Posts

Showing posts from December, 2008

2008 - sepanjang tahun -akhir

hari nih hari terakhir untuk tahun 2008... semoga tahun 2009 membawa lebih sinar untuk semua.... sepajang bulan december nih..... banyak kenangan yang telah aku lalui...antara big matter dlm hidup aku....

- aku dah takde kereta... dok menunggu lah kereta lain....
- potluck party for redmummy's readers....
- berakhirnya sebuah kisah kasih sayang antara orang yang pernah aku sayang....

SELAMAT TAHUN BARU SEMUA...



haziq @ dungun

Image
harituh aku balik dungun hantar my sis -meme ... since apa yang dirancang tetiba jadik lain... terpaksa my BIL cancel agenda dia dan ikut aku balik kg... takkan nak ajak my sis n haziq jer... haziq pun jarang balik kg... so jom layan gambar2 nih....
ajiq n abang haikal... anak buah aku gak nih... anak kepada sepupu aku.... suka betul haziq ngan jaring ikan tuh... kalau dah besar nanti memang bleh share hobi ngan abah dia lah nih...


gambar famili ... kat rumah my aunty... sebelum balik.. ayah man dah kuar g surau masa nih....so not in the pix..

































lagik gambar potluck redmummy

Image
sori lah korang... aku takde byk gambar masa party nih... bukan per... kan aku incharge pendaftaran.... tengah2 aku dok nak ambik gambar bagai... ada lagi yang dtg...so aku berlari lah kat bawah gazebo nak bagik... tag ngan doorgift tuh.... ehhh bukan aku metungut... tapi itu lah sebab nya review aku kurang menarik... alasan kah...???hehe)... tapi nasib baik my youngest sis..meme tolong jugak snap kan......
apa yang ditunjukkan tuh kak red..... gula2..untuk acara kanak2.... nampak cam sikit kan... tapi seramai2 kanak2 yang datang... tak terkutip lah ...

opppsss... ini spicey cornflakes yang aku bawak.....
ini antara gambar yang terkahir diambil.... tetamu suma dah balik masa nih... abang baju biru dan akak baju merah di sebelah umimia tuh... dari singapore tau.... tegar sungguh kan....thanks akak dan abang..(akak..sori saya tak bleh nak recall nama akak... :-) )

walaupun pembaca redmummy bukan di kalangan kanak2... tetapi takkanlah anak2 pembaca yang dtg nak dibiarkan kebosanan kan... mac…

kene tag pulakkkk

aku kene tag nih ...oleh hanarose (http://edreenerysha.blogspot.com/)... jawab tag dlm keadaan wengg nih..hehehehe

Syarat MaRat wat Tag Nie....
1.Senang jer.. setiap permulaan huruf tu, korang letak nama orang yang korang kenal, contoh A untuk Abu, Z untuk Zoela. Jangan lupa in breket, siapakah mereka adakah (kawan) atau (bf) atau (enemy)..

2. Jawab jer soalan yang sedia ada pada A hingga Z..

3. Tag 5 orang..

A. Azira Ab Razak(adik yang no 2)
Do you love this person ?
Sayang la..adik aku kan…
Is this person your enemy ?
tentu lah tidak….
Would you kiss this person ?
ada lah jugak kan…

B. baygon (kawan skolah …nama gelaran pun bleh lah ye…takleh recall lah sapa nama start ngan B)
What do you really think of this person ?
very nice n humble guy
What’s their favourite colour ?
la.. tatau lah plak aku…
Ever danced with them ?
tak pernah lah weii…

C. cikgu rohani md shukor (roommate aku kat ukm dulu)
Do you have a crush on this person ?
aku bukan lesbian lah weiii
Have you ever had a crush on them ?
mesti lah t…

tu dia...redmummy

Image
bila aku buat entri cenggini... bukan bererti aku nak memperkenalkan redmummy sebab korang tak kenal kak red nih.... korang kenal blog aku pu melalui http://redmummy.com kan....so... apa motip...??? takde paper... cuma sebab aku sungguh buntu sekarang ini...untuk citer2 kat korang... otak aku macam kosong sgt.... hati tak tenteram....dan memandangkan korang kenal aku melalui redmummy dot com... so aku buat lah entry nih....
nih kak red dengan brownies SR dr ayusolo dan elly... (kalau salah betulkan aku ye...susah nya otak aku nak recall time cenggini..) kak red dengan GBM ... ko nak tunjuk muka ko ke mayang.....
the red famili.... redmummy...reddaddy...abang n gegirl....gegirl tak sentap pun kan arituh... atau aku yang tak perasannn..
gegirl menemani kak red yang bagik kata2 aluan ,.... diana-k tak sempat siapkan text ucapan.... hehhehe... ye ker... mana ada text ucapan daaaaa..
























aktiviti membaca blog

korang semua... aku tetap terjah blog korang seperti biasa tau.... cuma aku tak tinggalkan jejak jer buat sedikit masa nih..... blog korang jugak dapat menjadik ubat mengurangkan kesunyian ku....jengah2 lah blog ku... untuk bersama aku ye...

potluck party untuk redmummy readers.

Image
pertamanya... aku sebagai salah seorang GBM ...ingin mengucapkan sangat2 terima kasih kepada korang sumer yang dtg..... ku E..and megat yang pertama sampai...kakty (attyfir)...chotz...aan...sham bangkit...amira...kak yaya...adalah antara yang telah berkomunikasi dengan aku untuk berkenalan masa party tuh... yang lain jugak... cuma aku pick jer lah ye... sebenarnya aku suka sgt dpt kenal korang2 semua... ye lah... walaupun kami GBM berusaha untuk perjumpaa ini...kalau korang tak bagik kerja sama untuk dtg.... nan ado gak majlis nih kan... thanks guy... untuk pengetahuan korang almost 40 bloggers yan mendaftar dan datang ye... clap..clap... untuk u all... dan ada yang bawak famili... bawak kawan...etc... so bilangan kehadirang adalah melebihi seratus orang..(aku yang handle pendaftaran tau...so aku tau lah...).... so target kami tercapai.... ye lah as for the first potluck party ever.... kitorang termasuk redmummy target untuk 70 orang... so u all telah merialisasikan..malah... lebih dar…

update : achtung! achtung!

korang... first of all... entrie 'achtung! achtung!' tuh bukan untuk meminta simpati atau mencari publisiti....atau apa saja tujuan lain.... itu adalah untuk makluman semua yang selalu mengunjungi blog aku ni... sticky mode..supaya korang perasan yang perubahan blog ini buat sementara waktu... mungkin aku akan teremo atau seagainya.... so..korang tau.. kalau entri aku bukan macma yang sebelumnya... aku sedang mencari kekuatan untuk terus hidup ceria seperti sediakala dengan entri2 seperti yang korang selalu baca.... so doakan aku ye... to be brief... aku skang sudah tidak ada DIA lagik... berita yang aku dpat... pada ptg majlis potluck redmummy... itu membuatkan aku TERPAKSA melepas kan DIA pergi... TERPAKSA.... alhamdulillah aku dapat jugak mengawal emosi pada ptg itu untuk terus bergelak ketawa dengan korang... masa balik... ayu the sun sahaja yang tahu.... aku tak akan cerita sebab kenapa dan mengapa.... kerana aku rasa... tidak elok untuk aku jaja KESILAPAN DIA untuk tatapan …

haziq lagi

Image
dah lama tak layan gambar amir haziq kan..... since malam tuh aku tatau nak buat apa.... aku dok suh dia posing2 sket....
gambar nih... dia tgh tengok pingu kat laptop... ini selepas sesi... buat fountain kat site bob the builder... (sket2 nak tgk bo the builder dan nak buat fountain...)... dan fireman sam ye.... jiq ngan bear maklang nya..
pegang tangan bear maklang plak....

berdiri plak.... gaduh ke ngan bear...?
kasik close up sket....
itu jiq atas doule decker...suka benor dia manjat.....
mamalong lah nih suh tunjuk perut jiq....
emmmm...
tangan tutup mulut....senang pulak nak bersesi photography malam nih... suh jer buat... mood dia baik lah tuh...


















my RED jersey

Image
sumer orang dah tau kan... hari ini 27 december 2008 ... ada potluck party untuk redmummy dot com readers.... so kita dijumpa disana ptg nanti kay.... jersey kat atas tuh lah yang aku nak pakai petang nih...hehehe.... so... senang lah orang nak kenal aku... opppsss... macam majlis aku plak.... takdelah... kebanyakkan baju merah aku dah agak kusam warnanya.... dan ada yang tak sesuai gi majlis...(errr jersey ok ker..hehehe)... ada jersey yang tak bernama.... kaler merah hitam adidas tuh... dah macam tak menarik plak.. sebab dah lama..hehehe... jersey world cup tuh.. ala2 maroon plak... dan jersey lain adalah tidak sesuia pulak dgn majlis ini...hehehe... bleh ke aku pakai jersey brazil...???? apa2 pun.... kita jumpa disana petang nanti yer...






UPDATE: potluck party untuk redmummy.com readers

Image
UPDATE: entri ini akan ada disini untuk satu ketika.... sila scroll down untuk entri terkini ye...
salam untuk korang semua... aku nk hapdet sket pasal potluck party for redmummy.com readers nih..... korang tgk tak..aku tak buat masa untuk potluck nih sebelum nih...jam 4-6pm(27 december 2008)ye..... tengok lah dah kuar teaser yang kedua.... so harus lah Gang Bas Merah atau lebih dikenali dengan GBM nih bersungguh nak u all datang kan.... yang menarik....kak red pun ada sediakan buah tangan (tangan kak red bleh kuar buah..???heheh/... ya hampun kak red..) untuk readers yang hadir... which is kami pun baru tau..... tapi yang penting untuk kita bekenal mesra kan.... untuk CHOTZ ...kalau tatau nak bawak apa... meh tanya akak2 ko nih.... bleh jer kitorang suggestkan untuk si bujangan seperti ko dik...ko ajak si 'maelbest' tuh jugak ye...so korang2 sumer.... JOM RAMAI2 KITA MERIAHKAN EVENT INI... SEKALI SETAHUN...korang.... penah singgah kat blog redmummy tak...??? kalau belum pernah…

potluck meeting : food lah pulak

Image
korang...kalau takde food tak sah lah kan...hehehehhe...jom lah layan food yang kitorang makan semalam...
ini kek coklat diana-k .. aku tatau apa yang ko kata hangus tuh.....sedap jer aku makan...hehehe ini akunya soya cincau.......
sirap limau ais for daela and cappuchino for umimia
meehoon sup (daela) ..roti bakar (umimia) dan sup cendawan aku...kalau takde tangan yang tak ngacau...tak sah ye.... heheheh..itu tangan orang yang buat cake hangus tuh....opppsss...
itu teh o ais kak red ngan air suam si diana-k.... ko diet ke dik...???

mee goreng tuh dtg later... bro sirman yang punya ye...ngan teh tarik kak red....
ini lah gambaran dalam Q bistro tuh....

siap ada picture wall lagik... cam kopitiam sudah.... lupa aku naka snap gambar mamak tgh tarik teh.... besar gambar tuh beb...

food tuh sumer dibayar oleh bro sirman... tq... selalu2 lah dtg ye kalau kami orang buat meeting...hehehe...semoga murah rezeki ..




potluck meeting : tgh series nih...

Image
korang...jih the komiti tgh series... ye lah dah majlis nya sabtu nih 27 december ye...aku terpaksa ltk gambar size kecik sket...since kan network problem... putus lak kabel nak ke europe... nak lalu kat us bagai... slow..so aku buat lah alternatif gini.....
nih gambaran meja jer... ngan tupperware cake si diana-k ....mesti ada satu lagik tupperware dlm car kan..heehehe... tgk tuh... kak red sedang series memerhatikan apa yang telah kitorang diskas sebelum nih.... tengok si rose tuh... sungguh series mendengar pertanyaan kak red....kalau tak caya..tgk kat bawah tuh... kak red tgh tanya si rose...
hah ...kan..kan... "bleh ke macam tuh rose " (ayat aku jer nih..hehhe)
skali lagik... masing2 tekun menengok dan diskass apa yang 'setia mengusaha'..si Ayu the sun... sedia kan...

tiba2... berri kat red berbunyi.... no tuh takde kuar nama... 'sapa ni?' kata kak red (dlm hati lah..aku tak dengar pun)... rupa-rupanya.... SUPPRISE ye... later2 korang akan tau jugak..hehehe