Posts

Showing posts from September, 2014

Catatan Perjalanan : Seoul, Korea - Part last

Image
Jom sambung part last kesah ke Seoul harituh. ..

Day 8 Harini mula-mula pergi Bukchon Hanok Village… kat situ ada Bukchon Traditional Museum…kawasan tu memang kawasan rumah2 traditional korea…ada salah satu rumah tu yang boleh masuk free,,,ada rumah contoh yang kene bayar kalau nak masuk…penat sebab jalan berbukit… tapi kat situ ada Tourist guider yang berlegar2 in case we need any help…boleh laa tanya diorang sebab diorang boleh berbahasa inggeris…so senang lah nak bercommunication…dah ambik2 gambar kat situ,,,jalan kaki (agak jauh laa) pegi Gyeongbokgung Palace, istana Utama (terbesar) di Korea...memmang besar sungguh lah…boleh jadi sesat kat dalan tu…banyak sangat taman2 yang besar2..ada Water Garden (Istana atas air)…cantekkkk sungguh….lepas jalan2 kat kawasan tu, kami gerak nak ke lain pulak sebab hari nak hujan…singgah makan ice flake dulu dekat Radio-M…sedapppp…texture ais dia tu memang sedap… (Chandeokgung Palace pon dekat situ jugak…kene jalan kaki sama jauh dari Bukchon Villag…