Posts

Showing posts from January, 2008

mendermalah

kawan-kawan.... jika anda dibolehkan untuk menderma darah..... mendermalah..... mungkin apa yang anda sumbangkan boleh menyelamatkan nyawa orang lain......

citer sket pasal derma darah.... aku nih,... kalau kira memang dah jadik regular donor lah.... cuma last year... aku sekalik pun tak menderma..... pusat darah UM pun dah sms untuk aku datang menderma... aku pun tatau kenapa aku tak menderma..... semalam.... ada kempen derma darah kat sini.... so aku memang tak lepas peluang untuk menderma.... tup2 pagi nih ntah macam mana ada orang datang hantar hamper..... dengan alasan lucky sebab aku derma darah... tatau lah... iku bilangan kali menderma atau macam mana..... tak kesah lah.... yang penting aku memang ikhlas menderma .....

nak tau macam mana aku bleh terjebak dalam pendermaan itu.... dulu..... aku ada gak sekali dua ikut kawan aku g derma darah... tapi hati aku tak pernah nak derma.... ikut jer... duduk kat kerusi tuh mengunggu.... satu hari tuh... adik aku yang ketiga tak sihat....…

HRC stuff

Image
sabtu harituh aku g fishing.... tapi aku sekor ikan pun tak dapat.... nasib baik adik ipar aku dapat banyak... so kira banyak lah aku bleh makan..... seronok gak... walaupun takl dapat ikan.... cuma yang tak tahan panasssss lah..... macam nak pergi lagik jer..... haziq pun pergi gak.... bising mulut dia jer.... agaknya ikan-ikan kat kolam tuh mesti pelik.... sapa lah yang bising sangt tuh..... tapi kalau ikan2 tuh jenguk tak nampak plak dia.... orang yang fishing nih senyap jer....

punya lah tatau nak update apa... aku letak gambar-gambar HRC yang aku dah pernah pergi....aku nih memang suka collect HRC stuff....macam t shirt (yang nih aku pakai...)... and short glass....tapi baru ada sikit jer collection tuh.... since aku belom banyak melancong... dan ada few places yang aku g takde plak HRC.... ada few yang aku dapat dari kawan-kawan....aku siap register untuk all access membership lagik.... mas atuh kat colonge.... tak ingat berapa.... about 30 euro jugak kot.... (atau lebih...)... j…

Dunkin' Donut

Image
hari nih hari promote product jer nampaknya.... harituh... aku dok browsing kat blog2 orang...tgk best nya donut..... big apple lah... apa ntah lagik satuh yang baru bukak kat pavilion tuh.... menarik jer.... aku nih kalau donut tau yang dunkin jer.... sebab senang nak dapat.... infact kat patrol station pun ada.....tgk donut fancy2 tuh aku reti ke makan....? sebab kebanyakkan donut yang aku makan..... mesti berasaskan coklat .... atau yang old fashion jer.... tapi one day nak try gak lah yang kat pavilion.... bila ntah.... tunggu buah hati balik kl lah kot....menarik tak idea... melepas rindu sambil makan donut..... layan lah.....
minggu lepas aku singgah beli donut kat petronas depan eastin hotel tuh... tapi tak makan pun.... sumer bagik adik aku...... tadik ingat nak beli donut lah.... ada coupun buy 1 get 1 free.... (dalam bil astro....)... bila pergi je.... aku diperdaya..... dan memperdayakan diri.... tatau mana nak beli...terus aku beli 5 percuma satu.... plus lagik satu free...…

Clinique

Image
promote sket... tadik lunch time aku g 1 utama.... asalnya nak g beli bedak.... arituh bedak aku abis... time tgh pokai giller.... so aku beli bedak biasa jer.... tapi rasa macam tak best jer.....besides....promotion yang clinique bagik tak best... dapat beg... aku tak suka beg sumer tuh.... kan lebih baik kalau bagik aku product nya untuk di try..... so tadik aku g lah beli bedaknya.... plus that 3 step items tuh.....tapi aku tak lah guna cash.... rm300++ aku guna juscu coupun yang aku tak guna..... (sebab tuh aku kalau nak shopping kat jusco jer....dapat points...unless barang tuh takde kat jusco....promote lagik nih...) skang tgh ada promotion 7-pieces with purchase RM290.... aku mintak gak extra item....cleanser n foundation.... plus facial for next month.....

tadik pun aku g buat facial.... free gak.... sebab join membership kat friendster tuh..... aku nih kalau yang berbayar baru sekalik dua jer kot buat facial.... yang lain.... complimentary..... dari clinique lah.....

tengah b…

lelaki ini...

seronokkan zaman dulu2…. kita ada admire seseorang….. kalau bleh hari2 mesti nak nampak dia….. kalau dah ternampak dia…. mula lah gelabah jer…. padahal orang tuh tatau apa-apa pun…… nak tergelak…. bila ada sorang kawan nih… dah nak berkabung…. bila orang yang dia minat dah nak kawin…… teringat zaman dulu2 tuh….

teringat masa kat UKM dulu….masa masih remaja lah... aku ada gak lah minat kat seseorang dalam kelas tuh….which is mamat nih.... much more older than me…. lima ..enam tahun jugak kot…. kalau dia takde dalam kelas ….macam takde mood jer nak belajar….boleh camtuh…?kalau terjumpa kat mana mana… aku mesti lebih2 gelabah…. tapi mamat nih tau aku suka dia…. betul lah…. memang seronok lah zaman tuh….

tapi skang dah takde lah…. kalau suka tengok seseorang itu atas sebab-sebab tertentu…. fizikal….peribadi atau sebagainya…. setakat tengok je lah…. tapi kan… kalau dulu… kalau orang yang kita minat mesti takde feeling macam tuh jugak kat kita….. orang yang suka kita pulak…. kita pulak tak su…

more pix ....food...

Image
pagi tadi on the way dtg office ternampak satu motor nih bawak tong kat belakang....tulis 'putu mayam' terus suruh my sis carikkan putu mayam...boleh buat berbuka puasa petang nanti...
saja ni nak share gambar makanan yang menarik kat fotopages hanieliza


ni lah sata... aku rasa senang jer kot nak buat.... tapi nak carik daun pisang... cara nak bungkus tuh macam susah jugak.... mungkin boleh bungkus cara lain kot....
yang nih kueh paung... orang trg panggil macam tuh la.... aku jumpa kueh nih pun kat trg.... so tatau lah kot2 ada nama lain.... luar tuh tepung sagu kot.... ada inti serunding ikan (kaler putih)... sedap kalau makan panas2....kalau dah dah sejuk kadang2 liat sket.....
otak-otak.... kalau tengok kat kl.... cara dorang packing sama jer.... tapi kalau dah bukak...nampak lain..... sebab yang jumpa kat kl nih.... dia dah siap bleh skalik.... dah jadik macam 'fish cake' jer..... bukan otak-otak dah kot.....
ketupat palas.... bukan masa raya jer ada nih.... rasa nya…

Food...food...and more food

Image
semalam meeting finished at 4.05pm......terus bersiap dan drive balik ke KL.... 3 jam sampai KL...so ok lah..... boleh datang kerja awal..... tapi my trip ke kemaman kali ni memang seronok...kerana macam macam makanan yang aku dapat rasa..... huh.... tersasar diet aku.... so hari ni aku kene lah berpuasa....



i. sesampai kat kemaman dah g Hai Peng kopitiam.....ii. malam tuh ada seafood bbq.... memula nak skip.... tapi aku makan jugak.....

iii. aku skip breakfast untuk pagi ahad..... bila mula diskassion... rasa menyesal.... kerana...dorang serve nasi dagang ...and lempeng nyior..... waaa.... ruginya....

iv. balik rumah my aunty.... makan rojak betik.... wahhh...akhirnya.... dapat jugak aku makan.... the most important kuah dia tuh..... dan yang pasti ada yang di frozenkan untuk bawak balik kl... so ada lagik lah session untuk itu...

v. semalam...teringin sgt nak makan lempeng nyior.... tapi tak jumpa.... kedai yang aku makan harituh tak buat plak harini....frustnya..... last year aku dtg …

Hai Peng Kopitiam

Image
Kemaman..... here i am..... i have a management strategic meeting here,.... i choose to come on my own.... yesterday.... once i reach kemaman... i headed to that kopitiam..... memang dari perjalanan dah terbayang2.... this is one of my must drop by place in kemaman.....

The kopitiam building ....u can easily see from the main road.... if u r from KL... turn left at the Chukai main traffic lite.... heading to bus station and market...... u will be suprise once u step in the kopitiam..... there's alwitz crowded ..... sometimes if i just wanna have coffee.... i prefer take it away......
the menu... the toast... ice coffee... the home made tuna sandwich...and even the ice blended....u should try.... yesterday i change my mind.... i dont order coffee but the ice blended instead... and the sandwich..... dont forget the curry puff.... taste good... i just know bout this kopitiam recently....rugi kan.... kalau dulu.... selalu balik kampung mesti boleh singgah..... yesterday... my sis ask …

Nigella .... bites

Image
every thursday evening... i am never miss for the AXN Channel... The Amazing Race Asia... besides the interesting reality show.... it's also Allan Wu .... other than that... the 30 minutes nigella show on friday also make me stuck on my couch....

for those who luv cooking... surely will get stuck watching nigella with the simple cook..... i was never think of heat the milk...put some falvour or sugar.... then pour it on the bread... add some raisin... it taste like a simple bread pudding ...i guest... what we normally do is just dip the bread into the milk.....
i am alwits said to myself..... seronoknya kalau ada kawan macam nigella....i also admire her kitchen.... i wish i can have a bigger house with proper kitchen.... even i am not a good cook... but i luv cook.... another fave channel... asian food channel.... ch 703....

but check this out..... http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/showbiz/showbiznews.html?in_article_id=484616&in_page_id=1773 ..... but if she is m…

Impian di tahun baru

kalau sebut pasal impian... memang tak muat nak tulis kat sini..... tahu jer lah... impian tuh kan ker angan-angan kita...... tentu kita nak yang baik dan sempurna sahaja.....walaupun dah tahu macam tu.....tetap jugak aku ada impian tiap kali tahun baru....



i. lulus PTK (nih orang gomen jer tau).... supaya aku dapat naik pangkat .... tak larat dah nak tunggu.....

ii. berpuasa sepanjang tahun... kecuali..... time aku tak dibolehkan untuk berpuasa... hari-hari aku ada aerobik... dan hari-hari aku ada hal..... ini supaya aku menadapat berat unggul...dan menjaga kesihatan.... tapi kalau tengok kat kecuali tuh....macam 4 months out of 12 jer yang aku berupaya untuk puasa... :-)

iii. menjadikan kerjaya aku lebih berkualiti.....

iv. memiliki the red lancer 2.0 GT..... tapi yang nih aku rasa macam kurang yakin untuk dapatkan untuk tahun ini.... sebb kereta aku skang loannya akan settle awal 2009..... tapi siapa tahu kan.....

v. menunaikan umrah di bulan ramadhan.......aku memang dah berhajat nak …

Happy New Year

Selamat tahun baru 2008.... ya allah.... aku ambik cuti on the last day of 2007.... including weekends...i had 4 day....kononnya nak rehat.... tapi bosan giller tak tahu nak buat apa sengsorang..... lonely.....



memandangkan tahun 2007 adalah tahun yang tidak productive bagi aku.... so i wish the year of 2008 will be more productive... dan tercapai apa yang dicita-citakan.....

apa aku dah buat tahun 2007 ?

yang tak seronok....
i. kerja aku mendatar ajer...tak banyak problem... frankly cakap lah... kerja macam aku nih kalau tak banyak kene marah.... tak banyak user bising... big boss tak banyak melatah... bosan lah jugak.... sebab macam takde kerja jer.....

ii. relationship aku ngan dia.... berbunga2 di awal 2007... tapi at the end mendatar jer... ada pasang surut jer.... kejap happy kejap tak happy.... tapi harap akan terus happy untuk 2008 nih...

iii. kewangan... memang perkara yang tak seronok nak cakap.... aku macam dah muflis jer tahun 2007.... takde nak sesuka hati shopping.... kemampua…