Posts

Showing posts from February, 2008

this is Jon...

Image
hey.... this is Jon.... do u think he's cute...??? yeah... he's damn gorgeous..... listening to his old song.... while doing my routine ..... nothing much to write..... hati tengah kuciwa.... u do everything ...sacrife almost anything.... tapi padanya ...it's nothing..... seronok ke buat kerja sia-sia nih...??? aku ini wujud dan diperlukan ...hanya bila keadaan memerlukan sahaja.....
semua yang dilakukan tidak dihargai..... dihargai bukan bermaksud dibalas dengan penghargaan... cukuplah jika diperlakukan dengan baik sebagai penghargaan.....agaknya adat orang-orang kita..... 'bila aku sudah tiada' baru lah nak merasa kehilangan itu untuk seketika.......

Hampir ke situ

Dah selalu dengar lagu ni.... tapi tak pernah ambil pusing.....tapi...masa tengah driving semalam.... dengar lagu nih...macam ada maksud yang mendalam jer......

Aku sadar bukan mudah
Untuk mengejar mimpi indah
Pernah suatu ketika dulu
Ku punya harapan besar
Kini aku tak pasti
Dapatkan ku miliki

Sudah jauh kita tempuh
Kekalkanlah impian lalu
Mungkin ada hikmat
Yang akan menunggu
Di penghujung jalan
Biar nanti kecewa
Setidak-tidaknya mencuba

(korus)
Jika halangan menduga perjalanan kita
Janganlah kau putus asa
Karena ku ada di sisi setia menemani
Andai semangatmu gugur
Genggamlah tanganku
Kita hampir ke situ

Adakala ku terasa
Ketabahan tak setegar
Tetapi apakan daya
Berhenti separuh jalan
Percayalah padaku
Aku yakin kita mampu

(ulang korus)
Biar orang katakan
Rapuhnya harapan
Bukan mereka tentukan lagi
Kau ada aku dan aku punya kamu
Amanlah akhirnya tetap bersama
Oh…
(ulang korus)

The Amazing Race Asia

Image
the USD 100K winner
2nd place for malaysian ladies
these handsome lads missed the cash
The race finally ends for this season.... this is more advanture season compared to the prevoius one.... i was hoping that chong sister will win the race.... sometimes it's about fate i guess.... if the 'flags game' not the last challenge.... Pamela and Vanessa could win the race.... if the the 'flags game' wasnt in the race... Marc n Rovilson wild win.... but Adrian n Colin had the fortune.....congratulations... Guess what... i guess ,....Marc n Rovilson won the items worth more than USD 50K as well.... i just cant remember all.... but 2 handycam each... fuel-caltex for a year... trip to South Africa.... credit card worth USD5K.... what else.... thanks god ...another malaysian team wasnt in the final..... what gonna be if Tarry n Henry win the rest...? ... i wish paula n natasha could beat the dancing moms..... the rest.... no comment...



Angel's Heart

Image
doing a quiz sending by friend via facebook..... chosing the answer from the multiples answer given was not so accurate for me... sometimes, the answer u pick doesnt really u.... but what i have after the quiz done.....

"You fall in love quickly and easily.You give so much in a relationship, and you don't expect much in return. You love always seeing your lover and you just love them as they are.You have a huge desire to whomever you love and you stay in love forever "

seems like it's me... the statement somehow refering to what i'm now......

Today is my sister's birthday (the second sis)... Wishing her ...happy birthday... Azira Ab Razak

Kuch Kuch Hota Hai

Image
apa kejadahnya lah aku nih.... orang dok sibuk tengok CJ7.... infact a group of moms kat office aku nih pun g tengok 'dunia baru' the movie...aku nak ungkit balik citer 10 tahun dulu......

tapi itu lah kenyataan nya...itu lah citer hindi pertama yang aku tgk.... setelah...semua orang dok cakap2 pasal citer tuh dulu..... itu pun ada orang yang asnggup xplain kat aku macam mana citer tuh ...sbb aku langsung tak paham.....tapi.... semalam...aku tgk vcd lama ...citer tuh.... sesuai lah untuk nak celebrate Valentine's day nih.... apa pun...cerita tetap lah jugak cerita..... realitinya tetap tak sama......

kalau tiba-tiba ada orang ajak aku lunch atau dinner esok.... untuk valentine's day..... so... apa keputusan aku..... alah... takde lah... aku cuma teringat kenangan dulu2 jer..... semalam aku cuti .... saja ...tak berapa sihat... dan mood tak ada.... memula tengok 'memoir of giesha' ...kat HBO.... tapi tertido kat tengah-tengah..... kalau ada simpanan vcd lama citer…