder joshhh" .... mana lah abah nya tau kan.. hehehe.. .. tup2 abah ya silap beli... abah gi beli kinder bueno......

bagik aku bapakkkk lah mahal mende nih kan... cenggitu jer... kat 4 hengget rege... hish.... mahallll ... harituh... ntah haper dia dok cakap pasal rege mende alah nih ngan abah dia... bleh skali dia kuor kan....'alah abah... murah jerrrr.... singgit jer satu' .…

haziq, alice dan dot dot dot

Image
al kesah... nak bawak haziq tgk wayang... emmm ... biasa lah... dia tak pernah tgk wayang lagik... dah lama nak ajak.. tapi takut dia nangis ke hapa... sebab kalau ada bebudak lain yang gi skali ok lah jugak kan...
tapi hari tuh...dok tanya..dia kata dia nak gi... so ok lah kot kan... hehehehe

so sibuk lah plak dia dok tanya.... pasal alice tuh.... dah tgk poster tuh... gambar si johnny depp tuh...siap dia ingat si johnny tu alice... 'kenapa gambar kawan alice pulak..? ' ..macam2 lah soklan ye...
sunngguh teruja ye.. tgk wayang... gelap kan jiq... dan sungguh lah banyak tanya... ghupanya.. tak sesuai lah citer alice nih untuk bebudak... kalau alice masa kekecik ok lah... alice nih.. sesuai untuk maklang ngan achiq jer nih....
so... bila dah balik tuh... ken main lah bercerita kat the whole famili... tentang best nya tgk wayang nih...heheheh... macam lah... org lain tuh tak pernah tengok wayang...
'gelap tau umi....' ...siap kalau dah nak malam.. dah tutup tingkap bagai... …

mari memasak : simple breakfast

Image
gud morning.... bekfast apa arinih...??? heheheh.... emmm nih kira sessi mari memasak jugak ke.... boleh lah erk... heheheheh.....
nih adalah sebab tatau nak buat breakfast apa.... biasa lah... kalau stay kat umah my sister kan.... so... end up... aku buat jer lah mende nih... nama apa pun aku tatau... main belasah ejr.. janji bleh dijadikan baha untuk breakfast ye..heheh


bahan2.. ikut suka lah.... aku just letak...daging burger..timun dan tomato..... lepas tuh... campurkan lah dengan mayonis....lada hitam bagai.... ikut kesesuaian tekak... emm kalau nak letak tuna chunck pun ok jugak... telur ke.... memula nak letak tuna... ntah camner... gi ubah pikiran letak daging burger,... heheheh letakkan sket sos kat tortila tuh.....
lepas tuh letak lah isi nya.....
lipat2.. dah siap... dan sedia untuk dimakan... hehehhe..senang kan...
so.. kalau korang tatau nak buat breakfast apa... bleh lah terai... sebb sungguh lah senang ..hehehe... dah bleh rembat jer hapa yang ada dlm peti ais tuh... tak …

duit duit...di mana kau duittttt

Image
meh citer duit lagik... nih bukan nak citer ada duit... takde duit.... tapi nak borak2 borak duit.. hahahah... ntah haper jer lah kan... emmm korang suka tak collect duit2 serata negra nih... aku nih.. dedulu kekecik ada lah jugak hobi cenggitu.... kumpul stem lah... standard lah kan.. zaman kita kekecik dulu...
tapi... aku bukan jenis jalan negara2 memana pun... so collection tuh terhad... ayah aku kalau ada dapat duit cenggitu...dia akan [ass lah kat aku yang collect nih... tapi ntah mana lah collection tuh ntah... so skang... ada jugak lah 2 3 keping...dari negara2 yang aku dah pergi .....

tapi ini kesah duit mesia ye.... hahaha...sure korang biasalah tgk kan... tapi nak share jugaks... biar lah... nak jugak....

duit singgit kat atas tuh... semua org selalu tgk kan... err... kalau orang yang tak pernah pegang duit kecik... asyik pegang duit besor jer... takde lah tgk kan.. heheheyang kat bawah tuh... dolu2 jer lah selalu tgk kan.....
yang nih pernah tgk tak.... nih zaman aku kekecik…

sembang kedai kopi

Image
halluuuuuuuuuuu... dah isnin... dah isnin.... apa nak blues blues nih.... kumpul mood... jom... hehehe... apa nih... asyik nak cuti jer... kang kempis wallet tuh...hehehe...

malas nak citer apa2 pepagi isnin nih.... jom sembang2 kedai kopi... aku memang suka lah sgt lepak kopitiam... sebab kopi nya emmang kawwwwwwwwwww....

tapi kan.. kengkadang..kita rasa hilang identiti kopitiam tuh...bila kita dok lepak makanan lain selain..kopi ..roti bakar dan seangkatan dengan nya tuh.. aku rasa cenggitu lah.....

garlic toast... still carry the toast kan... just to be more craetive kot... hehehe.... sebb takde jumpa garlic2 bagai nih kat kedai kopi those days kan... tapi layan jugakkk

the original toast... still ingat dolu2..makan roti bakar kat stesen ketapi kluang...dia bakar guna arang tuh... mungkin tak banyak beza rasa pada orang yang tak peka macm aku... tapi menarik kan...

mee gorang mamak kat kopitiam.. look simple.. tapi tak mengecewakan.... haziq terus tunjuk nak makan mee nih... masa aku…