Posts

Showing posts from April, 2011

KL-KLUANG TRIP

Image
Just pix... :D


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Akan Ku Jumpa

Just nak share satu lirik lagu.... OST Syurgamu Ramadhan....

Ku mengatur langkahku
Jalan tanpa bayang-bayang mu
Langit dan bumi setia menemani ku
Matahari menyinar tak pernah berpihak pada ku
Ku kepanasan tanpa perlindungan mu

Hari berganti hari aku masih teguh menanti
Hadir diri mu dalam hidup ku ini
Rasa kecewa ada bila kaki kita penat berlari
Namun yakin ku kau kan ku temui

Ku takkan pernah cuba berhenti
Langkah ku mencari cinta
Yang ku tahu hanya tuk diri ku
Kan ku terus cari sampai hujung dunia

Kerna ku tahu akan ku jumpa diri mu
Dan ku kan terus menempuh mimpi-mimpi ku selalu

Ku lihat semua gembira
Bila mengenali erti cinta
Senyuman ku beri hanya duka
Bila ingin teman tuk berbicara

Cinta jangan sembunyi
Mataku ku kabur mencari
Hadirlah dalam hidup ku ini

Cinta jangan engkau pergi
Bila langkah ku cuba
Untuk mengejar diri mu"

 *dok lam kelas nih... Jauh dr KL.... Sambil pikir proposal... Huhhhhhh multitasking sungguh...hahahhah...*


Sent from my BlackBerry® wireless device vi…

Kedekutnya Aku

Image
Hahahhaha.... Nih gambar ayam kat Kenny Rogers... Aku skang kan... Sedang berusaha untuk kurus....(Lama dah korang dengarkan)....so aku takde lah makan merapu sgt.... Makan tetap makan......hahahhaha

So... Ada satu sessi lunch nih...kengkawan makan kat KR ... So... Aku takkan nak dok luar kedai lak.....nanges lah aku gitu.... So instead of makan memacam.... Aku order ayam tuh jer..... No side dish..... Walaupon dalam hati ken main nak muffin KR kegemaran ku itu.... Dapat makan 2 3 ketul mesti heaven....hahhahha.....

Tapi leleh air liur jer lah tgk kan... Hahahha..... Air pon order air suam jer.... Sbb aku skang memang minum air kosong jer.... Kecuali dah payah sgt nak dapat air kosong( errr ada ke situasi gini?????) ... Atau minuman tuh nampak sgt lah menggiurkan... Dan ✗ dapat kat memana.... Hahhaahha.... :p


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

ntah haper haper jer ..

Image
htah haper haper jer lah... dapat gambar nih dr http://ayuthesun.blogspot.com





jom makan : makan-makan di kota singa

Image
hallu hallu....eh ehhh dah lama lak rsa... tak buat entri yang letak gambar makanan sesajaer... hahahahah..... so marilah kita layan...
hmmm bagi aku... makanan kat singapore nih murah lah... (SILA JANGAN CONVERT KE DUI KORANG YER) ... for Singaporean... being Singaporean... untuk dorang memang murah lah aku rasa... 2 3 dollar tuh... bleh lah nak makan... (HEY.... THEY EARN IN DOLLAR.... ) tapi kalau korang convert... takyah gi memana lah... GI BANDUNG SUDAH LAH... hahaha
ehh dah dah..jom layan makanan plak...

kacang phool.... owhh aku sgt suka nih.... kat pasar geylang tuh.. ada few tempat gak yang jual.. bila dah makan.. baru aku jual tempat yang org kata femes tuh... takkan tiap hari nak makan nih jer... not bad lah... aku suker...
air durian belanda... wah wah wah pakcik tuh promote... tak hengat ... nasib baik layan gak airnya nih.... durian belanda... dengan limau kasturi .... best kannnn

nasi ayam... yang nih aku rasa so so sahaja lah.... ada lagik yang lebih sedapppp hehehehe

la…

Sekitar Rumah Kaca

Image
Jom layan gambar kat umah kaca nih... Aku memang ✗ follow lah AF nih..... Ntah..✗ minat lah.... Dah kalau org bukak tivi.... Aku ada kat situ gak.... Hmm layan jer lah.....

Kalau nk tengok pon konsert akhir kalau takde kerja...hahah.... Ntah ✗ minah lah tgk reality tivi yang cenggini.... Dah tuh..... Masyarakat kita mengundi bukan berdasarkan bakat lah aku rasa....

Dolu2 aku ada gak layan.... Tapi.... Yang berbakat... ✗ diundi.... Hmmm ... Tengok yang berbakat diluar sudah lah...
Nih sebab haziq lah nak tgk sgt..... Bawak jer lah gi tengok.... Aku suka lagi tengok pengetua nya...hahahah


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Hujung Minggu Di Kota Singa

Image
Weekend baru nih... Aku ngan dua lagik kawan gi spore.... Actually tahun nih... Aku takde lah plan gi memana pon lagik.... Maksud aku takde plan nak cop passport lah.... Owhhh sejak ada passport dolu.... Memang plan tiap tahun passport tuh bercop....hahahha.... Ntah haper haper jer kan....

Actually plan nak g spore nih memang last minute.... Ada kawan dok shout2 pasal USS.... Skali lusanya lepak2... Terus booking train..... Hah ni lah susahnya kalau semua bleh beli online...(Opppsss susah katanya)... Masa dok lepak tuh...beriya lah...konon nak survey tiket... Sekaliiiiiii hahhhh...terus beli..... :p

Memang niatnya pon... Nak g USS jer.... So... Memang gi. Sana over the weekend jer pon.... Memang lah ✗ cukup masa.... Tapi....heppi..... Dan sgt letih..... Tuh belum masuk lagik bab kekalutan yang sampaikan terpaksa ambik tiket lain ke KL...... But it's fun..... Hahahhaha

Cerita penuh nnt aku masukkan dlm catatan perjalanan yer.... Tunggu lah sket ari lagiii.... HeheHeheheh.....

Ehhh…

Minggu ini

Selamat hari isnin..... Semoga isnin kali ini adalah ceria daripada isnin yang terdahulu....hahaha

Hari ini aku cuti lagi atas sebab yang tertentu.... Ada jer sebab nya kan..... Mungkin sebab sgt penat...selepas 'weekend breakaway' yang memang memenatkan (alasan!!!!)... Sebab saya nak membuat sedikit pembacaan tanpa gangguan (alasan lagiiiiii) ... Hmmmm aku ada hal... Aku ada hal.... Aku ada hal..... Hahahhaha

Ehh esok dan lusa aku ada kat opis.... Lepas tuh kene keje luar opis... Dan cuti lagi.... Adoiii... Ada few kerja yang nak kene siapkan sebelum keluar opis......hek eleh...kalau cuti... Pikir nak buat itu ini kat opis kan....

Ehhh arinih jugak.... Aku mula melihat kembali apa yang aku makan.... Setelah.... 'Cheating day' yang maha hebat.... Nnt tengok yer... Itu ini yang aku makan.... Huhhhhh banyak.... Hahhahah....aku kembali insap arinih.... :(

Hmmmm ok lah.... Malas nak membebel panjang panjang di hari isnin.... Sekian....


Sent from my BlackBerry® wireless dev…

TGIF

Image
Alhamdulillah...... Rezeki dihari jumaat.... Kawan2 sebilik kat opis nih buat makan2.... Makanan bukan takat penuh meja...... Tapi melimpah ruah ke meja lain....
Ayoooooo macamana aku nk kurus nih..... Hahahhaha
Jom layan mata tgk food jer lah.....

Ada yong tau foo.... Sandwich.... Kue tiaw goreng.... Pulut ikan masin...pulut durian.... Salad...kueh mueh.... Drummet bakar.....buah buahan.... Hmmm apa lg...... Siap bawak stimmer... Grill pan ke haper lagik ntah....

Burppppp... Alhamdulillah....
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

catatan perjalanan : summer part III

Image
jom kita sambung... part last... journey aku dulu... ehh... last part aku kat mana..? .. aku kat Reutlingen... kannn... so... lepas dua minggu... kat Reutlingen... kitorang semua dari seluroh pelusok bumi nazi nih... kene berkumpul kat Frankfurt... Masa kat Colonge harituh.. memang dah diberitahu... yang kitorang akan stay kat hotel Monopol kat Frankfurt.... Hotel nih.. memang tak jauh dari Hauptbahnhof Frankfurt (main train station) nih... well apapun... bukan satu pintu keluarnya kan... dok tanya orang pon.. dorang tak pasti hotel tuh kat mana... well well well... itu lah gunanya information counter... hehehehhe.... Hotel Monopol nih... kecik jer bilik nya... tapi sungguh comfortable tau... dan tuh plak... free mini bar.... err... apa saja air kat mini bar tuh.. ada lah free... so.. kalau abis.. dorang tambah lagik... heheheh dok tengah-tengah town nih seronok lah... actually seminggu kat frankfurt nih... untuk aktiviti official visit ke beberapa buat syarikat Jerman... ehh.. aku lu…

Bowling of bowling...

Image
Bowling anjuran kelab kopi ofis aku....

Last year pon ada.... So kira tiap tahunnya aktiviti la

Last year tertutup...tahun nih terbuka... So lebih meriah lebih seronok...

Kali nih... Team aku johan lagik... Hehehhe... Untung team up ngan orang yang pandai main nih... Heheh... Ehh tahun lps team up ngan group lain pon johan jugak.... Hahahha....ayat bongkak.....

Ala... Apa nk bongkak.... Bukan dapat hadiah IPAD... Tapi seronok seronok....

Kalau kelab kopi buat.... Aku bleh join... Aku minat nak join... Aku join...

Kalau sesapa yang takleh join.... Yang ada komitmen. Lain... Takper... Kita join acara lain...atau join..... Di lain tahun.... Yang penting..... Jgn mencemuh usaha orang yang dah organise.....

Nih kang bila lah plak nak main bowling lagik nih.... Tahun depan lah kot heheh.... Skang aku dah sgt jarang nak gi membowling sesaja....hahahha....

Itu jer... Sekian....


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

jom makan : Benjiana (revisited)

Image
hallu..hallu... another visit at BENJIANA STEAKHOUSE... hmmm menu yang baru nampak nya.... owh ya... untuk entri dulu...SILA KLIK SINI...... kali nih for my birthday treat... hahahh.. berminggu yang sudah lah kan aktiviti nih.... sponsored by BIL... thanks BIL... the drinks.... dan jugak...bread n butter....more drinks coming your way..hahaha this is a-must-have-dish untuk haziq... kalau makan western... garlic bread... and mushroom soup....
the boy...enjoying the food... so... kalau makan western memang kene order... mushroom soup ngan garlic bread tuh... dua tiga set... huhhhh.... sebab si haziq tamau share ye... tapi dia tuh kengkadnag abis... kengkadang tak abis pong....
'umi ..haziq nak chicken pox'.... muahahahahah... chicken chop lah jiq..
lamb chop for BIL... the meat is so tender...
steak... for my sister... i odered 'medium rare' ... but it's almost well done...
ehhh.. aku odered grilled salmon... whoooppsss... lupa nak snap..hahahaha.... tgk entri …