Posts

Showing posts from August, 2008

ramadhan

selamat datang bulan ramadhan... so selamat berpuasa kepada semua umat islam yang berpuasa... (ada gak yang tak puasa kan..)... sebenarnya ..aku ada niat suci murni untuk bulan ramadhan nih... cuma tatau lah... boleh di laksanakan seperti yang di niatkan atau tidak... tapi niat aku nih kan membuatkan aku balik rumah agak lewat.... WHN kan tak suka kalau aku balik lewat... (dia tak suka jer... )... so semalam..aku citer lah kat dia... niat suci aku tuh... (dengan kata lain nak bagitau dia aku mungkin akan balik lewat jika niat aku tuh terlaksana.. (aku bagitau ok... bukana ku minta izin... belum sampai masa pun nak minta izin nih...)... tapi dia diam jer.. tak komen pun... mungkin dia tak berapa suka aku balik lewat... tapi .. niat ku tuh suci... abih camno..?? semoga niat aku tuh terlaksana la....

aku dah niat.. tahun ni aku malas lah nak ghairah sangat nak terima undangan berbuka di hotel2 atau mana2... dengan kata lain... aku taknak pergi... tetapi aku nih hidup bermasyarakat... so k…

k.o.t.a.k.m.e.r.a.h

petang semalam..after work aku dan kawan2 pergi ke redbox sogo.... among kawan2 aku... aku yang yang termuda... semua kawan tuh sumer kira kakak lah... tapi selagi boleh get along with.... aku selesa jer dengan dorang....
actually kitorang plan sesi makan2 sempena nak menyambut ramadhan... (atau lebih senang cakap... kitorang memang ada jer sesi makan-makan nih....) initially nak pergi ke naili's (aku pun tataubetul ker eja tuh...).. arituh ada kat DU.. tapi ntah aku pun tatau apa citer dorang taknak g situ... sentol pun ada one of us yang taknak plak.. tupai-tupai.. dah selalu sangat.... macam takde tempat lain jer... takkan nak g bora asmara lagik... end up kitorang g lah redbox...
aku yang tak berkaliber nak nyanyi nih... sampai2 jer... terus g makan lah... bukan aku jer.. semua ...kecuali sorang member yang berpuasa.... lepas kitorang dah kenyang2 makan... baru lah kitorang pilih2 lagu... tapi takde lah nak nyanyi sangat... cuma nak suka2 jer... kitorang tak ambik extra hour pun…

haziq n 'pidda'

Image
lagi akriviti makan2.... pizza pulak for dinner....haziq pun beriya nak pidda (read:pizza)aku pun tatau dia tau ke tak pizza tuh apa.... siap suruh maklang dia balik cepat.... sebb nak makan pizza... tak sabar2.....
jiq@ pizza outlet @ setiawangsa tengok luar...tengok mat2 pizza silih berganti naik motor... nak g hantar dan baru sampai....
emmmm bosan la... lambat plak siap pizza nih....
mamalong.... takyah lah singgah beli nasi goreang n KFC...kita terus balik makan pizza lah ye....
the pizza

pepperoni pidda

emmm..akhirnya sampai jugak rumah ...dan let's pizza...
hah ... ambik nih.... mcm lepas gream jer nih...









R dan jugak R

Image
balik dari melaka... aku ...ruby... n my sis tumpang my Boss Dr M untuk balik kl... sleepy sgt macam nak tido jer.... tapi sebab i was sitting in front...dok borak2 jer lah ngan my boss....singgah kat R&R seremban... ramai giller orang... aku memang tak selesa sungguh kalau ramai sgt nih.... tapi 1 thing.... toilet bersih... bagus lah... dorang siap jaga kat situ... so bleh clean kan every now n then.... sebab no choice... kitorang lepak kat shalala coffee... (shalala kot... or anyname yang lebih kurang gitu.... bleh jumpa kat hiway....)..food quite good... tapi servis hampeh... they should hire more staff ... bayangkan orang ramai... nak duduk... tapi meja penuh dengan bekas makanan yang tak dikutip.... end up i ngan my boss yang alihkan pinggan tuh ke meja sebelah.....
tak pasti nasi apa ntah... tapi macam chicken rice ... nice... hey c the suare rice... u should try... not the quare...but the taste... (my dish) ruby go for this square nasi lemak....must be tasty... cuz ruby finis…

weekend kat melaka

Image
weekend (22-24 August) ada official trip ke melaka...just nak share few pix... all about food.. sebab keje aku asyik makan jer... tension jer nih..bila i put on more kg(s)....
the place i stayed... sate for tea..?? sate kerang..?? menarik...


night activity.... somewhere near umbai... tanjung batu..?lupa plak nama tempat...ketam masaka haper ntah... tapi aku langsung tak usik... macam biasa lah... ketam wasnt my choice...aku enjoy sotong goreng tepung jer... dan enjoy sgt... sampai lupa nak snap sotong tuh...
ikan bakar...
dengan lahapnya menghabiskan ketam....

nasi lemak tanjung (p.u.t.e.r.i.)

Image
baru cakap pasal nak kurus...dah lepas jog semalam.. g makan plak kat nasi lemak tanjung puteri hartamas nih... actually memang itu lah aktiviti kitorang pun... sebab tuh untuk nak kurus tuh mengambil masa yang lama jugak....takper...janji berat itu berkurangan.... just nak share few pix of food ordered... ni jer yang sempat di snap...
laksa johor pecal

air asam boi... (dulu dah lama tak ada....skang wujud balik kat sini)
murtabak singapore (so far.. yang aku jumpa kat kl... this is the best la...)

cucur udang actually this one of my fave stall.... used to be one of most regular tea/dinner spot aku dan WHN... dulu masa dia kat KL... mostly petang2 kitorang kat sini la... sebab dekat dengan my office... so aku tak perlu drive jauh2 nak makan dengan dia... lepas tuh terus kuar hiway balik rumah... tapi one thing yang sangat irritating... harga nya tidak lah tetap... memang sangat aku tak suka... kadang2 kaalu tetiba harganya terlampau...aku stop lah kejap datang...lepas tuh datang balik..…

k.e.c.i.k

arituh kan badan ku dah agak membesar yang membuatkan aku risau... semua baju dah beruba saiz... tapi skang rasa seronok lah sket dah... sebb dah banyak baju yang dah lama tergantung dah bleh pakai balik... dan dah rasa macam pakai baju baru sebab orang dah lama tak tengaik..(kalau baru kenal...mesti ingat baju baru...)... wapun aku masih takde lah nampak kekurusan keringan... tapi seronok lah ... nampak jugak hasil dari usaha ku itu... tapi 2 3 hari nih... makan terlampau jugak... 'kawan' nak datang... dia nak tumpang makan kot... aku makan kan...

tapi WHN perasan ke aku dah kecik sket...?? takper.. aku usaha jugak sampai dia perasan... at least biarlah dia komen.." i nampak u dah kurus lah yang".. wahhh mesti aku bangga.... hehehe.. kaalau dia puji mesti lah aku bangga kan... orang2 kat offis pun dah ada yang tegur... so... kene pakai baju2 lama semula lah nih... biar nampak kecik kan... hehe...

tapi target aku masih belum tercapai..lambat lagik nak tercapai... terus…

m.a.s.a.k

Image
seperti biasa semalam aku berpuasa... letih yang amat... tertido during lunch time... dan terus tido lepas solat isyak... semalam teringin sangat nak makan ayamas drummet dan hati ayam masak kicap... so aku goreng bersama kentang.... sanggup gi ayamas ttdi kejap... tapi masak ni wont take longer time... kejap jer dah boleh siap...

b.i.s.k.u.t

Image
nih dah dekat nak bulan puasa...mesti semua dah sibuk nak buat persiapan raya kan... tak lama lagi mesti orang dah sibuk2 buat / jual kueh raya.... aku nih memang dah lama nak cuba untuk jual biskut raya... tapi aku bukan pandai buat kueh raya pun.... cuma kueh yang aku suka dah penah buat dulu-dulu adalah biskut cornflakes... cakap pasal jual biskut raya nih... actually aku memang bercita-cita nak ada satu food outlet.... dan aku memang ada cita-cita nak gi kelas untuk belajar masak... wahhh aku sendiri pun macam tak percaya jer... dan memandangkan aku nih yang macam takde konfident jer nak usahakan semua tuh... so takde orang pun yang penah nak bagi galakan kalau aku citer pasal citer2 aku nih.... termasuklah WHN ... (sebab aku tak pandai masak... sebab tuh dia takde nak support...tapi boleh belajar kan...) ... aku dah agak bosan buat kerja dalam bidang yang aku pelopori (macam bagus jer..) ni... nih aku buat sample biskut cornflakes... bagi kat kawan-kawan rasa... kalau dorang suka…

b.o.r.a a.s.m.a.r.a

Image
actually aku just nak share some pix...kat bora asmara...sg penchala.... tapi aku nak citer sket...apa yang terjadi lps g makan tuh.... obviously.... g makan durian la... lps bora asmara tuh.....tapi lps tuh... about 9pm aku dah kat hiway... nak balik umah.....masa tgh jalan... aku nampak satu tyre kat lane laju... n aku nampak satu kerta laju kat belakang... dan aku rasa... car tuh akan hit aku.... and yes.. ... car aku tersasar jugak ke kiri jalan... nasib baik aku terus balas ke kanan...kalau tak mesti aku terlanggar tembok jugak....aku memang terkejut, cuak,... berdebar...sumer ada lah......
balik tuh aku citer kat WHN.... lps citer2 tuh.... aku kene warning.... " i dont care... u like it or not.... starting tomorrow.... u kene balik b4 pukul 7.....kalau nak berbuka dengan kawan-kawan...lepas makan terus balik.... takde lepak2 lagi sampai malam..." so.... sementara nih aku kene lah balik awal.... nnt2 dia dah tak kesah... bleh lah buat aktiviti macam biasa balik... :-)
Bor…

08.08.08

Image
08.08.08.... ramai orang ambik kesempatan untuk bertunang, berkahwin etc untuk date yang cantik nih....aku dulu ada gak mengharapkan sesuatu untuk tarikh2 yang macam tuh... atau bila2 masa jer sebenarnya.... tapi dah malas nak mengahrap lah.... my kazen... pilih date tu untuk majlis akad nikah....then kenduri di rumah perempuan pada 10 august.... kenduri di rumah lelaki insya allah pada bulan oktober..... mira & zain
majlis akad nikah... alhamdulillah, dengan sekali lafaz... mira sh menjadi isteri zain
kad jemputan
kad jemputan (majlis dipihak perempuan)

RM 11, 883.00

antara hantaran untuk pihak perempuan
cake

hantaran untuk pihak lelaki...play station pun ada ...

zahid (AF2) was there...

nita and irma hasmi were there too.. ni aku just post a few pic yang tak masuk dlm paper or magazine jer lah....

c.h.o.c again

Image
i started fasting for rejab....and stop for that reason (of the month)... and now start it again. .. alhamdulillah for rejab nothing much godaan ...so i do it non-stop.... but for syaaban seems like i have to sacrifice few day (other than that reason)..since there's too many makan-makan ocassion... before ramadhan .... yesterday... i was craving for chocholates.... i havent keep choc in my fridge for quite sometimes... hey.. i'm on my diet program (on my own)....yesterday i stop for fuel at petronas...and choc ... oh OMG... the price gone up!!! the cadburry choc bar cost rm8.9.... not many choice there... so i just grab cadburry, kitcat and crispy (look nice in dark pack...)...i still remembered buying crispy during my childhood time... the small pack cost bout 20 cent...if i'm not mistaken.... the only choc i can afford those days... :-) just have a small piece of cadburry anda crispy... and keep it all in the fridge.... my sister is coming for break next week.... hope she …