Posts

Showing posts from May, 2015

Catatan Perjalanan : Melaka Bandaraya Bersejarah.

Image
Salam Blog...
Seriously tataulah ada pembaca tak dah skang hahaha.
takper nak jugak simpan kenangan nih. 
takkan kalau gi jenjalan luar negara jer citer kan, gi melaka pon kene cerita. actually nih cerita awal bulan may. hmm... kan ada cuti long weekend tuh. actually bulan mei nih dah 2 kali aku gi melaka. satu tu atas urusan kerja. 

asal usul terjadi nya nak gi melaka sebab dapat jemputan kawin, so pikir2 gi jer lah. kawan aku memang siap ajak tido rumah dia, hmmm... dah alang2 cuti panjang jom lah angkut satu batilion kan. since adik aku pon setuju nak ikut. 

last minute jugak kot plan nya ni. niat asal nak try tido kat bustel tu. sekali dah fully booked!. pikir lagik, since bawak haziq, cariklah hotel yang ada swimming pool, dan dalam town. ended up with Ramada Plaza. memang betul2 dalam town lah. 

bertolak dari Kl awal dalam kol 8 macam tuh. singgah breakfast kat hentian serdang. aku breakfast makan pulut. huhh heaven. sah lah kene singgah bila gi sekolah hehehe. sampai melaka dalam k…