food -kueh lagik

surat cinta ...errr..kueh belanda yang nih gak ker...??
kueh karas



buah rotan... bunga ros...(aku jumpa kat umah su
masa g raya umah dia baru nih...lama dh tak jumpa... yang kat umah dia baru nih sedap... errr.. tumpi tuh pun sodak... mana ko beli erk... )
org zaman skang bukan nak belajar buat kueh nih... sok pupus baru tau... kot ada pun nanti yang dah tak sedap... hah camner....
tuh la... nih zaman skang...nak belajar buat biskut cornflakes lah...chocolates chips lah... cornflakes pedas lah...
aku penah tgk dulu arwah nenek sedara aku buat kueh love letter tuh.... yanag gulung... yang lipat.... panggil kueh sepit kot....
masa tuh aku wonder betul... masa panas bleh lipat...gulung bagai... dah sejuk.... huh crunchy giller....









Comments

*ayu* said…
so, bila sid nak belajar?
:P
adenium said…
ayu - tuh statement atas tuh dah tuju kat diri sendriik...hehehe
kojah said…
adeih, sib baik xterliur...hihihi
adenium said…
kojah - mana kueh raya kata nak poskan...heehhe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam