Posts

Showing posts from June, 2012

Berbuka Puasa - Ramadhan di Tropicana

Image
Pejam celik- pejam celik dah nak tiba bulan Ramadhan dah kan. macam baru je lagi puasa dan raya. cepat kan masa berlalu. cakap pasal Ramadhan nih, puasa korang dah abis ganti ke? nih kes orang pompuan lah kan. Kalau bulan Ramadhan mesti kita nak cari buffet berbuka puasa kan. Kalau tiap hari masak atau beli kat pasar ramadhan , sesekali nak jugak kelainan kan. Apa kata nanti korang try "Berbuka Puasa - Ramadhan di Tropicana"
Tropicana Golf & Country Club nih dah 9 tahun berturut-turut buat buffet Ramadhan nih. Tapi jangn risau, setiap tahun memang ada jer menu baru yang di tambah. Kalau tahun nih ada yang baru dan special macam, Hokkien Mee, Yong tau Foo, Ayam Penyek, Chi Pau Kai (chicken wrap), Kari Kepala Ikan, Dim Sum, assorted Sushi, Ikan Kukus Kuah Asam Pedas & Kerang rebus. *kalau bulan Ramadhan,mau kecur air liur nih kan * Kalau nak datang makan buffet Ramadhan nih hari2 pon takper, sebab ada 5 set yang berbeza setiap hari. Pilihan dari makanan tempatan, Chi…

Tensi!

Aku adalah tension! Mmg tension ngan sekolah. Tapi nih tak citer pasal tuh.
Nih nak citer pasal tension sbb memory card bb aku nih. Mmg dah kene tukar. Dah banyak kali corrupt tau. Banyak gambar yang habis hilang.start ngan ntah haper. Semua dah hilang. Gambar trip ke india. Walaupon ada kat camera. Tapi still lah rasa bengang kan. Gambar birthday haziq. Nih lagi, gambar larian SCKLM 2012. Paling best, last week aku ada makan kat sushi king dan kungfu apa ntah. Nak update kat blog pon gone. Kalau korang jadik aku korang tak bengang ker?

Dah lah blog skang dah suam-suam kuku. Tapi banyak jugak aktiviti makan tau. So, aku pon plan nak fokus unt makan dan jalan jer kat blog nih. Dah terbuang dua entri tau.

Hopefully entri makan kat bandung ada lagi lah kan kat camera.

Owh ya, aku pon dok kira2 nak buat entry pasal bandung ke tak. Sbb dah dua kali buat entry bandung. Tapi aku buat entry bandung pasal lain lah kan pasal hotel ke, kan.
Dr takde entri, baik buat jer kan. Tapi tatau lah bil…

Aku lah Raja

Image
Durian nih dah tak kira musim ke. #eh ke skang musim durian.
Kat tepi jalan nak gi universiti ada jer jual nampaknya.
Sesekali lepas kan tension makan durian pon ok kot. Hehehe

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

jom makan : DOME, KLCC

Image
DOME!! memang salah satu tempat lepak kesukaan sebab food nya memang menepati citarasa aku. sebab lepak malam, so, aku terpaksa skip scone kesukaan aku kat sini yer. wedges jugak adalah salah satu aku punya all time kat sini. kira kalau sesaja nak lepak pon memang order nih. hehe.
wild mushroom soup nih memang terbaek. serious. 
hawaian chicken pizza. nothing much bleh kata. sebab chicken and pineapple. tapi suka sebab it is sooooo cheesy.
spaghetti nih pon tak ingat nama. tapi ada seafood. dan so creamy. biasa lah, kalau cheesy dan creamy nih memang best jer bagik aku biasanya.

DOME memang tempat pilihan :)

pernah baca nih tak... :)

Image
ingat lagik ker buku macam nih. haha, berpa puluh tahun dulu ntah kan. tapi seriously aku pon tak sure sama ada buku nih yang aku guna dulu, atau aku tengok buku adik2 aku. tapi memang familiar lah dengan buku nih kononnya.hehe
nih salah satu kartunis fave lah dulu nih kan. ke ada yang tak kenal ujang? kalau korang seangkatan dengan aku, mesti korang kenal kan
ini adalah majalah wajib tiap bulan. memang kira majalah fave lah. nih majalah santai lah.

nih lagik satu majalah wajib. tapi aku takminat sgt nak baca . kira macam terpkasa baca gak lah. dah tiap bulan mesti nak kene baca kan.
gila gila! mesti ingat professor serba tau .heheh. salah satu yang aku suka duu adalah kartunis fatah ngah sebab masa tuh aku baru pindah balik kampung, dan kesah ceritanya berkisar dengan kesah kampung aku tuh.
satu lagik mahalah wajib. memang banyak ajalah wajib untuk aku ngan my second sis tuh. mau taknya tiap bulan memang wajib kene baca. haha.

sekadar mengimbas zaman dahulu. :)

aku dan lagu : tapi bagaimana - SPIDER

Kau buat ku teruja
Kau buat ku tertawa
Terbit rasa tersembnyi beku
Hingga rasa cemburu seperti
Pasangan kekasih yang hangat bercinta

Dan tak sanggup berpisah
Walau hanya sekejap
Aku sangat merindui kau
Senang sekali kau ada

Tapi bagaimana ku kata padanya
Dia yang ada seperti tiada
Dengan dia cinta jadi sebuah ritual
Haruskah aku kejam demi rasa
Tolong lepaskanku dari sengsara ini

Dia bukan tak cantik
Dia bukan tak baik
Hanya kekosongan yang ada
Di sudut hatiku tak bisa diusik
Hingga cinta jadi kematu

Tiada yang nak gaduh
Tiada yang nak tentang
Hingga rasa menjadi kering kontang
Tapi bagaimana ku kata padanya

Dia yang ada seperti tiada
Dengan dia cinta jadi sebuah ritual
Haruskah aku kejam demi rasa
Tolong lepaskanku dari sengsara ini

Tapi bagaimana ku kata padanya
Dia yang ada seperti tiada
Dengan dia cinta jadi sebuah ritual
Haruskah aku kejam demi rasa

Bagaimana harus ku kata padanya
Dia yang ada seperti tiada
Dengan dia cinta jadi sebuah ritual
Har…

Jom makan : pannaz, damansara perdana

Image
jom makan lagik.
okeh sebenanya memang dah lama baca review orang kat pannaz nih. tapi punya lah tak berkesempatan nak makan sini, sampai lah minggu lepas. #eh ke dua minggu lepas ntah. haha.

pannaz burger. nih chicken burger. my fren plak order beef burger. tapi untuk taste yang lebih baik, baik order beef burger. sebab chicken burger memang chicken breast yang di marinate dengan herbs sahaja rasanya. so aku opt for beef burger.
pannaz sandwich. aku tak rasa pon. tapi nampak sangat sedap. dan komen nya pon sedap.
fuhh, salad nih nampak sangat menyelerakan. tapi aku bukan makan salad. tapi kawan aku bagik almost full mark untuk salad nih. tengok pon dah tau kan.
fuhh ini memang terbaik. serious sangat terbaik lah. chocolate cake tuh tak manis. so dapat rasa coklat lebih lah. kalau manis kang macam kek gila perasa coklat plak kan. tambah dengan vanilla ice cream. perfecto!
my oreo shake.

memang boleh di cadangkan untuk makan kat sini. owh ya, kat sini ada jugak menu nasi goreng, laks…

Jom makan : Pizza Hut

Image
jom makan pizza. dah lama tak makan pizza. tapi lepas jer makan pizza nih, banyak kali plak termakan pizza. okeh kesah asal gi makan pizza nih sebab dapat free kopun dari nuffnang. sebab letak pantun kat blog redmummy dot com . ala, harituh kan ada contest. haha. tq kak red sebab suka gak pantun saya. #eh. haha
rupanya skang kalau pergi pizza hut dah macam2 pilihan yang ada. bukan sajer piza dan pasta, ayam ,sanwiches dan macam2 lah kan. so, next time bleh gi try makan lagik. memang dah everything under one roof lah. tak ingat nama stick nih. tapi makan the sticks dengan sup memang layan. tambah-tambah pulak masa datang tuh memang tengah lapar  kan.
super supreme pizza. nih lah yang aku paling suka kalau kat pizza hut. regular size.tapi sebab crust yang biasa tebal tuh, memang sah lah cepat kenyang.
lupa plak apa nama plater nih.tapi sangat lah digalakkan untuk dipesan ye. the roll tuh memang sangat menepati cita rasa aku. tambang plak ada kentang dan ayam. plus carrot and cucumbe…

jakun nyaaaaa

Image
hai semua. jom baca kesah seminggu dua minggu lepas. dah dok dlm draf, takpublish rugi lah kan. haha. okeh meh nak share kesah aku dan library. haha. student lah katakan erk. skang memang aku selalu melepak kat library INTAN. sebab malas nak gi uni. atau rasa nak tukar angin dari asyik gi uni. atau apa2 jer lah kan. tapi nih nak cerita pasal library kat uni nih. kebetulan terpaksa untuk carik buku sebab nak buat penulisan kumpulan nih. TERPAKSA katanya kan. what ever lah. masa nak masuk dah jakun. tak payah cerita lah. :p massa nak pinjam buku. baru tau ada pinjam buku kat mesin nih. kira layan diri. seriously aku tak pernah tau yer. biasa carik bahan bacaan online jer kot. tapi taknak lah kalah kan. nak jugak lah guna, kalau tak tau plak kan. senang jer sebenarnya. semua pon arahan dah tulis kat situh.

dah siap tuh siap lah keluar resit tuh. bukan tuh jer. nak pulangkan pon ada jugak layan diri nih. dah pulangkan pon. tapi kan, aku lupa nak ambik resit masa pulangkan buku. haha. har…

aku dan lagu : tentang rasa - astrid

Aku tersesat


Menuju hatimu

Beri aku jalan yang indah

Ijinkan ku lepas penatku

‘tuk sejenak lelap di bahumu



Dapatkah selamanya kita bersama

Menyatukan perasaan kau dan aku

Semoga cinta kita kekal abadi

Sesampainya akhir nanti selamanya



Tentang cinta yang datang perlahan

Membuatku takut kehilangan

Ku titipkan cahaya terang

Tak padam di dera goda dan masa



Dapatkah selamanya kita bersama

Menyatukan perasaan kau dan aku

Semoga cinta kita kekal abadi

Sesampainya akhir nanti selamanya



Dapatkah selamanya kita bersama

Menyatukan perasaan kau dan aku

Semoga cinta kita kekal abadi

Sesampainya akhir nanti selamanya



terumbang ambing

Image
image google
hello everyone.. dah lama tak menulis kat sini. walaupun banyak jer nak tunjuk kesah makan2 nih. semua tersimpan dalam draft lagik. ok no worries. akan keluar jugak by next week.
kehidupan terumbang ambing jer lately. tido awal bangun lewat. tidor lewat bangun awal. tido awal bangun awal. macam2 lah.
eh gammbar kat atas tuh macam orang putus cinta jer kan. owh tidak lah. tidak ada kene mengena dengan perasaan lah. sekarang perasaan happy jer. berbunga bunga adalah kot. bunga bunga cinta? bunga bunga syurga? ok itu dah melalut. please not go there.
aku nih tak abis2 dengan kelas methodology tau. yang fakulti punya pon dah habis. dua tiga minggu lepas dok kena buat assignment yang ntah haper2 dari kelas tuh. kenapa aku kata ntah haper2, sebab aku memang tak buat approach tuh. so, macam sgt lah buang masa aku . experimental approach. dah tuh kene compare 2 thesis dan buat comparison lah kan. weightage hanya 5 marks sahaja. damnnnn. so aku buat kerja secara smart jer lah k…

Susahnya nak kira kalori :p

Image
Meriahnya rasa hidup skang. Asyik makan jer.hehe. Kaki pon dah naik sakit nak balance kan untuk bakar kalori. :p

Roti canai yang sgt best.lama kot tak makan roti canai. Dah lah roti canai melayu, kat teras jernang. Sila percaya aku makan 2 keping setengah *die!*

Omellete ngan oyster.lama tak makan nih. Kat uptown hawker damansara.

Old town white coffee. Again and again.

Nasi beriani. Dlm seminggu berapa kali aku makan nasi beriani nih? Tapi aku prefer yang nih. Sebab sedap dan tak muak. Kene repeat kot :p

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.