Posts

Showing posts from November, 2017

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - London

Image
Hallu....
Fuhh jenuh lah nak siapkan cerita ... dari awal tahun sampai ke hujung tahun. tapi takper lah, buat jugak lah catatan perjalanan ku itu kan.
Sambungan dari cerita Itali tu. Sampai kat London Gatwick dah midnight. so, untuk jimat accommodation  kitorang melepak (tido) kat COSTA COFFEE. ramai jer lah orang yang melepak situ tunggu pagi. sambil melepak. minum kopi makan sandwich. Best toilet kat GAtwick airport nih. sebab toilet besar. siap ada sink dalam tiap2 cube toilet tuh. so boleh hangkut troli terus dalam tuh kalau travel sengsorang.

6 MARCH 2017.
awal pagi dah ambik tiket train nak ke Victoria station. tiket agak mahal sebb dah luar kawasan kan. dalam 14++ euro. dari Victoria tuh kitorang ambik District line turun kat Hammersmith. then ambik tube Hammersmith and City line ke Shepherd's Bush Market. sampai ruma reaht2 kejap sebelum keluar merinda ke kota London.
Kira harini last day lah kat London sebelum balik esok. Harini gi Oxford St, gi semula HRC . kira hari ni…

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Itali

Image
Fuhhh.... berzaman dah cerita nih, tapi tetap lah jugak kene letak sini, untuk kenangan dan rujukan di lain masa. nak sambung part ke Itali
Actually hazab jugak aku nak plan gi Itali ni. sbb banyak tempat yet time sangat limited kan. nasib baik my travel buddy nak gi Italy. so we had a great experience kat Italy. walaupon pada mulanya macam susahnya nak carik route yang terbaik dengan harga terbaik. Basically aku selalu buat plan last minit jer travel nih. skang lagi lah susah nak plan dan kerja ni. stress jugak disitu. 
3 March 2017. Lepas Breakfast pagi tu, kitorang menapak ke nearest train stop (Wilderswil) untuk ke Interlaken OST. dapat complementary tix dari hotel. Sayang nya nak tinggalkan Interlaken nih. INsya Allah aku pasti datang lagi. Harinih nak terukan perjalanan ke Italy.
Dari Interlaken OST kitorang ke Spiez, kerana TRENITALIA boleh ambik dari situ. dalam perjalanan tuh boleh nampak LAKE THUN dari dalam tren. so walaupun takde rezeki naik boat, tetap ada rezeki lihat v…