Posts

Showing posts from September, 2012

aku dan lagu : Teman Pengganti

Image

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Image
Day 1 Jom cerita Beijing plak. Dah lama tak buat catatan perjalanan. nama pon berjalan sesekali jer kan. Actually dah lama beli package nih. Dengar kawan nak pergi sana, perasaan nak gi Great Wall pon menjadi terlebih. So terus lah beli gak package tuh. 14 September 2012, bertolak ke Beijing dan transit kat Hong Kong. Flight CX722 (Cathay Pacific) ke hong kong dan KA906 (Dragon Air) dari Hong Kong ke Beijing. Bila dah transit kat Hong Kong, terasa nak gi HK plak ,bila ntah.
Dlm flight full of makan-makan. Pre-ordered makanan muslim lah kan. kalau dari KL, naik apa sahaja flight pon makanan dah sah2 satu dari sumber yang sama dengan kapal terbang MAS. Juices and peanuts! Sambil tengok movie plak kan. Dlm dragon air siap dapat ice cream Haagen Dasz *jakun nya tuan tanah nih*. long flight memang kelebihan kat sini lah nak banding dengan budget flight kan. tapi kan, budget flight tempat lain takdelah macam yang kita ada sekarang kot. k itu lain kali cerita lah ye. Perjalanan dari KL ke Hon…

Jom Makan: Satay King

Image
Jom makan satay! Satay King kat Kajang. Seriously aku tatau nak bagi direction. Tetiba je dah sampai sini. Well aku mmg malas nak ambik pusing direction kat kajang nih :p. *pls google the direction*

Kenapa aku suka satay nih? Sebab satay nih hanya 70sen satu dan sataynya besar. Aku suka satay daging sebab lembut jer daging tuh. Kawan aku kata, satay nih kurang berkilat, so kurang gula. *health concious!*
Tapi service agak slow sket kot.
Overall ok .


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

aku dan lagu : Muara Hati

Image
Lirik Lagu: Muara Hati - Hafiz ft. Siti Nurhaliza

Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia
Ku percaya kemana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersemadi
Takkan terpisah hati

Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu
Hoo uuu..

Aku ada kerna kau ada
Dan cinta hatiku hanyalah untukmu
Jalanku tertuju padamu
Kemana pun kan pasti kembali

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk
Bersatu dalam hatimu
Hanya dirimu dan aku
Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk (merasuk dalam hati)
Cinta..

A-L-A-M

Image
Lokasi: Kemensah

catatan perjalanan : Warisan Rimba ,Kemensah

Image
Warisan Rimba, Kemnsah. Kalau bosan-bosan dok KL, tatau mana nak pergi, malas nak keluar jauh dari KL bleh lah datang berehat kat sini. Kalau untuk day trip memang best.