Posts

Showing posts from November, 2009

kesah tayar lah plak....

Image
gambar lps kejadian.. tak nampak erk...
hah tuh... cacat car aku... huk..huk..huk... stay cacat lah for a while... duit banyak nak guna ke lain dulu ujung tahun nih..

meh kasik tunjuk lagik... nampak jer sket kan... tapi kopak gak lah poket aku yang nan ado duit nih...


meh nak citer kesah aku dan tayar.... ermmm... so far ..alhamdulillah lah... sepanjang aku memandu takde lah kejadian tayar kereta aku buat hal tgh jalan.... kalau ada pun..lite lite jer.. dgn kata lain bleh lah aku sampai petrol kiosk untuk letak angin..atau g kedai tayar lagik...

tapi apa aku nak share ni.. kesah tayar2 yang bergelimpangan tgh jalan... kesah terbaru... sabtu arituh.. pagi aku g lah servis kereta... tghari balik bb jap... ptg balik semula kl... hek eleh.. dah bb ke kl tuh 30 min jer pun...

sampai tgh jalan... aku tetiba nampak ada satu tayar lori yang dah pecah... elok jer tegak kat jalan tuh... aku kat lane laju masa tuh... apa yang aku sempat kata masa tuh... 'alamak!" ... mende tuh ada dlm 50…

food review : nasi dagang 'pok pin'

Image
emmm... makan2 lagik nih... nih waktu aku balik dungun arituh... gerai nih terletak dekat pasar buah... emm macamana nak terangkan... okeh..kalau korang dari KL... bila sampai betul town dungun..akan ada traffic lite nak ke kuala dungun... hah... sebelah kiri tuh ada pasar buah... so gerai pok pin nih... kat situ lah... gerai no 4... hadap ke belakang sana... bukan hadap ke jalan besar lah ....
aku for sure order nasi dagang lah kan... sungguh marveles tau korang.... nasi dagang trg... emmm hanya orang terengganu yang gemar nasik dagang je akan tau apa yang aku ras amasa tuh..hahahahaha
pok pin siap tambahkan kuah lagik tau... sebenar nya.. pok pin siap offer nak tambah kan nasik... emmm mesti dia nampak aku agak pelahap masa tuh kan..hahahaha... weiii..bukan senang tau.. nak dapat nasi dagang cenggini... dah lah makan kat dungun plak tuh.... hahaha
ini pulut cawan... kat kl pun ada kot... tapi... emmm being me... kalau dah tetiba selera nak makan tuh datang kan... errr...bukan aku se…

selamat berhujung minggu

Image
ujung ujung minggu nih...kita layan gambar makan2 jer lah ye... heheheh... kot lah korang tatau mana nak makan... bleh g jenguk2 kat mana aku makan nih.......

meehoon goreng.. kat MAK JAH... Bukit Jelutong Shah Alam... best deco tempat nih... ala2 kopitiam lah tempatnya..... meehonn nya ok.. not bad.....
assam laksa jugak kat MAK JAH nih... tapi sungguh bercili....
ini adalah manggo rice kat tesco mutiara damansara.... tapi seriesly...aku tak reti nak makan mende2 cenggini.... kalau aku makan... mesti aku abiskan pulut tuh dulu... then baru aku makan manggo tuh.... emmm... how to eat manggo with rice...heheheeh....
sekali lagik tunjuk gambar mende nih...hahahah...krup..krapp...krupp...krap.... bestttt...hehehehe
ini adalah kerabu mangga... best... tapi aku tamau letak cili maaa... tapi susah jugak rupanya nak ngabiskan sepinggan tuh..... selamat berhujung minggu... :-)








Salam Aidiladha....

Salam AidilAdha untuk semua yang beragama Islam..


inspector sahab....

Image
tadaaaa.... ini lah inspector sahab nya... dah nak sangat jadik polis kan... emmm seb baik muat jaket polis tuh jiq..... suka lah dia.... terus pakai... dan g kuar ...tunjuk kan kengkawan dia.,...

actually aku terjumpa nih... masa gi teman kawan gi tesco extra shah alam... takde plan pun nak beli apa... tup2 ternampak nih... terus jer rembat... emmm bleh gitu...????
bila bagik kat haziq... siap lah dia dok baca instruction kat belakang tuh.... macam lah pandai baca,... macam lah paha pun kan.... hehehehe
dia kan dah lama nak over2.... 'over2... 4052... over2.... 386...' ....... dah tuh tak cukup satu.. ada satu jer over2 nya....siap lah abah nya g beli plak lagik satu set... ken main lah suka nya dia....
siap lagik dia gi buat rondaan kat tingkat dua...hahahaha... polis haziq nih.... rondaan naik skuter dia lah....
yang tak bleh bla.... nih hah... nak jugakkkkkkk....
lepas dapat banyak mainan.... mamalong nya brain wash lah sket kan.... huishhhh terus ambik book.... baca... buk…

..sesakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.......

arrgggghhhhh....musim ujan nih.... mana2 pun jem tau.... seriesly... satu benda yang i
tak boleh nak tolerate sampai skang adalah KESESAKAN LALULINTAS.... being a driver for a numbers of years pun...
stilll .... aku akan bengang tension bagai time nak balik keje...lebih2 lagik time ujan nih.....dah tatau nak lalu jalan mana..
manjang jer sesak.....

normally abis waktu opis... aku akan dok buat physical exercise sket... tak kira lah masuk gymke... g aerobhic ke...join
poco poco ke... what so ever.... lps tuh...dok minum lepak jap ke.... aku akan balik around 7... lebih kurang cenggitu lah..
huh...kalau time ujan.... tambah plak... hari jumaat... adoiiii... tak gerak korang depan opis nih.....
emmm mula lah aku rasa macam nak berkampung tido opis jer...hehehehe....

kadag2...orang dok tanya... kn dah biasa jem gitu.... redah jer lah... memang lah aku redah... tapi...dalam keadaan yang
menyesakkan pikiran.... hahahahaha....abis takkan nak tunggu tak jem kan... hah sampai bila...heheheh.....
pastuh.…

teringin...hehehe

Image
tetiba kuar gambar cake kan... actually dah lama ngidam nak makan carrot walnut cake... emmm alangkah aku tak suka dulu carrot cake.. tapi tidak yang satu nih..... hehehehe....
tapi kalau takde apa2..takkan nak order cake sampai 36 biji ke kan... hehehehe... sebab adik aku nak order cake... .. aku pun order lah jugak.....

aku order ngan shazz ... emm memang berbaloi2... abis 6 biji tuh sekali ngap... actually aku mintak shaz buat dlm kotak2 kecik sesiap... sng nak pass kat org2 yang menjadi rezekinya tuh kan..hehehe....gilla lah aku nak ngap sorang ... aku bleh jer sebenarnya... tapi... tuttttttttttttt ..hahaha

cake yang satu lagi.... tgk lah kat blog orang tuh ..... aku memang nak pernah raa cake yang shazz buat...sbb tuh aku tak ragu2 nak order..... memang bestttttt....


niat di hati...

lately banyak mende yang aku kene reschedule... itu ini... tarik sana tolak sini... tambah itu ..slash yang ini... macam2 lah... ada yang kene tangguh.... ada yang kene cancel.....
ada sesuatu di dalam hati... yang sudah lama kupendam kan.... cuma... kata orang .... kita hanya mampu merancang... hanya tuhan yang menentukan... bila dah kata tuhan yang menentukan segalanya... aku pasrah lah... macamana usaha pun... tetap tidak boleh dilaksana... tetapi tetap ada niat dihati....

tapi akhir2 ini... sudah terdetik pulak di dalam hati... selama ini... macam biasa jer.. so pikir lah jugak... macam tuh lah... sampai ada lah yang dok kata itu ini... tapi dia tau ke.. semua itu tuhan yang menentukan.....

tapi bila dah terdetik di dalam hati... ada lah antara yang terdekat denganku yang dah tahu.... adik2 aku.. dan sahabat terdekat....

tetiba aku wanna share this with my big bro... yang kat paris tuh... aku text dia... his immediate reply ..touching me....

"......... , x de masalah, kan Allah te…

disebalik 2012....

Image
2012... another 2 more years to go... ehhhh...korang dah g tgk ke... aku dah.... aku tak reti lah nak buat review.... jalan cerita adalah sungguh stereotype ye... kalau tgk... ammageddon... deep impact... indipendence day (pengarah yang sama kan..)... dan yang seangkatan dengan nya... but stilllllllllllll nak jugak tgk kan... sbb impact dan 'kekreatifan' mencipta itu adalah sangat menarik...hahaha... another good factor... the president of USA will alwitz sacrifice for the people.... yeah... heheeh
punya lah fast selling ticket nya... korang bayangkan... early show kene beratur panjang ..berlengkar-lengkar... apapun.. ada lah episod yang agak menyayat hati.... mungkin hanya orang tertentu saja yang akan merasa... especially bab kekeluargaan nih.... no komen....

itu adalah gambar aku yang nak terjatuh... opppss..... tapi kan korang.... citer nih... buat spoilt mood aku.... dari awal citer... sampai lah ke akhir... seb baik....aku ada teman ..kalau tak..tak mustahil... aku keluar…

mee segera

emmm sebut mee segera... macam pelik jer.... lagik best sebut megi kan... errr... maggi ke yang memula buat mende alah nih erk.... emmm malas plak aku nak carik kaji sejarah nya.....tapi tetiba terpikir nak citer2 pasal megi....

ada tak orang tak makan megi... aku suka giler lah megi goreng... sbb aku tak suka mee kuning tuh kan... so ganti ngan megi lah.... kalau kat umah org bujang tak sah kot tak de stok megi kan...heheh... ke aku jer yang cenggitu...errr... alah..mesti korang ada gak kan....

actually zaman kekecik dulu... jarang lah sgt kitorang bleh makan megi... nahas lah kalau selalu nak megi... ayah aku kata... tak elok makan megi... kalau mak aku... sporting lah sket... tapi tak bleh selalu... atau ..sorok2 lah sket kan..hehehehe...

so zaman kekecik dulu... kalau nak makan megi..time skolah... beli mamee yang patutnya untuk masak... tapi dok makan cenggitu... blehhhh...??? hish ntah haper2 jer... dah tuh... bila masuk asrama... bebila nak jer lah bleh makan kan..hehehehe....

so d…

handbag hanger.... FOR SALE....

Image
entri ini akan di stick kan di sini buat seketika....untuk entri terbaru.. sila scroll ke bawah ye... : -) wahhhh...skang kan orang dok cakap pasal handbag hanger nih...senang rupanya erk... aku siap ada 3 5 jugak lah...hahahah... satu letak simpan kat opis... pastuh letak kat beg2 yang aku selalu guna bawak g jenjalan... senang gantung..... okeh...sesapa yang berminat dengan handbag hanger nih... bleh lah dapatkan dari aku ye... HARGANYA HANYA RM35 SAHAJA.... untuk pembelian sehingga 31 Disember 2009, penghantaran pos adalah percuma..... setiap pembelian juga ada disediakan pouch hitam seperti dalam gambar
PEACE (kod A) - ada 6 kaler, ungu(A1), oren(A2), merah(A3), itam-bintik putih(A4), putih-bintik hitam (A5) dan pink (A6) PEACE - A3 bersama pouch

bunga (kod B) - merah(B1), pink (B2), putih (B3), hitam (B4), biru (B5), kuning (B6), ungu (B7), hijau (B8)
bunga - B1 bersama pouch
HBAG 1 (kod C) - merah (C1), pink (C2), pink-putih (C3)
HBAG1- kod C1 bersama pouch
HBAG2 (KOD D)- hijau (D1…

makan -makan di terengganu

Image
kali nih kesah makan2 di trg pulak.... huhhhhh tak sah kan aku kalau g mana2 tak cuba terai test makanan ... nih kalau kat trg... bukan terai test lah dah... dah biasa selalu makan.... so... itu memang saja carik makan lah.....
seawal pagi aku dah bekfast... later aku citer... sebab itu aku buat food review...heheheheh... kan ker disebabkan aku pergi ke KT ... so kitorang lunch kat kedai MAT BINJAI nih.... actually i happen to know pasal kedai nih dari jln2 carik makan lama dulu kot... dulo pernah lah redah sambil tanya kengkawan... so nih kali kedua ke... ketiga gitu lah aku kat sini...
actually dah dekat2 nak sampai KT pun.. baru aku sebut kedai nih... since .. meme just had simple bfast.. dah memang dah lapar..kitorang singgah lunch kat sini..... aku dok makan daging bakar jer... tak makan nasi..sebb nak simpan space untuk next destination..heheheh

ulam2.. banyak gak... style makan kat sini...macam yang ala2 restoren padang tuh... dia akan letak lauk banyak2... ko pilih lah mana y…

a short trip to TRG

Image
eh korang... aku balik dungun baru nih... balik kejap jer.... aku tak singgah kampung pun.... nasib baik kaum kerabat aku tak baca blog nih... kecuali adik badik aku jer.... heheheh
actually dah dua tiga minggu plan nak balik jumpa meme jap... meme kan nak SPM... kene lah balik jap... janji2... tapi ..aku banyak hal nak kene out station lah itu lah ini lah... last sekali... tekad sabtu tuh g day trip jer.... so aku tak bagitau sesapa pun... balik dua org ngan adik aku..... memula plan nak gak singgah umah makcik aku jap... tapi... dah ter lain plan dari plan,... tak sempat.... kalau singgah takkan nak touch n go kan... so baik takyah.....

sebb meme nak exam... SPM.... so balik lah kejap... g bagik semangat bagai...sorang tuh jer lagik adik yang dok kat skolah.... dah tuh... dah nak spm.... takleh nak bagik makan mengarut kat hostel tuh..... bukan apa.... meme tuh..sungguh sensitip perutnya... kengkadang makan tak lah pedas mana... dah purging... susah lah kalau time exam... so siap lah…

food review : makan-makan thai..?

Image
korang kalau g tesco... ada tak nampak makanan thai nih.... alah... dorang macam buat stall jual nih... ada macam2 lah... pulut mangga lah... kerabu lah... tomyam lah... semua 5 hengget jer... ok jugak tau....
dolu dia jual kat depan2 tesco mutiara damansara tuh... dah dua tiga menjak gak aku tak jumpa... rupanya..dah lama dorang dok pindah kat belakang sket....

udang nih... best..rangup.. udang yang terus makan ngan shell nya..aku suka lah..hahahaha..skang ada yang yang mix ngan popia.. mix ngan ayam pandan.. atau mix tetiga terus... so semua bleh rasa sekali kan....

arituh.. aku try yang campur tetiga tuh...sbb tatau nak pilih yang mana... so semua dapat rasa....

somtam... ala2 kerabu lah jugak nih.... healthy nih... healthy.....hehehehe
tomyam noodle... best..kuah dia sedap... ini ... mostly kat semua tesco ada kot... kat tesco.. ampang...mutiara dsara.... ada... senang...cepat dan murah.... so cuba lah ye....